281
A pszichológia és a pszichiátria
  • Zero 7th
    Te nem vagy azzal tisztában, hogy mennyi elmebeteg keresi az önigazolást neten. Elég végignézni itt az SG fórumon...

Persze, szard le, hogy hülyeséget reklámozol, nem a te problémád, ha emberek halnak meg miatta...
  • hihy
    "De legalább stabil vagyok."-----Kicsit nagy a szád
    Csak nehogy hamarabb legyél mobil mint várnád!!
  • Tikal #159
    Persze holnap hallhat ilyet a helyi boltban is, meg a blikkben meg akarhol... Ne haragudj de nem tud erdekelni. Vonuljon be akkor, a csaladja zarja el elole a tv-t, netet stb... Na ezert kerdeztem milyen elet ez? Meg nem arrol volt szo hogy ha szedi az AD-t akkor minden oke?? Vagy olyankor is keptelenek a jozan gondolkodasra es akkor is forumokat bujnak? ... Hagyjuk mar ezt a reszet a temanak, itt mindenki azt ir amit akar, ha meg eppen olvassa egy depis az ne az en problemam legyen mar, hogy o mit fog fel ebbol...
  • Zero 7th
    Azzal ugye tisztában vagy, hogy nem te vagy Isten, és a világ nem körülötted forog?
  • Zero 7th
    Reagálsz is, vagy ennyi minden, amit a gondolataidból össze tudtál szedni?
  • Zero 7th
    Akkor mire is megy ki itt az egész vita? Hogy akinek nincs szüksége rá, az ne szedjen antidepresszánst? Ez viszont nem nézeteltérés, ezzel mindenki egyetért.
  • Tikal #155
    ...
  • Tikal #154
    Pl milyen faszsagok? Mondtam en itt hogy hagyja abba a szedeset barminek is? Nem.
  • Dobronski
    De lehet. De legalább stabil vagyok.
  • Zero 7th
    Talán pont az a probléma, hogy nem 'jó idegrendszerrel rendelkező' embereknél jön elő ez a dolog.

Nem vagy kicsit debil fasz?
  • Zero 7th
    Remélem közeli hozzátartozódnál előjön a probléma, hogy saját kezűleg gyakorolhass eutanáziát...
  • Dobronski
    Figyelj. Bármi történjen, egy jó idegrendszerrel rendelkező ember tudja kezelni. Apámnak olyan gyerekkora volt, amilyet még a legrosszabb ellenségeimnek sem kívánnék, de nem volt és most sem depressziós. Aki meg hajlamos erre, az ne legyen része egy társadalomnak, faszom akar olyanokon függni. (orvosok, rendőrök stb.)
  • ManoNegra
    Ez nem ilyen egyszerű. Sokáig én is azt hittem, hogy a depresszió = lázadó emósokkal, de nagyon nem...
  • Zero 7th
    Az a nagy büdös helyzet, hogy aki beszámíthatatlan, annak _bármi_ meggyőző lehet. Persze, nyilván, egy normális ember nem hagyná abba az antidepresszáns szedését, de egy normális embernek nincs szüksége antidepresszánsokra. És ti kibaszottul általánosságban beszéltek, amiben benne van a veszélyeztetett csoport is. És akár ők is olvashatják a fórumot.

Ezért kurvanagy felelőtlenség orvosi témákban terjeszteni a faszságot.
  • Zero 7th
    Reméltem világos, hogy ami egyik betegségnél neked elfogadhatatlan hátrány, az máshol teljesen oké, szerinted is.
  • Tikal #146
    Hat ha valaki olyan hulye mintahogy itt lentebb mar beallitottak, vagyis hogy egy forum hozzaszolas utan leall az antidepresszanssal es emiatt meghal, akkor ezzel en is egyetertek, ugyanis az azt jelenti hogy fifty fifty alapon eli az eletet, barki barmit mond neki megteszi, vagyis veszelyes, onmagara es masokra is :)

Persze mindez nem tortenik meg....
  • Dobronski
    Szerintem meg aki depressziós... erre mondjuk, pusztuljon a férgese.
  • Tikal #144
    Remeltem vilagos hogy maradunk a temanal, lelki problemak.
  • Zero 7th
    Nem, de mindegyike azzal jár, hogy az illető csak gyógyszerekkel tud élni, te meg azt kifogásoltad.
  • Tikal #142
    Ezek mindegyike lelki, elme problema? ...
  • Zero 7th
    Tehát szerinted pusztuljon minden cukorbeteg, skizofrén, vitaminhiányos, depressziós, csontritkulásban szenvedő és szívbeteg (satöbbi)?

Ez is egy álláspont, nem túl emberséges, de álláspont. Nem kifejezetten fest jó képet rólad, de persze, tiszteletben tartom...

Nem baj, ha nem értek vele egyet?
  • Zero 7th
    Sublimaze, ha nem lenne tiszta. Ő egy teljesen torz, abnormális nézőpontból szemléli a dolgokat, és ad tanácsokat. Nem kéne.
  • Tikal #139
    Milyen elet az ahol valaki csak gyogyszerekkel tud elni... Mert olyan lelki problemai vannak amiknek a megoldasaban senki nem segit neki, inkabb gyogyszert adnak neki.... Messzire visznek ezek....
  • Tikal #138
    De ki az az idiota? Nem tudom kirol beszelunk...
  • Zero 7th
    Szemezgetek még egy picit...

"meg a májad sem feltétlenül örül annak, hogy ilyenekkel bombázod"

Oké, akkor válassz, mi a jobb:
    1. májprobléma 30 év múlva
    2. öngyilkosság holnapután
  • Zero 7th
    Nehéz higgadtnak maradni, amikor egy idióta mások életével játszadozik...
  • Tikal #135
    Tényleg nagyon jó ez a beszélgetés...
  • fonak
    Felírhatja a háziorvos is, simán. (Bár nem tudom, lehet hogy volt szigorítás.)
  • Tikal #133
    Szerintem itt senki nem. Beszelt a hazai viszonyokrol, altalanosan beszeltunk mindenrol.
  • hihy
    Szerencsére, de tényleg!!, egyenlőre nem kell. De a haverom anyukájának is csak többszöri vizsgálódás után írták fel a gyógyszereket. Annyi azonban a tényhez tartozik, hogy nem sajnálták rá a pénzt, mert nagyon durva volt már a helyzet. Tehát sejtem, hogy az ilyen pirulákat (esetleg csak a piros pirulát) nem írja fel a háziorvos, azonban a szakorvosok közözz is van sok olyan, aki csak akkor végez becsületes munkát, ha meg is "fizetik".
    Amcsiban pedig minden második lakosnak van pszichiátere. Olvastam.
  • Tikal #131
    Minden "gyogyszerparti" agressziv kismalac? :))
  • Zero 7th
    Az a gond ezzel a témával, hogy a sok divatból antidepresszáns-ellenes internetről okos nethuszár azt felejti el, hogy a legtöbb antidepresszánsos cikk angolról lett fordítva, és amerikai viszonyokkal foglalkozik. Aztán úgy csinálnak, mintha itt Magyarországon is kétmarékra tömnék az orvosok az emberbe az antidepresszánst. De próbálj már meg bemenni a háziorvosodhoz, hogy antidepresszánst szeretnél! Tényleg, menj el, próbáld ki!
  • hihy
    És akkor nem zártosztály lenne, hanem zárttopic.:)
  • Zero 7th
    Úgy tűnik nagyon be voltál készülve #56 írásakor, ha elfelejtetted már:
    "Inkább a herka akkor mint az antibogyó, attól legalább még jól is érzed magad. "

Ezt akkor kérlek meséld el, hogy kell értelmezni!
    Mintha az antidepresszánsnak pont ugyanaz lenne a célja, mint a heroinnak. Persze, egy politoxikomán szemszögéből az, nyilván. De hát neked a kezelés abbahagyásakor újra előjött betegség tünetei is elvonás...

Az meg mi, hogy kiragadom a negatívumokat? Ne röhögtesd már ki magad, leírsz iszonyat durva dolgokat, aztán az én hibám, hogy leírtad, és felhívom rá a figyelmet?

Az meg bőven elég baj, hogy azt magyarázod, hogy "álljanak az emberek tudatosabban a dologhoz". Mert ez abban az értelemben igaz, hogy ne zabáljanak össze minden szart maguktól, főleg ne szórakozásképp, meg még abban az értelemben is, hogy olvassák el a mellékelt betegtájékoztatót és kérdezzék meg az orvosukat. Esetleg végezzenek el egy orvosi egyetemet, bár kétlem, hogy ezt értetted alatta.
    De abban meg kurvára nem igaz, hogy ha az orvos felírt egy antidepresszánst, akkor aztán kibaszottul semmi helye tudatoskodásnak, azt be KELL szedni.
    Egy laikus, főleg egy olyan ember, akinek ráadásul antidepresszánsra van SZÜKSÉGE az ne gondolkodjon azon, hogy beveszi-e a gyógyszerét.

És az a gond a nagyon jó tanácsoddal, hogy annak a néhány politoxikománnak, akinek használna, az úgyis leszarja, mert arra csak magától jöhet rá az ember, mikor elég az agy szétcsapásából, míg százból egy ember depressziós, akiknek meg konkrétan árt a tanácsod.
  • hihy
    Modororod leszámítva:

De azért elég sokan vannak sajnos olyanok, akik a legkisebb nehézség felléptekor gyógyszerhez, szeszhez, vagy droghoz nyúlnak. És erre a lelkiismeretlen dokik még nyomnak is egy lapáttal. Mármint a gyógyszer tekintetében. Tisztelet a kivételnek.
  • sublimaze
    Na nem azért, de én kurvára nem álltam ilyen agresszívan a témához és ezen van a hangsúly. Én nem akarok lebeszélni senkit semmiről, csak elmondtam a véleményem a dologgal kapcsolatban és azt szeretném, hogy elfogadják az emberek mások véleményét is(lásd uwu agresszívan tiltakozik minden eltérő vélemény ellen). Erre megjelensz kiragadod a legnagyobb negatívumokat az általam leírtakból és konkrétan lebaszol. Nem hiszem magam sem okosnak sem szakértőnek, a tapasztalataimat és a véleményemet osztottam meg ember, te meg itt erkölcs-csőszködsz nekem. Nem érzem magam álszentnek, pont ezen van a hangsúly, hogy az embereknek kicsit tudatosabban kell megközelíteniük a dolgokat. Nem mindent pusztán szórakozásból kezdtem el(erről nem is esett szó, de neked sikerült kipótolnod a történetet, gratulálok), de ez nem is lényeges. Felelőtlen döntés lehet az is ha az ember vakon megbízik másokban, nem csak akkor ha pusztán "szórakozásból" önpusztít. Szerintem te menj a büdös picsába, mert én egyáltalán nem ugrottam neki uwu nyakának sem úgy ahogy ő az enyémnek és ahogyan te is. Erről meg, hogy ki milyen seggfej hatására hagy abba valamit az nem az én problémám. Ez egy kibaszott fórum, ha jól sejtem te sem egy kibaszott professzor vagy ahogyan uwu sem, kábé ugyanolyan hozzáértéssel emberkedtek itt és mire fel? Arra fel amire én is. Leírom a véleményem egy témával kapcsolatban és pont. Ha valaki sg fórum olvasása után hagy fel a gyógyszerei szedésével hát egészségére...

"Sőt, bazdmeg, még csak nem is lebeszéled róla az embereket, hanem konkrétan az az üzeneted, hogy "á, bazdmeg, az antidepresszáns szar, a heroin az sokkal jobb!""

Ha ezt sikerült leszűrnöd a leírtakból akkor te nem vagy épelméjű. Gratulálok
  • Palinko
    elkezdtem ezt a vergődést olvasni, szerintem kéne 1 hét zárás a topicnak.....
  • Tikal #124
    Minden kerdezoskodes nelkul?? Nahat hogy lehet, ilyen biztos nem fordulhat elo massal, mashol.... [not true]
  • Zero 7th
    Na azért álljunk már le egy pillanatra, akurvaéletbe már!

"Politoxikomán voltam sokáig, alkohol, nyugtatók, és egyéb drogok."

És te akarod megmondani, hogy ki mit szedjen vagy mit ne? Nem vagy kicsit álszent?

Meg az teljesen egyértelműen lejön az írásaidból, hogy te azt gondolod, hogy MINDENKI azért szed gyógyszereket, mint te: szórakozásból, mert nem elég izgi már a farka húzogatása. Hát nem csodálom, ha ebből az elbaszott torz szemszögből te csak és kizárólag a negatívumokat látod, de ez azért van, mert te klinikai eset vagy, bazdmeg!

Nem is kell nagyon bizonygatni, le is írod magad:
    "Na most a különféle antidepresszánsokra sokkal több a negatív példa, a közvetlen környezetemben is van olyan aki egyszerűen nem tud lejönni róla, pedig már nem jó neki, de amikor kitalálta, hogy nem szedi kórházba került. Hát ne viccelj. A cimboráim között max a herointól láttam olyat, hogy valaki ennyire ki lett volna az elvonásától."

Te nem vagy épelméjű, ember! Talán pont ez a lényege az antidepresszánsnak, te segg! Azért szedi az ember, hogy normálisan élni tudja az életét, és ha abbahagyja, mint például egy hozzád hasonló seggfej hatására, akkor kórházba kerül! Hát bazdmeg, ezért szedik az emberek, hogy ne kelljen őket hetente kórházba vinni!

De neked, elbaszott drogos fasznak mi jön le belőle? Hogy elvonási tünetei vannak. De bazdmeg ez nem elvonási tünet, hanem a kezeletlen betegségének a tünetei, amik előjöttek, mert abbahagyta a gyógyszer szedését!

Olyan kurvasok eszed volt, hogy mindenféle vegyi szarságot toltál magadba, aztán ezek után azt hiszed, hogy ettől kibaszottul szakértője lettél a témának. Pedig csak az történt, hogy szemmel láthatóan tönkrekúrtad vele az agyad, még az ilyen teljesen egyszerű összefüggéseket sem látod át, meg mindent az elbaszott drogos szemüvegen keresztül nézel.

Megtért tróger dzsánki szemszögből persze, ne tolják az emberek magukba a vegyszert ész nélkül, de itt az ész nélkül-ön kéne legyen a hangsúly! Te meg átestél a ló túloldalára, és azt is lebeszélnéd a gyógyszerről, akinek szüksége van rá.
    Sőt, bazdmeg, még csak nem is lebeszéled róla az embereket, hanem konkrétan az az üzeneted, hogy "á, bazdmeg, az antidepresszáns szar, a heroin az sokkal jobb!"
    És akkor itt csatlakoznék Uwuhoz, menj inkább a jó büdös picsába!
  • Tikal #122
    LOL