3496
-
Volumax #1013 Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy lehet-e folyamatban lévő mellékküldetést törölni? Beleszaladtam egy bug-ba, és most eltűnt a célpontom. -
#1012 Harapóst akartam írni, szúrós lett belőle :) A videóban megfigyelhető 3:40-nél, hogy azon a fa darabon vannak ilyen tüskés korallok, na arra gondoltam a szúrós alatt :) -
ratgab #1011 Azt kell mondjam a vidi alapján nem biztos, hogy nekem is be fog jönni. Nagyon szépnek tűnik, biztos van hangulata, de az úszás elég fura és ahogy mondtad tényleg sok mindenre kell figyelni.
Meglátjuk. Tuti biztos megtapasztalom majd aztán jól leírom a véleményem. :-)
Szúrós kígyó halak= Tipphopp! Muréna? Mondjuk az inkább harapós. -
#1010 Hát egy 10 biztos. Én ebből eddig kettőt jártam be, de nekem annyira nem jön be a víz alatti gyűjtögetés. Tudom, hogy nagy újdonság, csak több mindenre kell figyelni egyszerre. Először a kincsek helyére a mini map alapján, aztán arra, hogy ne fogyjon el a levegőd, harmadrészt pedig a cápákra. Illetve vannak még medúzák is a vízben meg egyéb "kedves" szúrós kígyó halak is vagy mik :) -
ratgab #1009 Amúgy hány ilyen víz alatt helyszín van a játékban? -
ratgab #1008 Mert sose volt ez egy lopakodós játék. Amúgy meg más éppen dicsérte, hogy milyen jó. -
ratgab #1007 Mi van? Flottacsata? -
ratgab #1006 Jajj, de szeretem én az ilyne kereskedősdit. Amúgy nyugtass meg, hogy van normális gazdasági rendszer. Úgy értem, mint a 3-ban, hogy bizonyos helyeken bizonyos áruk többet érnek mint máshol! -
ratgab #1005 Most azon ügyködök, hogy arra a hétre eljövök szabira...XD -
#1004 Minden kincses térképen megtalálható a pontos koordináta. Tehát egyrészt a koordináták alapján lehet megkeresni őket, másrészt a térképen lévő rajz alapján, ha már megvan a hely. :D -
Cekrény #1003 sziaszotm hülye kérdés, de a kincses térképeket hogy tudom megkeresni? sehogy sem jövök rá, már mint arra gondolok, hogy megvan a térkép, csak megtalálni nem tudom hogy kell a kincseket,.
Előre is köszönöm a segitséget -
#1002 Az a cink benne hogy csak akkor mukodnek ha megy a ubi szerver. Nekem mikor bejeloltem a penzes hajot kiirta a jatek h elkuldtem a uplay haverjaimblnak is es elvileg korlatozott ideig ok is elsullyedzthetik -
Hoz_Hun #1001 Azt nem tudom, hogy az a community challenge-e. Mindenesetre igen, a jelölt hajóflotta megtámadásában is van jó pénz. Érdemes rá elmenni. Én attól tartok, hogy a community challenge-ek vagy multiban vannak, vagy ilyen eventek lesznek. Sajnos a leghőbben áhított hajó orrdíszem is csak community challenge-el szerezhető meg. -
Hoz_Hun #1000 Egy kis leírás, tipp csomag a flotta panelhez (saját tapasztalat alapján).
Nem tudom PCn hogy lesz, de Xboxon LIVE-on kell lenni, csatlakozva az UBI szerverekhez, különben meg se nyitja ezt a panelt.
Spoilerbe teszem mert hosszú, illetve ha valakit nem érdekel, vagy mindent maga akar kitapasztalni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A flotta külön árúval és pénzel rendelkezik. Árút csatákból zsákmányolunk (flotta csata késöbb), pénzt csatákból ÉS hajóink elbontásából. Ezek a legfelső sorban láthatók.
A flottapanel 3 lapból áll:
1. A hajóflotta "áttekintő" lap. Itt láthatjuk a felső kis pontoknál, hogy a 15 dokkból mennyi a miénk (van alapban pár a többi vásárolható) és azokon hány hajó van. Ide kerülnek az elfogott hajók (flotta panel nyitáskor felajánlja az egyből elbontást, flottába vételt, helyhiány esetén dokkvásárlást, ha van rá pénz vagy még vásárolható dokk.) Alatta lapozgathatunk a hajóink között. A hajóknak 3 értéke van: tűzerő, sebesség, raktér. Minél nagyobb a hajó, annál nagyobb a tűzerő és a raktér, ellenben csökken a sebessége. A hajóknál egy típuson belül én eddig kétfajtát láttam és ez a zsákmányolt hajó szintjétől függ. Magasabb szintű hajó valamivel magasabb értékekkel rendelkezik.
A hajók sérülnek, a küldetéseken és a csatákban. Itt lehet őket megszerelni flottapénzen. Továbbá azt is jelzik nekünk, ha az adott hajó éppen küldetésben van.
Tipp: senki ne sajnálja elbontani őket, abból van az igazi lé a flottában. Ez azért fontos, mert jobb minél több dokkot minél előbb megnyitni. Miért? Mert sokat kalózkodunk. Kalózkodásnál az elfogott hajóval 3 dolgot tehetünk: javítjuk a Csókát, csökkentjük a körözést vagy flottába vesszük. Vadkalózkodáskor, szinte egyik hajót csáklyázzuk a másik után, a javításra ritkán van szükség , körözés olyan lassan telik, hogy nem érdemes (a kikötőben ráadásul tök olcsón lenullázzák bármikor). Így a flottába vétel a legjobb. Lebontjuk vagy besorozzuk. Amelyik tetszik. Minél több hajó annál több árú szállítási lehetőség. Vannak hajó díszelemek, amik csak az itteni küldetésekből szerezhetők meg.
Mindig legyen LEGALÁBB EGY üres dokkunk. Nem tudhatjuk, hogy esetleg mikor fogunk ki véletlenül egy remek zsákmányhajót, és ha nincs helyünk KÉNYTELENEK vagyunk elbontani (ugyan is NEM ENGED BE a flottapanelba a játék mielőtt a zsákmányhajó sorsáról döntünk (tehát nem belépünk, bontunk valamit aztán besorozzuk).
Amit ajánlok flottának: Kb két Brigg (gyors és alacsony veszélyű utak megtisztítására remek, javításuk olcsó, viszont kicsi raktér), rengeteg Fregatt (közepes nehézségű utak tisztítására, közepes sebesség és remek raktér), kb 3 Hadihajó (csak a nagyon veszélyes utak tisztítására, javítása NAGYON drága, árú szállításra lassú viszont bazi nagy raktere van, de az csak ritkán kell).
2. Útvonal térkép. "Nyaraló utak" szervezése hajóinknak. A megnyílt utak 4 féle színben pompázhatnak: zöld (biztonságos), sárga (enyhén veszélyes), narancssárga (veszélyes), piros (nagyon veszélyes). Egy útvonalon két lépcsőben lépünk, veszélyzóna aztán küldetés mező (itt válogathatunk a küldetések között). Érdemes az utakat megtisztítani két okból is. Először mert így hajóink 100% biztonsággal közlekednek rajta másodszor a flottacsatából van árunk. Szóval irány a veszélyzóna és csata. [Csatapanel: max 3 hajó választhatunk ki, érdemes javított hajókkal 95-100% sikerrel ütköztetnünk őket. Robbanóhordót csak vész esetén használjunk, mert azaz alsó számból láthatóan limitált és csak zsákmánnyal növelhető a száma.] Ha nyerünk egyet javul a veszélyhelyzet (tehát nem lesz egyből biztonságos csak a sárga vészzóna után). Aztán küldetést kiválasztjuk. Itt látjuk a leírást, mennyi "normál" pénzt hoz (R-ben), mennyi időt vesz igénybe, és milyen és mennyi árút igényel az adott feladat. Ha nincs olyan hajónk, amibe a rakomány befér, akkor nem vállalható a küldetés. Ugyancsak nem mehetünk, ha nincs annyi árunk. Elindítás után a hajó megy, függetlenül tőlünk. Akár ki is kapcsolhatjuk a játékot a hajók akkor is mennek és legközelebb mikor játékba lépünk (és az idő letelt) automatikusan informálnak bennünket az eredményről.
Az útvonalak folyamatosan egyre veszélyesebbek. Ha nem takarítunk, akkor... nos a szállítás problémás lesz.
Tipp: Amikor a játékot inditjuk érdeme itt kezdeni. Lerendezzük a flottapanelt, árúszálítást és kész. Csak azért nézünk be utánna, hogy zsákmányhajókat elrendezzük, vagy barátainkat segítsük. De ha már itt vagyunk mindig érdemes az utakat takarítani. Rá kell szánni azt a kis időt. Sárga útvonalra Briggeket küldjünk 1-2 db attól függ milyen ellenfeleink vannak. Narancsra zónára Brigg és/vagy Fregatt. Előfordulhat ide több Fregatt is kell. Piros = Hadihajó! Durva ellenfelek, akár 2 hadihajó is kellhet Fregatt támogatással. Költséges, de szép mennyiségű árút lehet kaszálni.
3. A térkép áttekintő. Itt sok tennivaló nincs. Itt láthatjuk hajóink merre járnak, mennyi idő kell még nekik. Ugyan csak itt láthatjuk barátaink hajóit. Ha akarjuk segíthetünk nekik javítással és gyorsítással és érdemes is, mert jó móka.
Tipp: nincs.
Hát ennyi. Jó hosszú lett. -
#999 Meg ugye a random community challenge-ek ha előjönnek, akkor el lehet süllyeszteni egy szép kis summát szállító hajót. Én így zsákmányoltam 10.000R-t. :D És nem legendás hajó volt, csak egy egyszerű brigg :D -
Hoz_Hun #998 Eleinte lesz pénz gond. Ráadásul a fejlesztések NAGYON drágák. De sok-sok móka és kacagás árán (értsd kalózkodás :)), össze lehet bugázni szép summát (főleg ha a cukor és rum szállitményokra vetjük ki horgunkat). Aztán lazításképpen kiáshatunk pár láda kincset is vagy szigonyozhatunk Moby Dicke-t. Nagyon merészek persze mehetnek a Legendás hajókhoz meghalni, bár ha valami csoda folytán még is sikerül lenyomni, akkor az egy kisebb vagyon (de őszintén a sikerhez kell a fejlett hajó, bár biztos vannak olyan kockák, akik alacson fejletséggel és pár órás csatával lenyomják). -
#997 Oké, akkor most kicsit megnyugodtam:D
Nekem a főszál mindig utolsó vagy hacsak muszáj, akkor viszem. Első a gyűjtögetés, magaslesek stb:D -
#996 Ha csak a főszálat viszed, és nem kalózkodsz abból úgymond nem laksz jól :) -
#995 Hát azért tenni is kell azért a pénzért, nem fog az csak úgy ömleni majd meglátod :D -
#994 Javítsatok ki, ha tévednék, de úgy tűnik a pénzzel nincsen gond. Amit leírtok, az alapján kb megleszünk/megvagyunk tömve pénzzel a játékban, ami így elsőre nem hangzik jól:) -
Hoz_Hun #993 Ja, csak az van. Tulajdon képpen nincs konvoj csak hajók, amit a flotta panelről lehet küldeni (egyesével), kb úgy mint a korábbi játékokban az assassinjainkat a küldikre. Pont úgyan úgy van siker %, csak ezek nem fejlődnek. Amennyire én láttam ez teljesen külön van a főjátéktól, külön pénzel, külön árukkal. Az egyetlen ami összeköti őket, azaz úton szerzett "normál" pénz (R-ben) és a hajódíszek. Valóban csak két opció van a flottán belül, harcolni vagy útraküldeni őket (hajónként).
Amit magad kalózkodsz össze árú (cukor, rum, vászon, fa, fém), az saját raktár, abból épitkezünk (kivéve a cukrot és rumot, ami kizárólag eladásra jó). Nem csak a kikötőmesternél lehet építeni és asszem eladni sem, hanem útközben a hajókbinból is, aminek, őszintén, sok értelmét nem látom, mert pl. hogy a p***ába pakolnak be még egy sor ágyút útközben a nyílt vizen. -
#992 Egyébként hajós konvojt hogy lehet küldeni, mint a 3. részben? Úgy láttam, hogy csak a kikötőmesternél tudom eladni a cuccokat. A flottán belül "csak" csatába meg küldetésekre tudom küldeni a hajóimat. -
Hoz_Hun #991 Autómatikusan kapod a játék folyamán. Amíg a sztoriban oda nem érsz, addig be se lehet menni. Onnantól van egyébként a flotta opció is. Olyan kb. 5. szekvenciától. -
#990 A játék során megszerezhetünk kincses térképeket :) Bár elsőre nem mindig egyértelmű, hogy a rajz alapján hol is van pontosan az elásott kincs, de azért meg lehet találni őket. A víz alatt is találhatunk ládákat, bár a cápák elől nem mindig lehet elbújni, ha a sűrű aljnövnyzethez úszol, vagy ha egy hajó roncsába, akkor nem látnak, de amint előbújsz a rejtekhelyedről, egyből a nyomodra bukkannak... :/
-
#989 LOL. ezt eddig észre se vettem, pedig jó pár órám van a játékban XD melyik szigeten is van?? :$ -
#988 Amiből viszont már kicsit kezd sok lenni az a "tail" küldetések. Főleg, hogy a 6 rész alatt se sikerült egy épkézláb stealth rendszert belerakni egy assassines (lol?) játékba. Nem nagyon fér a fejembe ez még mindig. Sokszor marha frusztráló, amikor elakadsz valamibe a követés alatt vagy nem arra ugrik amerre kéne. Ezt sose fogják ebbe a szériába javítani. -
Hoz_Hun #987 Ja van kalózbarlang, vagy inkább kalóz öböl szép házzal a domb tetején (haha, amúgy tényleg). A dokk meg fejleszthető, boltokkal, kocsmával, bordélyházzal, stb. -
Hoz_Hun #986 Az a havermegsegítés a flottában tényleg jó és hasznos dolog. :)
Szerencsére begyorsítottad a hajóimat. Pár útvonal már marha messze el tud menni és sok árút kell cipeni. Szóval oda lassú hadihajókat kellett küldenem rogyásig árúval. Volt amire kiírta hogy 26 óra. Még szerencse, hogy ezt állandóan számolja, akkor is ha nem vagyunk játékban.
Ja, jó ha tudod, hogy a flottában a hajók nem fejlődnek, ám számít hogy mi a szintjük amikor elfogod őket. Így általában egy kategórián bellül van jobb meg rosszab adottságú hajó. Próbáld a magas szintűeket beszerezni nehéz vizekről. Legyen mindig két Brigged, mert azok gyorsak, jól lehet velük takarítani az enyhén veszélyes útvonalakat. Aztán egy raklap Fregattod és legalább 3 hadihajód is. Abból is van dúrvább, meg kevésbé durva. Persze eleinte bármelyik jó, de ne sajnál lebontani őket.
És vegyél dokkokat minél előbb, mert tucatszám lehet bedobálni a hajókat a flottába.
A szerverleállás valóban gáz. Akkor nem enged be a flottához, nem lehet menedzselni. Tök idegesítő. Ha közben áll le a szerver akkor meg kidob a flotta felületről, akár a flottacsata közben is. Ilyenkor nem veszik el semmi, csak az automatikus mentés óta amit csináltál. Pár csata vagy útvonal beállítás. -
#985 én is így vagyok vele.tisztára meghozzák az ember kedvét nem igaz már mikor lesz 22 xd -
ratgab #984 A micsodád? Kalóz barlangod is van??? Holy Lord! -
Hoz_Hun #983 Nem érdemes grindelni szerintem. Nekem már 100% van a Csókám a kalóz barlangom is meg a fegyvereim is. Aztán a játékban olyan 35% körül vagyok. :)
Most már a dől a pénz. Ha megszorulok elmegyek a nehéz vizekre kalózkodni. Rum+cukor hegyeket lehet zsákmányolni és egy óra alatt 50000-80000R is össze lehet "horgászni".
De a kincskeresés is jó móka. Ládánként 3000-4000R pénzel. :) -
Amúgy a legkönnyebb pénzszerzés: a 3. fejezet 2. emlékében van, mikor a 3 templomos beszélget a térkép felett, hogy ki lehet őket fosztani, és akkor ha visszatöltöd a checkponintot megmarad az összes összeszedett pénzed, és ezt eljátszhatod többször is.. szép kis bug, de szerintem hamarosan kijavítják :D -
Hoz_Hun #981 Viszont 20000R a boltba, ha venni akarsz. Van a programnak üzleti érzéke azt meg kell hagyni.
Meg autómatikusan meg is osztod a jónéppel ha te fedezed fel. Már egy csómószor megosztottam a flotta helyzetét meg a fehér bálna helyeit is. Kérdés nélkül csinálja a program. -
Hoz_Hun #980 Eh-heh-heh-hee... -
#979 De hogy miért kellett szegény Jackdaw-t lefordítani szó szerint Csókára.. a Jackdaw jobban hangzik.. :D -
Hoz_Hun #978 Csak a Briggeknek van döfőorra (a mi hajónk is Brigg csak fel lehet szerelni). Ebben a korban? Már a Rómaiaknál is volt döfőorr. A hadihajók meg hatalmassak, döfőorr nélkül is legyúrnak a p***ába a tenger fenekére. :) -
#977 Hát az nem valami sok.. azt hittem ilyen 10.000... na mind1, azért majd megpróbálom kifogni :D
Vannak ilyen random Community Challengek, az előbb elsüllyesztettem egy hajót amin 10 000R volt.. hát szépen megdobta a Jackdaw fejlesztést :D -
#976 Ó de kegyetlen vagy :) -
Hoz_Hun #975 Ja én már kifogtam 5x. 4000R ér eladva/db. -
#974 Apám ez a nagy fehér bálna brutál nehéz.. :D van aki elkapta már? Gondolom egy vagyont ér...