1124
Might and Magic X Legacy

• gandrus
    http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1363894371&no=392

Tizenharmadik szinten voltam, amikor találtam a fentebbi hozzászólásban leírt bossnál. Dangerous Cave a Yon Chall forestben, ha jól rémlik, Seehaven bejáratától nem messze.
  • zsotesz
    Kietlen vadonba hogy lehet eljutni? Cinkosok küldetés miatt kellene odamennem
  • pimpa25
    Beszélj a griff mesterrel a kastélyban.Ha van nála olyan opció,h elvisz az elemental forge-ba,akkor szuper,ott megcsinálod a küldit,utána soripgal-ból el tudsz lovagolni Seahaven-be.Ha ez a lehetőség szürke,akkor keresd meg a MMLX könyvtáradban a levdialog fájlt,és abban szerepelni fog: condition xsi:type="PrivilegeUnlockedCondition" privilegeID="1001" failState="DISABLED" Ezt kitörlöd-4 alkalommal szerepel a fájlon belül-és utána mehetsz tovább a történetben.
  • pimpa25
    Na az előzőt Sárkánylovagnak szántam válasznak,meg a helyei helyett talán a fellelhetőség szerencsésebb megfogalmazás lett volna,de segond:)Az oldal közepére görgetve ott van az összeshez,h mi merre hány méter.
  • pimpa25
    Relic cuccok helyei
  • hunter971
    Udv mindenkinek!!

Profi jatekosok nem raknanak ossze 1 kis leirast en mar az elejen elakadtam nem talalom a naga kardjat es nincs meg a kem aki a var tamadasert feleos .Igy sajna nem tudok az elso varosbol kimozdulni, kuklposz szellemek, sarkanyt nem tudom lenyomni mert megeszik a csapatom :(!

Elore is kosz a segitseget
  • sárkánylovag
    ÁÁÁ :)
    DE hol találtad ezt a fegyvert ?:)
    de azt ne mond hogy a 4 es szinten :)

a lost city-nek muszáj bemenni a 3 szintjén a dárdás csontvázakhoz ?
    Mert az ott űber durva. Még úgyis hogy100as firek mennek meg 120 as csapások bele...
    ott van az új kristály a kohóhoz?
  • gandrus
    A fegyver van négyes szinten. :)
  • josi
    -annak
  • josi
    Lehet hogy Te vitted el előlem? Ammak még örülök, de még az hogy, akartam venni szofi cigit, az se volt a trafikba.
    Már uncsi hogy mindenki azt akar venni amit én:(
  • methyliso
    Ezt így elkapkodják? :)
    Vagy összesen 1 darabot rendeltek belőle? :)
  • josi
    Tudom jól hogy mi az ábra, mondom véletlenül mentettem ékezetesen az első party végén. Sajnos mire oda értem elfogyott, elöttem vitték el 20 perce azt utolsó pédányukat...grrr mindenképp befogom szerezni.
  • sárkánylovag
    Mi lehet az a virágboltos mentés ?
    Kalóz öblös ?:)
    Ha ékezetessel mentetted az elméletileg a rendes játéknál nem gond.
    A warezosnál inibe át kell írni meg a nevét ékezetmentesre nevezni át persze.

Hú nekem ez a fejsze kell :)
    minek a 4. szintén ?:)
  • josi
    Nem válaszol senki, attól függetlenül megyek most megvenni:) vasárnap is nyitva vannak. Majd legfeljebb minden fontos dolgot lementek és ha nem menne akkor vissza teszem a virágboltit.:)
  • methyliso
    Hűha, köszi, én nem is tudtam hogy hagyományos formában is meg lehet venni :)
  • josi
    Lenne egy kérdésem, múlthéten megakartam venni, de nem volt sehol..cdgalaxis, stb, most látom hogy van az 576-nál, tegnap elkezdtem a 2-dik partyt. Szóval az a kérdés ha megveszem akkor a virágos mentésemet át e tudom menteni, és ha igen mire figyeljek oda? Az első játékom végén mikor befeztem, véletlenül ékezetesen mentettem el. újratelepítés után stb sehogyse tudtam helyreállítani:( Ha igen, rögtön megyek a Camponába:)
  • gandrus
    Én írtam ilyesmit, kivéve, hogy 17. szint körül találtam volna. :)
    Jóval korábban találtam. És amiatt az Axe miatt fejlesztettem ki az Axe-t tapasztalt szintre. Ettől még ha találok valami ereklye mace-t, akkor visszaváltok, mert az már masteren volt akkor, amikor váltottam.

Irnaran négyes szinten.
  • sárkánylovag
    Valaki irta itt hogy talált level 17 körül egy nagyon jó AXE-t és emiatt átképezte a karit.
    Mennyire jó az a balta? mert birodalmi pörölyt 40-42 +6 föld lehet kapni Seahaven-be. Ettől sokkal jobb? Én is gondolkoztam erősen a AXE-n elején csak azt nem lehet kimaxolni barbárnál. De hagyom meggyőzni magam ha nagyon jó :)
  • SaGa Jr
    Az alábbi linken van egy nagyon jól összeszedett tippcsomag és tanács halom amivel meg tudja könnyíteni az életét a játékos és nagyon nagy segítség fejlődésben/csapatválasztásban is.
    MMX tippek
  • SaGa Jr
    A tűzzel nagyobb sebzést tudsz produkálni, főleg egy grand master-rel. Az air-rel nekem az volt csupán a bajom, hogy a kezdeti ellenfelek kivételével mindenkinek van ellene valamilyen szintű ellenállása és elég gyakran összejött, hogy még a legjobb, legképzettebb mágiahasználóim air támadásait is levették resistance által az ellenfelek. :( Ettől még príma egy cucc, főleg víz és tűz lények ellen (nekik elég alacsony az air resistance értékük).

Nálam a sebzésben a legnagyobbat eddig a prime magic implosion varázslata produkálta, amit szorosan követ a tűz iskola mester varázslata (nem kie előnye az sem ,hogy egyszerre nagyon sok ellenfelet tud támadni vele a játékos és elég gyakran összejött vele a kritikus sebzés is), majd a water magic tsunami-ja és csak ezután jött az air chain lightning-ja.
    A játék végén meg a light irtott nagyon csúnyán, mert nem elég, hogy nincs ellene védelme az ellenfelek 99%-ának, a játék végi ellenfelek ráadásul még érzékenyek is rá, így pedig igen magas sebzéseket tud produkálni még úgy is, hogy amúgy nem egy nagy szám. A játék végi fő ellenfelem arcát szintén egy ilyen varázslat tépte le (miközben a sérült csapatot maxra gyógyította).
  • danone
    Nem, igazad van, legalábbis abban, hogy az eddig megjelent játékokban a leghatékonyabb stratégia az volt, ha a karakterek úgy épültek egymásra, hogy valamiben a legjobbak voltak toronymagasan.
    Pl a rúnapapom nem is sebzett szinte semmit sem, kizárólag a light meg az earth magic volt grandmaster, és shield-et tolt vagy gyógyított. Mivel ő a kulcskarakter, a bladedancer őt védte a másik 2 freemage meg bőven bepótolta a kiesett sebzést.

Ja amúgy jótanácsként ajánlanám mindenkinek azt a followert, aki 15 aranyért bármilyen(!) és bármennyi(!) hatást le tud szedni a karakterekről.
  • LilJoe77
    Köszi az észrevételeket pimpa25, jó meglátások! :D
  • danone
    Végigtoltam én is, bár utolsó csatám rövidebbre sikerült, mint gondoltam.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Erebos a 2. körben kapott egy 900+-os villámot és annyi :D

Messze a legdurvább sebzésben az AIR úgy látom, a max amit tolt eddig egy varázslatból, valami 1900. oO
  • pimpa25
    Hali!Tudom,Sagát kérdezted,remélem nem gond,ha belepofázok.
    Csak 2 észrevétel,ha megengeded.
    Az egyik a Crusader:neki elég 100 körüli mana,ez 4 Celestial armor,vagy 2 mandate of heaven promotion után.Ehhez nem szükséges külön a spiritre tenni,kapsz 5 manát,vagy 1 spiritet adó lötyit dögivel a játék során,én ezeket neki adtam,és így tudja tápolni a szükséges statokat,anélkül,h spiritre kellene áldoznia.Nála sztem fel lehet cserélni a perception-t a might-val,mivel csak main hand-vel támad,amit tol a sword skill fejlesztése keményen.Tehát 2might+1per+1vit szintenként(sztem).illetve az endurance javasolt,mivel ő lesz a "tankod" ebben a csapatban.
    A másik a rúnapap.Mivel foci-val fogsz támadni,nem kell neki perception,a foci mindig betalál,nincs block/miss,tehát nála mehet a 2magic+1spirit+1vit(vagy 2spirit,ha úgy jobban érzed,nekem soha nem volt 1 növeléssel se semmi managondom).
  • b-type
    Sztem nem kell 'táp' csapat, sokféle lehetőség van. Én a luck-t tolom pl. Persze Warrior nehézségen illik valahol nehéznek lennie.
    Az elején simán megélt a csapások elkerüléséből, annyira hogy elgondolkodtam hogy indítok egy új csapatot, ahol ez lesz a fő szempont.
  • LilJoe77
    Akkor még tudom ajánlani a World of Tanks-ot (ha idő hiányában vagy) Igaz, köze nincs a MaM X-hez meg a DA:O-hoz, de ha úgy nézzük, RPG
  • MaRee
    Végig toltam már párszor Az egy nagyon jó játék. Nem úgy a folytatása
  • LilJoe77
    MaRee, ajánlom figyelmedbe a Dragon Age: Origins c. játékot, és rögtön hozzá a Dragon Age: Origins Awakening c. kiegészítőt (alap játékra kell felrakni, mikor kezded a játékot, végigtolod az alapjátékot, és utána folytatódik a kiegészítővel). Nagyon jó party management, ötletes, jó taktikai érzék kell (időleállítós combat), mindenképp próbáld ki! Ott a küldikhez is van segítség :)
  • sárkánylovag
    Végtelenül egyetértek !
    én is leírtam mér ezeket.
    Jó játék, sok hibával.
    Nekünk annó a DM-ünk azt mondta az a jó sztori amit egy kapás paraszt is meg tud oldani. Ha ez túlzás is mindig lenni kellene több útnak.
    Itt csak izomból megy.
    Megvan a wizardry 8 ból a mérnök kaszt ?
    mindenféle trükkös dolgokat csinált.
  • MaRee
    Egyébként elég baj, hogy JÓ partyt kell csinálni, mert csak úgy lehet haladni a játékban, ha táp karaktereid vannak. Szerintem nem erről kéne szólnia, és egy átlagos játékost akinek kevés ideje van játszani pl én, eléggé el tud kedvteleníteni, hogy rossz a party és kezdje előröl egy mások által kitalált partyval. Van tank, mágus, ranged meg melee, de ez nem jó. A pontok ésszerűen elosztva tanknak hp, meleenek erő, mágusnak mana stb ez sem jó.

Arról nem beszélve, hogy tudom hogy oldschool, de legalább egy minimális segítség lehetne a küldetésekben. Pl a két óra játékidőmből egy biztos arra megy el, hogy egyáltalán kitaláljam, hova kell menni. Pl keressem meg a desolate wilds-ban a meteort. Oké. És az hol van? A nagy térképen(ami néha értelmezhetetlen) nincs ilyen hely, a kicsin szintén. Lehet el vagyok kényelmesedve már a sok mai játéktól és velem van a baj. Nem várom, hogy nyíl mutassa merre kell menni, de legalább lehetne egy minimális segítség, hogy mondjuk megjelölik egy értelmes térképen, hogy ugyan merre van a keresett hely.
  • LilJoe77
    Huh Saga Jr, köszi a leírást!

Az eddigiek alapján egy ilyen csapatot tennék össze:

1. Human Crusader:
    - Light magic, sword, warfare, heavy armor, shield, és még választás előtt áll, hogy mysticism vagy endurance (mana jól jönne a light spellek végett, endurance jól jönne a HP végett)
    - Szintenként 2 perception, 1 might, 1 vit/spirit (felváltva).

2. Dwarf Scout:
    - Axe, Crossbow, Medium armor, Shield (közelharcban sztem elég jól jön neki is a shield meg az armor)
    - Szintenként 2 perception, 1 might, 1 vit/destiny (crit végett) (felváltva).

3. Dwarf Runepriest:
    - Fire Magic, Magical Focus és Mysticism (Spear adott, de 2 kezes staffokkal fogok autoattackolni Magical Focusból eredően.)
    - Szintenként 2 magic, 1 vit 1 perception, illetve 2 spirit, 1 vit 1 perception.

4. Elf Druid:
    - Earth Magic, Water Magic, Primordial Magic, Mysticism.
    - Szintenként 2 magic 1 vit 1 spirit, illetve 2 spirit 1 vit 1 magic.

Én ilyet ötlöttem most ki a leírtak alapján. Szerinted ez a csapat megállja a helyét? :)
  • zsotesz
    köszi
  • sárkánylovag
    Képzések helyei
  • zsotesz
    hadviselés (warfare?) expert szintet hol találom?
  • SaGa Jr
    LilJoe77:
    Nem feltétlenül fog bugban elakadni a törpe pajzsos harcos csak sajnos a visszajelzések alapján igen nagy egyenlőre az esélye. Nem biztos, de olyan 60-70% körüli ami elég bosszantó.

Az általad leírt crusader működőképes. Részemről kard+pajzs+nehéz páncél+light magic volt a fő csapásirány (bár csak light magic és kard lett feltornászva grand master szintig) de nem hanyagoltam el a warfare skill-t (életmentő az intercept képesség a varázslók védelmében) sem az endurance mellett. Ha jut pont akkor adhatsz a mágiát támogató skill-jeire is. Tulajdonságból az általános harcos sémát követtem, tehát 2 perceptiron (inkább találjon biztosan mint ritkán, két fegyverrel küzdő harcosoknál meg ha az egyik fegyver tőr és legalább expert szinten az jó sok táamdás leadását jelenti egyetlen akció során), 1 Might és vagy 1 Vitality vagy 1 Spirit (felváltva). Magic növelést megoldottam piákból vagy magic növelő hordókból. Mire elérte a master, később a grand master szintet light magic-ben, már volt bőséges mennyiségű mana pontja és a játék legcombosabb kardjával (úgy lehet kovácsoltatni majd Seahaven-ben a kovácsnál ha visszavitted neki az általa kért meteor ércet) nagyon tudott darálni.

A varázslók, már a kifejezetten erre a célra tartott karakterek esetében szintenként felváltva mehet a 1/2 magic/sirit (tehát egyik szinten a spirit nő 2 ponttal a másikon a magic) valamint 1 vitality vagy 1 perception (törpe rune priest esetében mert ő nagyon jól is tud harcolni).

A scout esetében nem probléma ha közelre nem hatékony a lövése. Senkié sem az. Közel jött ellenfélre úgyis inkább ütni szoktam (ő meg ebben jó) vagy varázsolni (ebben is tud szép dolgokat felmutatni, mert ha jól emlékszem nem csak a tűzhöz ért de akár light magic-ből is tud tolni védhetetlen közelharci támadást). Statjait az általános harcos beállítás szerint szoktam tolni, így perception-je magas, ami angy találati arányt és számszeríjjal piszok jó sebzést, közelahrcban meg eredméynes, biztos találatokat jelent. Mivel neki szoktam adni a relic baltát így azzal nagyon szépen tud közelharcban is dolgozni (meg mint ha pajzshoz is értene ha nem keverem most hirtelen valamivel). Tud páncélt hordani tehát elég védett, mivel pedig törpe így HP-ja is lesz elegendő.

A skill pontobkól meg lesz bőven elegendő. Csak a lehető leghamarabb vedd magad mellé a két tanító egyikét akik Xp bonuszt adnak és úgy 2-3 szinttel magasabban tudod befejezni majd a játékot (úgy 33-35 körül). A szintenkénti 3 skill pontból elég sok mindent fel lehet ám húzni ennyi szint alatt, plusz szépen előre haladva a játékban sokasodnak majd az akár +6 skill szintet adó tárgyak is (ez a max a plusz skill szintekben). Szóval bőség zavara csak úgy 15-20-as szintig lesz jelen, utána már a legfontosabb dolgokból skill-ek terén elérted ami neked kell és lehet a többivel is foglalkozni.

sárkánylovag:
    Attól függ melyik fantasy világról van szó. :) A törpék általában a legnagyobb varázsművesek a tárgyak kreálásánál és inkább papjaik szoktak lenni általában véve és csak nagyon kevés varázslójuk. A M&M világában is ez köszön vissza. Minimál varázsló, sok pap akik hatalma igen erős.
  • MaRee
    Há újrakezdeni biztosan nem fogom, napi egy-két órám van játszani, nem kezdem előröl az egészet. Amúgy van valahol már értelmes végigjátszás angolul? Én nem nagyon találtam, szoktátok azt a német oldalt linkelni az jó, csak egy mukkot sem értek belőle :D
  • sárkánylovag
    MaRee ne add fel !
    Én ma újrakezdtem és már SeaHaven-nál vagyok.
    Teljesen más érzés erős karikkal nyomni.
    Most már jöhet a rasszista kereskedő a sárkánylehelletes kardokkal :)
    Azt azért megjegyezném a törpék Fantasy-kban hiresen utálják a mágiát itt meg legnagyobb varázslók :)
  • LilJoe77
    SaGa Jr, amit írtál hogy a pajzsos harcost hanyagolnád a bug miatt.. csinálnék egy olyan crusadert, akit mondtál, hogy light magicre gyúr valamelyest, meg hozzá csapnám a pajzsot, nehéz páncélt, hadviselést és a kitartást (bocs h magyarul írom, jelenleg magyarra van állítva a játék). Ez a kari is előreláthatólag be fog bugolni szerinted?

Ha nem, ennek milyen statokat kéne raknom szintenként? 1 might, 1 vitality, 1 perception, 1 magic / spirit ?
  • pimpa25
    Hát fene tudja.Dual wield karit én fixen 1/2 arányban tolnám(tolom) might/perception-re.Main handnél még hagyján az attack value,mert azt behozod nagyrészt a skill fejlesztésével,de az off handhez nem elég a dual wield skill,kell a perception.A plusz találtat pedig messze többet ér,mint az a pár plusz sebzés,amit nyersz might-val.Abban is-szinte teljesen-biztos vagyok,h a might-nak van diminishing return-je,mivel magas szinten 10 might nem tol többet 4-5 min/max damnál,ami röhej.
    Mágiahasználók(független attól,h dps vagy healer) 1/2 spirit/magic,mivel a healek erősségét is tolja a magic,illetve szabadidődben igyekszel majd vele sebezni is.
  • LilJoe77
    Na igen... szóval sztem érdemesebb specializálni 1-1 karit. Mondjuk van egy bladedancered magas strength-el, egy fire mage magas magic-el, egy healered magas spirittel, stb. De javítsatok ki, ha tévedek :D