41
  • Zsludov98
    #41
    A max payne 3-nak nem volt demója...még steamen sincs fenn semmiféle demó lol fail
  • narumon
    #40
    Szerintem nagyjából az összes amelyik csődbe ment. (Kivéve persze azokat akik csak fost gyártottak). Azért nem mindegy, hogy egy gyengébb játékból 50e db-ot adnak el vagy 150e db-ot. Mert ugye a játékok szerencsére nem csak a 8 millió eladású játékokból állnak (általában azok a legszarabbak).
  • bakkerman
    #39
    hogy jön ide a kora? válaszolj a kérdésére,mondj egy céget amelyik csődbement mert lewarezolták a terméküket!
  • Runo
    #38
    Éppen te sem lehetsz több 8-nál, úgy érzem....
  • Loverman
    #37
    lol érdekes lehet úgy élni hogy ilyen sötét vagy. hány éves vagy, 14?
  • cateran
    #36
    THQ? Pedig olyan gammakat tettek le az asztalra, hogy ihaj..(A Titan Quest - Immortal Throne szvsz a mai napig a legjobb hack and slash) Persze nem tudhatom pontosan miert mentek csodbe, de szvsz a warez es az ezzel jaro valamekkora-akarmekkora profitkieses IS beleszamithatott (akar sulyosan is)
  • Zero 7th
    #35
    Egyetlen céget mutass, ami a warez miatt ment tönkre!
  • bakkerman
    #34
    GTA IV collectiont énis annyiért vettem meg,annyit már megért nekem
  • Zombee
    #33
    Szerintem olyat akkor se, most sem állítanak, hogy a játék végig a demóban látható pályán fog játszódni. Kissé unalmas is lenne.
    A kiadók mindenesetre kapják be a sok szarral. A jót is akkor veszem meg, amikor lemegy az ára, Arkham Asylum került 1500Ft-ba, a teljes GTA sorozat meg 2300-ba...
    Bár ez a kettő meg pont szívat a Games for Windows Live-al...
  • tmisi
    #32
    Persze a megjelenést elsősorban DVD-re értettem, de van olyan, amit a TV-ről is hanyagolnak.
  • tmisi
    #31
    Erre szoktam azt mondani, hogy nem az a baj, ha warezolsz, hanem ha még büszke is vagy rá. :D
    Mondjuk az sem fer, hogy nemrég eltűnt a legjobb sorozatos oldal, ahol sok olyan cucc volt fenn, ami magyarul még meg sem jelent (és lehet soha nem is fog). Persze van egy opció: megrendeled külföldről és nézed angolul, mert állítólag még a nem hivatalos magyar felirat is jogsértés. Nonszensz.
  • cateran
    #30
    En ugyan majdnem mindent ugy torrentezek le (jatekot, filmet, zenet, akarmit, mert eppe elegszer szivtam mar meg, legutobb ME3 es D3, de ez offtopic:D) de azert nem altatom magam, hogy
    a, nem valaki mas szellemi termeket vnom a sajat tulajdonomba ingyen es bermentve, ami megfel a digitalis tulajdon eltulajdonitasanak, kozkeletu neven lopasnak (akkor is az, ha csak masolat keszul az eredetirol :P)
    b, ugysem vettem volna meg, meg nem okozok kart...de igen es de igen..az megint mas erdes, hogy a tisztelt kiadok tehetnek 1 szivesseget az magas araikkal es a hihetetlenyul alacsony szinvonalu termekeikkel:D
    Amugy ugye tisztaban vagy vele, hogy sajat tulajdon felhasznalasaval peldaloztal a mas tulajdonaval szemben? "Vagy netán a családi fényképet tartalmazó HDD-t amiről elküldesz levélben a rokonoknak 1! azaz EGY példányban, bedobod 2-3 menet wipe-ra a küldés után, nehogy megmaradjon belőle az eredeti?" Netto baromsag ilyen peldat felhozni, csakugy mint fizikai termek pelajat (Ferraris pelda, kenyer, anyamkinja:D)
    Tehat osszegezve:Szarok a kiadok problemaira, mert mar regesreg nem a minosegre mennek es a vasarlok kedvereprobalnak tenni, hanem atbillentek a "profit az isten" modba ugyhogfy szarjanak sunt, de ettol meg nem leszek gancsnelkuli lovag, mert ingye toltom a termekeiket:D Sot, nem kicsit visszas a dolog (vegtere is minek toltom le, ha szar? Dehat valahogy le kell csekkolni, hogy szar-e?:D (teszem hozza, ma mar ritka, mint a feher hollo es foleg azsiai cuccos:D
  • SlickAdam
    #29
    koszi a szpojlert...
  • paraszgyerek
    #28
    Én viszont azt mondom, hogy az információ legyen szabad, és ha egy termék vagy film tetszik akkor azt lehessen támogatni, de a "letöltőket" se szankcionálják - legalábbis a magáncélú szórakoztatás és ismeretterjesztés területén, de egyébként ez kb meg is felel a valóságnak. Én szívesen megveszek egy játékprogramot - így értékelve a készítők munkáját és inspirálva őket a folyatásra, ám sajnálok pénzt kiadni egy olyan sorozatért, amiről tudom hogy a reklámbevételeken behozta a konyhára azt amit a készítők elvártak tőle. Egyszerűen nem érzem hogy ezzel bárkit is megkárosítanék.

    Azokat sem tudom elítélni akiknek az agyi kapacitásuk nagyobb mint a pénztárcájuk - tipikusan a diákok ilyenek -; ahogyan a könyvírók/festők/zenészek sem károsodnak azáltal hogy többen "fogyasztják" a szellemi produktumaikat mint amennyien fizetnek érte, a filmeseket és a programozókat sem kell félteni ettől.

  • Szefmester
    #27
    Szóval annak hogy hulladék a termék annak semmi köze sincs egy cég csődjéhez, csak annak hogy te letöltötted... Felőlem...
  • a_n_d_r_e_w
    #26
    álszentség csúcsa, ha le lehetne tölteni a ferrarit, te is letöltenéd
  • Loverman
    #25
    Egy olyan világban ahol minden cég csődbe ment a warez miatt, miért fizetnének újra? Semmi sem olyan olcsó mint az ingyen.
  • Szefmester
    #24
    Akkor majd elkezd újra erősödni a garázscégek világa, és ismét változatos, egyedi, kreatív, szórakoztató, és tartalmas játékok fognak megjelenni, amiért a játékosok már hajlandóak lesznek fizetni is. ;)
    A piac pedig mit is mutat? Amiért megéri fizetni azért fizetnek az emberek, ami nem ér annyit azt nem fizetik meg (ha meg annál is silányabb akkor le sem töltik ;) ).

    Tudod ha csinálsz egy faragott asztalt és el tudod adni 500ezerért akkor sokat kerestél rajta, de ha csak 50ezret fizetnek érte akkor ne sírjon a készítő, hanem örüljön hogy valaki legalább annyiért megvette. Lehet hogy csak a vevőköre nem olyan pénzes, lehet hogy csak silány a minősége, de lehet hogy rosszkor és rossz időben készült/tette piacra az az asztal...
  • tomboy013
    #23
    Az olyan szemét banda mint akik a Colonial Marinest készítették és terjesztik csődbe is mehetnek. Akik ilyen csúnyán átverik az embereket meg is érdemlik.
  • Loverman
    #22
    De látom a szavakon mindenki nagyon tud lovagolni :D Magyarország, én így -nem- szeretlek... De más lenne a véleményetek ha letöltők miatt rúgnának ki vagy szűnne meg a cég a fejetek felett. Nem baj, töltsön le mindenki, és menjenek csődbe a kiadók, játék- és filmstúdiók, gondolom nektek akkor lesz a jó világ.
  • Loverman
    #21
    Az eredeti gazda lényegtelen. Raktárból is ellophatod. A lényeg: úgy jutsz valamihez hogy nem fizetsz a készítőjének, sőt konkrétan senkinek, semmit. Csak azért van így elfogadva, mert elterjedt és nincsenek szankciók. 20 év múlva ha a rendőr jön minden illegálisan letöltött tartalomért talán már más lesz a helyzet. De persze ilyen a magyar mentalitás "nem telik rá de akarom, akkor is ha tilos"
  • godand
    #20
    Egyetértek. Szabadon mindenki válassza meg mi a jó neki. Nálam már kopogtattak rendőrök illegális szoftverek használatáért. Vitték a gépet 1 hónapos volt elkobozták nem kaptam vissza! Eljött a tárgyalás ideje 500000 forint kártérítés perköltséggel együtt a bírság! A következő pillanatban a bíró közölte, hogy ez egy eltúlzott összeg így lett belőle 150e! Egy barátom szintén így járt neki 120 e plusz a gép. Ja van 3 gyereke azért kapott kevesebbet. Töltögessetek nem azt mondom, hogy ne de csak okosan ne úgy mint én :)
  • Szefmester
    #19
    És állította e valaki hogy CSAK letölts? Azzal hogy leszeded, megnézed, és ha azt mondod hogy ez jó és máskor is fogsz vele játszani, akkor megveszed valamilyen formában.
  • godand
    #18
    De azért az se lenn jó, ha mindenki letöltene. Hiszen emögött befektetők állnak. Ha azt látják a jelentésen hogy 0 azaz nulla darabot sikerült értékesíteni nem lesz folytatása az adott produktumnak. Egy másik példa Oroszországból. Ha nem lokalizálva jelenik meg náluk a játék a kutya nem veszi meg náluk, legyen akármekkora név. Nálunk ez a büdös életbe soha nem lesz így.Zárásképpen még annyit, hogy akinek nincs rá keret vagy eleve nem is akar fizetni minek ha ingyen le lehet tölteni az töltse le. Én azt mondom nyugodtan töltse le van torrent ezerféle meg ötszázmillió lehetőség istenem töltse le. Amíg lehet addig töltse. Jönnek az új konzolok ha feltörik esetleg, a warez eddig soha nem látott hulláma indul meg. Mi következik ebből??? Töltse aki akarja aki meg nem az ne töltse.
  • NeoExDeath
    #17
    Metal Gear Solid 2 demó :) Rémlik valakinek? Gondolom nem, mert PS2-es játék, interneten nem volt elérhető, egy másik játékhoz adták extrának. A demo a teljes játék tankhajós küldetésének egy részét fedte le. Solid Snake-et kellett irányítani. Aztán volt áll leesés, és hűbazmegolás amikor a teljes játéknak csak kb 15 %-a volt a tankhajó, és kb ugyanennyi részben lehetett Snake-et irányítani a játékban, aztán jött Raiden.

    Szóval azért ez nem annyira új keletű dolog, hogy a demo mást mutat :)
  • Szefmester
    #16
    Demók helyett inkább a torrentről kölcsönzés. ha véletlen nem 2 óra a szinglis játékideje, és magas az újrajátszhatósági faktora akkor nem sokat agyalok hogy megvegyem, a kérdés maximum a mikor! Steamen, GOG-on sok az akció, csak figyelni kell, ha meg bolti verziót veszek akkor is várok vele amíg kijönnek a javítások, és pár ingyenes dlc, aztán megyek és megveszem, 4-5k már bőven jó egy egy ilyen játékért. Amiket így vettem meg azokért nem is sajnáltam a kiadott összeget.

    Aki meg a letöltést lopásnak veszi akkor azt a) még az életben nem rabolták ki, vagy lopták meg, b) még sosem használt hálózatot semmilyen elektronikai eszközön mint pl fényképező-számítógép, vagy interneten át két számítógép stb. Vagy netán a családi fényképet tartalmazó HDD-t amiről elküldesz levélben a rokonoknak 1! azaz EGY példányban, bedobod 2-3 menet wipe-ra a küldés után, nehogy megmaradjon belőle az eredeti?

    Normális, és intelligens ember nem mondja a letöltésre hogy lopás -max ha abból él hogy ezt szajkózza (de az meg nem normális) :)-, mert az alapelv nagyon nem ugyanaz.
  • Zero 7th
    #15
    Ha ellopsz egy autót, akkor az eredeti gazdájának nem lesz autója. A lopás nem másolás.

    Ez a kijelentés fordítva is igaz. Nagyon idióta pöcsnek kell lenni, hogy ez ne legyen egyértelmű.

    Ha köcsög jogász vagy, akkor ezt tudnod illene, más tényállás, egyik Ptk. hatály, másik Btk., satöbbi.
    Ha érdekelt vagy, akkor sajnállak, oldd meg, hogy az emberek meg akarják venni a szarodat, ne a joggal takarózz. Nem kötelező mindenkinek játékot fejlesztenie, elég azoknak, akik el is tudják adni.
    Ha meg csak egy pattogós moralizáló kis faszkalap vagy, akkor igazából tökmindegy mit csinálsz, ismered a szólást a véleményről és a segglyukról...
  • Razieel
    #14
    akinek van elég pénze az azért veszi meg a játékot, hogy kitegye a falra, mert jó nézegetni, meg ilyesmi. esetleg azért, mert jobb a supportja, nem vírusveszélyes, cuki figurákat és posztereket adnak hozzá...

    akinek nincs pénze az akkor veszi meg a játékot, ha ad valamit pluszt az ingyenes letöltéshez képest. Pl starcraft2, diablo3, LoL fizetős tartalmak, COD-ok. Ez az ok többnyire a multiplayer, vagy plusz kontroller (Guitar Hero, Skylanders). aztán egy másik ok lehet az, hogy tiszteli a játékot, vagy a nagy kedvence: Dead Space, C&C, Starcraft, Overlord, Mass Effect, Crysis stb stb...
  • Loverman
    #13
    az elv ugyanaz. de persze könnyebb így elkerülni a vitát, ja.
  • bakkerman
    #12
    édesjóistenem...egy 60 millió forintos luxus autót hasonlítasz egy maximum 10 ezer forintos számítógépes videójátékhoz. Innentől alapból vitatkozni se érdemes veled,az az igazság. :)
  • Loverman
    #11
    Nem tudtad hogy a letöltés bűn? Akkor miért nem vágják mindenkihez hozzá a kiadók ingyen önmaguktól a progikat?

    Nekem sincs pénzem Ferrarira, attól még nem lopok egyet.
  • Narxis
    #10
    Na azért hátrább az agarakkal. :) Nem mindenki ilyen.
  • Major
    #9
    Demmóóó!!! Használja egyáltalán még valaki ezt a kifejezést az eredeti szövegkörnyezetében?

    A változó világ:

    Régen örömlány, ma escort girl.
    Régen warez, ma meg demó.

    A Demó fogalma 2013-ban
    Jelentése: Olyan szoftver, ami a mai fizetős szoftverek, ingyenes alternatívája. Itt fontos megjegyezni, hogy teljesen egyenértékű a fizetős társával.
    Előfordulási helye: Nagyobb torrent oldalak.
    Helyes kommunikáció a Demó tetszése után: Játszottam vele egy kicsit (=kijátszottam), ha le megy az ára biztosan megvásárolom (=soha).
    Helyes kommunikáció a Demó nem tetszése után: De jó, hogy letöltöttem (=kijátszottam), ez nem ért egy forintot sem. A következő részt biztosan nem veszem már meg (=letöltöm azt is).
  • Treviz
    #8
    a_n_d_r_e_w-nak van igaza. Az amit ez az ember lenyilatkozott, kábé egyenlő azzal, mintha a Tesco azért sírna mert az embereknek nem tudják eladni a romlott húst ha minőségellenőrők járnak havonta hozzájuk és levetetik.

    Loverman, te pedig vagy öngyűlölő vagy, vagy a másik esetben nagyon szívesen, hogy befogadtunk Magyarországon, nem kell megköszönni.
  • torreadorz
    #7
    "A lényeg,ha neked nincs pénzed játékra,akkor töltsed,és maradj "csendben",ne panaszkodj ha majd megfagy,kilép,nem indul,örülj hogy ingyen jutottál egy 10 ezer forintos termékhez,"

    Hát hm... Az a helyzet általában hogy ha megvetted akkor is pont ugyanezek vonatkoznak rád...
  • bakkerman
    #6
    kismilliószor kilett ez már tárgyalva itt az SG-n,de nem csak itt,mindenhol,érvek-ellenérvek stb...A lényeg,ha neked nincs pénzed játékra,akkor töltsed,és maradj "csendben",ne panaszkodj ha majd megfagy,kilép,nem indul,örülj hogy ingyen jutottál egy 10 ezer forintos termékhez,ha meg van pénzed erre,akkor vedd meg,és fordítva is igaz,aki veszi a játékokat az se ócsárolja a warezolókat,meg ne illesse őket tolvaj jelzővel. A legnagyobb álszentség az,amikor valaki büszke rá,hogy 26 ezer játéka van steamen,de a windows amin futtatja őket kalózverzió,és a zene amit hallgat magról lett letöltve...
  • gosub
    #5
    nem tudtam, hogy a letöltés bűn. Amúgy ha már antimagyarozol, a havi fix 20%-a egy játék és gyerekjáték letölteni... amúgy melyik az a rohadt becsületes nép ami oly különb nálunk?
  • Loverman
    #4
    A játékkritikusok nincsenek azon az elvont szinten mint a filmesek, ergo ha valamit megmondanak az általában úgy van. A vásárló figyel egy játékot, vár 1 hetet miután kijön -> ha jók a kritikusi (és júzer!) vélemények akkor megveszi (persze nem a magyar, az mindent letölt), ha nem akkor nem. Kész.
  • a_n_d_r_e_w
    #3
    En azon a senkihazin voltam (es vagyok) kiakadva, aki nagypofaval mondta, hogy nem szabad kiadni a demot, mert akkor rajonnek a vasarlok, hogy mekkora egy sz@r a vegtermek, es lemondjak az elorendeleseiket. Na azt meg mar inkabb nem irom le, mit kellene az ilyennel csinalni...
  • Eriongtk
    #2
    Ez inkább szomorú, mint érdekes. Ha ezt te vagy én csináltuk volna, mi már ülnénk csalás, átverés, vagy ha angolok kapnak el "false advertising" címen.
    --
    Komolyan mondom nem értem az ilyet, hogy adva van valami, műköik, JÓL műmüdik, e bele kell nyúlni, mert "még nincs kész."