47
-
teddybear #7 Nem mindenki exhibicionista... -
vakondh #6 Már kétszer fordult elő, hogy raktam be a bankba pénzt, az ügyintéző kedvesen az arcomba mosolygott, elém toltaa befizetési bizonylatot, hogy firkantsam alá. Csak nem az az összeg volt rajta, amit befizettem... Persze elnézést kért és javította... Meg túl vannak terhelve... -
bvalek #5 Hiába gyüjtenek annyi információt rólam, ha nem tudnak vele mit kezdeni. A célzott reklámok szánalmasan elhibázottak. Hacsak nem talál valami nagyon egyedi, egyértelmü szót valamelyik e-mailemben, a gmail-ben a reklámok 90%-a oda nem illö sületlenség. Tudják ezt azok a cégek, akik a Google-nak perkálnak, hogy a reklámaik el sem jutnak a célközönséghez? Ablakon kidobott pénz. -
Zoliz #4 Én ezért nem végzek kockázatosabb banki műveleteket a neten keresztül, minden megbízást az ügyintéző végezze, amiről kapok bizonylatot. A papir ami a kezemben van nem könnyen hamisítható. Az interneten bármilyen adat könnyen manipulálható és a cégek gyakran törölgetnek, adatokat tűntetnek el.
Továbbá már ki is szúrtam egy bankszámlakivonaton, hogy át akart a bank vágni, a kezemben lévő papírral könnyebben bírósághoz fordulhatok, ellenben egy emailes kivonattal, amit utána még hitelesíteni is kéne a bankkal és az időkiesés.
Mindenkit lebeszélnék az elektronukus kivonatokról.. mert probléma esetén az a banknak előny és próbálja az ügyfeleleket lefárasztani.
Kérem cáfoljon meg valaki! Azt leszámítva, hogy a papir nem környezetkíméló és nem olcsó.. -
vakondh #3 Egyáltalán nem zavar, ha figyelnek! :-)) -
wiIlcox #2 A cikk azt próbálja bizonygatni, hogy semmilyen esélyed nincs arra, hogy megőrizd az inkognitódat. Pedig megfelelő módszerekkel nagyon is lehet. Ehhez viszont bizony le kell mondani pár elterjedt szolgáltatás használatáról. -
thsanyi5 #1 1 - Szerintem többnyire igaza van. Lassan már nincs személyes tere az embernek.
2 - Ez nem az internet jellemzője csupán. Már jóformán a való életben nem tudok úgy 5 percet élni, hogy ne legyenek más emberek a közelemben. Nincs hova elzárkózni, egyedül lenni úgy hogy senki sem zavar. Tehát itt se sok magánélet van már. Szinte mindenről amit csinálok tud legalább 1-2 ember.
3 - Minél jobban félti valaki a magánéletét valószínűleg annál több a rejtegetnivalója. Én annyira nem féltem. Nem örülnék neki, ha egy beszélgetésem ki lenne plakátolva az utcán. Nagyon fel lennék háborodva és keresném ki tett ilyet. De különösebb "titokra" nem tenne szert senki ha lehallgatna.