67
  • Wlanseraf
    Azért lehet hogy nem ezeket a minimál bérhez közelítő 1200 eurot kéne nézni... legalábbis németeknél..
  • csimmasz
    Ez igy nem elég pontos!
    Nem a fizetést kell nézni hanem, hogy menyi marad hó végén a zsebben!
    Ugyanis a fizetésből előbb kifizeted a legdrágább dolgokat, mint a lakhatást a közüzemi számlákat, munkábajárást, stb.
    Majd amikor megvan menyi az amiből iPhont vehetsz akkor majd már nem is tűnik olyan kánaánnak.

Mondjuk Milano és Rovigo között kiadásban van kb havi 250-350€ külömbség, ezt 1200€ os fizunál azért nem mindegy, gondolom Angliában is hasonló a helyzet.
  • Marko001
    Jó a meglátásod, én is mindig így számolom ki az árakat Írországban, mikor ott dolgozom. Pl az ottani minimálbérből 2 db SGS3-mat lehet venni, és még marad is pénz. Nem sokkal drágábbak ott a dolgok, mint itthon, csak a fizetés kb. 5x annyi.
    Végül is itthon nem drágák a cuccok, csak a fizetés egy nagy fó.asz.
  • narumon
    "London nagyon drága város, ha csak azt nézem összehasonlítás képpen, hogy a 2L Dr. Pepper itt a Tescoban 399ft, ott meg 2,5 font, vagy mondjuk a havi metró bérlet 130 fontról indul, akkor csalóka ám a kép. "

Én meg pont fordítva látom. Kinti ismerősök sírtak, hogy ott milyen drágaság van, milyen jó lenne néhány dologból az itthoni ár, de aztán bazi gyorsan csendben maradtak amikor a VALÓS körülmények között számoltunk. Azaz a fenti példában; Magyarországon nagyon sok embernek 400-500Ft az órabére, azaz 1 óra munkával tud megvenni egy ilyen Dr. Peppert. Kint meg nem nagyon láttam még 5-6 font alatti órabért (de sírós haveré 9 pl.), ami azt jelenti, hogy ugyanazzal az elvégzett munkával ott a 2.5 fontos Pepper ellenére 3 üveget tud belőle megvenni minimum. És ez nem kicsi különbség. Tehát a fizetéshez képest London olcsóbb mint a Magyar városok.
  • passatgt
    apple nem kerített ennek olyan nagy feneket mint a híroldalak, egy kis hírben említették meg csak a weblapjukon hogy mostantól akinek kell valamiért az vehet 128gb-os verziót is, nem volt keynote miatta:)
  • pixx
    Azért ne ferdíts a dolgokat 4 év Írország és 1 év London után egyet bizton állíthatok, ha Iphone, vagy bármilyen nagyobb értékű telót látsz, akkor azt hűségre veszik, 18 hónapra.
    O2-be besétáltam és megvettem cash-re az Iphone 4s-t úgy nézett rám, mintha szellemet látna. Akkor nem előfizetéses? Mondom nem, isten ments!
    Akinek Pedig Ipadje van, az általában egy régebbi laptopot váltott fel. Mert tartalmat fogyasztani, teljesen jó. Én is ezért vettem elsősorban.
    A minimál bérhez, meg én találkoztam nem egy lánnyal a szállodában, akik minimál bérért dolgoztak, arra elég volt nekik, hogy ne dögöljenek éhen. London nagyon drága város, ha csak azt nézem összehasonlítás képpen, hogy a 2L Dr. Pepper itt a Tescoban 399ft, ott meg 2,5 font, vagy mondjuk a havi metró bérlet 130 fontról indul, akkor csalóka ám a kép.
    Tudom a kint élő magyarok szeretnek vetíteni, mert nem eggyel találkoztam dolgoztam, és mikor hazajött akkor itthon ő volt a király 2 hétig, annyi pénzből, amennyiért kint max két éjszakát tudsz bulizni, és utána taxival hazamész. Aztán mikor kimentem, az ezredik senki volt a cégnél. Csak annyira kért, hogy ne mondjam el.
    Nem azt mondom, hogy te vetítesz, csak nem kell olyat mondani, ami nem feltétlen igaz, vagy hibás következtetés.
  • pixx
    Na most Jobs forog a sírjában, mintha ő mondta volna, hogy nem akarnak fél évente kijönni új dolgokkal. Erre 6 hónapon belül 2. Ipad típus. Bravó a 7 hónapos Ipadem, már szart se ér...
  • caius marius
    Végre! Itt a nagy áttörés! Mindenki erre várt, ezt majd a Samsung is biztos ellopja. Gyorsan gyorsan levédetni! Egy ilyen forradalmian új és innovatív és előremutató és isteni és...
    Ez aztán a hír erről aztán köllött egy cikk.
    :D
  • sanyicks
    dehogy van az SSD teljesen fölösleges, úgy sem tudja kihasználni. Az csak nagy gépekbe való. Itt valami gyorsabb SD kártyára is kerülő memória lehet, ami jóval lassabb mint egy SSD.
  • fergusonpapa
    Na meg magyarpénzhez minden jó dolog drága. Volt "szerencsém" Londonban élni, ahol a minimálbéres is ájfonnal mászkál. Nem vágja a földhöz az ájped sem.

A túlárazás nem csak applenél van.. galaxys3 előállítási költésge is aszem 30e körül mozog. Az ára meg hányszorosa? :)
  • narumon
    Jah meg mennyi hülye van aki cigire, piára költi a pénzt, esetleg discóra kocsituningra stb. Akkor már inkább erre.
  • Alexease
    Nincs ezzel semmi gond.
    1. Nekik is be kell szallni a minden evben ujdonsag es fel evente facelift uzletbe.
    2. Igy legalabb azok is elkoltik a penzuket, akikne tul sok jon tul konnyen.
  • gombabácsi
    vedd meg most és majd az újat is, az a menő
  • M2 #14
    10 dollár
  • Wlanseraf
    NEm offese volt részedre:) csak a beírás miatt címeztem neked! Sorry ha félre érthető volt:)
  • MaRee
    Ezt most úgy mondtad, mintha én dícsérném az epölt. Nem használok Apple termékeket, nem szeretem őket.
  • Wlanseraf
    Férges almát fizeted meg semmi egyebet.... 128gb SSD 30 jah de itt a különbség 64 gb:)) ami 15 ezer magyar kisker bruttó:DDD
    Applénak szerinted ez a plusz 64gb mennyibe lehet 50 dollár? kb max ennyi..
    Egyébként semmi baj vele tőlem adhatják a túlárazott szarjukat 2000 dollárért is:)

de mint tudjuk amíg szar van addig veréb is:D alant van a példa:))
  • MaRee
    128 GB SSD ~30 ezer
  • narumon
    Egyébként ha már így szóba került akkor mennyi lehet az ára egy 128GB-os kurvagyors ilyen memórának? Valami SSD szerűség van az ipadban egyébként?
  • Yv@n
    "Egyébként hova fejlődjenek?"
    Kénytelenek, befektetői elvárás, akkor is, ha nincs hova.
  • kvp
    Nem is az ar az erdekes, hanem az arak aranya. Tehat az, hogy a ketszer akkora hattertar 100 dollar, de a negyszer akkora 200 dollar. Valamelyikhez kepes a masik tul van arazva. (minden mashoz kepest is, de az nem szamit) Egyebkent vehetjuk marketing fogasnak, hogy 4x annyi memoriat adnak csak 2x-es aron, pedig elkerhetnenek erte akar 400 dollar extrat is. Ha nem ilyen lenne az arazas, akkor a 64-es valtozatot tenyleg senki nem venne, hanem megvarnak az emberek az ujabb, forradalmibb valtozatot.
  • Ferrer
    Mert nem marxi elveken működik a piac.
  • Lazarus
    Mert így is megveszik
  • Petka
    Ebben csak az a furcsa, hogy miért van az, hogy egy fillérekbe sem kerülő memóriabővítés majdnem a duplájára emeli az árát?
  • zord01
    Várjál fél évet. Én is megvárom az újat.
  • fergusonpapa
    Hasznos Hsz volt.

Egyébként hova fejlődjenek? Már a második sorozat is megfelelő volt, én nekem nincs semmilyen hiányérzetem pedig rég megvan.
  • MaRee
    hurrrrrááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá de most ezt vegyem vagy a fél év mulva jövő még innovatívabb verziót?