3496
13460980771376987028.jpg
  • Kongy
    Ha a GTA5 küldetéseinek fele neked szar volt, akkor én már magamban kezdeném keresni a hibát. Én egyik GTA5 sztori küldetést sem untam. Hol sablonos az, hogy a hülye fiad után mész, akit elraboltak a yachtoddal együtt, és akkor oda kell átugrani leverni a rosszfiúkat, majd a gyereket kell a kocsival elkapni....? de mondhatnám a jógás baromságot is, vagy akármelyik Trevor-os mészárlást... Maradjunk annyiban, hogy a fő küldetések nem fulladnak unalomba
  • ratgab
    Új részekben már van körözési gyűrű. Körözési szinttől függően tudják adott területen, hogy kit kell keresni.

X idő nem rossz ötlet, de most akkor képzeld el ezt a játékban. Minden helyzetben el tudnál menekülni, semmi értelme nem lenne a körözésnek. Amúgy gondolom ment a futár, vagy ordítottak az őrök, tűzzel jeleztek, de valahogy megoldották tuti a valóságban is.

Azért gyanakodnak ránk, mert azét nem sok kapucnis járkál AC játékokban, ergó nem nehéz kiszúrni a megfelelőt. Emellett, azért ha valaki mászkál a tetőn az is elég gyanús.

Követős küldetés: Lehet unalmas, ez tiszta sor, nem is fűznék ehhez más gondolatot. Talán csak annyit, hogy azért, ha valakit ki akarsz lesni (megtalálni a búvóhelyét, vagy megtalálni a kapcsolatát ,mint például korábbi AC-kben ahol ugye hierarchikus felépítése volt a templomosoknak és ügyeltek a rejtettségükre) akkor nagyon nincs más mód csak ezek a követős küldetések.

Nehéz a mai játékvilágban már újat kitalálni. Gyakorlatilag már mindent kitaláltak, amit ki lehetett. Küldetésekben már nemigen lehet újat mutatni szerintem. Vannak témák és vannak a témáknak megfelelő küldetések. Más már nem illene a témába. Bele lehet eröltetni, csak az már egy nagy katyvasz lesz a végén.

Ha újat, kreatívat vársz játékmenetben, akkor ajánlom az indie játékokat. Jelenleg ott találhatsz kreatív ötleteket.
  • Ulthane
    Legyen körözés, de legyen logikus, életszerű. Teljen el x idő, míg a körözés kialakul, ne egyből, azonnal. Egy város két különböző szegletében ne tudja már minden katona, hogy köröznek, se rádió, se semmi nem volt akkor, hogy kommunikálnak ilyen gyorsan?

Senki másra nem gyanakodnak a katonák, csak mindig rád. A követős küldetéseknél senki más nem gyanús abban a kibaszott városban, csak mindig te!

Eleve hagyják már abba a követős küldetéseket, mert UNOM, fantáziaszegény, ötödjére már kínszenvedés! Találjanak ki új típusú küldetéseket.

A GTA5-ben is rakat szar volt a küldetések fele, ugyanaz, amit évek óta erőltetnek benne, sablonos, kiszámítható.

Ha dolgoznak 600-am egy játékon, akkor valaki legyen már kreatív, az isten verje meg! Pláne ennyi pénzért cserébe!
  • Ulthane
    Az ördög a részletekben lakozik.
  • ratgab
    - Irányítás: Tényleg problémás volt a lövés, de azért ennyire nem volt katasztrófális mint ahogy leírod.

-Lopakodás: Sose értem, hogy mit szeretnétek milyen legyen a lopakodás? Be tudsz bújni fal mögé, onnan le tudod őrni a közelben lévő őrt, akit füttyel odacsalogatsz, vagy megmérgezheted távolról, vagy ráereszted az assassinjaidat (egyik esetben sem vesznek észre).

"Ha meglátnak véged van" Szar a lopakodás, de ha meglátnak véged van.... Logikus...XD Viccet félretéve ne lássanak meg, leírtam néhány módszert, hogy hogy csináld (akár szalmásszekérből is megcsinálhatod ugyanezt). Tervezni kell és akkor nem lesz vérfürdő. De be tudsz venni erődöket, csak mint mondtam tervezni kell és jól időzíteni, ha meg észrevesznek ne csodálkozz, hogy vérfürdő van.

Egyértelműen nehezebb lopakodva játszani az AC-ket, de aki vérengző alkat az is megtalálja a számítását a harcrendszerben.

Ha meg már kitört a káosz, ne a tetőn próbálj meglépni, hanem váltogasd a helyszínt. Tetőről hirtelen leugorva és bevágódva egy rejtőzködő helyre biztosan megoldja az üldözési problémát, de csak akkor ha éppen nem látott senki mikor elrejtőztél előlük.

Amúgy az AC sosem volt lopakodós játék. Már az első részben is úgy volt, hogy a cserkészést kellett csöndben megoldani, ha már elkaptad a célpontot mindig rohanás vagy harc volt a menetrend.

Ez nem Splinter Cell és soha nem is volt az.

• PhantomAss
    nekem speciel 2 dolog nem tetszett a 3. részben (a többit nem is játszottam végig mert unaémasnak találtam. A harmadik résznek is kb. ötször álltam neki mert annyira nem kötött le, de úgy voltam vele hogy megnézem már ha bele döglök is hogy mit esznek ezen annyira a népek)
    szóval ami nagyon nem tetszett:
    -az irányítás egy katasztrófa, kb. egy egérrel meg pár billentyűzet gombbal simán meg lehetett volna oldani az egészet, ehelyett egy gombbal válaszd ki a fegyverd, egy másikkal célozz rá, egy harmadikkal lőj, de lőni csak akkor tudsz ha már kiválasztottad a célt, stb. Használj 23 különböző gonbot egy sima lövéshez. Borzalom.
    -A másik pedig a lopakodás, ami egy nagy nulla (egy lopakodós játékban...) Ha meglátnak akkor kb. véged van, mert a katonák követnek a háztetőkön keresztül is. Nem tudsz pl. egy erődöt bevenni lopakodva, egyenként végezve a katonákkal, mindenképp vérfürdő a vége (legalábbis én nem tudtam, lehet hogy én vagyok a béna).
    De a hajós részek kifejezetten tetszettek, emiatt várom ezt a részt.

• ratgab
    Én is így vagyok vele a multi kapcsán.
  • ratgab
    Amúgy meg pár másodperc alatt minden probléma nélkül el tudsz tűnni az üldözők elől. Nyilván nem a tetőn rohangálva (úgy is lehet, de úgy nehezebb), de hamar ki lehet őket cselezni.
  • ratgab
    Hát ha tömegben csináltál dolgokat bárki leadhatta a drótot.

Játékmenetbeli kompromisszum egyébként. Most ha soha nem lennél körözve akkor meg rohadt unalmas lenne az egész.
  • Hoz_Hun
    Miért a kincsesládikók a hülyébbnél hülyébb helyeken. Meg a tollak mindenfele, meg lehetne sorolni. De ezek szerintem nem törik meg a játékmenetet. Ott van az Istenített GTA V. Abban is rögtön ránkrepülnek a rendőrök, meg az is tele van ilyan marhaságokkal pl UFO alkatrészeket keresni. Még sem mondom hogy rombolja a játszhatóságot (ellenben a repülővezetéssel, ami borzasztó tré lett a GTA V-ben).
  • NagyiBMX
    Jaj most ilyen apróságokon miért kell fennakadni? Ez engem annyira nem érdekelt, sőt eddig igazán bele se gondoltam, hogy ilyen gyorsan hogy lehetne tele a város a plakátokkal. Egyszerűen csak élvezetes mászkálni, felmászni ide-oda és "hé itt egy plakát" már lejjebb is ment a körözés.
  • Hoz_Hun
    Örömmel hallom. :)
    Pont így voltam vele, pláne, hogy Edward-ot ki nem állhattam. De hát a hajózás annyira király lett a 3-ban, hogy muszáj beszereznem. Csak azt a részt többször is végigjátszottam a 3-ban.
    Sajna azt nem ígérem, hogy a multiban találkozunk, mert gyakorlatilag a Brotherhoods óta nem játszom a multijával. Az eszméletlen király volt, de a többi részé negyon nem tetszet, valószínűleg ennek a muliját is kihagyom.
  • Ulthane
    Ez ALAP AC-hiba! Nem csak ennél a résznél, az előzőben is így volt, meg mindig. Az összes katona tudta, hogy te vagy, akit üldözni kell, egy másodperc alatt. Honnan? Ki adta le a drótot ilyen gyorsan? Már Firenzében is rögtön tele volt plakátolva a város az arcképeddel, azok után másodpercekkel, hogy elkövettél valamit. Ráadásul, az emeleten, erkélyeken voltak a plakátok sokszor. Ki az, aki ott nézi/látja????

• Kongy
    Dzsungel sztem egy lineáris szkripthalmaz lesz.. :D 0 lopakodással is végig lehet majd vinni.
  • CroftManor
    Eleinte sok reményt nem fűztem ehhez a részhez, főleg miután a 3. rész végén kiírták Desmondot a sorozatból, illetve Edward sem volt túl szimpatikus a számomra. De mivel AC fan vagyok, ezt a részt is meg fogom venni. Engem igazából a dzsungeles részek fogtak meg az eddig látottak alapján, meg persze a tengeri csaták. Meg aztán en a multi miatt is vártam :) Ma kiderül milyen is lett valójában.
  • ratgab
    Én is csak ennyit várok tőle, semmi mást!

Nem lesz itt világmegváltó sztori sem. Karibi környezetbe, hajózunk, kicsit kalózkodunk és az AC3 játékmenetét kapjuk a szárazföldön. Ennyit remélek tőle, na meg még a búvárkodás is egy érdekes kis apró elem lesz.
  • Kongy
    Azt mindenki tudja, hogy sok változás nem lesz, én is csak abban reménykedek, hogy a sztori legalább jó lesz :D
  • Hoz_Hun
    Én abban a hitben voltam, hogy csak meglovagolják a hajózás sikerét, ami a 3-ban debütált (és ami amúgy tényelg rohadt jó volt a 3-ban).
  • Seth
    Állítólag párhuzamosan készült a 3. résszel, egy másik csapatnál szóval nem 1 év az az 1 év, tovább készült,mint a 3.rész
  • Hoz_Hun
    Na de most komolyan, az gondoltad, hogy egy éves játékgyártás alatt majd olyan hű de nagy változást visznek végbe? Ez az idő arra elég, hogy összerakjanak pár pályát, lecseréljék a textúrákat és felvegyék a szinkronhangokat. Esetleg (jóesetben) valamicske újítás hozzáadjanak/lecseréljenek.
  • enlightened
    Egyébként hogy hogy a PS3 verzióba megint plusz 60 percnyi DLC-t tesznek mint a 3-ban a Benedict Arnold volt, mert hogy ez van a borítón, hogy + 60 minute DLC exclusively on Playstation.

Egyébként ma veszem a gamet és PS3-mam van szal örülök ennek, csak nem értem, a SONY pénzeli az Ubit, vagy miért kapnak a PS3-sok alapból ugyanazért az árért egy + DLC-t az XBOX meg nem???

ÉS melyiken jobb a grafika PS3 vagy X360?
  • ratgab
    Attól, hogy te mint játékos ott és akkor elsőnek jársz nem biztos, hogy a karaktert nem ismerik arrafelé.

A főszereplő elvileg kalóz, hogy a viharba ne ismernék az ábrázatát?

Kicsit elvonatkoztatsz mindjárt más megvilágításba helyezhető a dolog.
  • ratgab
    Mondj még játékmechanikai hibát légyszives, mert nemigen értem mire gondolsz.
  • Ulthane
    Vannak igényes, meg igénytelen(ebb) játékosok. Kinek milyen az értelmi, érzelmi fejlettsége vagy fejletlensége. Vannak gondolkodó, meg nem gondolkodó játékosok.

Én szeretem kétkedve szemlélni a világot, a játékokat. Bennem felmerül a kérdés, hogy egy olyan területen, ahol először járok, ahol senki nem ismer, honnan tudja az összes katona már ránézésre, hogy én vagyok én, engem kell üldöznie. Ne ezzel akarjanak egy játékon nehezíteni. Ez a recept nekem nem jön be. Milliókat mindez nem érdekel, nem jutnak el idáig. Én nem ilyen vagyok.
  • ratgab
    Az alapok ugyanazok, de azért van itt változás. Egyébként azt már az elején lehetett tudni, hogy ez nagyrészt a 3-ra fog hasonlítani.
  • grebber
    Semmi baj nincs ezzel.
    Most olyam dolgokat hozol fel amit bármire el lehet sütni.
    Egy 5 évados orozatbam se őlik me a főszererplőt még ha az ineverzum.sorsa is mulik a halálán akkor sem.
    Van egy jól bevált alap (ami bármikor millios eladásokat produkál), miért pont most írnának egy újat a nullaról?
    Hajózás nagy rajság mindenki várta ,kaptuk is.
    Nekem semmi bajom vele élveztem végig.
  • Ulthane
    Úgy-úgy. Ugyanazok a játékmechanikai hibák, ugyanaz a küldetésmodell, minden ugyanaz. Ugyanaz a motor, csak új textúrákat kell ráhúzni az emberekre, épületekre, és kész a játék.
  • CroftManor
    Már eleve a címe miatt megveszik, mert AC. Én már hónapokkal ezelőtt megmondtam, hogy videók alapján ez kb ugyanaz mint a 3. rész, csak más a környezet meg a szereplők. Évenként beletesznek 1-2 újítást azt nesze, vedd meg 12 ezerért...
  • Ulthane
    Azért, mert az egyik kedvenc sorozatom, s én balga azt hittem, hogy fogják tudni tartani a színvonalat. Illetve azért, mert alig van jó játék, ami érdekelne, ez az egyik lenne, s mindig megadom neki az esélyt.

Mindig bízom benne, hogy az Ubisoft észbe kap, és elindul a minőség felé. De azt gyártja, amire a népnek igénye van, amit megvesznek: a szart. :(
  • Kandurex
    csoda jó, én valahogy mindig unalmasnak tartottam az Assassin szériát, azt hittem ezt most megváltozik,...de nem
  • PhantomAss
    szomoruan hallom :(
    ettől féltem én is hogy az irányítás ugyanolyan rossz lesz mint a 3-ban
    mindegy, egy próbát megér aztán meglátjuk...
  • ratgab
    Csak egy mezei kérdés: Ha az előző résztől is hányógörcsöt kaptál akkor minek vetted meg a 4-et?
  • Ulthane
    Tegnap megkaptam a boltban, tapasztalataim:

Ez ugyanaz a szar, amit lenyomtak a torkunkon már egy évvel ezelőtt is. Ilyen laposan játék még nem kezdődött soha, mint ez. Nem tudom, az Ubisoftnál senki nem mondja a döntéshozóknak, hogy hé, a kövesd-hallgasd ki küldetések rém unalmasak, ráadásul életszerűtlenek?

Ugyanazok a hibák, gyerekbetegségek, mint eddig, az egész játék egy nagy kopi-pészt. Annyi, hogy most a kurvákat táncosoknak hívják, s az embereken nem amerikai, hanem karibi ruha van. Az animációk, a játékmechanika, a küldetések, az egész struktúra ugyanaz a megfáradt szar, mint az előző részben.

Az irányítás botrányos. Bemegyek egy városba, az összes katona tudja, hogy engem kell üldözni. Honnan? Ki mondja meg nekik egy másodperc alatt. Ugyanúgy villog az az idegesítő piros háromszög a fejükön, ugyanazok a szar dumák (you can't hide stb.). Mindenki assassin, mert az összes katona ugyanolyan jól fut, mint te, jól mászik a tetőkön.

A követős küldetések BOTRÁNYOSak! Követsz valakit, aki időnként megfordul, megáll, mint a szaró galamb, rogyaszt, és a fején villog a háromszög. Majd megfordul, és megy tovább. Ki idő múlva megint megáll, hátranéz.. Könyörgöm, ezt a második rész óta erőltetik, de már olyan szánalmas és nevetséges, hogy elképesztő. Arról nem beszélve, hogy ki az a barom, aki így megy az utcán, és ezt csinálja?

X360 verzió, szutyok szarul néz ki, az átvezető videók nagyon rondák, amúgy az egész játék.

Teljesen fantáziátlan, unalmas az egész, nulla újítás, a sokadik rókabőr. Nem kéne ezt már erőltetni..

A második rész volt a csúcs, azóta csak hanyatlik a sorozat.
  • Kongy
    +1 :DD remélem most nem kell csalódnunk

@Myselor

X360-ra is vehetném, de HD AV kábel nem ad olyan szép képet + nincs Live előfizum és akarok multizni..... :D
  • Myselor
    kár .pedig miután végigvitted el cserélthettük volna ha boxra vennéd xd
  • xido
    Connor egy bosszúra éhes pöcs Eziohoz képest..nem tiszteli a holtakat,még az utolsó percben is csak vallatta őket,semmi Requiescat in pace meg hasonlók :)
  • Voltan
    Kiváncsi vagyok erre az új AC-re,számomra eddig a 2 volt a csúcs, és a Brotherhood lohol a nyomában.

A 3-mal voltak gondjaim, AMD user lévén, és az nem is fogott meg annyira. Igaz, jól jártam vele, mert az ultimate collectors edition a CDGalaxis féláron adta, 10 ropiért megvolt, és ahogy ma látom, csak a Connor-szobrot árulják 15 ezerért.

Ez viszont érdekel, mert a kalózos témák nagyon bejönnek, és tetszik az új irány.
  • Kongy
    igen ps3-ra :) graftól kicsit félek, de nincs kedvem 22-ig várni.. meg ugye vizsgaidőszakra akkor már készülni kellene :D
  • Myselor
    jó neked gondolom ps3ra veszed igaz?:) amúgy jah,edward igazi kalóz ,nagyon bejön:)
  • Kongy
    Sokkal élesebb a PS4, de annyira sok különbség nincsen.