Idõzített bomba a Windows XP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én a legutolsó gépfejlesztésként egy SSD-t vettem, mondhatom, mintha uj gépet vettem volna HDD vel.
Ja meg memóriát még bele.
Most az összes vacak lehet egyszerre nyitva, PS, DW, Word, Excel, nyomtatóprogik, böngészõ 20 ablakkal, levelezõ kliens,stb.
Szóval ha jön egy egy gyors javitást igénylõ munka azonnal megtudom csinálni semmit nem kell bezárni, megnyitni minden elõttem van ez idõ az idõ meg pénz!
Na ezt nem sikerült sehogysem open dolgokkal kiváltani, ráadásul amenyi idõt spórolok egy két éven belül olcsóbb az MS cucc, pedig én sem vagyok egy MS FAN.
A volt melohelyemen (Anglia) az osszes gepet Win 7-re fejlesztettek. Ezalatt ev kozben minden gepben volt SSD fejlesztes meg napelemes logitech bill csere tobbek kozt es nem olyan sokkal ezek elott volt komplett desktop park csere is.
Kerdeztem miert cserelnek minden vinyot ssd-re, erre az volt a valasz, hogy a koltsegvetes megengedi...
Sajnos ez a helyzet :(
gyakorlatilag regi vinyoval es haz+tappal kihoz az ember egy uj gepet 50e -bol
25e a OEM HOME winfos, ami a gep eleteben lehet csak felhasznalni... es te ugye irodat mondtal? lenge 37e az OEM winfos7 PRO
tudod es ez az OEM arrol szol, hogy hozza van heggesztve az alaplaphoz, ha gajra megy a 8e Ft-os alaplap akkor lehet a windozet is megvenni vele
csak az a kerdes hogy az atlaguser is tudja...
amugy meg ez amiket felsoroltal szep es jo, de en az 1.7 Ghzes pentium laptopra mar nem win7et raktam fel hanem uj ubuntut, es csodak csodaja kepes volt azzal a kis eroforrassal is futni
a win8 -os sundorgesre meg kemenyen ra fog a mikrofos cseszni, egyszeruen erzetre egy linux az kozelebb all a regi jol megszokott dolgokhoz mint a win8, ergo valtani arra kell
Olvasnivaló PH-ról.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
"az Xp-vel particionált SSD nem igazán jó!"
:D Ez kész. Még mindig nevetek rajta. :)
De a Win7 ezt megfelelõen kezeli! És még sok lépéstartó fejlesztés van az Xp után.
Hanem a programoknak osztja ki.
Ki az a hülye perverz aki azt nézi menyi üres memóriája van, az üres memória olyan mint ha nem lenne, minek akkor ha mindíg üres?<#fejvakaras>#fejvakaras>
Elõretölt programokat vagy benne hagy a bezárés után is, hogy az esetleges ujraindulása a programnak gyorsabb legyen.
AZ OPERÁCIÓS RENDSZER NEM AZT A CÉLT SZOLGÁLJA H AZ ÖSZES LÉTEZÕ ERÕFORRÁST FELZABÁLJA EGYMAGA.
Mert mi lesz, ha nem valt? Megsemmisiti magat a gep?
Sajnos a felhasználók 80%-a egy közönséges hibaüzenettel nem tud már mit kezdeni. Telepítést el lehet feljeteni. Ennek fényében meg sájszegál, hogy mint telepít v. mit nem. User. A státuszában is benne van: felhasználó.
Itt a sok fórumozó nagy része nem átlag user.
Mess with the best, die like the rest Linux4ever
Jaj! Két vonal volt:
DOS/Win3.x->Win95->Win95OSR2->Win95OSR2.5->Win98->Win98SE->WinME (és ezzel ki is halt a vonal)
WinNT 3.1->WinNT 3.5->WinNT 3.51->WinNT 4.0->Win2000(NT5.0)->WinXP(NT5.1)->WinServer2003/XP64(NT5.2)->Vista(NT6.0)->Win7(NT6.1)->Win8(NT6.2)
Komolyabb belsõ változások:
NT3.1->NT3.5(optimalizáció, VFAT, OpenGL)
NT3.51->NT4.0 (garfikus alrendszer (XPDDM), gyenge ISA-ra korlátozott PnP, DX4-5)
NT4.0->NT5.0(PnP, Powermanager, DX7-9)
NT5.1->NT5.2 (Biztonság, processzorok között elosztott IO, O(1)-es rendû ütemezõ, NT5.1 hiányainak* a pótlása, 64bit támogatása, registry lapozás, naplózott fájlrendszer(R2-vel), köted árnyékmásolatok)
NT5.2->NT6.0 (IO prioritás, IO ütemezés, IO sávszéllesség foglalás, új grafikus alrendszer (WDDM), GPU ütemezés, Videó Memória virtualaizáció, DX10-DX11, UAC, Superfetch, Multi Média osztályú ütemezés, Desktop Window Manager/Aero, memória lap prioritás, memória lap prioritás alapú lapozás, cím kiosztás randomizálás, kernel védelmi mechanizmusok, traszakciós fájrendszer, traszakciós registry és van még bõven viszont most ennyi ugrott be hírtelen)
*Az NT5.1 azaz az XP összecsapott volt. A títkosító alrendszer és a hálózati alrendszer hiányos illettve hibás. És egyetlen SP sem javítja, mert a softver fejlesztõk olyan workaroundokkal oldották meg, amelyek javítás esetén inkompatibilisé válnak. (Lásd XP64/Server2003 és Vista inkompatibilitási problémák) Sõt! Hiányos az Win32API-ja erõsen egy XP64 vagy Server2003-hoz képest. Szoftver fejlesztés szintjén néha igen csak egy technológiai kerékkötõ.
Ezek meg attól vannak benne, mert kapkodtam a Microsoftnál:
Eredeti ütem terv
NT-vonal: NT5.0(megjelenés 1999)->Windows "Whystler"(home usereknek)/.NET(munkaállomás és szerver)(Belsõ verzió: NT5.2, megjelenés 2003)
Win9x-vonal: Windows "Millenium" (megjelenés: 2001 vége, rendszer szintû újdonságok: Win2000 szintû grafikus képességek, több processzor támogatás, DOS mentes mûködés)
Aztán mindenki tudja, hogy ezekbõl mi jött ki és mikor és milyen volt.
Kis gépigényû? Hova legyen kicsi, 2013-at írunk! Nulla teljesítményû netbookokon meg atomos buta PC-ken elfutott a win7 már a megjelenésekor is. Azóta csak javult a helyzet hardver fronton.
Persze, persze, tudom, itt mindenkinek 12 éves 600MHz-es celeroncsa van otthon. A nagyvállalatok pedig szintén tesznek magasra a vendorok 3 éves support-életciklusára, és õk is 10 éves muzeális darabokat adnak a dolgozóknak. OK, mindent értek.
Amennyiben szerinted a win98 és a 2000 egy termékvonalba tartozott, akkor nincs mirõl beszélnünk. További jó "szakértést".
ha mar ugyis valtani kell feluletet mert valamilyen okos eldontotte fent, akkor valoszinu hogy az Ubuntura valtas kisebb maceraval jar mint a win8 -ra
egyszeru embereknek netezesre akik elvannak a tabletjukkel is mint majom a farkaval azoknak felesleges a windows
hogy Vistaval jottek volna jelentos modositasok? jelentosebbek mint a Win98 --> win2000 es valtasnal is? mert akkor hanyatt dobom magam :))))))))
Differences
free=0 opensource=1 security=2 Fatal Error=3 hardver-support=4 hacking=5 shit=6
Windows:2(limited),3,4(limited),6
Linux:0,1,2,3(limited),4,5
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Huu mar megjelent a 6-os internet explorer ? Nekem meg a 3-as van font, de tok jol mukodik, ugyhogy szerintem felesleges frissiteni. <#mf1>#mf1><#nyes>#nyes>
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Nah, ez sem fog eltûnni egy darabig, talán még 2020ban is 10% felett lesz sokan még mindig internet explorer 7et (sõt 6ot) használnak, pedig egy újabb böngészõt feltenni egyszerûbb mint egy új oprendszert.
A
Egyébként azóta volt SP3 is, na nem mintha sokat számítana...
amugy akkoriban en win2000-et hasznaltam elotte meg NTt, volt meg 3.51es is valamikor...
az XP elfogadotta akkor valt amikor combosabb gep kerult alaja egy kisse regebben
szoval nem 12 eves...
Service Pack 2 (SP2) was released on August 25, 2004
Józsika meg ugyanúgy botnet hálózat része lesz Win 7-en vagy 8-on is mint XP-n, ez nem azon múlik. Szerinted botnetek varázsütésre jönnek létre? És nem, az UAC és egyéb "újítás" sem akadályozza meg, hogy Józsika futtassa a botnetinstall v2.0.exe-t mert össze-vissza kattintgat csakúgy mint XP-n.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Pedig a HP kiadott vagy 4-5 release-t az elmúlt években...
A címhez meg annyit, hogy jaja, tényleg idõzített bomba.
Még a végén magával rántja a MS-t <#eplus2>#eplus2>

nos, a családom példáját felhozva megmondom, hogy miért nincs igazuk. mikor elõkotortam a sufniból a régi p3-as gépemet, hogy ne mindig engem zaklassanak, ha netezni akarnak és megszokásból tettem rá az xp-t, néhány nap alatt kinyírták. mert hiába telepítettem fel rá mindent, amire csak szükség lehet, õk mindig találtak valami felesleges szart. így ment néhány hétig. aztán meguntam és kaptak egy lubuntut. és bár abban is benne van minden, amire csak szükség lehet a faszbúkozáshoz, mégis azért rinyáltak, mert erre már nem tudták ezeket a szarokat (winamp, mindenféle kodekek, "vírusírtók") feltelepíteni. minek??
úgy vagyok vele, hogy windowst csak az használjon, aki ért hozzá. pont ellentétesen az elterjedt szemlélettel, hogy épp az való a hozzá nem értõknek, a linux meg csak a vérbeli kockák játékszere. manapság már a kernel bütykölése nélkül is lehet linuxot használni, ha meg megdöglik, istenem, fogom magam és újratelepítem, nem fogok szenvedni azzal, hogy rájöjjek a problémára, ahogy windows alatt sem tettem ezt szinte soha sem.
a spéci programok miatt pedig ismét csak felesleges ragaszkondni az xp-hez. az már csak a fejlesztõk lustaságát jelzi, hogy 10 éve nem voltak képesek frissíteni a programjukat. talán el kellene gondolkozni, hogy ki van kiért. nem én vagyok az eladóért, hanem õ van értem.
Az ilyen eszközöket, mint a nyomtató, scanner, adathordozó, webkamera általában egybõl használhatók (még egy live lemezrõl is bebootolva). Windows 8 alatt ezzel szemben nem tudok scannelni és nem ismeri fel a Canon fényképezõgépemet sem, többihez meg mire megtaláltam a használható drivert... :D
A témával kapcsolatban:
Úgy írják, mintha ingyen lenne, és semmi problémát nem jelenthetne az xp-rõl váltás... A Win7-nek nagyobb a gépigénye (fõleg memória), nekünk 3 gépünk van, ebbõl csak az enyémre tudok Windows 7-et tenni, a netbookom, illetve anyukám gépe (1 giga ram mellett) csak addig használható, amíg nem nyit meg 1 böngészõt meg 1-2 dolgot...
A 300-as pedig nem az én ismerõsöm, hanem valaki más említette itt a fórumon. De nála is gondolom hasonló a helyzet.
De ez már nagyon mellékszál, és a tényen nem változtat komolyabban. Sok emberkének bõven elég asztali gépre a gyökketõ teljesítmény is, és a vas elõbb fog elrohadni, mintsem hogy ezekre a gépekre frissebb windows kerüljön. Az xp nagyon elterjedt, és az ilyen "pénégyes" generációs gépeken, szerintem sok helyre csak akkor fog eljutni a win7, ha új gépet vesznek. De az mostanság nem divat, inkább vesznek táblát, vagy okostelót. Mobilabb, okosabb, "trendibb", ofiszozni meg teljesen jó lesz az ezeréves ócskavas is (már ha szükség van rá egyáltalán).
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Egészen konkrétan ez a céges gépe, ezt használja office-ra és levelezésre, plusz ezen fut pár céges program, még az õsidõkbõl.
Emellett pedig vett magának egy ipad2-t, és minden másra azt nyúzza. Netezésre, zenehallgatásra, jútúbra, filemzésre, etécé. De ezt leírtam az elõzõ kommentemben is :)
Mert egy combosabb mai weboldaltól megdöglik, még csak flash sem kell hozzá. Úgy általában bármilyen internetes alkalmazás kuka. Zenét tud hallgatni, sima SD videókat tud nézni. Office 2003 talán még eldöcög rajta. Tényleg érdekel, hogy mi az a use-case, amikor nem éri meg váltani egy akár 100e forintból is megvehetõ "csúcs" gépre. Legalábbis ahhoz az õskövülethez képest bármi "csúcs".:)
Egy lassan 12 éves operációs rendszerrõl beszélünk, amit nagy divat volt annak idején szidni, most pedig annyira hozzánõtt az emberek szívéhez, hát ez "édes".:)
2001-ben kb. ez volt az álomgép a Tom's Hardware szerint: Dream Performance: Your Very Own Tom's Hardware PC!
Nézzük csak: AMD Athlon 800 MHz, 256 mega ram, 32 megás VGA kártya, CD-ROM, óriási méretû CRT monitor, 20-30 gigás PATA vinyó, diszkrét hangkártya... A P4 kb. akkor került piacra és megfizethetetlenül drága volt. Bakker, olyan emberek is kommentelnek a fórumokon, akik meg sem születtek még az XP kiadásakor! Ha egy ilyen hardvert mutatsz egy mai gyereknek, akkor nem is érti, hogy mit lát, annyit változott minden azóta.
Most milyen hardverekkel is dobálózunk? És ne a csúccsal gyertek, mert pl. a családban egy 5 éves (már akkor sem extrém) gépen olyan szépen muzsikál egy 7-es, hogy amíg van benne szufla, addig cserélve sem lesz. De hogy XP sem lesz rá téve soha, az is biztos.:)