Hearthstone
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
főleg Forsenhez képest
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
meg asszem ami az FF14-ben van kártyajáték is fixen kiosztott lapokból operál
Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.07.02. 20:51:20
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
ott pl 8-8 lap a deck ebből 4-4et kap mind2 játékos és azt a 4et felhasználva kell játszania nincs további húzás az "eredeti" után
meg persze egy nagy adag blöff a játék, mondjuk pár éve játszottam akkor móka volt csak 1edül nem annyira 😄
Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.07.02. 20:38:39
úgy a napi küldi + 10x3w 10gért elég gyorsan meglehet
főleg így hó elején mikor bolondok háza van ladder alján is
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Tegnap kolento is 0-4-et ment Kolento pont 😄 nyilván elfelejtett játszani
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha a terv ugyanaz, akkor ott is lehet majd számítani a pörgős játékmenetre, rakás randomra, aggróáradatra és rákra minden szinten.
főleg hogy teljesen új játékelemeket kell csinálnia (amiben mondjuk a hs reddit segíthet mert rengeteg kreatív ötletük van)
ha meg sikerül felül múlni akkor mea culpa és meglepnének nagyon, én nem bízom benne
a skyrim sem a beth miatt siker hanem a modok miatt, a fallout 3 nem rossz de a new vegas klasszisokkal veri
szal ha az obsidian csinálna egy kártyajátékot akkor jóval inkább figyelnék rá
valamint elég fél hc játékot vázolsz fel, az sztem nem illik a : "
Bethesda Softworks ✔ @Bethblog
Announcing our new Card Game for Desktop/Mobile: The Elder Scrolls Legends! pic.twitter.com/kMOjO46F5n"
profilba
tényleg sok sikert hozzá én sztem maradok a hsnél most már
Ha a pakli értéke jelentősen befolyásolná a meccs kimenetelét, akkor a p2w játékosok jókora előnybe kerülnének, ami valamennyire csökkentené a népszerűséget. Ha pedig túl gyorsan lehet megszerezni, vagy összevásárolni az összes lapot, az a játék szavatosságát nyírja meg.
Nézzük egy átlagos, de okos ember szemszögéből. Örül, hogy jön végre egy gondolkodtató játék, és belevág. Minimum hasonló képességű játékosokkal fog összefutni, szóval vagy a pakli értéke fog dönteni, vagy a kő-papír-olló, vagy egy fejszámolózseni simán bealázza. Az ilyen előre eldöntött meccsek pedig jó sokáig fognak tartani. Szóval a valóban élvezhető része ott kezdődik, hogy valaki baromi okos és minden lapja megvan, akkor marad a kő-papír-olló, ami eldönti a meccset. De tegyük fel, hogy olyan bonyolult lapok és szabályok lesznek, hogy nagyon egyedi trükköket lehet kitalálni szinte minden meccsen. Akkor pedig azoknak lesz frusztráló a játék, akik nem ütik meg a zseni szintet. Ráadásul olyan tanulási görbéje lesz, ami mindenkit megriaszt. A meccsek hossza pedig a kihívásokat szeretők körében sem biztos, hogy egyértelműen pozitív lecsengésű lenne.
Alapvetően én is kipróbálnék egy magasabb minőségű nehéz játékot, de nem hiszem, hogy akad olyan befektető, aki ilyesmire adna pénzt. Épp ellenkező irányú a tendencia jelenleg. A kedvenc műfajomban már rég megtörtént ez a váltás, és bele kellett törődnöm.
Nem mondom azt, hogy jobb lesz mint a HS. Azt mondom, hogy ha a Beth összeszedi magát nem lesz nehéz dolguk ennek hibáinak kijavításával jobbat csinálniuk mint a HS. Ha belebuknak, akkor az ő bajuk, majd mindenki kipróbálja és dönt. A jövőt felvázolni tényleg felesleges, mert mindig vannak egyetértők és egyet nem értők. Simán kijár a Blizzardnak a pofon, mert rossz irányba tart a játék, de majd elválik a dolog 😄
+ a 20-30 fő amiről beszélsz rossz vicc, csak viszonyításképp
HS credits
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.07.02. 16:37:55
Ha én csinálnám, jó most így légbőlkapottan...nyilván mindezt megelőzné azért egy alaposabb kutatás, piacfelmérés és sok minden más, meg persze leginkább a pénzszerzés a vállalkozáshoz...de tegyük fel, hogy mögöttem van a Beth tengernyi pénze.
- 20-30 fős csapat aki CSAK ezzel foglalkozik hosszú távon, folyamatosan elemez, odafigyel, keresi a rendszer hibáit, az OP lapokat, a kombinációs lehetőségeket, meg persze közben ötletel,kártyákat rajzol meg, animációkat készít stb.
- Célcsoport: A HS értelmesebb játékosai. Így nyersen, pontosan ők, meg az újak és azok, akik kiábrándultak a HS-ből. A HS sikeres lett, de sokan már elkéstek, és szenvednek, mert lapjuk alig van, na nekik is tökéletes lehetőség, itt mindenki kezdőként indul. Na most ők rengetegen vannak, ömleni fognak az első napokban. (ha jó lesz a game maradnak is)
- Fizetési modell: HS-hez hasonló, packok aranyért vagy pénzért. De vagy kicsit olcsóbban, vagy egyel több lap lenne a packban. Apró változtatás, de rengeteg pénzt hozna. Ebbe hat lap van öcsém, abba meg csak 5, nagyobb az esélyem jó lapra nem? De, vegyünk 😄 nyilván kicsit hamarabb összegyűjthető lenne a kollekció mint itt, de baj ez? Nem. Sőt, hosszú távon sem frusztrál annyira, hogy mindig azokat nyitod amiket már megszereztél, + 1 lap máris nagyobb esély másra. Arénához hasonló játékmód is lehetne, kisebb javításokkal: meghatározott számú early lap, end lap, legendary stb. Most csak mondtam valamit, de a cél itt: az RNG hatás csökkentése, nagyjából kiegyensúlyozni a játékmódot. Mondjuk max 1 legendary egy aréna deckben, és ha mondjuk te nem is kapsz, az ellenfélnek is maximum 1 van. kevésbé éreznéd az igazságtalanságot, ez is pozitívum lehet sokaknak, akik ezt jobban szeretik mint a rankedet. Rankeden amúgy hosszabb lenne a létra, mondjuk 50 fokos, a hátlap annak járna aki eléri a rank 40-et, rank 20-nál ez a hátlap csicsásabb lenne, legendnél meg csillogna is vagy mit tudom én, a lényeg szintezett jutalmazási rendszer. Rank 40-nél, 30nál, 20nál és 10nél ingyen packot kapnál, ha eléred a legendet akkor 3 ingyen pack még. Gondoljuk ezt végig, ha fenntartható az elégedettség akkor a játékosok szeretni fogják, nagyobb eséllyel költ pénzt is majd a packokra, vagy mert eljut oda, hogy megéri áldozni nekik kicsit cserébe a játékért, vagy mert olcsóbb úgyis, vagy mert sietteti a kollekciógyűjtést, a HS-nél ez túl lassú. Azonkívül ahogy telik majd az idő a kezdők nyilván itt is hátrányban lesznek, de mégis szíveseben fektetnek majd be kis pénzt az elején, hogy nagyjából szintre kerüljenek, mert olcsóbb, jobb, szerethetőbb, stb.
Játékmenet: gyors, közepes, lassú, mindenre lenne lehetőség, minden classnál, minden szinten. (kezdő vagy pro mindegy, a lényeg, hogy lennének használható lapok alapból is, nyilván packokból jobbak is jönnének, de használható lenne egy mezei Csincsillapatkány is 2/3 statokkal, mert mondjuk minden kör végén 50% eséllyel ad életet egy újabb csincsillapatkánynak. Lehetőséget adnának használható decképítésre az alap lapok is, mondjuk már kezdetnek 500. Néhány fegyver, spell, artifact stb classfüggetlen lenne, tegyük fel egy rozsdás 1/2 kardot bárki hazsnálhatna, egy tegnap kezdett játékos is, akinek épp a mage tetszik. De ha alap lapokkal is ilyen jól el lehet lenni, akkor miért kéne venni packokat? Azért, mert a jobb, erősebb lapok ugyanígy onnan jönnének, ahogy a HS-nél is. Azonkívül az összes classspecifikus lap packokból jönne, viszont egy kis csavarral: nyitottál mondjuk 6 lapból szerencsésen 4 neutralt és 2 mage lapot. Maradjunk most a HS classoknál, de nyilván másokat raknék bele. Na most, vagy megtartod a 2 mage lapot, vagy ha épp úgy tartja kedved, mert mondjuk már megvannak akkor lenne egy ilyen opció: csere. Eldobsz 2 lapot, kapsz helyette egyet véletlenszerűen. Ha vársz egy kis ideig, mondjuk egy hónapot és összejön 60 lapod amit nem hazsnálsz/megvan akkor szépen becseréled, és bár full random, megkötésekkel, mint pl. legendaryra kevés esély, azért mégiscsak kicsivel beljebb vagy ezzel is, egy kezdő is sokkal hamarabb szintre hozza magát.
Aggro: lenne rá lehetőség, de ki lenne egyensúlyozva, és NEM állná meg a helyét az 1000 dustos pakli a 20000 dustos ellen. Épp ezért, a komoly aggrodeckekbe is komoly dustmennyiséget kellene fektetni, mert így igazságos. És akkor mi marad a kezdőknek? Az, hogy már az alap lapok is szépen használhatóak, azonkívül a lapjaik is gyorsabban esnek a fenti változások miatt, így hamarabb felzárkóznak. Ráadásul nem fogja Gyökér Pista 1 nap alatt végigverni a rankedet facehunterrel, mert bizony rank 40 körül már igencsak el fog akadozni. A kitolt ranglétra (50) is azért van egyébként, hogy tényleg nagyon szűk réteg érhesse el. Persze lesznek majd igazán őrültek aki kmegpróbálják gyenge aggro deckekkel elérni és előbb utóbb sikerül is nekik: nos, ők tényleg JÓ játékosok, átlag nyomi erre nem lenne képes, ők ezt egyéni kihívásként teljesítették és jár a tisztelet.
Most csak összeokádtam valamit nagy hirtelenségében, nyilván milliónyi hibát ki tudtok majd hozni belőle, nekem fél óra alatt ezt sikerült, de ha van eszük, a Beth több év munkájával hoz majd egy olyan játékot ami lenyomja ezt. Én azt se bánom ha nem elegek hozzá, én csak azt akarom, hogy kicsivel élvezhetőbben lehessen tolni ezt a műfajt. maradhat a HS is, csak akkor nőjön fel és tolja bele a pénzt még jobban a Blizz, tegyék szépen rendbe a játékukat 😊
I decide when I'm done.
- több HP, több lap
- artifactok
- nem mehetsz arcba amíg van kinn lénye az ellenfélnek
stb, bármit ki lehet találni, csak működjön. Majd ők azt tudják.
Ha rossz lesz, akkor nem érdekel, unistall és tovább HS. Szeretem a HS-t, mert rank5 alatt minőségi játék megy nagyrészt. Sőt, rank 10-5 között is jó meccsek vannak, bár az ott még az Aggro-óceán bőven, de ki lehet fogni. Rank 10 alatt viszont őrült versenyfutás megy, amit én utálok. Más persze szeretheti, de lehet, hogy más ezt jobban meg tudja oldani. És nem is feltétlen a Beth, felőlem holnap jöhet egy új studió, ami elhozza az új kedvencemet 😄
A Legends koncepciójáról és bevezetési stratégiájáról semmit nem tudunk még. Ha nagyon okosan lövik be a célcsoportot, és a kivitelezés is közel tökéletes lesz, akkor talán lesz némi esélye hasonló magasságokba törni, mint a HS. Jelenleg nem adnék erre 10%-nál nagyobb esélyt.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy te miként képzelnél egy ilyen sikeres koncepciót. Kiket célozna meg, milyen fizetési modellt alkalmazna, mennyire lenne gyors/bonyolult a játékmenet, mennyi esélye lenne egy kezdő vagy f2p játékosnak, az lenne a cél, hogy minden hős hasonló erősségű vagy minél több versenyképes pakli legyen?
Egyébként én is nagyon kíváncsi vagyok rá, és ki fogom próbálni, ha ténylegesen megvalósul.
erre azt mondom hogy a WoW-t is próbálta koppintani a TESO-val és belebukott, sztem a legends se lesz jobb de mind1
túl sok a blizz snob akik miatt nem kell aggódni
+ a HS jelenleg legit eSport ha egy másik kártyajáték is az akar lenni akkor nem kevés pénzt kell mögérakni (mint ahogy pl a blizz teszi a mobájával vagy épp az sc2vel) hogy legyen "profi" bázisa
amúgy ott is ugyanúgy sok aggro lesz előbb utóbb és ott is netdick lesz a menő mert az emberek lusták
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.07.02. 15:19:37