1178

A History Channel saját gyártású sorozata
  • manul
    Nem derült ki, hogy megöli-e. Csak tippelek.
  • Stockbauer33 #925
    Ragnar : i love you
    Floki : i love you too Ragnar Lothbrok.

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.12.04. 19:32:33
  • Kisssss
    :D
  • Carmang
    Explicite nem mutatták, hogy megölte volna, de azt sem, hogy nem ölte meg. Szerintem nem ölte meg.
    Nekem az utolsó párbeszéd tetszett Ivar, és Ragnar közt.

-Kérdezd meg tőlem, úgy ahogy a testvéreimtől kérdezted!
    - ........ Ivar...
    -Persze, hogy megyek! :)
  • Kisssss
    én nem emlékszem hogy megölte e azt a szőke rabszolga lányt...
  • manul
    Ja. De hiányzott! Szerintem Ivar megölte a rabszolgát. Nem illene a karakterhez, ha nem. Örömmel láttam, hogy a nők közül legalább Helga öregedett valamicskét. Tényleg ütős kozmetikumaik lehettek.
  • Carmang
    Ez így egy résznek nagyon jó lett :)
  • manul
    Köszi!
  • mikusmate
    Ha feliratosan akarod nézni, akkor itt le lehet szedni:
    link
    A repack verziót ajánlom, mert a többi alatt van kommentár, ami elég idegesítő.
  • manul
    Segítség! Ti találtatok hozzá torrentet?
  • Stockbauer33 #916
  • Darthmushroom
    jól értelmeztem h ő brutális a legenda szerint?
  • Stockbauer33 #914
  • RatBaG #913
  • Stockbauer33 #912
  • Kmarha
    Igen, 64 nap múlva, 11.hó 30.án (a követő (http://whatnext.eu/koveto) jelenlegi jelentése alapján)
  • suba53
    Van valami infó, hogy mikor kerül adásba az őszi folytatás?
  • Stockbauer33 #909
  • Carmang
    Björn nem is jól fogja a baltát a középső képen

Amúgy bárki el tudja képzelni, hogy raidre a derék vikingek két baltát vittek? Egy éleset a famunkákra, egy tompát harcra?
    Hát...... :D
  • Stockbauer33 #907
  • Tikal #906
    nem ugyanaz van a kezükben....
  • Stockbauer33 #905

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.08.23. 00:31:37
  • Seten
    Keskenyebb él, nagyobb erő becsapódáskor.
  • bardocz
    Ki voltak ezek élezve mind.
  • suba53
    Nem a történelmi precizitásról beszélek, hanem a környezet, a viking életmód, ruházat épületek, hajók megvalósítása stb.
    Az előtt le a kalappal.
  • PetruZ
    A sorozat történelmi precizitásába szerintem ne menjünk bele. :)
  • suba53
    Amikor a Haraldson elleni párbajban a halálosan sérült Haraldson mellé térdelt Ragnar, a legnagyobb természetességgel a baltájával metszette át a csuklóját, ezzel megrövidítve a haláltusáját.
    Nem a kését vette elő, hanem a megfelelően élezett baltával oldotta meg.
    Valamint a fapajzsok is jobban hasadtak egy éles fejsze csapása alatt, ha megfelelő szálirányban kapták az ütést.
    Lehet hogy nem voltak annyira finoman kiélezve, mint a japán kardok, de szerintem lehetett velük vágni, metszeni.

Ehhez képest a Floki kezében tartott fejszén élnek, élezésnek nyoma sincs. Tipikus színházi kellék.
    Pedig a készítők szinte szőrszálhasogató precizitással alkották meg a sorozatot a korabeli környezetet rekonstruálva.
    Ennek ellentmond az ilyen fegyverekkel való pózolás.
    Utoljára szerkesztette: suba53, 2016.08.22. 14:54:12
  • Tikal #899
    A képen látható fejszével szerintem maximum gallyazhatott Floki :D
  • PetruZ
    A hatékonyságot a súly, a lendület adta. Minél nehezebb volt egy fegyver, annál kevésbé volt hatékony teljesen kiélezni. Volt élük, de ezeknek csak az volt a célja, hogy belehasítsanak a célpont páncélzatába. A pallosok, fejszék pl. széles hasítóélre voltak fenve, ott a súly törte össze a páncélzatot és alatta mindent. Ha keskeny élre fenték, akkor vagy csúnyán kicsorbultak, vagy jól bele is ragadtak (páncélozatlan ellenfél ellen persze hatékonyabbak voltak). Ahol az ügyesség számított, nem az erő (könnyű, egykezes fegyverek), ott persze többet számított az élezés is, de ott sem a csapás, hanem az azt követő megrántás miatt. Pl. a szablyák azért voltak íveltek, hogy a vágáson végighúzzanak és mélyítsék a sebet. Lovon az ív a sebből való kirántást is segítette. Ha valaki odaütött vele csak úgy, akár el is törhetett a vékony penge.
  • Seten
    Egy fegyvernek nem pont a hatékonyság a lényege?
  • Tikal #896
    nem hiszem...
  • PetruZ
    A valóságban ezek a fegyverek maximum díszfegyverként voltak teljesen kiélezve.
  • suba53
    Legalább a marketing fotókon adhatnának olyan fegyvereket a főhősök kezébe, amikről elhiszem hogy egy laza nyisszantással átvágható egy csuklón a verőér.
    Nagyon kiábrándítóak ezek a kellék fegyverek. Ezzel a baltával is maximum diót törni lehet.
  • Stockbauer33 #893
  • Stockbauer33 #892
  • sempronius18
    Ragnart legalább öregítik bezzeg Lagertha 50-60 év között is fiatal és szexi, mint kb 30 évesen az S1E01-ben :D
  • Stockbauer33 #890
    Rollo vonal nagyon érdekel engem is
  • Darthmushroom
    mindenképp érdekes lesz a évad másik fele.
  • Stockbauer33 #888
  • Stockbauer33 #887