Might and Magic X Legacy

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sárkánylovag
Kezdek bedepizni a játéktól.
20-ból ha 5-ször nyerek úgy hogy mindnen védelem rajtam van.
Kijöttem az elvszett városból mert a 4. szint túl nehéz
A martalócok az erdõbe túl nehezen, visszamentem sorpigalhoz a küklopsz túl nehéz, a kardot visszaszerezni túl nehéz... :(
Szóval valami szint limitet vagy valami jelzést kitalálhattak volna ami mutatja merre van keresnivalóm mert ilyen fokú mazoizmus a nagy tömegeket biztos nem fogja vonzani...
Mivel kb 4 féle szín lehet (lila, kék, zöld meg sárga) csak így ha nekiállsz felváltva ráncigálni az oldalsó karokat akkor elég hamar meglesz a kék szín, utána már csak be kell forgatni középre a vízvezetõket. :)

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Én is így csináltam. :D

cikasz
Valami bugos lehetett mert össze vissza huzogattam (a karokat <#bee1> ) és eyzser csak jó lett :) Megvan az áldás...

http://www.akciofigura.hu

Elõbb addig kell trükközni a két szélsõ kapcsolóval míg kék nem lesz a víz abban a két oldalt csörgedezõ csõrendszerben, aztán a középsõ kapcsolóval be kell forgatni középre. Ekkor visszahúzódnak ezek a kapcsolók és oda lehet menni a nagy akármihez amibe a víz folyik és aktiválni.

Ott középre be kell vezetni a vízet, majd ha megvan, akkor oda kell menni a nagy körhöz amibe folyik a víz, és nyomni egy aktíválást.

cikasz
Megint elakadtam :(
Meglett a víz szilánk be is mentem a kohóba ahol 3 kapcsoló van meg két oldalt folyik a víz meg egy lezárt ajtó tovább. Na most bugos vagy nem tudom de csak a középsõ kar mozgatja egyszerre a "patakocska" alját.
Itt minek kellene történnie?

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

elkezdtem csinálni a városokban fellelhetõ képzések listáját, Sorpigal és Seehaven kész. nem akartam telenyilazni, szóval értelem szerûen ott a hely neve illetve a szöveg érinti a rublikáját is(általában a sarka)!

Kis segítség a hordókban található löttyökhöz (stat amit növelnek - a lötyi színe a leírás szerint mikor használni akarja valaki):
Destiny - purple (lila)
Might - dark red (sötét vörös)
Magic - dark blue (sötét kék)
Perception - white (fehér)

Air resistance - pulsing white
Dark resistance - pulsing black
Earth resistance - pulsing green
Fire resistance - pulsing red
Light resistance - pulsing yellow
Prime resistance - pusling purple
Water resistance - pulsing blue

Ha a hordó maga rotten vagy chipped painted típusú, akkor esélyesen csapdázott, így ha túl alacsony a próbálkozó karakter perception értéke akkor pont ellentétes hatást fog kapni (nem növekszik hanem csökken a stat). A csapdák egy-két kivételtõl eltekintve harmatgyengék (15-ös perception már elég az elkerülésükhöz). A többi hordó típusnál még nem szaladtam bele csapdába.

Izé... Két ajtó. Nem tudom miért emlékeztem háromra. A Lényeg hogy az alsón keresztül bejutsz gond nélkül majd. A felsõ meg majd késõbb nyílik ki.

Három oldalról lehetne oda bemenni. Az egyik oldalon van a félig nyitott pókhálós ajtó, na az nem nyílik. A másik oldalról majd kinyílik az ajtó ha kipurcant a pók, így marad a harmadik megoldás az alulról megközelítés egy másik termen át, ahol már nincs ilyen gond de ott rengeteg élõhalott is lesz.

Lost City 3. szintjén hogy lehet kinyitni az ajtókat a köztes szobához? a német térkép szerint ott van a Crystal Spider, aminek kellene a szíve, és a fire shard is.
én leütöttem 2 öt gyorsan , utánna tudsz mozogni ha nem áll meletted senki , be egy folyosora hogy csak 1 irányból jöjjön az áldás, aztán fireball festival. Tank tauntol + aoe+ regen.

lost city 2 szintjérõl le lehet menni a 4. szintre ott meg tudod szereni a kövi shardot meg 20k goldot kb :P
MaRee:
Lesz még olyan helyzetben részed szerintem, mikor nem megy valami mert gyenge egyenlõre a csapat, olyankor hagyni kell és késõbb visszamenni oda. Lesz pár hely ahová lazán be tud sétálni az ember de ha nem figyelt a fejlesztésre (például sok mindenre osztogatott pontokat nem pedig csak 1-2-t tolt fel maximumig majd léptette feljebb a skill besorolását), nincs elég és megfelelõ varázslata, piája, felszerelése, akkor simán elporolják az ott tartózkodó lények amiket késõbb még ujjgyakorlatnak sem lehetne majd nevezni.

Szerintem töltsd be az utolsó autosave-et aztán folytasd onnan a játékot, elhagyva a túl erõs lények lakta helyszínt és kicsit megerõsödve térj vissza oda. Mondjuk ha van elég pénz akkor érdemes felszerelkezni Seahaven-be mert a legerõsebb cuccok többségét (fegyverek terén legalábbis) bizony ott lehet megkapni. Ismétlõ számszeríjak, leaf/silk sword-ok mind mind a végsõ kategóriát képviselik. Esetleg csatangolj és menj be a kriptákba (mauzóleumszerû ajtókkal vannak lezárva). Azokban nincs ellenfél, csak logikai feladványok/csapdák amiken átvágva magadat mindig egy relic tárgyra bukkansz. Ez is nagyon sokat tud dobni a túlélésen.

Harcban buff-ok közül elsõsorban az inner fire jön jól (extra erõ), az eagle eye (perception növelés), a stone skin és a light magic páncélzat varázslata. Ha szellemek is vannak akkor kell a tûz expert scsoportjából a védõ varázslat ami alatt nem lehet feeblemind/sleep/paralyzed állapotba kerülni. A nyilaktól védõ varázslatot én speciel nem használtam. Nem úgy a regeneration-t, késõbb meg a party heal-t.

sárkánylovag:
Javítanom kell magamat. A magic a sebzésekbe beleszól, emeli pár százalékkal a max sebzést. Igazán nagy haszna majd valóban magas értéken (50 felett, de még inkább majd tárgyakkal feltolva 100 fölött) lesz. Az apró, 25-50%-os extrák helyett jobban jár az ember a magas skill általi alap sebzésnövekedéssel (1 skillpont többet ér mint 4-5 magic pont a sebzés tekintetében).

sárkánylovag:
Nem kell tenni varázslóknál perception-re csak aztán ha közelharcba kerülnek nem kell csodálkozni ha nem találnak el semmit fegyverrel.

A varázslatok erõsségét valójában az adott iskola skill-je határozza meg, nem a magic karakterisztika. Ugyanaz a varázslat más erõvel csapódik be 7-es és 10-es skill értéken. A magic ebbe alig szól bele (pakoltam tele varázslómat már +6-os magic értéket adó cuccokkal de semmivel nem prezentált jobb hatásfokot mint elõtte), nem úgy az idõtartamokba. Azokra jelentõsen kihat. A sebzéseket azonban a skill értéke befolyásolja/skálázza fel.

A föld alatti városnak 3 kijárata is van. AZ egyik seahaven-be visz, a másik portmeryon elsõ szintjére a kastélyon belül, a harmadik karthalba. Ez utóbbi sok haszonnnal nem jár, mivel a rács ami lezárja a helyet csak a túloldalról nyitható és a fõ sztoriban jut csak el az ember a túloldalára annak a rácsnak. Abba a városba másik csatornabejáraton kell majd bemenni amint megkapja azt a feladatot az ember.

MaRee:
Jó kérdés. Talán ahhoz lehet köze ki kezdte a harcot és neki kell kezdenie a kört is magától, nem neked átváltani rá és akkor tudsz majd mozogni és persze amíg ez meg nem történt addig senki nem cselekedhet semmit mert akkor a mozgás kiütve. De például ha van fejlett mercenary a csapatodban neki van spéci képessége amivel soron kívül is tud mozogni 1 lépést a csapat. Ha mondjuk elõtte mozogtál akkor ezt a skill-t aktiválva máris 2 négyzetet lehet haladni egy körben.

cikasz:
Keress titkos ajtókat (van belõle a második szinten néhány). Azokat kinyitva és belépve a kis rekeszbe kinyílnak majd az ajtók. De arra a helyre felesleges bemenned ha nincs a csapatodban crusader akinek oda szól a promotion küldetése. Xp gyûjtésre jó csak más esetben a hely, nem kell foglalkozni az ott lévõkkel egyébként.

nomiss:
Pedig ott kell lennie az arany kulccsal nyitható ajtó mögött a hosszú terem után ami tele van élõholtakkal. Az ajtó mögött van egy kis ládikó és abban van a shard.

Avenger:
Focus-hoz nem kell ez tény. Se az egykezes kis ékszerhez hasonlító bizbaszokhoz sem a kétkezes bot változathoz. Azok automatán találnak de a sebzésüket alapvetõen nem befolyásolja semmi. Majd a magic focus skill grandmaster szintje fogja többszörözni a sebzésüket (a master meg ha jól tudom leehtõvé teszi egyszerre 2 kis focus használatát is).

Avenger
Varázs botok vagy ilyen "kavicsok". :) Free mage alapból azzal a kezében kezdi, ha kirakod a skill-t hozzá.

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

sárkánylovag
MaRee én is ott akadtam el. Nem lehet kikerülni szituációs helyzet.
Széllel elfújod a lovagokat+ légvédelmet fel az ijászok ellen
és utüd varázslókat. igy kellene de igy se megy :)
a sarokba a két iszonyatot lenyomva továbblehet menni a 3. ra de az is necces.
Csak nem értem hova visz a Lost city, mert eszi a kaját rendesen
lehet még nem vagyunk elég erõsek hozzá...
mi aza focus ?
Avenger
Úgy vettem észre, hogyha bármelyik szomszédos mezõben áll ellenfél, akkor már nem lehet mozogni csak fordulni.

Mágus és preception: Nekem 5 az értéke így 13as szinten és focus-al minden ütés talál(nem tudom, hogy ez bug e, vagy nem kell focus-hoz a prec). Távolra meg varázslat, vagy mana ital ivás, amíg közel nem ér az ellenség.

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

köazi, de ott nekem semmi sincs , lehet kell hozzá hogy storyba bemenjek karthalba elöször ?
ehh, reggel van még:9
Szóval, nézd a negyedik képet, 8-as helyen találod.

esetleg leírná valaki hol van lost city 4 szinten a water shard ?
megszereztem a golden keyt is de nem találom mindent körbe jártam... esetleg a ládába amihez egy szó kell ?
cikasz
Sziasztok.
A két város között kb félúton van az a megátkozott romok. Abban van egy barátságos szellem is a második szinten. Ott van két ajtó amit nem lehet kinyitni meg azon a szinten van 2db véres papirlap a 4-bõl. ott mit kell csinálni?
köszi.

Mitõl függ, hogy harcban tudok-e mozogni? Konkrétan most Lost City második szintjén azon gondolkodok hogy keresek valami god mode cheatet, vagy leütöm a monitort. Kb tizenhetedjére töltöm vissza azt az állást, mikor belépek az ajtón át a barlangba, és jobbról 2 elite milita, balról 2 elite íjász, hátulról 2elite mágus. Kb agyon buffolva bemegyek, a második körig hülyére verik a partimat, és tölthetem be megint. Gondolkodtam, hogy a mögöttem levõ 2 mágust leverve vissza lépkedek az ajtóba hogy egyszerre ne tudjon 4 ellenfél 2 oldalról támadni, hanem csak szembõl. Természetesen nem tudok lépni semerre ilyenkor, pedig van hely. Ez mitõl van?

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

sárkánylovag
A Varázslónak nem kell perception
A végzet a varázslatok Kritikus sebzése
A Szellem a Max mannát
és a Mágia meg a varázslatok erõsségét növeli.

Na betévedtem az erdõbõl ebbe a titkos föld alatti városba,de jó nagy szívás
elfogyott a kajám és nem tudok fenn kijönni :)
Hova vezet ez fel ?
Egyszer majdnem kijutottam Karthalba de egy rácsos ajtót nem tudtam kinyitni. Nagyon erõsek a lények bent.

Az a baj nagyon nagy az erdõ és elég gyenge a Nagytérkép és nem igazán lehet tudni hogy jutok el a küldikig csak úgy kószálsz hátha valamire ráakadsz.
Kicsit erõsebb rávezetések kellenének a játékba.
Úgy néz ki van egy feladatsor a szétszórt shrine-okhoz is, noha ezt nem kapja meg csak úgy az ember. Jó idõpontban (minden hónap 8. napja) kell használni Asha szobrát (merthogy ez az õ napja, a szobor helye a Tower of Enigma és az Elemental Forge között) azután indul el a feladat.

Ha megvolt Asha szobránál az ima, utána minden egyes adott sárkány szobránál el kell mondani egy imát a megfelelõ idõben majd ha ez kész, utána visszatérni Asha szobrához és jutalmul megkapható a relic heavy armor.

Arkath napja minden hónap 4. napja, Shalassa napja minden hónap 6. napja, Ylath-é állítólag lehet az elsõ és a hónap utolsó napja is. A többiekét ki kell tapasztalni. Úgy tûnik nem sok köze van ennek az imádkozós dolognak ahhoz, hogy melyikükrõl van elnevezve egy adott nap.

Én speciel adtam nekik távolsági fegyvert is meg közelharci eszközöket (focus-ból van egykezes meg kétkezes is) tudnak használni amiknél bizony kell a pontosság. Nem egy alkalom lesz amikor kifutsz a varázspontokból vagy olyan ellenfél jön szembe ami ellen pont nem érnek semmit a meglévõ varázslataid mert olyan erõs a védelme. Ilyenkor marad a távolról lõni meg közelharcban verni taktika.

De ha akarod akkor teheted destiny-re is a pontot a jobb kitérés miatt.

Varázslóknak biztosan kell perception?
Azoknak nincs attack value értékük, és úgy láttam, hogy a spellek mindig betalálnak.

Én a közelharcosaimnál (mercenary és a scout esetében is) a 2 Might/1 Perception/1 Vitality illetve 1 Might/2 Perception/1 Vitality megoldást használtam felváltva. Plusz általában õk kapták a mindenre 1 pontot adó italokat is (a varázslóimnak meg adtam a HP és a mana növelõ löttyöket). A mágiahasználóknál meg 2 Magic/1 Perception/1 Spirit és 1 Magic/1 Perception/1 Spirit/1 Vitality ment szintlépésenként felváltva.

Miután kitapasztaltam melyik színû hordó mit is jelent (tehát milyen tulajdonságot növelõ lötty van bennük, ami akár csapdázott is lehet ami magasabb perception-nal kivédhetõ) onnantól célirányosan ment ezek alkalmazása is a csapattagokon.

Igen, igazad lesz, szerencsére még az elején járok, mivel többször újrakezdtem, mire megtaláltam a számomra legszimpatikusabb csapatot, meg kifürkésztem a játékmechanikát is nagyjából. :D

A perception mindenkinél fontos mert alapvetõen meghatározza a találati esélyeidet (nem csak a távolsági harcban de a közelharcba is beleszól). Szóval tessék azt is növelni a harcimarciknál, ne csak a might és a vitality emelkedjen. HP-t úgyis tudnak szerezni skill növelésbõl is, ám a pontosságot nehezebben hozzák be csupán skill-ek által.

Köszi, ilyesmire gondoltam én is.
Most azt nem tudom mi a fenét csináljak, mert pont nincs olyan a csapatban akinél fontos lenne a perception, és azért a titkos helyekre meg be akarok jutni.
Dwarf Defender, Elf Bladedancer, Dwarf Runepriest, Human Freemage
Mondjuk a defenderek nem jönne rosszul a perception, csak hát más statot fontosabbnak érzek ott.

Inner fire expert tûz varázslattal meg emelhetõ a might.
Az is megoldás ha felveszed Sorpigal kocsmájából a szakácsot, õ minden pihenés után hosszan tartó jelentõs stat növekményt biztosít.

A szükséges értékek egyes csapdák/titkos ajtók hatástalanításához 14 és 58 között mozognak. Az elsõ fejezetben inkább a 20 alattiak fordulnak csak elõ. Késõbb helyszíne válogatja, akár egy helyszínen belül is jelen lehet a két szélsõséges eset.

Esetleg a páncél viselése bezavarhat (csak tippelek, ilyen gondom sosem volt, de hátha arra is kihat a páncélok büntetése).

Igen.
A típustól függõen might vagy perception vagy magic kell magas legyen. Van varázslat ami ideiglenesen megemeli a perception-t (ez a stat a fontos a fogaskerekes titkos ajtók nyitásához), név szerint az eagle eye (expert szintû air varázslat). A repedést mintázóhoz magas might kell míg a fennmaradó félkörök és középen pont típusúhoz meg magic érték szükséges.

Ha nem sikerül akkor kevés az illetõ adott tulajdonsága.

A titkos helyekre való bejutás függ a karakterek statjaitól?
Volt egy fogaskerekekkel jelölt hely, ahol alig boldogultam.
Nyomkodtam minden karival, mire egyszer az egyiknek nagy nehezen sikerült.
Logikát viszont nem találtam benne, mert a perceptiont direkt feltornásztam elõtte az egyik karival, és még csak nem is annak sikerült bejutnia a titkos részbe.

Nem az az egyetlen relic pajzs, lesz majd késõbb másik is ami más, egyes esetekben sokkal jobb is mint az amit a földrajzi ismeretekért kaptál (bár a sun shield majd expert tudást igényel).

A shield skill növelése meg jó dolog, mert sok bonuszt hoz minden egyes befektetett pont (növeli a blokkolás esélyét, emellett az expert/master és grand master fokozatok is adnak némi extra bonuszt legyen az plusz blokkolási esély vagy mások védelme). Mondjuk ez alapvetõen igaz minden skill esetében. Minél nagyobb az értéke annál jobb.

sárkánylovag
Az új Dragon age jó lesz abból van egy hosszabb videó az üt.
A Blackguard jött ki ezzel együtt, az nem rossz , meg a wasteland2
sõt ez a vikinges Saga is itt van most nem panaszkodhatunk.
De a DLC nek is nekimentek nem ? Biztos lesz ehhez több DLC is.
Kösz a térképes válaszokat kaptam rá egy szintlépõs pajzsot.
Onnan nem sok értelme van pajzsot növelni nála ha ad egy szintlépõs pajzsot amit alappal használhatsz :)
Jakuza1
En nem vegeztem, mert kozben a Blackguardsot is jatszom, csak meglepodtam, hogy 20 orarol beszel, mikozben en mar joval 20 folott jarok es meg az act3-at se ertem el. Mondjuk en vegigjarok mindent.

Majd modolgatom, nehezítem (warrior-on nem voltak olyan vészesek az ellenfelek, sokszor megszorongattak de alig pár csatát buktam el és így sok visszatöltés sem kellett), testre szabom azt úgy újra nekimegyek csak más felállással. :)
De akármikor elõvehetem megint a 7-et (nekem messze az a kedvencem) az jócskán ki volt tömve tartalommal, volt benne mini játék (kártyázás) is ami még tovább ott tartotta a játszani vágyásomat abban a világban, így sokkal több idõt igényelt a játék és jóval tovább is játszottam vele.

A vicc az, hogy nem is siettem semennyire. A fejtörõk kb semeddig nem tartottak fel már elsõre sem, másodjára meg mint ha nem is lettek volna.
Ugyan nem lenne meg a minden négyzetet bejártál plecsnim ez igaz (úgy a 25%-a az üres terepnek ahol nincs semmi az bizony ki lett hagyva), de amúgy az összes elérhetõ feladat készen van (csak vissza kell mennem az egyik grandmaster-hez Crag alatt a naga szoborhoz, mert elvégeztem a neki szánt feladatot és ez az egy bejegyzés maradt még a journal-ban).

Egyenlõre ennyi tartalom van benne. Ez aztán idõvel bõvülhet, sõt akár még olyan méretûre is duzzadhat mint az elõdöknél (az nagyon jó lenne). Sajnos nincsenek távolságok sem a játékban. Pár perc alatt kényelmesen át lehet talpalni Sorpigal-ból Crag-be, onnan még kevesebb idõ feljutni Sundgard-ba ahonnan pár tucat lépés Portmeyron (ami meg ott van Sorpigal mellett). A leghosszabb talán az az idõszak míg takarítgatja a lényeket az ember és nincsenek meg a blessing-ek. Utána már sétagalopp az egész.

Folyamatosan bejárva és takarítva a különféle helyeket be lehet tárazni a késõbbi feladatokhoz szükséges cuccokat már jó hamar, mert a játék nem veszi szükséges elõfeltételnek egy feladat felvételét ahhoz, hogy a hozzá kapcsolódó tárgyakat csak a feladat elvállalása után jelenítse meg/tegye elérhetõvé (két kivétellel találkoztam csupán) és így nem kell majd ismét ugyanoda visszamenni. Én meg úgy játszottam, hogy ahová be tudtam menni oda bementem, végigjártam amit lehetett és minden fellelhetõ cuccot begyûjtöttem aztán távoztam. Így lett néhány olyan cucc a tarsolyomban amivel kezdeni nem tudok semmit mert más kasztok feladataihoz valók ám mégis beléjük futottam és felszedtem azokat (van amibõl kettõ is van holott csak egy kéne, de kis bug beleszólt a dolgok menetébe).

Szóval mire eljött például az archmage promotion vagy a Sundgard egyik kis titkának megfejtése, netán a Curse feladat szükséges cuccainak begyûjtése addigra már miden ott volt a tarsolyomban és nem akkor kellett elölrõl elkezdeni a bejárást. Ez egy olyan hiba ami bizony javításra szorulna és némileg növelné a játék hosszát is. Ahogy mondjuk a szörnyek visszatelepülése is jöhetne ami mindig része volt a sorozatnak, ahogy például az utazás közben (hajóval/kocsival) telhetne az idõ, mely szintén jelen volt a korábbi részekben.

Nem vagyok tesztelõ, de nem te vagy az elsõ aki szerint rohanok a játékban és így biztos kihagyok valami fontosat. Megkaptam ezt anno a Mass Effect sorozatnál is csak pislogtam azon, hogy 26-30 órákat teszegettek bele egyes részeibe sokan én meg számomra nyugis, kényelmesnek tartott tempóban 16 óra alatt a végére értem gond nélkül (újrajátszáskor még rövidebb idõ alatt de ezt most hagyjuk), feladatot sem hagyva ki, visszatöltésekkel egyetemben. De említhettem volna a Dragon Age-et is amit szintén állítólag végig rohantam mert sokkal rövidebb idõt igényelt a végigjátszása mint azt a fórumot látogató játékosok válaszaiból és saját élményeibõl kiolvastam, azt ott is minden el lett végezve ahogy kell jóval rövidebb idõ alatt. Talán rááll az agyam ezekre a dolgokra azt így könnyebben megy a dolog. :)

sárkánylovag
Már végeztetek ?:))))
Hát én nem tudom hogy de mióta kijött én egyfolytába nyomom de közelébe se vagyok. A 20 óra szerintem is kevés, az még a bétára is elment.
Te valami PC Guru tesztelõ vagy ?:)
Az a helyzet hova sietni ? 13 éve nem volt ilyen játék,most akkor mit fogsz csinálni 13 évig ? <#nevetes1>

De komolyan, a következõ a Legend of Grimrock 2 lesz, de szerintem azok a fiúk is küzdenek a természet megjelenítésével, meg fele ilyen bonyorult se lesz mint ez.
Ebbe azért bejátszik, hogy egyszer elég hosszan eljutottam (lényegében a harmadik fejezet legvégén jártam), minden négyzetet bejártam azt megpusztult a mentésem.
Újrakezdés után a felesleges üres négyzetek felkeresését és "kivilágosítását" már hanyagoltam és célirányosan haladtam, nem áldozva idõt a felesleges dolgokra és diskurzusokra. Az is sokat tud gyorsítani a játékon ha már van teleport varázslata az embernek és így nem kell sokat oda-vissza talpalnia hanem célirányosan lerakja a teleportot aztán vissza ugrálgat oda ahelyett, hogy ki és be mászkálgatna több területen amik némelyike cefet módon tud akadni.

Az elsõ 3 fejezetet így viszonylag gyorsan le lehetett tudni, mivel sok tartalom azért nem szorult a játékba sajnos (kevés a kripták és barlangok száma, kevés település és helyszín van, a feladatok egy része is kiesik mert maximum 4 féle karakter fejlõdési feladata teljesíthetõ azt közben van 12 ebbõl a feladat típusból) és a fejtörõk megoldását már ismertem így ezzel sem kellett vacakolnom.

Az utolsó fejezet meg eszement rövidre sikerült és kissé összecsapottnak is érzem a végét. Spoiler nélkül csak annyit, hogy egy szép nagy területen zajlik majd a nagy leszámolás de annak bejárására nem igazán lesz lehetõség sajna.

Emellett mint írtam, egy helyszín kompletten kimaradt mert nem volt orkom. Ha az is van akkora mint az elfek sacred ground-ja az egymagában vagy másfél 2 óra extrát jelentett volna meg a hiányzó ork/goblin ellenfelek bejegyzéseit a könyvbe. Ha nincs az elfes helyszín akkor kevesebb mint 20 óra lett volna az egész úgy, hogy ismertem a játék tartalmának nagy részét.

Pár dolog azért adott okot szemöldök ráncolásra.
Például az egyik általam legjobban várt relic cuccot csak a játék vége után tudtam begyûjteni (a Seahaven-ben a templomban felvett 9 könyv felkutatását célzó sztori jutalma egy igen jóféle egykezes mágikus fókusz aminek a vége után már sok hasznát nem veszem, az utolsó könyvecske meg a negyedik fejezet végén van ugyebár).

Elképesztett, hogy egy sima kovács által egy meteorból kinyert fémbõl kovácsolt kard messze alázza a többi relic fegyvert.

Valahogy nem éreztem jól eltaláltnak a promotion küldetéseket sem. Van ami pofon egyszerû (vigyél el valakit A pontból B-be mert állítólag nagyon veszélyes azt közben egy viccparádé az egész) vagy menj oda valahová, míg más az hosszú barangolást igényel és anyagi ráfordítást (crusader promotion például ilyen). Megint másutt a csapat elkezd egy feladatot de lényegében csak kifutófiút játszik és majd a vége után derül ki mi is volt a feladat lényege (druid promotion, igazán le lehetett volna játszani a feladatnak a kihagyott részét is).

Hiányzik hogy minden grandmaster számára teljesíteni kelljen a tanítás elõtt valami feladatot. Jelenleg csak egy részük igényli ezt sajnos pedig ez is egy jó része volt mindig a M&M sorozatnak.

Sir Quno Jedi
Én orkot nem viszek, me csúnyák. Ha lett volna szegszi ork vittem volna, de nem. Így csak törpe+elf+két humán, mind female.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Jakuza1
Az fura, mert en mar jocskan 20 ora felett vagyok es meg kozel sem vegeztem mindennel.

30 volt 3 karakter (fejlett mercenary, scout és druid) meg egy 29-as szintû fejlett archmage. Mindezt warrior nehézségi szinten. Az 50-es szintlimitet elérni nem tudtam hiába lett minden és mindenki likvidálva és letudva az összes feladat ami az adott 4 karakterrel elérhetõ volt. A teljes játékidõ kicsivel több mint 20 óra volt. Ez az eddigi legrövidebb M&M játék a sorozatban, cserébe szét lehet modolni az egészet nagyon könnyen így szerintem jönni fognak majd az új területek meg egyéb fan made kiegészítõk szép sorjában.

A végjáték valóságos sétagalopp lett volna ha van egy crusader a csapatban mert õ is tud light magic grandmaster fokozatot ha jól emlékszem és annak az iskolának a grandmaster varázslata mindent visz és még gyógyít is. Vicces, hogy light resistance a light elemental kivételével senkinek nincs. Mondjuk cserébe kemény 2 sebzõ varázslat van abban a suliban de mind a kettõ igen jó.

Csak 1 helyre nem jutottam be mert nem volt a csapatban ork karakter, emiatt a kizárólag ork jelenlétében látogatható helyszín kimaradt (van ugyanilyen elfes változatban is de mivel volt druidám ez nem jelentett problémát, meg gondolom akkor valami ilyesmi lehet Sundgard is a törpékkel kapcsolatban).

hanyas szinten fejezted be a storyt?
Én egyszer úgy jártam hogy lementem egy 2 szinten dungeon aljára, és nem volt sehol ellenség. Nagy nehezen megöltem az ottani bosst, és akkor jött elõ minden ellenség.

Nagy nehezen visszajutottam a bejáratig, ahol beteleportált 3 írányból 5 ellenséget. Esélyem nem volt megölni õket, mentésem meg már nem volt máshonnan.

Maradt az hogy az ellenségeket kicseréltem egy gyengébre, a megfelelõ fájl szerkesztésével, a másik lehetõség hogy újrakezdem a játékot. :D

Tarts nyugatnak. Nagyjából ennyi. Nem kell bemenni az elsõ városba ami szembe jön, hanem menni kell tovább egészen a kietlen pusztákig és ott lesz annak a felsõ csücskében.

r4ptor:
Nem lesz meg minden grandmaster fejlesztés a vége elõtt ha nem húzod feleslegesen hosszan a dolgokat. Az egyik GM skill ami a varázslóknál van például többszöri visszamenetelt igényel, elõbb 1 nap, aztán 1 hét majd 1 hónap (de lehet még ezután is vissza kell menni). A primordial magic grandmaster trainer-ét meg nem találtam meg mielõtt valami félelmetes sebességgel véget ért a játék sztorija (lehet folytatni utána is a játékot csak a sztorinak már vége lesz).