40521

Játékosok listája Offtopic
Hearthstone tematikájú merchandise cuccok
Hearthstone kártyacsomagokat akarok
TITANS kiegészítő - Megjelent!
-
Zozo0122 #25479 Hol lehet nézni? Dob valaki egy linket? -
Ja mindenki azt várja, csak aztán nehogy megint boosterezés legyen! -
Rebesgetik Ulduart a hátlap miatt. Ott mik voltak? -
Tavaly dec elején jött a gvg kb ezzel egyidőben jelentették be blizzconon, majd indult a spoiler szezon. Itt most valszeg adventure lesz. -
Matte #25475 tavaly mikor adták ki? gondolom tartják magukat ahhoz, bár Blizznél sose tudni. -
Elvileg az ehavi hátlap már a témába vág. Sokat nem húzzák sztem, dec első hetén v elsején már kint lesz -
Úgysem lesz most semmi, max egy video, hogy na ez lesz az alapja a köv kidegnek, szóval kár izgulni. -
Negritis #25472 nem tudom mennyire lesz közvetítés róla, szal marad a twitter figyelő :D -
Zozo0122 #25471 Na, koncentráljunk mostmár a kiegre. Kicsivel 8 után érek haza, addigra beindul a banzáj? Illetve mikor lesz pontosan a hs? Először végig kell szenvedni valami fél órás overwatch bemutatót?:D -
én magamról tudom, hogy egy jó metában havi szinten vennék packot, mert akkor értelmét látnám arany lapokat craftolni :) -
Zozo0122 #25469 Aha, na most kezdünk egyetérteni, csak te velem ellentétben jobban kifejted, nekem nincs hozzá türelmem legtöbbször. -
Zozo0122 #25468 A lovam haljon meg, ha azt mondom, hogy soha nem írok hülyeséget :D -
összefoglalom a mai lényeget:
-bassza meg a secret pala és a facehunter
-béna aki valamit máshogy gondol
-a blizzard hs-en effektív dolgozók száma kicsi, de a ráfordítás nagy (szerver stb.)
-a balansz szar, illetve nem, tök jó csak van zászlóshajó minden kiegnek kivéve facehunter ami már rég óta az :D
-antiszociális gyülekezet
-korda gyuri meg a bor esete
kihagytam valamit? :D
Utoljára szerkesztette: Shiver, 2015.11.06. 17:09:05 -
"A ráfordítások rovatban nem csak a közvetlenül játékra ható munka jelenik meg." true, azzal nem is értek egyet, mert a hr-st a dev stb. tartja el -
1Darton1 #25465 Neked persze, hogy vicces, de szegény srácot olyan mértékben be tudjátok forgatni, hogy már nekem kellemetlen.
Bár ebben leginkább te vagy a ludas, mert neked van minimális szociális érzéked a környezetében. -
1Darton1 #25464 Ebben nincs is nézeteltérés közöttünk (habár akiket felsoroltál az bőven több, mint 20, mert az pusztán a dev team), de a téma más szempontból került elő. A ráfordítások rovatban nem csak a közvetlenül játékra ható munka jelenik meg. -
1Darton1 #25463 A grafikusok szerintem nincsenek benne a creditsben, sem a szerződésesek. Azok az állandó munkatársak, csak nagyon széles körben, akik főleg más játékokkal foglalkoznak. A munkájuk attól még benne van bizonyos mértékben.
A ráfordítás/profit viszonylatában az ő szemszögükből a határhasznot érdemes vizsgálni. Míg a WoW esetében sokkal minőségérzékenyebbek az emberek, szóval kemény meló kell hozzá, hogy ott tartsák a játékosokat, a HS-nél a plusz befektetett munka alig térül meg. Persze ez csak feltételezés a részemről, mert ehhez belső információk szükségesek, de a viselkedésük alapján talán igaz.
Hogy mennyire etikus ekkora hasznot húzni és minimálisan visszaforgatni, az megint más kérdés. De üzleti szempontból nem viselkednek irracionálisan. -
amit még elfejeltettem, hogy a credistből a már nem ott dolgozó embereket nem veszik ki szinte sehol, mert annó értéket adott hozzá, tehát a credits mindig hízni fog ezért is nem mérvadó. az hogy mennyi az aktív rajta most azt meg nem tudjuk. -
-
na ez hiányzott, így teljesedett ki a mai vita :) -
amit tisztázzunk: teszem fel játékon (HS) dolgoznak számomra azok az emberek akik: dev-ek, pm-ek, BA-k, QA-sok, designerek, a többi ember számomra nem dolgozik effektív a játékon, se a hr-es, se a support se más. ezek a HS indulásánál ahogy a cikkből is kiderült kevesen voltak max 20, gondolom én pilot projekt volt. azóta biztos nőtt ez a szám de aki a balanceolással foglalkozik az kevés ember lehet, vagy szarnak bele. jelenleg ez az én álláspontom. ennyit akartam csak kihozni ebből
Utoljára szerkesztette: Shiver, 2015.11.06. 16:43:00 -
1Darton1 #25458 Nem biztos, hogy a barátod az, aki állandóan bólogat, és nem biztos hogy az ellenséged, aki vitára kel veled. -
Renegade #25457 jaj, hát eszem a szívedet, azért írtál pár hülyeséget :D
mondjuk ettől még a kelleténél jobban neked ugrottak, meg valahol tényleg elsikkadt ez az egész vita, meg belekerültek más dolgok is, majd holnap jól visszaolvassa mindenki, aztán hümmög azon, hogy mi volt jogos, nem jogos, félreértés, ilyesmi. -
Matte #25456 nene, ne tedd. Inkább böfögj be sértődötten félmondatokat, és mesélj még a munkádról.
"Nem is kell hozzá több, szerintem. Napi szinten."
Szerinted? :D -
Zozo0122 #25455 Ezek nagy része max a startkor kellett, állandó, napi szinten a játékkal foglalkozó emberből nemigen van több, mint 20-30. Nem is kell hozzá több, szerintem. Napi szinten. -
Renegade #25454 viszont szvsz Borost, meg Szikszai, meg az összes többi grafikus, pl nem tartozik a team-be, gondolom rengeteg olyan külsős van, akik fel vannak kérve egyszeri munkákra, rajzolj egy szép pónilovat, nézd át ezt a kódrészletet stb.
Már nem tudom melyikőtök írta, h relatív kis csapat még Blizzard working groupok terén is, mégis talicskázzák a pénzt, egész biztos vagyok benne, hogy egy WOW már nem hoz ennyi pénzt, és tuti nagyobb a staff.
Számomra a konklúzió:
A Blizzard már megint rohadt ügyes volt, viszont most én is úgy gondolom, hogy egy picit jobban odatehetnék magukat, értünk, legyen nagyobb pénz díjazás, jobban figyeljenek a felhasználókra, simizzék a prokat, egyszóval többet osszanak vissza abból a pénzből, amit adunk nekik. -
Zozo0122 #25453 :)
Az van amúgy, hogy hosszan kifejthetném a gondolataimat és linkekkel alátámaszthatnám, de felesleges lenne, mert valaki tuti belekötne. Még olyat is kapok néha, hogy béna vagyok meg stb...na mind1 örülök, hogy néhányan értik amit mondok. -
Negritis #25452 ez a "development" team, akik gondolom a játék mechanikát és satöbbit rakják bele
ezeken kívül a designerek stb még ugyanúgy ott vannak
ha megnézed a credits-et a team five+add dev teamre igaz is a szám amit mondott
viszont rengeteg egyéb ember dolgozik a játékon -
1Darton1 #25451 Én is linkeltem, hogy a Blizzard szerint mennyien dolgoznak rajta. Most akkor melyik esetben hazudtak? (Nyilván egyikben sem.)
Megyek is piálni, de én Korda Gyurival fogok ma bulizni! -
Renegade #25450 mit rugóztok a létszámon, amikor pár hozzászólással ezelőttről ott van, hogy a Blizzard szerint mennyien dolgoznak a mese kártyákon.
Shiver #25410
szar ügy, de úgy fest ebben Zozo tippelt jól :)
gyertek inkább piálni :) -
1Darton1 #25449 Én kezdem érteni. Váltogat a ráfordítás és a balance témakörök között, csak nem szokta közölni, hogy épp melyik van terítéken. -
1Darton1 #25448 Az persze megint kérdés, hogy minek alapjául. Néha gondolatolvasónak tekintesz másokat. -
Negritis #25447 mert mit vegyen?
nyílván nem az egész credits kell a "fenntartáshoz", de mivel jönnek folyamat új kontentek így sztem legalább a fele kell
és az se az általad említett 20 ember -
1Darton1 #25446 Nem kizárt, hogy lemaradtam valamiről, mert a szellemi épségem megőrzése céljából nem olvasok el minden kommentet.
A beszélgetés abból indult ki, hogy nagyon kis befektetés egy ilyen kaliberű játék indítása és fejlesztése. Én egyetértettem abban, hogy bonyolultabbakhoz képest arányaiban valóban nem tűnik soknak, de ettől függetlenül rengeteg munka van benne. És bizony ebbe még az is beletartozik, hogy valaki megsétáltatja az egyik fejlesztő kutyáját.
Te valószínűleg csak az egyensúlyi kérdésekre közvetlenül ható munkatársakra céloztál, de az nem derült ki, hogy miért tetted ezt. Nem vagy elégedett velük, mert túl sokan/kevesen vannak, vagy pont jó, hogy ennyien vannak. -
Zozo0122 #25445 Köszönöm, végre valaki, aki nem a creditset veszi alapul :) -
hagyjuk, maradjunk abban hogy mind2en látunk valamit :) -
1Darton1 #25443 Az a 35 elég könnyűnek tűnik még facehunterrel is. A 20 már necces, de közel sem lehetetlen. -
Matte #25442 én is megcsinálnám nekik, hát mekkora epicség már. Csak sajna karakterrajzolásban nem vagyok akkora ász, grafikus lét ide vagy oda. -
1Darton1 #25441 És volt olyan, aki ennek ellentmondott? -
fogalmazok konkrétan:
-aki a játékon explicit dolgozik az nem nagy létszám
-aki a blizzard berkein belül dolgozik HR, szerver üzemeltetés stb. stb. stb. az nagy létszám
egyébként amit linkeltem cikket abba azt is mondja a csóka hogy egy-egy ember sok féle melót megcsinál. pl dev->designer melót is
Utoljára szerkesztette: Shiver, 2015.11.06. 15:53:30