Hearthstone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo 😄
w&l, jó kis bontás, első duplázott legendarym, mondjuk így jobban belegondolva nem is jó, hiszen már megvolt, lehetett volna mondjuk Tirion 😞

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Renegade, 2016.02.13. 13:03:32

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Shep
Ahogy mondod, mert azt hiszi ha 10x egymás után fekete volt akkor a következő szám nagyobb eséllyel lesz piros, pedig nem.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Kivéve, ha pont az kell a lethalhoz 😄

Off: Amúgy, most hogy újra van X-akták, szólhatna egy rész arról, hogy egy HS streamer bekattan, mert sehogy se jönnek ki jól a számításai és puszta kézzel ver agyon néhány fejlesztőt 😄 Aztán a nyomozás feltárhatná, hogy nagyon nem stimmelnek a dolgok 😄DDD
arcane missiles és hasonlók normálisan működnek

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Vegyétek figyelembe azt is, hogy a franc se tudja, hogy a HS-ben mi milyen eséllyel történik, de hogy nem úgy ahogy kéne, az tuti 😄
Épp ezért van, hogy a kaszinók és szerencsejáték szolgáltatók a legnagyobb válság idején is gazdagodnak, mert az emberek nem értenek a valószínűségszámításhoz, amire viszont jellemző, hogy relatív kis számokkal felfoghatatlanul kis valószínűségek adódhatnak.

Lottóötös - sokan játsszák, hisz bármikor bejöhet
Biztonsági öv - sokan nem kötik be, hisz olyan ritkák a balesetek, úgyse történik meg velük
Kíváncsi lennék, hogy akik a két halmaz metszetébe esnek (lottózó, biztonsági övet be nem kötő emberek) tudják-e, hogy nagyjából tízezerszer (!!) akkora a valószínűsége, hogy 1-2 éven belül autóbalesetet szenvedj, minthogy lottóötösöd legyen. De még annak is 500× nagyobb az esélye, hogy belehalj egy autóbalesetbe...

Egy érzékletes példa, hogy milyen kis számokból tud a kombinatorika óriási eredményeket produkálni:
Egy osztály vesz magának 20 képet a falra és nem tudnak dönteni, milyen sorrendbe tegyék ki. Kitalálják hát, hogy minden lehetéges sorrendet kiraknak, szavaznak, majd a nyertes kiosztás marad. Nagyon hatékony osztály, mindössze 10 másodperc alatt kiraknak egy kombinációt és szavaznak is róla, majd jöhet a következő. Mikorra végeznek?
Baromi egyszerű középsulis kérdés, mégis még a középsulisok nagyját is meg lehet lepni az eredménnyel: ~771 milliárd év, vagyis a Föld keletkezésétől számított idő ~167szerese...

És egy érzékletes példa a lottóötös esélyére:
Játszunk egy olyat, hogy beülünk egy kocsiba, bekötöm a szemed, kapsz egy pisztolyt egyetlen tölténnyel, amivel kilőhetsz az ablakon. Madridba megyünk Budapestről, valahol útközben az útszélén levertem előre egy ~10 centis széles deszkát. Na ilyen körülmények közt eltalálni a deszkát olyan, mint ötöst nyerni a lottón.
hjjjh, nem hiába mentem át úgy a programozás vizsgán, hogy megígértem a tanárnak, hogy soha egy sort sem fogok kódolni, becsszó 😞

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

egyébként, ott azért kicsit bonyolultabb a szitu alapvetően
mert Mogor ugye MINDEN támadást módosít és ha volt lent taunt párszor akkor mikor azt ütötte akkor más volt a face esélye : 0.5*1/(összes minion)
de alapvetően a geometriai valószínűség is egész pontos eredményt dob vissza

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

aki nem akarja nem fogja elfogadni, de ez az igazság

egy régi TV-s játékban is nehéz józan paraszti ésszel elfogadni a dolgot
pedig ott is jobban jár ha cserél az ember

Ez az egész egyszerű, középsulis klasszikus valószínűségszámítási modellel levezethető.

A klasszikus valószínűségszámítási modell lényege az, hogy van egy eseménytered, amiben vannak események és - itt a lényeg - ezen események valószínűsége tökéletesen megegyezik.
Annak a valószínűségét akarod számolni, hogy ezen események közül mikor következnek be a Neked kedvezők.

Egy ilyen modellben ez egy egyszerű formulával számolható:
valószínűség=kedvező_esetek_száma/összes_eset_száma
És ez a 0 és 1 közötti szám lesz a kedvező események valószínűsége vagy ha úgy jobban tetszik 100-al szorozva százalékban is kifejezheted.

1. 1 érmedobás, milyen eséllyel lesz fej
kedvező esetek (1 db):
FEJ

összes esetek (2 db):
FEJ
ÍRÁS

valószínűség: kedvező/összes=1/2=0,5 ---> 50%

2. 2 érmedobás, milyen eséllyel lesz mindkettő fej
kedvező esetek (1 db):
FEJ FEJ

összes esetek (4 db)
FEJ FEJ
FEJ ÍRÁS
ÍRÁS FEJ
ÍRÁS ÍRÁS

valószínűség: kedvező/összes=1/4=0,25 ---> 25%

Felhívnám a figyelmet arra, hogy külön vettem a FEJ ÍRÁS és az ÍRÁS FEJ párost, pedig ugyan annak tűnhetnek. Ennek oka az, hogy a használt modell feltétele ez, hogy - ahogy írtam - "események valószínűsége tökéletesen megegyezik", ezért kell külön eseményként tekinteni arra, ha az egyik pénzérme lett FEJ és a másik ÍRÁS és fordítva.

3. 3 FACE támadás, milyen eséllyel lesz mind a 3 MISDIRezve
kedvező esetek (1 db):
MISDIR MISDIR MISDIR

összes esetek (8 db)
FACE FACE FACE
FACE FACE MISDIR
FACE MISDIR FACE
MISDIR FACE FACE
FACE MISDIR MISDIR
MISDIR FACE MISDIR
MISDIR MISDIR FACE
MISDIR MISDIR MISDIR

valószínűség: kedvező/összes=1/8=0,125 ---> 12,5%

És így tovább....
Remélem követhető volt. 😊
Shep
Nézz be a kaszinók a neten topicba, lényegében ugyanerről ment a vita évekig 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

nem hinném, hogy trollkodik, most kicsit utána olvasgattam (rohadt rég tanultam, kb mindent elfelejtettem), nem lehet, hogy te a Bayes tételre utalsz, ő meg az elemi valószínűség számításra. Ráadásul ugye a wiki jól bekavarhat, mert mint érvelés hibaként felhozza a szerencsejátékos tévedését, ami látszólag szembe megy azzal amit írtál.

Ha hülyeségeket írtam, javíts ki bátran 😊

Nyugtass meg, hogy most trollkodsz. 😊

Ha mégse, dobj fel 5 pénzérmét mondjuk úgy 50szer egymás után, írd fel, ebből hányszor volt mint az 5 fej és vond le a következtetéseket. 😊
Shep
Miért lenne kisebb? Minden pénzfeldobás egy külön esemény, független a korábbiaktól.

Azért, mert a százalék nem az aktuális misst jelzi, hanem kumulálja az összeset. Szóval nem azt mondja meg, hogy mondjuk a 3. támadás hány százalék eséllyel megy arcra, mert az nyilván 50, hanem azt, hogy mi az esélye annak, hogy 3 ütés egymás után célt tévesszen.

Például pénzt dobálsz fel. Annak az esélye, hogy az 5. dobás fej lesz 50%, de annak, hogy 5-ször egymás után fejet dobj már sokkal kisebb, 0,5^10=0,03125 ---> 3,125%
Shep
Nem igazán értem ,hogy az esély az arcra %-a miért is csökken, lévén minden egyes új támadás új mintát indít, vagyis ugyanúgy 50% az esély, de ha tévednék majd a Profunk kijavít.

esport, mondjuk Trump aranyos volt a végén😊

de, megvan. kísérletezek azóta is valami agyfa*z priest összetákolásával, ha van kedvetek, ezt a paklimat próbáljátok ki, 8 win egymás után rank 14-11 (igaz, azóta volt két loss, ki is léptem pihenni)

Surprise Priest

///// Asus G751 \\\\\\\\\\

Shep
Hát ha nincs neki, szerintem már nem érdemes legyártani hacsak nem wildozni akar majd.

Voljint ajánlom mindenképp, kvázi +1 removal, ami egy ilyen pakliba nagyon is elkél, plusz nagyon vagány az animációja 😊
Shep
Háááát az több, mint "érdekes".

Na és a végén a "MACHINIMA"-ra rá mertetek kattintani? Az az igazán "érdekes"...
dave9004
Ügyesen vágva.
Hát az érdekes elég enyhe kifejezés rá 😄

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Shep
Az utolsó az "érdekes"

dave9004
Egy vki kezdte kristoszaurusz v ki. De most már lassan minden 10+ fölötti paklihoz linkelnek 4 videót, természetesen összevágva csak győzelmet
😄 büszke is voltam, amíg két másodperccel később le nem esett, hogy mindenkiből videót csinál 😞

büdös bizniszhippije

Hogy a darts rajongók se unatkozzanak, nézzenek egy kis jubileumi Rage Orc-ot.

dave9004
Vki még vidit is csinált h belőled éljen 😄
édes f*szom. <#idiota>

inkább nyomjatok egy pluszt az első hearthpwn deckemre...

Nesztek he

hát, ennél egyszerűbb kérdést nehéz feltenni 😞

olyat épeszű ember nem csinál...de a hülyék sem <#merges2>

Mik mennek itt, óriási 😄 Srácok áljatok le: szerintem abszolút senki nem sértődött meg, nem kell belelátni a szokásos dolgokat 😄 Ha valaki megsértődött, akkor törje a Dr. Boomját MOST!
dave9004
Huha aludjunk inkább
Shep
Bocs, de elveszítettem a fonalat.

rendben, a többiek nevében én nem tudok nyilatkozni, viszont a másik fórumból tudod, hogy én egy kíváncsi/személyeskedő/rosszindulatú/fogadatlan pszichiáter/bármi-akármi vagyok, tehát:

ok szerintem: neked van egy kollégád, évek óta együtt dolgoztok, és a kétszáz sok munkanapból 150* elmondja, hogy ő, bizony ki fog lépni...holnap...de tényleg, te mit gondolnál?

persze ettől még lehet egy áldott jó gyerek, aki ott segít ahol tud, de úgy-amúgy, mit gondolnál róla?

Shep
Hát szerintem egyértelmű, ha visszaolvasol te is észreveheted.

miért gondolod azt, hogy valaki célozgatott? és ha így van mire?

Shep
Miért ne?

persze, mert mindig a konfliktus kerülés, mi? 😊

mondtam én h nem kell? 😄 utlimaulti zseniális mondatai miatt is kellett
a mostaninál meg a a videó még elfér mer vicces de a célozgatás miegyfasz felesleges (köztük az enyém is)

dave9004
Egy éve nem kell hg most meg kéne mi?
ez csalás 😊

nemtom Muhee van-e, de egy 30 hozzászólás megint felesleges

azért mert?

Shep
Beszarok ezeken a célozgatásokon 😄

hát én nem voltam itt a legelején, de nekem úgy tűnik, hogy a heavy RNG egy tudatos döntés.

dave9004
nem volt sértődés, nagyobbat nem szúrtam én se ide mint egy darthegy