25
 • Vol Jin
  #25
  Ne magyarázzatok bele olyat, ami nincs. Tuti nem azt gondolta, amit kihámoztok belőle.
 • gothmog
  #24
  Tegnapelőtt megjelent a Libre Office 3.6.5. :) 3.6.5... Ééhéérteeed. :D
 • mousee
  #23
  Hagyd a francba, hülye rasszista, kár belé az energia.

  Amúgy meg ofisz: Privát használatra bőven elég a libre is nekem (tapasztalat alapján elég sokmindenkinek), céges környezetbe pedig majd a vezetőség eldönti hogy mit választ. Igazság szerint már az ofisz xp/2003 is mindenre elég volt, nodehát píz beszíl, meg kell venni az újat, mercsak.
 • usersg
  #22
  "Ja bocsi! Akkor ne fejlodjunk mar semmerre..."

  Fejlődés? Hol? A funkcionalitás 70 - 80% -nak kivágása az nálad fejlődést jelent? Mindezt ilyen áron?
 • usersg
  #21
  "Kit érdekel ez az ország és a nyomorult 9 milliós lakossága?"

  Miért gyűlölöd a saját hazádat?
 • ProgServ
  #20
  Egyébként bírom az oroszokat, de az arcoskodást nem.
 • ProgServ
  #19
  Pajtás! Egy nemzetet sértettél meg ezzel az egy mondatoddal!
  A másik dolog, hogy egy nemzet értékét, nem a lakosainak a száma határozza meg!

  Nem vagy magyar, ez érezhető, de nézz utána kicsit, hogy ez a kis semmitmondó nemzet, mennyi dolgot adott a világnak (találmányok, kutatók, gyógyszerek, egyéb szakemberek), aztán nézd meg, hogy a te néped mennyit adott, és aztán ítélkezz!

  Ugye említenem se kell, hogy a lakosok számára vetítve nálunk van pl a legtöbb Olimpiai arany!
  Vagy a C-vitamint, DNS kutatás, és azt, hogy az IT ipar kis nyomorult országunkat előnyben részesíti, stb...gondolkozz mielőtt ökörségeket írsz!
 • AgentKis
  #18
  Egyébként ennek az offisznak az ára is egész jó, vállalati környezetben éves fizetéssel gépenként havi 500 Ft (persze 5, 10 stb. gépszámnál). Na ez nem rossz, és nem kell egyszerre perkálni, emiatt a cégvezető sem okádik vért, hogy "miaz hogy 10 office 650000-é?"

  A frissítésekkel pedig vannak bajok most is. (Pl. egy frissítés után bizonyos nyomtatódriverek a dokumentum összes lapját 1 lapra nyomtatták ki. Ez ugyan papírtakarékos, de az eredmény nemigen olvasható.)

  Az nagyobb gond lesz, ha a megszokott menürendszert és kezelőfelületet nem választható módon változtatják meg. Gizikék ezrei fognak egyszerre bepisálni, amikor egy szép reggelen nem találják a mentés módját.
 • AgentKis
  #17
  Magánemberként egyre inkább libre-, vagy openoffice párti vagyok. Erre bíztatom és "terelem" a környezetemben élőket is.

  De egy cég az ingyenofisz "luxust", itt Agyarországon (máshol nem tudom) nem engedheti meg magának. Amíg az állami hivatalok, hatóságok(!), és a bankok kizárólag az M$ házi szabványait támogatják addig nem lehet lemondani az M$offisz-ról és a Win??-ról/ről egyetlen adminisztrációt is végző cégnek sem (melyik nem végez?). Egyszerűen muszáj megvennie, mert nem tudja magát átverekedni a bürokrácia iszonyú, göröngyös és gusztustalanul ocsmány, korrupt trágyadombján. (ez utóbbit röviden hív6juk a "magyar valóság"-nak is)
 • Vol Jin
  #16
  Megveheted most is az Office-t és felrakhatod a gépedre. Vagy bérelheted öt gépre havi 3000-ért felhőben.
 • molnarandras22
  #15
  igen :)
 • cousin333
  #14
  Ettől függetlenül nem olcsó, és az árazást tekintve inkább az Office 365 felé terelik a népet. 2 gépre már jobban megéri ezt választani.
 • cousin333
  #13
  "És ki garantálja, hogy egy ilyen frissítéssel nem k**ják szét az addig jól megszokott/stabil környezeteket???"

  Eddig ki garantálta? Gondolod, hogy nem lehet letiltani? A másik: eddig stabil környezeted volt? :)
 • cousin333
  #12
  Akkor neked is: a felhőszolgáltatás egy extra, nem kell használni, ha fáj.

  És még "újjat" is hoz, igaz, a 2007 óta inkább csak kisebb mértékben. Kb. mint a Vista (O2007) óta a Win7 (O2010) és a Win8 (O2013). Arról nem is szólva, hogy "ujjat" hoz, vagyis támogatja az érintőkijelzőket is.

  De tudod mit? Szúrj ki velük, ne vedd meg! Ugye, hogy jobb lett... :)
 • gothmog
  #11
  „Milyen Steve?” ...Ballmer nyilván.
 • cousin333
  #10
  Steve? Milyen Steve? :)

  Ha Office 2007-ed van, akkor olyan nagy meglepetések nem érhetnek. Az új funkciókon túl (amik jórészt már a 2010-ben is benne voltak) talán egyedül a diagrammok tulajdonságainak állítása az, ami komolyabban változott.

  A felhő miatt meg kár aggódni, ez egy extra szolgáltatás, van "rendes" dobozos verzió is, ha nem tetszik, ami egyébként kényelmes.
 • gothmog
  #9
  Arra lennék kíváncsi, hogy ebben a havi háromezerben már benne foglaltatnak-e a „felhasználók képzésével, a terméktámogatással és a bevezetéssel kapcsolatos költségek
  Vagy a microsoft bármikor szabadon felrúghatja a korábban betanított módszertant, mivel a saját szabályai őrá nem vonatkoznak? Hiszen piacvezetőként ő diktálja a feltételeket, a felhasználóknak pedig úgysincs más választásuk. Így valahogy?
 • evetke007
  #8
  "Így nem kell verziókövetéssel foglalkozni a jövőben, hiszen ha a Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher vagy az Access frissítést kap azok automatikusan érkeznek meg."

  Muhaha!
  És ki garantálja, hogy egy ilyen frissítéssel nem k**ják szét az addig jól megszokott/stabil környezeteket???
  A "felhőben" tárolásnál felmerülő biztonsági problémák már csak hab a tortán.
  Tehát feltolod az adataidat "valahová" ... a "felhőbe" :D és még fizetsz is ezért, valamit a bármikori esetleges update szétcumiztatásokér.
  Gratulálok!
  Azért van van bőr a pofájukon!
 • molnarandras22
  #7
  egy dolog a fejlődés, és más dolog egy jól bevált módszert cserélni egy oylanra ami számunkra nem ad semmilyen pluszt. Azok akiknek a felhőszolgáltatás (offline mód miatt vagy biztonság miatt) nem jó, azoknak ez az új office nem ad újjat. És így azt az energiát amit hasztalanul egy másik technika emgtanulására kellene használni azt lehet oylandolgokra is használni ami plusz szabadidőt ad, vagy plusz pénzt hoz.
 • sanyicks
  #6
  itt nincs fejlődés, csak lehúzás...
 • Svlad Cjelli
  #5
  Ja bocsi! Akkor ne fejlodjunk mar semmerre, mert hat a luste fejednek nehez lesz felfogni par uj dolgot.

  Gondolom az uj mozik, jatekok, kutyuk is ezt a problemat hozzak elo nalad. Javasolom akkor maradj falun a tehenekkel, azok egy ideig meg nem valtoznak.
 • Vaszilij Artyom
  #4
  Kit érdekel ez az ország és a nyomorult 9 milliós lakossága?

  Segítek, senkit és jogosan.
 • MuchACHO79
  #3
  Felhő? Biztonságban vannak a fájljaid. De minek fizessünk havi 3 rongyot mikor a google driveon ugyanez ingyenes? Különben ha 3-4 ezer dollárt keresnénk (900.000HUF) akkor nem okozna problémát a havi 3 lepedő, csak itt csak a csókosok keresnek annyit.
 • Vogel
  #2
  Szerencsére a munkámhoz elég a 2000, max 2003.
 • zord01
  #1
  Hát ahogy ezt elnézem, 15 év office felhasználás után, tanulhatom újra az egészet. Faxa... köszi Steve...

  Nem mintha kéne. A felhő szolgáltatás számomra lényegtelen, sőt kifejezett biztonsági kockázatnak tekintem. Amíg valami miatt nem lesz szükségem erre, maradok a 2007-nél. Arra is csak azért váltottam, mer már muszáj volt.