281
A pszichológia és a pszichiátria
  • sublimaze
    Ennyire nem akartam belemenni a dologba, csak nem úgy tűnsz mint akinek sok dolga van és ennyi.
  • uwu420
    Van mit csinálni, de sok idő van rá, nincs értelme kapkodni.
    Azt mondjuk kifejthetnéd, hogy ennek mi köze ahhoz, hogy jól végzem-e a munkámat. A ha most azt csinálnám és később írnék, szerinted jobb lenne?
  • sublimaze
    Jah sok dolgod lehet ha itt vered a faszod sg-n... :D Mielőtt visszavágnál azzal, hogy én is igen, jelenleg nincs jobb dolgom.
  • uwu420
    Más dolgom van. Egyébként nem okozna lelki törést, de mivel jó vagyok a szakmámban ez senkinek nem érdeke.

Csak azért írtam hátha könnyebben megérted, ne vedd a szívedre.
    Ha bántani akarlak, észre fogod venni.
  • sublimaze
    Akkor menj földet művelni.
  • uwu420
    Nem én közelítettem, hanem hihy fórumtárs.
    Mert függőség alatt parasztosan mondva azt kellene értenie, hogy rá van szokva valamire, azt most tök mindegy hogy milyen formában.
  • sublimaze
    Ez nem jó példa, mer neki az anyján segítettek.
  • sublimaze
    Most mondtam, hogy ne neten tájékozódj. Meg azt is, hogy nem az antidepresszánsok abbahagyására céloztam, hanem arra, hogy rossz irányból közelíted meg a dolgokat. Jelen esetben pl arra igyekeztem rávilágítani, hogy baromság nyelvtanilag megközelíteni a függőséget orvosi témában. -.-
  • fonak
    Én is szedtem antidepresszánst (nem most, több mint 10 éve). A "hatás kialakulása" az állandó émelygő érzés volt, kissé kellemetlen de ki lehetett bírni. Aztán hozzászoktam. De nem tanácsolták a hirtelen leállást. Mondjuk nekem semmi bajom nem lett tőle, a "depressziót" okozó problémákat persze nem oldotta meg. Abba is hagytam, tényleg nem okozott semmi drámait az abbahagyása sem. Ja, csak azért szedtem, mert én elmentem orvoshoz (pszichiáterhez), az pedig minden kérdezősködés nélkül felírta.
  • uwu420
    Najó, adok linket.
  • sublimaze
    Téged kéne tanítani, mert rögtön hárítasz ha olyan dologgal találod magad szembe amihez már hülye vagy. Én pont ugyanazt gondolom rólad, hogy kártékony a hozzáállásod. HÁ! Nagy cucc. Ha meg érdekelne, hogy mennyire zavar téged az enyém akkor nem írnék ide.
  • sublimaze
    Szöveget értelmezni tudsz e? Tudom, hogy a jelenlegi hivatalos álláspont szerint nem okoz függőséget, viszont vitatható ez anélkül, hogy valaki ostoba lenne vagy szélhámos. Ne a neten olvass ember hanem fogj egy könyvet a kezedbe például. Én most a függőség fogalmáról beszéltem nem az antidepresszánsok abbahagyásáról.
  • uwu420
    Nem foglak tanítgatni, felejtsd e,l nekem jó vagy így is, csak az zavar hogy kártékonykodsz.
  • uwu420
    Tudom hogy a szélhámosok azt terjesztik hogy függőséget okoz, csak ez nem igaz.

Az internet olyan hely ahol megtalálhatsz bármit, meg annak az ellenkezőjét is.

Legegyszerűbb ha elmész orvoshoz, és megkérded tőle. Azt fogja mondani, nem okoz függőséget. Ha meg a nyugtatókról kérdezed, azt fogja mondani, hogy az már annál inkáb.
    Egyébként a szélhámosok szeretik ezekkel együtt tárgyalni, hogy jól megkeverjék a szart.
  • sublimaze
    Ez aztán az értelmes hozzászólás. Akkor kezdjük azzal, hogy felsorold a függőség különböző formáit nagyokos.
  • uwu420
    A tolószék ezek szerint felétek függőséget okoz.
    A faszom se gondolta volna XD
  • sublimaze
    Ne nyelvtanilag elemezd a függőséget. Olvass kicsit a függőség formáiról és természetéről.
  • sublimaze
    Én szedtem már.
  • uwu420
    Nem.
    A függőség nyelvtanilag tényleg azt jelenti hogy függ valamitől, de rajtad kívül ezt elég sokan arra értik mikor valaki _rá van szokva_ valamire.

Ezért inkább úgy mondom hogy te is megértsd: Az antidepresszánsokra nem lehet rászokni, nincs semmiféle hiányérzet ha abbahagyod.
    Ráadásul lassan ható, hosszú távra használatos anyagok. Nem olyan mint mikor bevágsz egy üveg pálinkát azt bebaszol.
  • hihy
    Szerinted az nem tartozik a függőség kategóriájába, ha valaki hopp abbahagyja az AD szedését, és pár nap alatt padlóra kerül, vagy netán öngyilkos lesz?
    Azért sem ajánlják az őszi, és téli abbahagyást, mert a napsütés kedélyjavító hatású.
    De akkor is csak fokozatosan lehet leállni.

De basszus itt mindannyian úgy beszélünk, mintha érintettek lennénk.
  • sublimaze
    Marha jó lenne... -.-
  • sublimaze
    Nyilván.
  • uwu420
    És ez mitől cáfolat?
    Cáfolat az lenne, ha bizonyítanád, hogy az antidepresszánsok függőséget okoznak.

Egyébként tök jó lenne ha függőséget okozna, mert akkor legalább bevennék.
  • hihy
    Akar tök fárasztani, csak analógiát mondtam, hogy milyen veszélyes is lehet a net, ha egyedül onnan próbálunk okosak lenni.
  • sublimaze
    Jajj az ilyen összeesküvés elméletekkel nem fárasztom magam, de te most úgy traktálsz engem ilyen dolgokkal mintha én itt az igazságot igyekezném definiálni. Egyszerűen csak idegesít, hogy vannak csőlátású barmok akik mindent rögtön boszorkányüldöznek ami megkérdőjelezi a hitvilágukat. Ha olyan szinten elítélünk minden új felvetést mint uwu420, akkor itt pontot tehetünk az egész tudományos fejlődés végére.
  • uwu420
    Aki önszorgalomból szed ilyesmit az is beteg.
    Én is hallottam már olyan sztorit, hogy valaki rávette a dokit hogy mindenféle szart írjon fel neki, de ezek általában nyugtatók, meg kedélyjavítók.
    Az antidepresszáns más téma, és a feneokos ellenzőknek általában erről fogalmuk sincs. Csak azt tudják hogy az antidepresszáns az egy hosszú szó és biztos valami méreg.
    Antidepresszánst már csak azért is nehezen hihető, hogy valaki passzióból szed, mert hetekig, hónapokig is eltarthat míg kialakul a hatásuk.
    Szóval az iylesmik valszeg csak legendák, és a gyógyszerfalók meg szimpla drogosok.
  • hihy
    Nos ebben cáfollak, mert a néninek határozottan megtiltották, hogy minden átmenet nélkül abbahagyja a gyógyszerek szedését, s ez főleg az őszi, és téli időszakokban határozottan tilos.
  • sublimaze
    Egyébként ott a hormonzavar, szexuális problémák, meg a májad sem feltétlenül örül annak, hogy ilyenekkel bombázod kúraszerűen. Vannak még példák, de nem akarok senkit "megijeszteni". :) Egyszerűen arról van szó, hogy úgy beszélsz ezekről mint valami csodaszerről ami kimondottan csak jó és semmi negatív hatása nincs.
  • hihy
    Igen. Igazad van. De ki tudja, hogy mi az igazság? Kukkants csak be az NWO-ba néha. Ott is az "igazságot" szokták halmozni.:))
  • hihy
    Hát csak olvasd el egy egyszerű lázcsillapító mellékhatásait, és dönts tudatosan:D
  • sublimaze
    Nem is tagadtam, viszont nem árt ha az ember tájékozott.
  • uwu420
    Sajnos egyéb példát én nem láttam.
    Az van hogy antidepresszánsokkal teljes életet lehet élni, nélküle meg a depressziós gyakorlatilag egy emberi roncs.
    Irgalmatlan nagy szopás ha nem szedi a gyógyszereit, nagyon nehéz visszaállni.
  • ManoNegra
    Tudom miről beszélsz, egy jó barátom édesanyja ilyen betegség miatt lett öngyilkos, de az álláspontod könnyebben lenne védhető, ha higgadtabban reagálnál.
  • Dobronski
    attól még hogy anyud nem képes bevenni, sokan vannak akik kicsit szarul érzik magukat, mert esik az eső és szedik is befelé. ne haragudj, de nagyon csőlátású vagy.
  • hihy
    Azt azért ismerd be, hogy a médiának hatalmas szerepe van abban, hogy az emberek megváltoztatják, az eddigi talán jól bevált módszereket. Még akkor is, ha nem minden esetben lenne szükséges. Ebbe az internet is beletartozik természetesen.
    Háziorvosom panaszkodott, hogy a betegek kész diagnózissal mennek a rendelőbe. Mert bizony ők már a neten kitudakolták, hogy mi a bajuk, sőt már a "szükséges" gyógyszerek felírását is követelik.
    Nos ezt helyezd bele egy lelki sérült ember világába, aki ráadásul a betegsége folytán még nem is stabil lelki állapotú.
  • sublimaze
    Persze magam a függőség egy tág fogalom, nem addikcióról, vagy dependenciáról beszélek, de úgy látom, hogy te mindent csak egy oldalról, feketén vagy fehéren ismersz így fölösleges magyarázkodni...
  • uwu420
    A legveszélyesebb szakasz az antidepresszánsok szintjének beállítása. Akkor adódhatnak komplikációk, mert akkor aztán tényleg kapnak mindenfélét, főleg nyugtatókat, altatókat, amire tényleg rá lehet szokni, és tényleg sok mellékhatásuk van. Maga az antidepresszáns megfelelően adagolva nem ilyen veszélyes. Abból lehet gond, ha mondjuk az orvos nem veszi észre ha esetleg változtatni kell az adagoláson. Nem irigylem őket, nehéz szakma, de valakinek vállalnia kell a felelősséget, magától nem fog meggyógyulni senki, csak a filmekben.
  • sublimaze
    Nézz körül egy kicsit a neten hányan küszködnek ezzel a problémával, a személyes ismerőseimet már csak azért nem hozom fel példának, mert te is ilyen baromságokkal példálózol, hogy így a rokonaim meg úgy a rokonaim.
  • uwu420
    Az antidepresszánsok nem okoznak függőséget, nem kell róla leszokni, ellenkezőleg, addig kell örülni amíg a beteg hajlandó szedni.

Honnan vetted hogy az antidepresszánsok függőséget okoznak? Vagy magadtól találod ki ezeket?
  • sublimaze
    A kockázatokról és mellékhatásokról mindenkinek joga van tudni és ennek tudatában döntést hozni. Azt valahogy elfelejted említeni, hogy amellett, hogy a beteg "kezelhetővé" válik milyen károkat okoznak a különféle készítmények.