85
  • Mekong Delta
    #85
    hát azért inkább járnék egy T-modellel mint egy csicsás suttyómobillal..
  • csimmasz
    #84
    Ha munkára kell valami ott nem az a lényeg, hogy menyibe kerül, hanem az, hogy menyit tudsz vele dolgozni, milyen hatékonyan, és egyszerűen, mimindennel kompatibilis, stb.

    Én a legutolsó gépfejlesztésként egy SSD-t vettem, mondhatom, mintha uj gépet vettem volna HDD vel.
    Ja meg memóriát még bele.
    Most az összes vacak lehet egyszerre nyitva, PS, DW, Word, Excel, nyomtatóprogik, böngésző 20 ablakkal, levelező kliens,stb.

    Szóval ha jön egy egy gyors javitást igénylő munka azonnal megtudom csinálni semmit nem kell bezárni, megnyitni minden előttem van ez idő az idő meg pénz!

    Na ezt nem sikerült sehogysem open dolgokkal kiváltani, ráadásul amenyi időt spórolok egy két éven belül olcsóbb az MS cucc, pedig én sem vagyok egy MS FAN.
  • ladapower
    #83
    Sracok, ez a cikk nem a csoro keleti orszagoknak szol, ez csak egy tajekoztato nekik.

    A volt melohelyemen (Anglia) az osszes gepet Win 7-re fejlesztettek. Ezalatt ev kozben minden gepben volt SSD fejlesztes meg napelemes logitech bill csere tobbek kozt es nem olyan sokkal ezek elott volt komplett desktop park csere is.
    Kerdeztem miert cserelnek minden vinyot ssd-re, erre az volt a valasz, hogy a koltsegvetes megengedi...
    Sajnos ez a helyzet :(
  • pakeszke
    #82
    megneztem win8 home 35e, pro 52e...
    gyakorlatilag regi vinyoval es haz+tappal kihoz az ember egy uj gepet 50e -bol
  • pakeszke
    #81
    pontositsunk ok?
    25e a OEM HOME winfos, ami a gep eleteben lehet csak felhasznalni... es te ugye irodat mondtal? lenge 37e az OEM winfos7 PRO
    tudod es ez az OEM arrol szol, hogy hozza van heggesztve az alaplaphoz, ha gajra megy a 8e Ft-os alaplap akkor lehet a windozet is megvenni vele
  • pakeszke
    #80
    igen tudom, hogy ket vonal volt...
    csak az a kerdes hogy az atlaguser is tudja...

    amugy meg ez amiket felsoroltal szep es jo, de en az 1.7 Ghzes pentium laptopra mar nem win7et raktam fel hanem uj ubuntut, es csodak csodaja kepes volt azzal a kis eroforrassal is futni

    a win8 -os sundorgesre meg kemenyen ra fog a mikrofos cseszni, egyszeruen erzetre egy linux az kozelebb all a regi jol megszokott dolgokhoz mint a win8, ergo valtani arra kell
  • cateran
    #79
    Az iroda gazdalkodjon ki 20k huf-ot, hogy felfejlodhessen a 2000-es evekhez (nem kell 2013-hoz, de azert 2005-ot erjuk mar el...)
  • mousee
    #78
    Nem nyírja ki, csak nem feltétlen particionálja megfelelően, és ezzel rövidít az életén egy cseppet.

    Olvasnivaló PH-ról.
  • KopaszIsten
    #77
    Öööö. Hát biztos, arra gondol, hogy az XP kinyírja az SSD meghajtót...
  • Vanek úr
    #76
    :D Na, megvolt a ma vicce is. :D
    "az Xp-vel particionált SSD nem igazán jó!"
    :D Ez kész. Még mindig nevetek rajta. :)
  • MsUser
    #75
    Azért azt sem szabad elfelejteni hogy az Xp-vel particionált SSD nem igazán jó!
    De a Win7 ezt megfelelően kezeli! És még sok lépéstartó fejlesztés van az Xp után.
  • MsUser
    #74
    mantequilla hozzászólására: Igazából pont a játékosoknak érdemes akkor váltani Win7-8-ra ha kedvenc játékukat szeretnék még szebb jobb grafikával gördülékenyebben játszani! Persze ez nem általános és a gépnek és a benne lévő videokártyának is támogatnia kell, de szemmel látható érezhető hogy sokkal jobb játszani Win7-en mint Xp-n ugyanazokat a játékokat ugyanazon a gépen!
  • mantequilla
    #73
    Én 8 éven keresztül egy p4-es gépet használtam xp-vel. Múlt évben vettem egy új gépet játékra és arra is xp-t tettem mert egyrészt megszoktam, másrészt nem igazán tetszik sem a win7 sem a win8. Eleinte azt gondoltam, hogy 2014-ig kihúzom xp-vel és ha lejár a support akkor váltok, de annyira megvagyok elégedve vele, hogy addig fogom használni amíg nincsen igazán nyomós ok arra, hogy váltsak. Skyrim, witcher2, dishonoured és még néhány nagyobb név a múlt évből hibátlanul futott. Minek váltanék amíg az a legkomolyabb érv az xp ellen, hogy uhh IT-ben 12 év tudod mit jelent olyan mintha ősrégi forddal járnál gecci. Persze a játék fejlesztők majd idővel megölik az xp-t mert nem adnak ki rá új játékokat, de mivel utóbbi időben inkább LoL-ozok ez miatt sem kell aggódnom.
  • Linkout
    #72
    De buta vagy :) Nem felzabálja, hanem optimalizál, előre betölt alkalmazásokat amiket gyakran használ. Minek ülne 200Mb-ban az oprendszer és utána darálná a vinyót minden pillanatban, amikor a 4-8-16Gb ramba elfér szépen előre minden?
  • csimmasz
    #71
    Erről szó nincs!
    Hanem a programoknak osztja ki.

    Ki az a hülye perverz aki azt nézi menyi üres memóriája van, az üres memória olyan mint ha nem lenne, minek akkor ha mindíg üres?
    Előretölt programokat vagy benne hagy a bezárés után is, hogy az esetleges ujraindulása a programnak gyorsabb legyen.


  • A1274815
    #70
    Superfetch. Olvass utána!
  • Leri927
    #69
    Hát a Win7 egy nagyon jó op rendszer nálam nem omlik össze stabil... stb. Egy komoly tévedése volt a fejlesztőknek, szóval ez egy fontos dolog:
    AZ OPERÁCIÓS RENDSZER NEM AZT A CÉLT SZOLGÁLJA H AZ ÖSZES LÉTEZŐ ERŐFORRÁST FELZABÁLJA EGYMAGA.
  • nextman
    #68
    "Aki eddig nem váltott, annak most már mindenképpen meg kell tennie"

    Mert mi lesz, ha nem valt? Megsemmisiti magat a gep?
  • Macropus Rufus
    #67
    PistaJulcsi sem fogja újrahúzni az XP-t. Ha meg ért annyira hozzá, akkor egy 3db kérdéssel bíró Ubuntu-t is fel tud telepíteni. (max. fél tőle és nem meri kipróbálni. A barátnőmnek nem hagytam esélyt. Ubuntu v. semmi. 1 éve nyomja és teljesen meg van elégedve vele, bármit akart azonnal ment, legyen ez telefon adatszinkronizálás vagy csak egy közönséges cd->mp3 rip készítése, bármi ami egy átlag usernek mindenapos. Nem vette észre a hiányát annak, hogy nem windows-t használt.Azért Ubuntu mert az user barátabb mint SuSE amit én használok. Viszont az enyém jobb :) )
    Sajnos a felhasználók 80%-a egy közönséges hibaüzenettel nem tud már mit kezdeni. Telepítést el lehet feljeteni. Ennek fényében meg sájszegál, hogy mint telepít v. mit nem. User. A státuszában is benne van: felhasználó.
    Itt a sok fórumozó nagy része nem átlag user.

  • csimmasz
    #66
    Bejelentetted a hatóságoknalk mint régészeti lelet?
  • Petka
    #65
    Anno mikor még az IT környékén dolgoztam a cégünk szervertermében üzemelt több olyan szervergép, amiről fogalma nem volt senkinek, hogy kihez tartozik vagy egyáltalán ki üzemelteti. Egyszer leporoltam egy már régóta folyamatosan üzemelő gépet, rákötöttem egy monitort, hogy megnézzem mi fut rajta és mit látnak szemeim? Egy win 98 ment rajta és látszólag jó ideje senki sem nyúlt hozzá. A hálózati kapcsolata 328 napja volt aktív. Fagymentesen lehetett még használni a megnyitott alkalmazásokat is... :D
  • A1274815
    #64
    "jelentosebbek mint a Win98 --> win2000 es valtasnal is?"

    Jaj! Két vonal volt:
    DOS/Win3.x->Win95->Win95OSR2->Win95OSR2.5->Win98->Win98SE->WinME (és ezzel ki is halt a vonal)
    WinNT 3.1->WinNT 3.5->WinNT 3.51->WinNT 4.0->Win2000(NT5.0)->WinXP(NT5.1)->WinServer2003/XP64(NT5.2)->Vista(NT6.0)->Win7(NT6.1)->Win8(NT6.2)

    Komolyabb belső változások:
    NT3.1->NT3.5(optimalizáció, VFAT, OpenGL)
    NT3.51->NT4.0 (garfikus alrendszer (XPDDM), gyenge ISA-ra korlátozott PnP, DX4-5)
    NT4.0->NT5.0(PnP, Powermanager, DX7-9)
    NT5.1->NT5.2 (Biztonság, processzorok között elosztott IO, O(1)-es rendű ütemező, NT5.1 hiányainak* a pótlása, 64bit támogatása, registry lapozás, naplózott fájlrendszer(R2-vel), köted árnyékmásolatok)
    NT5.2->NT6.0 (IO prioritás, IO ütemezés, IO sávszéllesség foglalás, új grafikus alrendszer (WDDM), GPU ütemezés, Videó Memória virtualaizáció, DX10-DX11, UAC, Superfetch, Multi Média osztályú ütemezés, Desktop Window Manager/Aero, memória lap prioritás, memória lap prioritás alapú lapozás, cím kiosztás randomizálás, kernel védelmi mechanizmusok, traszakciós fájrendszer, traszakciós registry és van még bőven viszont most ennyi ugrott be hírtelen)

    *Az NT5.1 azaz az XP összecsapott volt. A títkosító alrendszer és a hálózati alrendszer hiányos illettve hibás. És egyetlen SP sem javítja, mert a softver fejlesztők olyan workaroundokkal oldották meg, amelyek javítás esetén inkompatibilisé válnak. (Lásd XP64/Server2003 és Vista inkompatibilitási problémák) Sőt! Hiányos az Win32API-ja erősen egy XP64 vagy Server2003-hoz képest. Szoftver fejlesztés szintjén néha igen csak egy technológiai kerékkötő.
    Ezek meg attól vannak benne, mert kapkodtam a Microsoftnál:
    Eredeti ütem terv
    NT-vonal: NT5.0(megjelenés 1999)->Windows "Whystler"(home usereknek)/.NET(munkaállomás és szerver)(Belső verzió: NT5.2, megjelenés 2003)
    Win9x-vonal: Windows "Millenium" (megjelenés: 2001 vége, rendszer szintű újdonságok: Win2000 szintű grafikus képességek, több processzor támogatás, DOS mentes működés)
    Aztán mindenki tudja, hogy ezekből mi jött ki és mikor és milyen volt.
  • mrzool
    #63
    Ha csináltak volna valóban kis gépigényű Win7 vagy 8-at mindenki megfontolná az irodai változtatást is

    Kis gépigényű? Hova legyen kicsi, 2013-at írunk! Nulla teljesítményű netbookokon meg atomos buta PC-ken elfutott a win7 már a megjelenésekor is. Azóta csak javult a helyzet hardver fronton.

    Persze, persze, tudom, itt mindenkinek 12 éves 600MHz-es celeroncsa van otthon. A nagyvállalatok pedig szintén tesznek magasra a vendorok 3 éves support-életciklusára, és ők is 10 éves muzeális darabokat adnak a dolgozóknak. OK, mindent értek.
  • mrzool
    #62
    jelentosebbek mint a Win98 --> win2000 es valtasnal is?

    Amennyiben szerinted a win98 és a 2000 egy termékvonalba tartozott, akkor nincs miről beszélnünk. További jó "szakértést".
  • MsUser
    #61
    Az otthoni userek-et meg nem igazán vehetjük mérvadónak nagy részben nem fizetnek a szoftvereikért, sem az operációs rendszerért!
  • MsUser
    #60
    Ha csináltak volna valóban kis gépigényű Win7 vagy 8-at mindenki megfontolná az irodai változtatást is, ha árban is reális lenne. Még indig marad a kezelhetősége az új OP rendszereknek, szóval ennyi de, meg ha, mellett kizárt hogy váltson mindenki.
  • pakeszke
    #59
    valojaban meg az igazi idozitett bomba az a winfos8 -al van
    ha mar ugyis valtani kell feluletet mert valamilyen okos eldontotte fent, akkor valoszinu hogy az Ubuntura valtas kisebb maceraval jar mint a win8 -ra
    egyszeru embereknek netezesre akik elvannak a tabletjukkel is mint majom a farkaval azoknak felesleges a windows
  • pakeszke
    #58
    en mashogy gondolom...
    hogy Vistaval jottek volna jelentos modositasok? jelentosebbek mint a Win98 --> win2000 es valtasnal is? mert akkor hanyatt dobom magam :))))))))
  • gergely1991
    #57
    Ez pedig tényeken alapul:
    Differences
    free=0 opensource=1 security=2 Fatal Error=3 hardver-support=4 hacking=5 shit=6

    Windows:2(limited),3,4(limited),6
    Linux:0,1,2,3(limited),4,5
  • duke
    #56
    "sokan még mindig internet explorer 7et (sőt 6ot) használnak, "

    Huu mar megjelent a 6-os internet explorer ? Nekem meg a 3-as van font, de tok jol mukodik, ugyhogy szerintem felesleges frissiteni.
  • gergely1991
    #55
    Vendégként mondjuk nem tudná telepíteni.
  • gergely1991
    #54
    Sejtem hogy nem a vendégfiókot kapcsoltad be nekik.:)
  • zola2000
    #53
    "a Windows XP piaci részesedése a Net Applications adatai alapján még mindig 39,51 százalék."

    Nah, ez sem fog eltűnni egy darabig, talán még 2020ban is 10% felett lesz sokan még mindig internet explorer 7et (sőt 6ot) használnak, pedig egy újabb böngészőt feltenni egyszerűbb mint egy új oprendszert.
  • mrzool
    #52
    Tökéletesen mindegy, az SP-k csak toldoztak-foltoztak, a mélyben súlyos problémák maradtak meg. Az igazán komoly architekturális változtatások a Vistával érkeztek, amelyek a 7-esre értek be.

    Egyébként azóta volt SP3 is, na nem mintha sokat számítana...
  • pakeszke
    #51
    amikor kijott az XP akkor meg gagyi volt, manapsag ugye MINDENKI az SP2 -es XProl beszel?
    amugy akkoriban en win2000-et hasznaltam elotte meg NTt, volt meg 3.51es is valamikor...
    az XP elfogadotta akkor valt amikor combosabb gep kerult alaja egy kisse regebben

    szoval nem 12 eves...
    Service Pack 2 (SP2) was released on August 25, 2004
  • Narxis
    #50
    Szerintem te még nem láttál PC-t közintézményben.

    Józsika meg ugyanúgy botnet hálózat része lesz Win 7-en vagy 8-on is mint XP-n, ez nem azon múlik. Szerinted botnetek varázsütésre jönnek létre? És nem, az UAC és egyéb "újítás" sem akadályozza meg, hogy Józsika futtassa a botnetinstall v2.0.exe-t mert össze-vissza kattintgat csakúgy mint XP-n.
  • evetke007
    #49
    A nyomtatós érvelés azért vicces, mert pl. Win7 64bit alá nincs normálisan működő driver HP2100TN -jómunkásnyomtatóhoz.
    Pedig a HP kiadott vagy 4-5 release-t az elmúlt években...

    A címhez meg annyit, hogy jaja, tényleg időzített bomba.
    Még a végén magával rántja a MS-t
  • gothmog
    #48
    2009-ben oktatták az egyik áruházlánc dolgozóit ezzel.
    Itt a hír.
  • Balumann
    #47
    Ez valami Windows oktatóanyag? :D
  • gothmog
    #46
    Az okoska meg megnézi a nyomtatója gyártójának support oldalát, és azt látja hogy ott csak windowshoz lehet letölteni drivert. Következtetés: A nyomtató linux alatt nem fog menni.