147
  • caius marius
    #147
    "Aztán mutass már egy Google vagy Microsoft gyárat, te kis butus! :-)"
    Motorola...
  • Papichulo
    #146
    "Milyen kár, hogy rajtuk kívül is van még piac a világon. Nem is kicsi..."

    Milyen kar, hogy ez a ket legfejlettebb piac a vilagon... az meg meginkabb, hogy neked errol fogalmad sem volt, amikor feltetted ezt a butan becsmerlo kerdest ;)
  • caius marius
    #145
    Nemisigaz! Egy csomó cucc van rá offline is! ;)
  • caius marius
    #144
    Hát cd-ről! ;)
  • caius marius
    #143
    Milyen kár, hogy rajtuk kívül is van még piac a világon. Nem is kicsi...
  • Papichulo
    #142
    "Mármint miben is az elsők?"

    Peldaul a japan vagy az USA piac eladasi mutatoiban ;)

  • M2 #141
    Te hogyan gépelsz!? A csőröddel? :-)
  • caius marius
    #140
    Mármint miben is az elsők? Az elsők akik ekkora pénzállományt nem tudnak felhasználni? Az elsők akik Donald kacsásat akarnak jáccani? Az elsők akik hatalmasat fognak bukni? (nem ez utóbbival mellélőttem, voltak már akik a csúcsról zuhantak a mélybe...)
  • narumon
    #139
    Jól nyomjátok. :)
    Nexus: Honnan szeded ezt a befőttes üveg baromságot? A bankokat már elég régen feltalálták :) Meg az a gép sem semmi amelyik netmentes, hálózatmentes lakásban található. (Csak tudnám akkor hogy kerültek rá a zenék :))
  • M2 #138
    A dolog másik oldala, hogy ha nem áll tőke a gyártási oldalban, akkor lehet koncentrálni az értékesítési oldalra. Az Apple ebben is élen jár, lehet venni iPhone-t:
    - online Apple oldalról,
    - saját Apple Store üzleteikből,
    - támogatott boltokból (Resellers, majdnem mint egy franchise rendszer),
    - mobilszolgáltatókon keresztül,
    - kisker csatornákon.

    Microsoft és Google ebben is csak kullog az Apple után!
  • M2 #137
    Net nélkül egy Androidos telefon is csak egy darab kő b+! :-)
  • M2 #136
    Régi felfogás, hogy egy cég gyárakból áll, az új, hogy mindent kiad bérgyártásba és így nem állótőkével, hanem forgótőkével rendelkezik, sokkal rugalmasabb, gyorsabban tud bármire reagálni. Az adózásról nem is beszélve ugye.
    Egy üres gyár nem hoz semmit, viszont a pénz akkor is gyarapszik, mikor épp "parkolópályán" van. A "befőttesüveg" dolgot csak a te buta agyad adta ki, mert ennyire futja.

    Aztán mutass már egy Google vagy Microsoft gyárat, te kis butus! :-)

    Ha tőkéről van szó, akkor miben elsők szerinted, te nagyon sötét?
    Profit, cégérték, tőke.

    Lassan kiszámlázom neked az oktatásodat, annyira lentről kell felhozni téged! :-)
  • Papichulo
    #135
    WTF??? Magyarul szamodra kizarolag a Windows Explorer az elfogadhato. Ertem. Ha ez nalad prerekviztium, akkor valoban botranyosan szar az iPhone... ilyen szempontbol is :)

    Mondjuk akkor azt sem ertem, minek kellett felhozni az iTunes-t egyaltalan. Az is csak netrol toltheto le. Ha meg mar az iTunest letoltod, akkor egy rakas mas olyan programot letolthetsz, amivel lehet zenet masolni egy iOS eszkozre. Vagy ugy eleve masolhatsz kozvetlenul FTP-n keresztul is a telefonra zenet, de mar ehhez is le kell tolteni egy programot az AppStore-bol.

    Tehat szamtalan megoldas van az iTunes megkerulesere, de a folyamat valamelyik pontja, mindenkeppen igenyel netet, ha masra nem egy software letoltesere vagy a PC-re vagy a telefonra. Megertem ha te ilyen korlatozasokkal nem tudsz egyuttelni :)
  • NEXUS6
    #134
    Mondom net nélkül.
  • NEXUS6
    #133
    Baxki látod magad ilyenkor, hogy milyen faxságot írsz? Ez érv, ez hogy visszaböfizel valamit marketing maszlagból?

    "Az Apple a modern kor követelményei szerint a lehető legjobban bánik a tőkéjével."
    Ezt pontosítsd kérlek hogy érted, mert az hogy befőttesüvegben tartja a pénzét kb 500 éve nem tűnik túl modern pénzügyi felfogásnak.

    "Nem véletlenül ők az elsők."
    Őöööö, miben is? Nyomjál már a frissítés gombra! A piacukat lenyúlták mások. Jobb telókat gyártanak, már nem ők fingják a passzátszelet, mert pl lehet fikázni a tepsifonokat, de sajna ezt a trendet az Apple most pont bebukta, max lekövetni fogja, csak mert igen is van igény a nagyobb gépekre!
    Első, höhö miben? Hogy botokat gyűjtsön vásárlók helyett?

    "Hasonló elveket követ a Microsoft vagy a Google is."
    Na ezt meg honnan szoptad ki!?
    Az M$ iszonyat tahó üzletpolitikával mindenkit felvásárolt, kiszorított a PC piacról, ő erre használta a bevételeit.
    A googli meg csinál egy majdnem szabadszoftver OS-t, meg mindenbe belevág ami mobil, meg net és sokkal kevésbé az aktuális profitra, mint a piac fölötti puha dominancia a megszerzése a cél. Tök különböző a cégek politikája. De hogy kiba nagyok, na abban tökre igazad van, csak a nagyság az nem elv, hanem a sikeres üzletpolitika eredménye.
  • Papichulo
    #132
    "Mp3-mat itunes nélkül másolni telóra mi (pl haver számítógépéről, amin nincs net)? Használhatóság mi?"

    http://bit.ly/Z5p4DZ

  • M2 #131
    Az Apple a modern kor követelményei szerint a lehető legjobban bánik a tőkéjével. Nem véletlenül ők az elsők. Hasonló elveket követ a Microsoft vagy a Google is. Mi a bajod ezekkel?
  • NEXUS6
    #130
    Téged karakterre fizetnek? Érted is, amit írok, vagy csak, mint egy pszichológus az én szavaimat felhasználva fabrikálsz mondatokat.

    1. Nokiát nem kell temetni, mert a butateló piacon továbbra is szignifikáns. De egyrészt soha nem volt olyan szinten piacvezető, mint az M$, vagy az Aaple. Másrészt a jórészt szubjektív pozícióvesztés oka az, hogy ellentétben amit írtam (az új technológia könnyű bevezetése,) minimális innováció tükröződik a gépein.Ebben mondjuk hasonlít azApple-re mostanában.

    2. Az M$-től meg nem tudom mit akarsz? Saját szemétdombján továbbra is úr, és az is marad. Az, hogy a mobilról lemarad, annak semmi köze ahhoz, hogy a pc-nél piacvezető. Ha lenne egy 20%-nyi részesedése a mobilból, akkor ezt ki tudná használni, mint azApple, hogy a két platformot összekapcsolja. De ilyen kis részesedésnél egy ilyen szigorú rendszerkapcsolással csak kinyírná magát. Mert lásd az mp3 másolás példát, 20% esetén az alma egy ilyen kezelhetőséget befolyásoló dolgot megtehet, és a fanok még örülnek is neki. A wp esetén ezt nem csinálhatja az M$ mert dobják mint xart a telóit a csába és feleződik a 2% részesedése is.

    Atari meg olyan szinten szintén nem volt piacvezető, mint az M$. Az első gondja az elsőgenerációs konzol [iac összeomlása volt, de erről nem ő tehet. Magx arról, hogy az ottani tőkéjét nem tudta egy másik piacra átvinni, akár az M$.

    Az alma viszont a saját piacán kaszinózta el a részesedésé, és csinál belőle pénzt profitot. De minek is? Mit csinál a hatalmas cash tartalékkal? SEMMIT! Max egy könyvelő recskázik rá. Más IT cégek pl befektettek az űr iparba és most már ők dobják fl az amcsi űrhajósokat az iss-re, meg taxizzák az űrtúristákat. Az Almánál meg csak rohad a pénz, gyak kivonja az iparádból.
  • M2 #129
    Ezt írtad:
    "A nagy piaci részesedésnek legalább vannak olyan "apró" előnyei, hogy ha valami új technológiát akarsz bevezetni, akkor simán megteheted, és nem kell attól félned, hogy visszájára sül el a dolog, mert kvázi szabvánnyá teszed."

    Nokiának megvolt sok éven át a lehetősége, hogy piacvezetőként ezt az előnyét tovább vigye az okostelefonok világába - belebukott.

    Microsoft szintén piacvezető, de lassan, késve és rossz irányba lépve lemarad a mobil szegmensről és marad neki egy zsugorodó pc piac.

    Atari név mond neked valamit?
    ...

    Valahogy egyik esetben sem látom még azt a "pici" előnyt sem. Általában a piacvezetőnek a legnehezebb, mert nem tud ezer frontot megvédeni, egyszerre innovatív és merész, plusz konzervatív és megtartó lenni.

    Mikor megláttam az első Androidos telefont, akkor mondtam, hogy csak idő kérdése és az Apple piaci részesedésben sokadik lesz az olcsó tömegtermékek mögött.

    Kurvára nem hibáztak el semmit, mert csak a profit számít, az pedig köszöni szépen, egyre növekszik. Jelenleg a nyersanyagokat leszámítva nincs a világon még egy termék, amin annyit lehet keresni, mint az iPhone.
  • NEXUS6
    #128
    "Az egész Apple dolog arról szól, hogy jól használható cuccokat veszünk, amik néznek is ki valahogy, megfizetve ezért a +10-20 százalékos felárat (ami mellesleg bőven megtérül, mert nem idegeskedünk meg szopunk velük napokat)."

    Höhöhö
    Mp3-mat itunes nélkül másolni telóra mi (pl haver számítógépéről, amin nincs net)? Használhatóság mi?
    Ó kisfaszom, na hagyjál már jó!


    "Remélem hamarosan visszaszorul az iPhone és akkor végre az Androidos hívek egymást baszogatják a hülyeségeikkel (például hogy kinek mekkora képernyő himbálózik az oldalán) és az élet egyéb nagy kérdéseivel."
    Arcod mekkora lesz, amikor kijön az iP6? Azt mondják fullHD képernyője lesz annak is.
  • NEXUS6
    #127
    "Kicsit sem meglepő, hogy lövésed sincs a témához, mégis belevauzol. :-)"

    "Ebben az ügyben meg kuksizd meg a Nokiát meg a Microsoftot. Vagy bármelyik olyan gyártót, akinek nem célja olcsó tömegtermékkel lefedni egy-egy teljes piacot. Esetleg nézz meg a múltban olyan eseteket, mikor egy cég bekebelezte saját piacát, hogyan ment teljesen tönkre."

    Hogy miii?
    Nem tudlak követni! A Nokia pl a nemokos telók eladásának hála, köszöni szépen második a telógyártók között, a szeretett gyümidet is lepisálva.
    Az M$ továbbra is a PC OS/Office piac +90%-át uralja, csak most éppen nem akarnak annyira PC-t venni az emberek, mert a táblákba vannak belebuzulva. Ennek nem az ő üzleti gyakorlatuk, stratégiájuk az oka. De gondolom valszeg miután kellően kitapizták magukat majd visszaülnek a gép elé, ha melózni akarnak.

    Amúgy a modelled végül is mégiscsak igaz, hiszen amikor kiadták az iPhone-t az Apple az adott piac szinte egészét birtokolta. Most meg már csak töredékét és egyre csökken, hála az elbaxott üzleti modelljének.
    Basszus, végül csak leesett, még csak most jöttem rá hogy mit akarsz mondani. Hiszen Te egy zseeeni vagy, ugyan arról beszélünk!!!!!
  • M2 #126
    Az egész Apple dolog arról szól, hogy jól használható cuccokat veszünk, amik néznek is ki valahogy, megfizetve ezért a +10-20 százalékos felárat (ami mellesleg bőven megtérül, mert nem idegeskedünk meg szopunk velük napokat).

    Remélem hamarosan visszaszorul az iPhone és akkor végre az Androidos hívek egymást baszogatják a hülyeségeikkel (például hogy kinek mekkora képernyő himbálózik az oldalán) és az élet egyéb nagy kérdéseivel.
  • M2 #125
    Lassult. Kipukkant. Sznobok és tinik ma már Androidot vesznek.
    Örvendünk vala. Végre nem kell majd a sok blőd hülyeséget hallgatni az irigykedő faxoktól.
  • M2 #124
    És megint egy arc, aki szerint az Apple központban hegyekben áll a dollárbankó. Ehh...

    "A nagy piaci részesedésnek legalább vannak olyan "apró" előnyei, hogy ha valami új technológiát akarsz bevezetni, akkor simán megteheted, és nem kell attól félned, hogy visszájára sül el a dolog, mert kvázi szabvánnyá teszed."

    Ebben az ügyben meg kuksizd meg a Nokiát meg a Microsoftot. Vagy bármelyik olyan gyártót, akinek nem célja olcsó tömegtermékkel lefedni egy-egy teljes piacot. Esetleg nézz meg a múltban olyan eseteket, mikor egy cég bekebelezte saját piacát, hogyan ment teljesen tönkre.

    Kicsit sem meglepő, hogy lövésed sincs a témához, mégis belevauzol. :-)
  • NEXUS6
    #123
    Őööö, az a pénz, amit senki nem költ el az olyan mintha nem is lenne. (Ilyenje van a Applee-nek jó sok).

    A nagy piaci részesedésnek legalább vannak olyan "apró" előnyei, hogy ha valami új technológiát akarsz bevezetni, akkor simán megteheted, és nem kell attól félned, hogy visszájára sül el a dolog, mert kvázi szabvánnyá teszed.
    A kis piaci részesedés meg kb. olyan szex, amire a csajszi nem ment el. Lehet, hogy biztonságos bizonyos szempontból, meg rengeteg pénzt is megtakarítasz, de valahogy nem az igazi.
  • NEXUS6
    #122
    Nem, nem, nem , abban te vagy a király!
  • caius marius
    #121
    A növekedés üteme lassult ha tetszik nektek ha nem. Nemsokára kipukkan az alma lufija is. Akkora volt a csinnadratta körülötte, hogy sokan azt hitték valami különlegeset vettek. Mostanra persze kiderült, hogy ugyanezt, illetve többet tud az android csak lényegesen jobb áron.
  • caius marius
    #120
    Tuttam, h rámoccansz! :)
  • M2 #119
    A piaci részesedés csökken, miközben az eladások 20+ százalékkal nőnek.
    Na ezt rakd össze! (Neked nem fog menni, de hátha) :-)

    De megsúgom: a piaci részesedés csak egy nyers szám, jelenthet bármit (lásd Nokia), senkit nem érdekel rajtatok kívül.
  • M2 #118
    Na látod! Legalább a seggnyalásban jó vagy! :-)
  • caius marius
    #117
    Én azt gondoltam, hogy Te azt gondoltad...
    Papi ne viccelj ezzel! Ilyen gondolatokból háborúk robbannak ki egy-két helyen. :)
  • caius marius
    #116
    :D +1
  • caius marius
    #115
    Ott a pont!
  • NEXUS6
    #114
    Most azt mondják, hogy nem is iTV lesz, hanem iWatch.
    Szerintem meg iBili, az amúgy is kerekített, meg porcelán fehér, szal megy a szokásos Aplee dizájnhoz.
  • NEXUS6
    #113


    Anyám!
    Hát te aztán egy iszonyat mókamester vagy ám, tudod-e?
  • caius marius
    #112
    Erre is baszik most rá majd az alma. Mindenki sokkal többet vár tőle mint amire valójában képes.
  • Papichulo
    #111
    "Mármint 50-% fölé emelkedett az USÁBAN "

    Ezt mondtad: "az okosteló piac kb 40%-át uralja az Aplle"

    Mivel ez mar regota nem igaz a worldwide market share-re (pillanatnyilag boven 20% alatt van az iOS), ezert gondoltam, hogy az USA piacrol beszelsz... ha nem igy volt, akkor meg nagyobb hulyeseget mondtal ;)
  • NEXUS6
    #110
    "Erre is rosszul emlekszel... most emelkedett 50% fole ;)"

    Necsúsztassá, necsúsztassá!!! Mármint 50-% fölé emelkedett az USÁBAN


    Figyelek ám!
  • NEXUS6
    #109
    Nemértek a közgázhoz, de szerintem egy a gazdálkodási, pénzügyi egyensúly nem csak azt jelenti, hogy:
    nem vagyunk mínuszban, sőt ha pedig gyűlik a pénz az milyen zsír!

    Nem, egy vállalatnál az egyensúly az azt jelenti, hogy viszonylag kis nyereséggel, amiből lehet majd osztalékot fizetni, meg prémiumot a cégnél a gyártási és az eladási számok egálban vannak. Ha nő a piac leköveti, ugyan úgy ha csökken, csak akkor stratégiát/termékeket is vált, hogy a piac összeomlása (pl cd/dvd, vagy Pc, vagy tamagocsi) magával rántsa a céget.

    A felhalmozott pénz egy növekvő piacnál, csökkenő piaci részesedés mellett azt jelenti, hogy a vezetés valanit kibaxottul elbaltázott. Mert pl azt gondolta, hogy a versenytársakat a bíróságon a drága ügyvédekkel fogja elverni és nem a boltokban.

    Ráadásul ennyi pénzt csak elbaxni lehet, hatékonyan, jól elkölteni annál kevésbé (lásd ingatlanpiaci lufik). Ennyi pénzből egy iparágat lehetne vásárolni, de olyat még senki nem csinált, ja de a M$. Csak mire totálisan megvették azt is, ma már mindenki mobilozik, ők meg csak pislognak.

    "Ne trollkodj! Ezt allitottad: "csökkenthetné az árait, hogy TE is jól járj!"

    Bebizonyitottam, hogy csokkenti... erre te moving the goalpost?"
    Bocs, de kicsit ciki vagy ám, tudod-e!? Először is itt most az Android vs. iOS piacról beszélünk. Erre találtál egy terméket egy félhalott másik piacon, aminek csökkentette az árát. Király! Hát akkor most mi lesz? De tudod mit, igazad van Pistike, örüljünk együtt!


    #37, meg gyakorlatilag árukapcsolás a válasz.
    Árukapcsolás [szerkesztés]

    "Az árukapcsolás (angol bundling) lényege, hogy egy vállalat az általa előállított javakat kötegekben (bundle) árusítja. A fogyasztó egy olyan terméket, amelynek relatíve rugalmas a kínálata, csak egy olyannal összekapcsolva vehet meg, amellyel szemben a kereslet rugalmatlan. Így a rugalmas kínálattal (vagy kereslettel) rendelkező termék piacán sem alakulhat ki érdemi árverseny. A szoftvercsomagok tipikus példák az árukapcsolásra (ti. az irodai csomagokat egyben lehet megvárásolni, noha a legtöbb felhasználó csak szövegszerkesztőt szeretne vásárolni). Ezt a technikát sem csak monopolhelyzetben lévő vállalatok alkalmazzák." WikiLink

    Ez nem zseniális üzleti gyakorlat, hanem törvénysértő:
    1996. évi LVII. törvény a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról 11 § f), és h).

    "En biztos nagyon rosszban lettem volna vele, mivel vilagfelfogasa nagyon messze all az enyemtol... ezert nem is foglalkoztam a szemelyevel soha. Mindazonaltal a perekkel kapcsolatban bizonyos dolgokban igaza volt."
    Pl?
  • Papichulo
    #108
    "Ha jól emléxem az okosteló piac kb 40%-át uralja az Aplle, és ez az arány folyamatosan csökken. "

    Erre is rosszul emlekszel... most emelkedett 50% fole ;)