Hearthstone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sheltem
Sziasztok!

Tanácsotokat kérem ismét.
Kaptam jutalmat ma félhavi fizut 😊 Nem számítottam rá, meglepetés volt, de nem is ez a lényeg.
Hanem, úgy gondoltam, hogy annyit magamra szánok, hogy megveszem most ez az akciós 50 es classic packot .
Viszont aztán az jutott eszembe, hogy mivel pont tegnap esett egy legendary most lehet butaság lenne megvenni ezt a packot mert kevés lenne az esélyem arra hogy újra esik.
Mit gondoltok hülyén gondolom?

Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.12.22. 19:29:57

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Az nem kérdés volt?

Jason Chan ‏@ArchonAmazHS 5 ó5 órával ezelőtt

My first #100in10 Arena Challenge score is 69! Can you guys do better? @Kripparrian @TrumpSC @itshafu @TempoRatsmah

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Kongy
Én Ysera helyett Alexet raktam a dragon priest-be. Reno deckek ellen kifejezetten effektív.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Sheltem
Nyilván ha Yserám nincs, akkor Yserát nem rakok a pakliba 😊
Na mindegy építek rá valami mage paklit akkor.
Igazából mivel még nem volt dragon priestem, nem ismerem, köszi a jótanácsokat.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

az hogy malygos combo/miracle deckekben hasznos, tehát ami spellekre épít
míg a dragon priest a lények szinergiáját próbálja kihasználni

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Darthmushroom
dragon priestbe nem veszed hasznát azon kívül h dragon, nincs haszna a +5 spell damagenek abba a pakliba. Ysera sokkal hasznosabb lenne late gamebe

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

dave9004
milyen spellre akarod használni dragon priestben amit akkor ellősz amikor lerakod? mert utána leszedik.
2 smite max. értelmesebbhez emperor kell, ami megint nincs a dragon priestben. sajnos ezek a lapok oda már "túl lassúak"
Sheltem
Mi a gond vele?

ez mondjuk pont nem jó a lény alapú dragon priestbe 😄

Sheltem
Végre szeptember-október óta először esett egy legendary:

<#hamm>

Mivel mostanában főleg mage / priesttel játszok, csinálok maholnap egy dragon priestet(úgyis megvettem a blackrockot meg a league of explorert magamnak karácsonyra).

Unleash the taurens
dave9004
Muster for tauren meg taurenmaster
Kivéve, ha kijön a taurenwarper 😄
dave9004
Károly hat manásként nem tradel a népszerű öt manásokkal sem, jöhet ide tauren faj, akkor is lassú lesz
Feugenék nekem is beváltak Rattle Rugóba.
Feugenék és leeroy is népszerü mostanába 😊

Még egy dolgot hozzáfűznék a lapok értékéhez. Ez a dolog valószínűleg még sokkal többet fog változni minden lap esetében, mint előzetesen hinnénk. Ugyanis ahogy apránként bejönnek új mechizmusok vagy minion fajok, most értéktelen lapok egyből jó lappá válhatnak.

Pl. Cairne újra jó lehet, ha bejön a Tauren faj. (asszem ő tauren, de nem wowoztam) Vagy az unstable ghoul, vagy a 4/6-os spellshieldes szellemlovag is újra metába kerülhet, ha lesz undead faj. És így tovább 😄
Shep

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Igaz, bár azt hiszem mégiscsak kezdődik a classic set lapjainak erősítése is, már ha annak lehet nevezni. Pl. lightning storm - elemental destruction. Ugyanaz a manaköltség, de persze az overload is számít...

Na mind1, ez elkerülhetetlen dolog, csak ez majd magával vonzza (idővel) a több hp-t mindenképpen.
Ne már 😄 Érted te amit írtam csak trollkodsz. Amúgy jöhetnek még nem létező manaköltségű lapok, teszem azt lehetne egy 30 manás lény, ami minden egyes kijátszott lapod után egyel olcsóbb. Érdekes lenne.
dave9004
Mint a chillmawt 😄
Szóval olyan lapokat kellene kiadni, amilyen manaköltségűek még nem léteznek, vagy legfeljebb olyan erősségűeket, mint a korábbi lapok. Nem túl életszerű. Már az is fura, ha ezt magyarázni kell.

dave9004
Van ez a konzol mém hogy mennyi fpst lát a szem, erre van HS hogy emberi szem nem lát kilenc paklinál többet 😄
A balansznál hivatkoztak h nem valósághű havonta széttépni úgymond lapokat, viszont az igen, hogy évek óta képtelen lehetsz 10 paklit egyszerre tárolni egy polcon
Zickler
Én vagyok olyan szerencsés helyzetben, hogy engem nem zavar, mivel kb. 3-4 paklit használok, mert leginkább csak arénázok.
De mondjuk Heroic Adventurenél tényleg mocskos idegesítő hogy minden ellenfél után újra kell csinálni az összes paklit, mert egyszerűen nincs arra helyed, hogy paklikkal kísérletezz.

Battletag: Muhee#2716

Shep
Hát engem tutira összezavarna, ha nem kellene folyton törölnöm a meglévő deckek közül.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Zickler
Az lehet...
De én legalább nem próbálom bemesélni 30 millió embernek, hogy azért nem rakunk a játékba 9-nél több deckslotot, mert az összezavarná a kezdőket. (komolyan ki az a zsákszaggató gyökér, akinek nem okoz gondot kb. 30 FONTOS lap körülbelüli ismerete, de mondjuk 12 deckslot már megizzasztaná)

dave9004
Én arra írtam amit írtál, hogy ha rng miatt kapok ki akkor elkezdem szidni a powercreepet, amivel nekem am nincs bajom még.
Zickler
Nem rossz pont. Viszont vegyük az is figyelembe, hogy mind Booty Bay Bodyguard, mind Magma Rager, és mind War Golem BASIC lapok, azaz mindenkinek meglévő kezdő lapok.
Javítsatok ki ha tévedek, de szerinte, nem találkoztunk olyan lappal, ami egy NEM BASIC lap továbbfejlesztése lenne.
Most kérlek ne vegyük ide a Living Roots - Holy Smite esetet, mivel azok nem egy classhoz tartoznak, és ugyaníyg vonatkoztassunk el Frost Bolt - Dark Bomb duótól.

dave9004
Egy az egyben bbrode vagy 😄
Mondjuk mondták h lesz boomnak ellenfele neutral 7 manára, ZSÖRMÜNGÁR lett 😄
gnomish-t szerették laphúzás miatt, a miracle rugó is használta anno

Hát nem tudom. Annak számít szerintem, meg én abban is hiszek, hogy minden lapnak van értéke, csak megfelelő deck kell hozzá. Tudok példákat is, ott van pl. a gnomish experimenter - patronban nagyon jó volt, előtte senki nem használta és most sem használják. Ki tudja mikor jön el újra az ideje. Ugyanígy a magma rager - franc se tudja mikor lehet (esetleg) belőle használható lap. Lehet lesz majd egy olcsó spell, ami minden 1 hp-s lény életét megnöveli hárommal, vagy mit tudom én 😄
jazzy
Ha hozzávágnának 1 körszakállat minden deckemben insta first pick lenne 😄D
Zickler
Ha van egy lap amit senki nem használ mert olyan borzalmasan mocskos szar, pl. a Magma Rager. És ha fogják, és hozzávágnak valamilyen statot, képességet, körszakállat, amitől tisztán látszik, hogy új lap erősebb, az még szerintem nem számít powercreepnek, mivel az alapból létező lapot sem használta korábban senki, azaz olyan mintha nem is létezne.

az hogy +1 ok ami miatt lehet sírni az nem hiszem hogy annyira "hülyeség"
minden miatt megy a hiszti, ha meta deck akkor unalmas, ha nem meta deck akkor káosz
ha sok az aggro akkor ráktenger, ha sok a control akkor lassú
ha erős lapokat hoz a kieg akkor powercreep, ha gyengéket akkor értelmetlen
mindig lesz hisztire indok

dave9004
Ezt te is vágod h hülyeség volt 😄
Hol lehet ragelni a powercreep miatt? 😄 Épphogy kezd felbukkanni a játékban 😄
+1 ok amin lehet ragelni azoknak akik az rng miatt kikapnak

Nem. Pontosabban adott manaköltségen adnak ki egyre "erősebb" lapokat, vagy a statok nőnek meg, vagy pedig azonos statokkal erősebb képességet kapnak.

Pl. - Magma Rager -> Ice Rager
- War Golem -> Dr. Boom
A fórumgeekek új vesszőparipája, annyit tesz, hogy egyre erősebb lapokat adnak ki. Hihetetlenül izgalmas téma.

"pár évig még oké" - én sztem eleve max 2 év és ráhagyom az egészet szóval engem ez nem zavar 😄

Biztos én vagyok a tudatlan, de mi az a powercreep?

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Igen. Amúgy ez a powercreep még vissza fog ütni, ahogy sok más hasonló játéknál visszaütött: egy idő után ki kell bővíteni a 30-as kártyalimitet és a 30 hp-t. Meg persze előfordulhat majd, hogy rankedről vagy csak versenyekről tiltani kell egyes kártyákat. Miért? Mert az fog győzni, aki először felhúzza és mindenki játszani fogja, mert adott mana legjobb lapja. Erre most is van 2 példa (shredder,Boom - de egyelőre kezelhető, mert a shredder apránként egyre rosszabb a nagyobb szórás miatt, Boom meg 7 manás, addig meg el is kell jutni...), idővel be fog telni az összes mana slot és senki nem fog mással játszani, csak azokkal. Pár évig ez még oké lehet, de utána már nem.
egyébként, a nem neutral basic lapok viszont elég népszerűek még most is
fwa,sr,fireball ....

+ha figyelembe veszed az általad sűrűn említett "powercreepet" akkor még kevésbé érdekesség a dolog
amúgy a facedeckek már nem nagyon használnak wolfridert se
mert a divineshieldes és az arcanegolem is "értkékesebb"

Kongy
Ilyen aggro központú metában nem csoda a wolfrider használata, mégis csak instant 3 damage az arcba. Én mondjuk a TGT-s Argent horserider-t jobban kedvelem, mert azzal még tauntot is el lehet távolítani/tradelni is lehet a divine shield miatt

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Tudom, hogy alapból se voltak agyonhasználva, mert a kezdetektől van classic set, csak érdekességként említettem meg, a Wolfrider a nagy túlélő, még mindig használják.

Egyébként így is lehet nevetséges áron legendképes decked 😄
a basic neutralok alapból sem voltak agyon használva sose
azóta meg kijött 5 v 6 kieg már szóval ez nem meglepő

ha nem ez lenne akkor meg az lenne a baj hogy semmi nem kell az op deckhez (lásd patron)
Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.12.21. 17:12:00

Shep
Akkor itt az ideje, hogy a basic lapok bekerüljenek egy basic boosterbe. Újabb bevételi forrás a Blizznek 😄
Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.12.21. 16:44:01

Belegondoltatok már abba, hogy jelenleg a basic neutral lapok közül csak a Wolfrider van használva, és az is csak a rákban? 😄

+ néha használatos az Ooze és a Shieldmasta is, de nagyon ritkán látni őket. Meg mostanában néhány murloc. De ennyi.
Az utolsónál, az a legundorítóbb. És Reynad alig bírja visszatartani, hogy teliberöhögje. 😄