Assassin's Creed IV: Black Flag

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CroftManor
Ha PS3-on játszol, akkor csak azokkal tudsz játszani Flottában, akik szintén PS3-on játszanak. Lényegében annyi a dolog, hogy meg tudod gyorsítani a barátaid flottájának hajóját vagy épp meg tudod javítani azokat ha szükséges a küldetések során. Ugyanezt tudják a Te hajóiddal is megtenni.

Nothing is True, Everything is Permitted

Én Xboxon vagyok és nincs átjárás a két konzol között. Sajna csak PS3-sok közöt tudsz barátot toborozni. Ha tudsz angolul a Gamefaq-n vannak topikok pont emiatt, hogy visszajelöljék egymást.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Zegi Norbi HUN
Az oké, csak azt hittem, hogy most kacifántosabb lesz😄

❤The Witcher 3❤ ❤Batman&#10084 ❤Bioshock Infinite❤ ❤Linkin Park❤ ❤Ford Mustang❤ ❤Assassin's Creed Rogue❤

MerlinW
Eddig sem tudtál AC-vel játszani anélkül, hogy bejelentkezz UPlay-re...😊

[merlinw.org]

Zegi Norbi HUN
Az ilyesmi PC-n hogy lesz megoldva? Be kell mindig jelentkezni majd az Ubi szerverekre?

❤The Witcher 3❤ ❤Batman&#10084 ❤Bioshock Infinite❤ ❤Linkin Park❤ ❤Ford Mustang❤ ❤Assassin's Creed Rogue❤

enlightened
Sziasztok!

Felvehetnék pár embert barátnak? Mert annak elvileg sok elõnye van a Kenway flottájában és szeretném hasznosítani, bár nem tudom konkrétan milyen elõnyökkel jár. Én PS3-on tolom a gamet. Fel tudok venni XBOXOsokat is? Vagy ez hogy van hol tudok felvenni a játékba barátot? Megadjátok az azonosítotok hogy felvehesselek és jobban menjen a flotta menedzselés, meg az ilyen bálnavadászat ilyesmi?

Köszi.

enlightened
És egy olasz angol szinkronja úgy beszél, hogy elmondja a mondatot angolul, és néha betûzi, hogy Grazia, meg bastardo, meg pár olasz szót bedob az angol közé, mert attól olaszosabbnak tûnik. Nevetséges volt. Most vagy olaszul beszél, vagy angolul, de ezek a szerencsétlenek mixelték a kettõt, mert attól húúú de olasznak tûnik.

Altairnál legalább ez nem volt. De késõbb persze, ott is arabosítani kellett és lecserélni a Revelationsbe az eredeti szinront egy arabosabbra.

A baj az, hogy Ezio nem mû-olasz volt, hanem tényleg olasz (itáliai) volt.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Kongy
Nálam:

1. Ezio
2. Edward
3. Altair
.
.
.
.
Connor

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Shep
Hát nálam Connor messze a leggyengébb karakter, nálam Ezio az elsõ, Altair nekem olyan semmilyen volt.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

enlightened
Pont ez a lényeg, hogy õ nem egy ilyen bohóc mint Ezio, örülök, hogy nem tréfálkozik. Altair sosem poénkodott és õ volt a legbadassebb karakter az egész sorozatban. Amúgy vannak Edwardnak is jó beszólásai, de õ inkább komolyabb karakter és ez a jó.

Eddigi karakter sorrend:

1. Altair (legbadassebb)
2. Edward (elég badass)
3. Connor (siránkozó kisgyerek)
4. Ezio (bárgyú idealista mûolasz ficsúr)

Kongy
Lehetett volna kicsit jobb humorú Edward, de rendben volt. Nem kellett volna egy Jack Sparrow, de el bírtam volna viselni 1-2 vicces beszólást.. Mint Ezio meg Leonardo között, na m1, majd legközelebb 😄

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

enlightened
Sztorihoz még annyit, hogy Altair után egyik fõhös se volt szimpi. Kövezzetek meg nyugodtan de ki nem állhattam Eziot. Connor se volt nagy szám. Itt végre megint egy keményebb karaktert kapunk, aki nem nyafog össze vissza, meg mûolaszkodik.

Kongy
Na én is végigvittem. Nagyon kellemes csalódás. A sztoritól viszont nem estem hasra, valóban rányomultak erre a lopakodj, hallgass ki, kövess dologra, DE azt mondom jól áll az AC-nek, és kijelenthetem ez egy masszívan lopakodós játék lett! De persze csak akkor, ha sztorimódot játszunk. A környezet is ennek megfelelõ, rengeteg a növény, bokor, különbözõ búvóhelyek.

A játék igazi szépségét mégis a sandbox kalózkodás adja, mert az olyan élvezetes, hogy volt, hogy napokig nem is folytattam a sztorit, hanem, csak kalózkodtam, hajókat csáklyáztam, erõdöket vettem be, és kincseket kerestem 😄 Higgyétek el, ha rákattantok, nehéz lesz otthagyni a gépet! Ja, és akkor még ott van a szigonyozás. Nagyon addiktív, élvezetes, és persze pénzt is lehet vele keresni jócskán! 😊

A grafika nagyon szép. Már-már PS3-on is nextgen hatást kelt. A trópusi környezet nagyon fekszik a játék engine-jének, és a víz is kifejezetten élethû lett. Szóval ezen a téren is minden rendben. Ja, és nem szaggat a játék, nekem sosem volt olyan, hogy élvezhetetlenül futott volna, talán picit frame-esés volt Havannában, de nem vészes.

Egy szó mint száz, az AC4 nagyon jó játék lett, az elsõ AC-játék, amit NEM a sztorija, a fõszál tesz királlyá, hanem maga a sandbox játékmenet, és az óriási bejárható terület a rengeteg szigettel!
Színvonalban nekem az AC2 után van nem sokkal!

Egy rövid jelenetig megkapjuk Feketeszakáll hajóját. Az egy 40 ágyús Freggatt. Amikor visszakerültem a hajómra, kedvem lett volna együttérzõen meglapogatni Feketeszakáll vállát, hogy "Ahoj, jó a hajód, jó sok ágyú van rajta, de takony lassú és lomha." 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Nem lehet cserélni. De ez nem akkora gáz, mert a fejlesztésekkel atom jó hajót lehet összerakni (nem tudom Ulthane meddig fejlesztette, nekem maxon van és bizton állítom, hogy egy romboló lett belõle). Azaz igazság, hogy ha áthuppanék egy nagyobb hajóba, nem biztos, hogy az jó lenne, mert azok lassúak, nehézkesek. A Csóka gyors, szinte egy helyben megfordulhatsz vele, és rogyásig pakolhatod ágyúkkal. Nekem (már ha jól emklékszem) 46 ágyú van rajta. Letettem már mind a 4 (illetve 5) legendás hajót. Azok extra csatahajók, taktikázni kell, de a Csóka jó és fürge hajó. Számomra kicsit olyan már mint a Gyöngy a Karib tenger kalózaiban. Nem nagyon akarnám lecserélni. Amúgy kozmetikázni bármikor tudod, vitorla, kormány vagy orrdísz csere.

Nem tetszhet mindenkinek. Ez az õ véleménye. A jelenkorról alkotott véleményével mondjuk egyet értek, de a többivel nem. Szerintem a második legjobb AC a Bortherhoods után.
Annyit még a jelenkorhoz, hogy ugyan idegesítõ, de ez így még mindig jobb szerintem mint Desmond. Én õt ki nem állhattam.

jajj. akkor az alap hajónkat le sem cserélhetjük?? pl elfoglalok egy fregattot és onnantól ha akarom az lehetne a zászlóshajóm?? Pedig ilyet sokszor csináltak a kalózok.
Hagyjad. Õ végigbosszankodta az egész játékot és ennek hangot is adott.

Néha belefut az ember és olyat vesz, ami végül nem jön be neki. Sajnos van ilyen.

Ízlések meg különbözõek hálistennek, de így kerek a világ.

Én ennek ellenére nagyon várom és ahogy olvasom a régebbi AC-kbõl ismert kollégáknak bizony igen bejön. Pedig azért sokuk igen mérges volt még AC3 idején (Kongy), de most sikerült megint nagyot alkotni a leírásaik alapján. Ha nem is AC2 szint, de igen élvezetes lesz.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

enlightened
Egyrészt fogsz venni belõle, mert nem bírod ki. Másrészt pont az ellenkezõjét gondolom, én a jelenkor nélkül nem élvezném a játékot. Amikor pl azt mondták anno hogy a Brotherhoodban nem lesz jelenkor meg se vettem a game-t, aztán kiderult hogy van már mentem is a boltba. Ez adja meg az egész keretét, az értelmét, hogy itt nem random fõhösökkel játszunk hanem õk kapcsolódnak egymáshoz rengeteg szálon és az hogy Desmond leszármazottjai még érdekesebbé teszi.

Az nekem se tetszik, hogy névtelen a fõhös a jelenben, de a jelen szál tetszik és jó újra látni egy két régi arcot is. Ráadásul a feltört gépekbõl nagyon sok mindent kiderül, pl subject 1-rõl is akirõl eddig nem sok szó volt hogy pl 18.századi Magyarországon is kalandozott, gondolom ezt se nézted meg, szóval nagyon érdekesnek találom ezeket a kiegészítõ infokat a jelenben adnak egy részletesebb magyarázatot az eddigi dolgokra.

Nem végig rohanni kell a játékon hanem, kiélvezni, elmerülni a részletekben odafigyelni mi történtik a jelenben és a múltban és ezek hogy függnek össze, sokkal érdekesebb lenne, ha jobban odafigyelnél...

Azonnal ki kellene rúgni azt, aki a modern kort kitalálta, hogy legyen a játékban. Nem csak itt, az összes részben! Ki a szent szar akar modern korban játszani, akár Desmonddal, akár mással? Mindenki az adott korban akar játszani, mert az a játék lényege. NEM KELL modern kor, felejtsék már el!

Ráadásul itt, egy arctalan, névtelen faszkalappal vagyunk, azt sem tudjuk, miért, GYALÁZAT!

Amúgy a játék rettentõ ratyadék lett, most, hogy végeztem vele, tényleg ez a véleményem. Az a játék, amiben kizárólag követõs és hallgatózós küldetések vannak, az max 6 pontot érdemel. Unalmas, sekélyes, nulla sztori, teljesen fantáziátlan a játék. A flottázás teljesen öncélú és értelmetlen, a hajó egy ratyadék bárka marad, akárhogy fejleszted. Olyan gyönyörû hajók vannak a játékban, miért nem lehet olyanná fejleszteni ezt a szar JackDawt?

Aki a víz alatt baromkodást kitalálta, meg kéne égetni, a cápák és murénák nevetségesek. Borzasztó, na. A leggyengébb AC, ami valaha készült.

Az biztos, hogy amíg nem helyezik teljesen új alapokra a sorozatot, én többet nem veszek belõle.

PlayStation 4 Pro + UE 55 KS7000 SUHD+ Astro A50. Na de hol vannak a játékok?! ---> Nintendo Switch

Kongy
Nem 100% sync-re megyek, csak szimplán a hajót akarom kimaxolni egyelõre 😄

enlightened
Lehet. De nem tudod elérni a 100% syncet, mert az egyik asszasszin megbízás bugos. Már javítják és ígérik az elsõ patchet, valószínûleg a nov 22-es megjelenésekre kszül el. Ami azért lenne jó mert 100% syncnél kapunnk valami spéci fegyvert.

Szóval várni kell, remélem a patch után nem kell újrakezdeni a gamet, hanem meghagyja a mentést.

TDC Geronimo
100% hogy lehet. Minden AC játékba lehet.

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Kongy
Egy kérdés azoknak akik végeztek a sztorival: ugye miután vége a játéknak lehet sandbox módban kalózkodni tovább?
Végül is mindegy, mert ki akarom maxolni a hajómat az utolsó küldetés elõtt, nem azért mert szükséges hozzá, csak azért mert élvezem.. ja meg be akarok venni minden egyes erõdöt 😄

CroftManor
Közben csináltam arról a térképrõl egy képet, amit említettem Neked boxon.
Ez az 😊

Én mindig javítom a flottám, valószínüleg azért. Akkor gyorsítom, csak elsõre mindig a javítást kínálja fel.

CroftManor
Nekem a gyorsítás jobb, a javítást azt elvégzem magam. Amúgy a Te hajóidat csak gyorsítani tudom, javítani nem. Most vagy azért van, mert Te idõközben megjavítottad õket, vagy azért mert a javítás csak késõbb válik elérhetõvé?

Seth
Sejtettem. Bírom azokat a kecskéket, youtube-on van pár videó róluk.

PSN ID.: Beegabor

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Pár másodpercre elájul és eldöl széttárt merev lábakkal 😊

Seth
Mi történik ? 😊 Most melóban nem tudom megnézni, de furdal a kíváncsiság 😊

Próbáljátok ki! Az egyik kecske mellett lõjetek egyet a pisztolyal (de ne lelõjétek, csak mellé). Szét röhögtem az agyam. <#vigyor>

Seth
Nekem nagyon tetszik a jövõbeli rész is. Az irodaház nagyon ötletes a sok AC poszterrel,bábukkal,könyvekkel. Nagyon várom mindig hogy mi fog kiderülni a fájlokból,hanganyagokból. A minijátékok meg egyeltalán nem idegesítenek,mert nem nehezek

Jaja egyetértek. Tegnap is csak ültem a "fallabda" elõtt már vagy 20x kezdtem neki annak az idegesítõ minijátéknak és emlékszem azt mondtam magamban "Nem hiszem el, hogy ezzel a baromsággal kell most foglakoznom... mikor ott a tenger...".

Kongy
Na igen, fel is húztam magam, mikor már másodjára sütötték el a labdákkal való b.szakodást Imádkoztam, hogy ne legyen újra, mert az elõzõnél is úgy felidegesítettem magam, hogy ilyen szarságokkal kell foglalkoznom a kalózkodás helyett... Aztán megint berakták.. azt hittem, hogy a pofám leszakad... Meg amúgy is mi ez már, hogy egy tök bunkó vadidegen csávó csicskáztat minket, és még csak bele se szólhatunk a dolgokba?! Inkább hagyták volna meg azt, hogy opcionálisan szét lehet nézni az Abstergo-nál, és kihagyhatták volna ezeket a tök felesleges, kizökkentõ küldetéseket...

Tényleg, neked mi jobb. Ha javítom vagy ha gyorsítom a hajóidat?

Pfff, ne is mond. Ha van negatívuma a játéknak akkor azaz. Elsõre érdekes volt, körítésnek remek. Messze jobb mint a Desmondos ökörködés. De az hogy idõrõl-idõre kikényszerítenek a kalózkodásból, hogy nyavajás számgépeket hekkeljünk.... nevetséges. És a hekkelés is milyen már?! Ilyen béna falabdaszerû minijáték. Azt de gyûlölöm. A gömb forgatás még elmegy, a hanghullám állítgató is, de az a falabda szerû "adat átvitel" az ultragáz. Monjuk jó sok infót lehet öszekalapozni.

Áh, flottacsata ilyen 2Ds puruttya valami. Kb mintha mobilon játszanál.

Sajna a víz alatti részt én sem komálom. Szép-szép, de idegesítõ. Eleve az, hogy minden helyszínen 5-8 megölhetetlen cápa úszkál, a roncs bejáratánál medúza lebeg, a szûk helyeket tengeri sün fedi, és ha el akarsz bújni a növényzetbe, megtámad egy muréna. Mindeközben fogy a levegõd, az irányítás elég gáz, nehéz manõverezni a roncson bellül (fõleg tengerisün hegyekkel). A cápák meg vagy harapnak vagy nekedrontanak és akkor "kézitusa". Mindkettõ elég kellemetlen.

Kongy
De, csak ez marhára nem így van 😄 Legalábbis én nem találtam átugrási lehetõséget. Szerintem azzal keverték össze, hogy nem kell a játék befejezéséhez a jelenben b.szakodni mint a 3-ban.

bocs Carkey. elírtam.
ne õrjíts már meg... persze hogy az ókorban volt döfõorr, de EBBEN A KORBAN NEM ! fõleg nem a briggeken... 😄
@Carkely, nem az orrdíszre mondtam hogy döfõorr.
nem azt mondogatták,hogy ha nem érdekel,átugorhatod?
Kongy
nemtom ti hogy vagytok fele, de ez a jelenkori rész eleinte még tetszett, de aztán unalmassá és teljesen feleslegessé válik. Nem is értem miért nem lehet átugrani ezeket a részeket. Oké mutassák meg hol vagyunk igazából, de ne kelljen már b.szakodni ilyen hülye hekkerfeladatokkal... -.-

Kongy
Óó.. ne remélj sokat 😄 csak pár helyes kis gif-animáció az egész 😄 Az assassin-küldetésekhez hasonló a flotta.

Sziasztok!

Nem tudja valaki véletlenül, hogy lehet-e folyamatban lévõ mellékküldetést törölni? Beleszaladtam egy bug-ba, és most eltûnt a célpontom.
CroftManor
Harapóst akartam írni, szúrós lett belõle 😊 A videóban megfigyelhetõ 3:40-nél, hogy azon a fa darabon vannak ilyen tüskés korallok, na arra gondoltam a szúrós alatt 😊

Azt kell mondjam a vidi alapján nem biztos, hogy nekem is be fog jönni. Nagyon szépnek tûnik, biztos van hangulata, de az úszás elég fura és ahogy mondtad tényleg sok mindenre kell figyelni.

Meglátjuk. Tuti biztos megtapasztalom majd aztán jól leírom a véleményem. :-)

Szúrós kígyó halak= Tipphopp! Muréna? Mondjuk az inkább harapós.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

CroftManor
Hát egy 10 biztos. Én ebbõl eddig kettõt jártam be, de nekem annyira nem jön be a víz alatti gyûjtögetés. Tudom, hogy nagy újdonság, csak több mindenre kell figyelni egyszerre. Elõször a kincsek helyére a mini map alapján, aztán arra, hogy ne fogyjon el a levegõd, harmadrészt pedig a cápákra. Illetve vannak még medúzák is a vízben meg egyéb "kedves" szúrós kígyó halak is vagy mik 😊

Amúgy hány ilyen víz alatt helyszín van a játékban?