Hearthstone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Palinko
viszont életet tölteni nem könnyű tölteni nála (tapasztalatom korlátozott), ha early game elkapod verhető, ha nem szerencsés az osztása. egyébként később egyre nehezebb, velem is volt jó párszor, hogy leütötték már 10-re az életem, de jön a fordítás részemről. pl pala hiába pakolta már tele a térfelét, meg használta a képességet, lerakok egy dalaran maget majd mehet az immár 5 ös flamestrike mindenkire, nagy nehezen 1 emberek életben marad, az következő körben le lesz pingelve vagy mással leütöm, aztán következő körben még lerakok egy dalarant meg egy archmaget pl, te épp hozod vissza a csapatod, de még alszanak, következő körben a 3 kártya miatt már 9-et sebző 2 fireball 18 életet levesz tőled, kb ki vagy végezve...
😄 Dehogynem OPé. Komolyan, minden más kasztot meglátok Palával, oké 50-50%, hogy ki nyer. De ha mage jön, már könyvelhetem is el a bukót.
Bocsi a kifakadásért, de ez no komment.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kezdésképpen be tudja hozzni a wörmöt, amit elég nehéz leütni, de oké. Aztán bejött két fagyasztós dzságádzsgával. Na azokat mire leszenvedtem a fireballoktól nem mentes körökben, addigra HP-m 1/4-e elment nyaralni, én meg gondoltam, ha ezt túléltem, akkor már nagy szopcsi nem lehet. A nagy lópikulát. Jött pár secrettel, amik persze pont betették a kaput, majd még rákínált pár legendary kártyát. Oké. Azokat leszenvedtem, erre a felépítményemet leflamestrikolta, majd kinevettet. Persze a bégető birkákat se felejtsük ki, mert esküszöm, 3db-ot is kirakott valahogy. És mindezt lvl 18-on. Én el nem tudom képzelni, hogy lent miket csinálnak a mage-ek, de ez durva.
Ez a mage nem OPÉ egy kicsit? 😄
Esélytelen vagyok mage ellen.
Elején mindig van valami spell ami leradíroz mindent a pályáról. Játék eleje közepe, azzal telik, hogy amit lerakok azt eltünteti így vagy úgy, aztán 7. körben, amit elérek, azt egy flamestrikkal eltünteti. Onnantól meg szevasz, mert tele van a keze lapokkal.
Köszi!

Általában nehezen veszem rá magam, hogy változtassak a paklin. Secret Paladinon se változtattam sokat, csak Loathebre éreztem, hogy szükség lenne, és Repentance-t éreztem gyengének. Meg még megejtettem egy True Silver - Consecration cserét, amikor úgy éreztem, hogy a mirrort könnyebben meg lehet úgy nyerni, illetve Zoo ellen kellett még egy eszköz, hogy visszajöjjek a boardra. (Vicces, hogy a pakli eredeti posztolója is kicserélte ezt a két lapot később.)

Zoo esetében előző hónapban már próbáltam egy gyorsabb variánst, ami so-so működött, de túl gyenge volt board clearek ellen és úgy éreztem, hogy erősebb mid-late game-el jobban menne. Így esett a választásom a már linkelt paklira.

De egyébként nem úgy netdekkelek, hogy ránézek hearthpwnra, hogy mi van a főoldalon. Rengeteg paklit átnézek mielőtt döntök egy végleges mellett. Mivel külön nincs kedvem tesztelgetni, így azoknak könnyebb elhinni, hogy működnek, ahova értelmes guide is íródott. Aztán, ha nagyon muszáj variálok egy-két lapot.

Szerintem majdnem tökéletes a pakli úgy ahogy van. Egyedül talán a Sylvanas kérdéses, hogy muszáj-e, de nem volt olyan lap, ami nagyon hiányzott volna és pörögtek a győzelmek, szóval nem bolygattam.😄

Valamennyire meg az is igaz, hogy játékstílus kérdése is, hogy kinek mi működik. Láttam, hogy többen játszanak Bane of Doom-ot pl. Szerintem meg nem éri meg ilyen magas költségű random lapokkal játszani.

A metához igazodás meg fájdalmas dolog.😊 Olvasom, hogy mással is előfordul, de engem is teljesen kikészít, amikor szivat a matchmaker. Játszok Secret Paladinnal, és folyamat kapom a mirrort, amit utálok, de nem 3 meccs, hanem lement vagy 10. Átváltottam Freeze Mage-re és egymás után 2 Warrior, aztán Druid. (És ez nem csak érzéki csalódás, összehasonlítottam a teljes Freeze Mage és Secret Paladin statjaimat és a Warrior és Druid arány magasabb, a Paladin pedig alacsonyabb Freeze Mage-nél. Szóval köszi Blizzard.😛)

Classokat meg paklit meg azért se váltogatok össze-vissza, mert sok idő, mire úgy igazán ráérzek egy paklira. Még akkor is, ha korábban játszottam, csak nem mostanában. Szóval, ha úgy érzem, hogy elakadtam, vagy sokat lehet vele nyerni, akkor váltok, de egyébként kitartóan verem a fejem a falba.😄 (Meg az is igaz, hogy korlátozott a lapkészletem, így nem csak paklik terén szűkösebbek a választási lehetőségeim, de tech kártyák terén is.)
Én is gratulálok, üdv a klubban! 😊

Végig ragaszkodtál ehhez a deckhez vagy volt, hogy hozzányúltál a meta függvényében a pontos laplistához/próbáltál más deckeket is?

Amikor én csináltam folyamatosan váltogattam a classt és a decket is, ha teszem azt úgy éreztem sok a hunter/warrior ment be Harrison, ilyenek, igaz akkoriban még sokkal kevesebb deckfajta volt, szóval szerintem jobban lehetett a metához igazodni.
Én veled együtt drukkolok, hogy legyen mihamarabb MC nerf.😛 (Bár akkor oda lenne a sok jó matchupom.😄 )

@Negritis: Köszi!
dave9004
Igaz 27, de kilenc classból kurvasok
grat

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Volt egy időszak a hónap közepe fele, amikor volt relatív sok zoo. Viszont mostanra sokkal kevesebb a Priest és Reno Lock is, ezért nem értem, hogy hogy van ilyen kevés.
Nem trollkodásból, de szerintem 27% az a 36%. Mondjuk a tényen, hogy sok a Paladin, ez nem változtat.

Egyébként belefért volna több meccs is, de a hónap közepén nem akartam annyira erőltetni, mert bár próbáltam haladni, de nem igazán sikerült. Rossz volt nézni a streamereket is, hogy egész nap játszanak és alig haladnak néhány csillagot, ha egyáltalán. Szóval abban maradtam, hogy vagy meglesz relatív fájdalommentesen, vagy sehogy. Szerencsére hó végére megfordult pech sorozatom.
Köszi!

Rémlik, hogy írtad a Zoo-t. Mondjuk egy counter pakli sosem lesz annyira erős, mint ami nyers erőből az(Secret Paladin), mert sokat változik a meta r1-r5 között is. Így hónap végén, amikor beaggrósodik, durván erősödik a Zoo is, viszont korábban igen jellemző volt a Reno Lock, és Control Priestek is előfordultak, amik nem a legjobb matchupok. De tény, hogy általánosságban is erősödött a Zoo sokat. (peddler..)

(Undertaker Zoo-val nekem is volt vagy 200 ranked winem anno, szóval én is untam a játékstílust már, de mostanra elmúlt az undor.😄 Vagy Secret Palához képest annyira nyitottak lehetőségek, hogy még ez is felüdülés volt.😄 )
Te sem láthatsz sokkal kevesebb paladint. Merthogy én nem, az tuti.

Gratulálok!
Én is írtam még a secret paladin láz elején, hogy sokat erősödött a zoo, és hogy milyen jó counterje a mostani rák pakliknak. Amikor meghalt a handlock, akkor játszottam is vele egy keveset, de azóta inkább az új lapokkal kísérletezgetek. Naxx release után annyit nyomtam zoo-val, hogy még a buszon is doomguardokat láttam. Annyi elég is volt belőle.
Utoljára szerkesztette: 1Darton1, 2016.01.30. 13:10:50

dave9004
Baz. 254 meccs, 9 classból 36%-ban paladinok ellen. Erős gyomrod van
Shep
Én sem értem, pedig az egész jó matchup priestnek 😄D

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Meglett a legend rang végre, Midrange Demon Zoo-val.

Questlog screenshot:

A rank 4, 5 csillagról legend-ig statisztika:

Teljes hónap statisztikája és bővebb elemzés:

Tehát összesen 254 játékot játszottam a ranglétrán a hónapban, 59,4% összesített győzelmi rátával. Ebből 110 volt a rank 5-ig mászás, még 9-éig.

A rank 5 fölötti Secret Paladin meccsek (89 db) egy része valószínűleg teljesen felesleges volt. Már egy ideje éreztem, hogy nagyon idegesít a mirror és ez kihatással van a teljesítményemre. A másik, hogy sokáig halogattam a váltást a Demon Zoo-ra, mert féltem, hogy elbukok sok nehezen megszerzett csillagot, de miután ez váltás nélkül is sikerült, már nem volt mit veszteni.

Freeze Mage meccsek mind rank 3-4 körül voltak, és finoman szólva nem volt szerencsém a matchupokkal meg a húzással, de van még mit tanulni, az is igaz.

A rank 4 - legend climb 2 nap alatt történt, az első fele csütörtökön még rank 1, 1 csillagig. Ma pedig rank 1-ről 5-ös win streak legendig. (1 Mech Mage, 1 Tempo Mage, 2 Midrange Druid és 1 Egg Druid ellen.)

Egyébként durván érthetetlen, hogy miért nem játszanak többen Zoo-val. Majdnem minden matchupban favorit a jelenlegi rank 4 feletti metában.

Ezt a paklit használtam: link

Szerintem ez jobb, mint a gyors a Zoo, legalábbis én jobban szeretem a board control felé hajló játékstílust, és ezt könnyebb kivitelezni, ha vannak nagyobb lények a pakliban. A Void callerből meg elmebeteg értéket lehet kinyerni. Persze lehet az is sokat számít, hogy a gyorsabb Zoo-ra számítanak.

Reno még annyira nem is nagy gáz, mert átlagos lapjárással elég jó nyomást tud gyakorolni folyamatosan. A concede priest az rosszabb, mert tele van removallal.

Best brawl ever. 😄

onog-t nézte eddig valaki?

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

a mid range mindig hol eltűnik hol előkerül kb a játék kezdete óta
a reno nem jó matchup neki, de azért erős túlzás hogy nem tud vele mit kezdeni
a face hunter az benyelte ha reno van, de a midrange azért még képes rá válaszolni 2 hymane-nel

dave9004
Renoval nagyon nem tud mit kezdeni nem
? De am fura h loe után eltűnt.
Érdekes, hogy amennyire underdog mostanában a hunter, kifejezetten hatékony tud lenni a divatpaklik ellen. Lehet, hogy pont azért, mert senki nem számít rá, és nem olyan deckeket raknak össze, amelyek erősek lennének ellene.
Pár napja meguntam a top tier paklikat, és csináltam egy midrange huntert, meglepően jól hasít rank 5 alatt is. Az agyam nem robban szét a használatától, de talán épp ezért élvezem a sok control deck után.

Utoljára szerkesztette: 1Darton1, 2016.01.29. 20:12:13

Valami hasonló történt, meg is fordította neki a meccset egy zoo ellen.

gondolom vmeik esetben ram wrangler az acidic cuccot dobta ki neki

Csak én nem értem a videó címét?

trump és a midrange hunter:

Kongy
Az se gyenge 😄

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

turn1 onixyia 😄

Kongy
Ez a mostani brawl pay to win.. 😄 Első körben lehívtam Alextrasza-t, egyből feladta az ellenfél... 😄

Másik szitu: Majordomo-t lehívta, leütöm, ragnaros-szá válik, lehívja ragnarost, lemásolom faceless manipulatorral, és pont a pofájába megy... 😄

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

dave9004
nem top tier. a létjogosultsága is a paladin meg max a zoo miatt olyan amilyen.
vasárnapig
csak a szokásos: xp, 3 győzelmenként 10 arany, ilyesmi

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Palinko
viszont bejött a mage tipp, ilyen gyors győzelmem még nem is volt és legalább meglett a pakli 😊 innentől mivel jár ha szerzek még győzelmet a kocsmában? meg meddig van nyitva egyáltalán?

Palinko
fantasztikus, csak épp ebből a froswolf warlord van meg, semmi más 😄 na majd próbálkozok, hátha egy nyamvadt győzelem összejön, még chat sincs ahol lehetne vinnyogni, hogy ugyan adják fel gyorsan nekem csak a pakli kell 😄
qetuol
mndenhol 😛

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

na kitaláltam a mostani brawl új nevét: játszótér gazdagoknak 😊

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

hol? 😄

qetuol
a patron még most is top tier deck.

qetuol
Heronak rogue, mage - jó spelljei vannak 1/1-es lények ellen, druid. minionok: wrostwolf warlord, quest adventurer. qualdir raider, explosive sheep, unstable ghoul, etc

dave9004
Hát mivel neked nem sok lapod van ezért ilyen razorfen hunterek meg sok lény és akkor egy manás frostwolf warlord talán nyerhet.
Ez tipikusan olyan brawl h.a képességek nyerik amik a jobb ritkább lapok adják.
Shep
Majd nem lesz 😄

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Palinko
jaaaa, azt hittem általánosan. kocsmában úgy látom felborulnak a szabályok. még arénában is több a kapaszkodó 😄 most pl minden 1:1:1 re redukálódik ugye, próbáltam taunt, +1ező, charge, chargevé tevő lapokat próbáltam betenni és ugye hunterrel, de 2-ből 2szer elvertek 😄
kéne egy jó deck tipp is mostanra, legalább 1 nyerésig, hogy kapjak paklit. következő pakli mikor jön? vagy mi tartana a kocsmában az 1 győzelem után? persze érdekes.
Brawlban sokszor találkozhatnak ismeretlen lapokkal és helyzetekkel, szóval nem olyan egyértelmű a következő kör.

Palinko
na ne már, hogy gyenge a priest, egyik kedvencem
Shep
Én is általában beszéltem. Meg lehet nézni statokat, vagy streamereket.

Nem rólad volt szó, hanem úgy általában. Bocs, de ezt nem lehetett kihagyni. 😄

dave9004
Dolgozok.
De sztem a patron elég bizonyíték volt nemrég nerfig.
Shep
Nem azt mondtam ,hogy életképtelen, hanem, hogy huntert kivéve nincs számára jó matchup, csak szar vagy 50/50, más deckekre ez nem igaz, na jó még a zoo az OK.

hmm, szóval szerinted, ez egy életképtelen pakli?

Shep
1 milliósra csökkenne az aktív játékosok száma 😄

Shep
Ja, és körbe is röhögi szinte bármi 😄DD Amúgy meg annyira nem olcsó, kell hozzá az összes kaland, rare, meg epic, az persze igaz, hogy legendás nem nagyon Voljint leszámítva.