SG.hu

Havi 3 ezer forint az új Office

Világszerte kereskedelmi forgalomba került a Microsoft Office 365 Otthoni prémium verzió, a lakossági felhasználók számára elérhető Office csomag és felhőszolgáltatás.

A cég közleménye szerint az új szoftvercsomag két verzióban jelenik meg, hagyományos dobozos és felhőváltozatban. Előbbi az eddigiekhez hasonlóan csak egy PC-re telepíthető, létezik belőle Otthoni és diákverzió, Otthoni és kisvállalati, és az Office Professional 2013 is. A nagyobb durranás a cég számára egyértelműen az előfizetéses felhőverzió, mely havi 3 ezer, éves 30 ezer forintos díjért öt különböző eszközre telepíthető, beleértve a Windows-t futtató táblagépeket, PC-ket és Mac számítógépeket. A szoftverek mellett ez tartalmaz 20 gigabájt extra SkyDrive tárhelyet a már meglévő Microsoft azonosítóval ingyenesen járó 7 gigabájton felül és havi 60 perc Skype hívást bármely vezetékes telefonra szerte a világon.


Az új Office megjelenésével a Microsoft eddigi három éves termékmegújítási periódusa is megváltozik. Szolgáltatásai és funkciói közül számos ezentúl a felhőből lesz elérhető, emellett a legfrissebb változatok mostantól azonnal a felhasználók rendelkezésére állnak, függetlenül attól, hogy mikor indult az előfizetésük. Így nem kell verziókövetéssel foglalkozni a jövőben, hiszen ha a Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher vagy az Access frissítést kap azok automatikusan érkeznek meg.

A cég ezzel fontos lépést tett afelé, hogy szoftverfejlesztő vállalatból eszközöket és szolgáltatásokat kínáló céggé alakuljon. Az Office 365 Otthoni prémium előfizetést 30 napig bárki ingyenesen kipróbálhatja a www.office.com weboldalon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Vol Jin #25
  Ne magyarázzatok bele olyat, ami nincs. Tuti nem azt gondolta, amit kihámoztok belőle.
 • gothmog #24
  Tegnapelőtt megjelent a Libre Office 3.6.5. :) 3.6.5... Ééhéérteeed. :D
 • mousee #23
  Hagyd a francba, hülye rasszista, kár belé az energia.

  Amúgy meg ofisz: Privát használatra bőven elég a libre is nekem (tapasztalat alapján elég sokmindenkinek), céges környezetbe pedig majd a vezetőség eldönti hogy mit választ. Igazság szerint már az ofisz xp/2003 is mindenre elég volt, nodehát píz beszíl, meg kell venni az újat, mercsak.
 • usersg #22
  "Ja bocsi! Akkor ne fejlodjunk mar semmerre..."

  Fejlődés? Hol? A funkcionalitás 70 - 80% -nak kivágása az nálad fejlődést jelent? Mindezt ilyen áron?
 • usersg #21
  "Kit érdekel ez az ország és a nyomorult 9 milliós lakossága?"

  Miért gyűlölöd a saját hazádat?
 • ProgServ #20
  Egyébként bírom az oroszokat, de az arcoskodást nem.
 • ProgServ #19
  Pajtás! Egy nemzetet sértettél meg ezzel az egy mondatoddal!
  A másik dolog, hogy egy nemzet értékét, nem a lakosainak a száma határozza meg!

  Nem vagy magyar, ez érezhető, de nézz utána kicsit, hogy ez a kis semmitmondó nemzet, mennyi dolgot adott a világnak (találmányok, kutatók, gyógyszerek, egyéb szakemberek), aztán nézd meg, hogy a te néped mennyit adott, és aztán ítélkezz!

  Ugye említenem se kell, hogy a lakosok számára vetítve nálunk van pl a legtöbb Olimpiai arany!
  Vagy a C-vitamint, DNS kutatás, és azt, hogy az IT ipar kis nyomorult országunkat előnyben részesíti, stb...gondolkozz mielőtt ökörségeket írsz!
 • AgentKis #18
  Egyébként ennek az offisznak az ára is egész jó, vállalati környezetben éves fizetéssel gépenként havi 500 Ft (persze 5, 10 stb. gépszámnál). Na ez nem rossz, és nem kell egyszerre perkálni, emiatt a cégvezető sem okádik vért, hogy "miaz hogy 10 office 650000-é?"

  A frissítésekkel pedig vannak bajok most is. (Pl. egy frissítés után bizonyos nyomtatódriverek a dokumentum összes lapját 1 lapra nyomtatták ki. Ez ugyan papírtakarékos, de az eredmény nemigen olvasható.)

  Az nagyobb gond lesz, ha a megszokott menürendszert és kezelőfelületet nem választható módon változtatják meg. Gizikék ezrei fognak egyszerre bepisálni, amikor egy szép reggelen nem találják a mentés módját.
 • AgentKis #17
  Magánemberként egyre inkább libre-, vagy openoffice párti vagyok. Erre bíztatom és "terelem" a környezetemben élőket is.

  De egy cég az ingyenofisz "luxust", itt Agyarországon (máshol nem tudom) nem engedheti meg magának. Amíg az állami hivatalok, hatóságok(!), és a bankok kizárólag az M$ házi szabványait támogatják addig nem lehet lemondani az M$offisz-ról és a Win??-ról/ről egyetlen adminisztrációt is végző cégnek sem (melyik nem végez?). Egyszerűen muszáj megvennie, mert nem tudja magát átverekedni a bürokrácia iszonyú, göröngyös és gusztustalanul ocsmány, korrupt trágyadombján. (ez utóbbit röviden hív6juk a "magyar valóság"-nak is)
 • Vol Jin #16
  Megveheted most is az Office-t és felrakhatod a gépedre. Vagy bérelheted öt gépre havi 3000-ért felhőben.