Magyar Let\'s Playerek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Juts laeve itt.
(Stílusos voltam? :-D)
Komolyra fordítva... Túl sokat foglalkozol ezzel a szerencsétlennel, hagyd a csába... azt az energiát amit erre fordítasz inkább 2-3 csaj szédítésére használd. :-)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nemrég nyitottam egy új csatornát, ahol terveim szerint játékokat fogok bemutatni és játszni. Szeretnék kicsit komolyabb lenni, mint egy átlagos Let's player és esetenként hasznos infóval is szolgálni a nézõimnek, nem csak sikoltozással és vinnyogással. 😊
A csatornám neve WAvGamer (http://www.youtube.com/user/WAvGamer/videos?view=0&flow=grid ) örülnék, ha tudtok építõ jellegû kritikával szolgálni! 😊
Egyelõre csak három videó van fent (1 Awesomenauts és 2 Chivalry), de tervezek új(újabb) játékok bemutatását is.
Ha idõtök és kedvetek engedi, nézzetek be!
Máté
https://www.youtube.com/watch?v=QH6i3sH3Iv4
Ez se rossz fõleg 2:37-tõl 😊
http://www.youtube.com/watch?v=7rwk7vr-kM8
Ui.: Aki még rajzoltan se bírja a belsõ szervek látványát, az ne nézze.
Véletlenül találtam rá, épp a játék zenéit keresgéltem, amikor láttam, hogy van gameplay video, és kíváncsiságból belenéztem. Aztán nagyjából ugyanez a kíváncsiság végignézette velem az összes felvételt.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Az a lényeg, hogy a lets player hogy tudja eladni azt amit csinál.
tehát érdekes/vicces, vagy csak szimpatikus a stílusa az adott illetõnek.
Szerintem nem feltétlen azért nézik az emberek, hogy hogy kell végig vinni egy játékot.
vannak olyan játékok amiknél tartalmasabb lp-t lehet csinálni és vannak amikbõl meg nem lehet.
a legtöb fps-s szerintem nem mûködik lp-be a baromkodós lp-ken kívül.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Itt a pont ... ezekre kvára nem kíváncsi senki sem.
Anno mikor a Dark Soulst nyomtam élõ streamen (TwitchTV), akkor mindig sokan nézegettek, fõleg mikor lvl1-es végigjátszás meg egy életes játék ment, vagy PvP. Mert egy eleve technikás játéknál lehet élvezni a másik sikereit, stílusát, ügyességét ... lehet együtt izgulni vele.
Az ilyen mész és lõsz játékokra senki sem kíváncsi, max a megjelenés napján, hogy megnézze mirõl is van szó. De követni a kutya sem fogja.
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Nem tudom, hogy ez volt-e az alap, de ezek nagy részének nem véletlen Let's play, tehát Let _US_ play volt a címe. Nem egyetlen játékos játszotta végig, hanem fix idõtartamonként átadták a mentést egy másik játékosnak, aki onnan folytatta. Ez azért érdekes, mert egyedül játszva mindig tudja az illetõ, hogy hol tart, mik voltak a tervei, és mik a távlati célok. Ha több játékos passzolgatja egymásnak a mentést, akkor ezek a távlati célok elvesznek, az új pléjer kész tények elé van állítva, nem tudja, hol tartanak a dolgok, és valószínûleg teljesen máshogy látja a helyzetet mint az elõdje. Minél összetettebb a játék, annál érdekesebb dolgok alakulnak ezekbõl az eltérõ célokból. A vége ezeknek a játékoknak szinte mindig teljes káoszba fullad, amit játszani talán annyira nem élvezetes, viszont olvasni róla annál inkább.
Hogy mikor lett ebbõl videós, egy pléjeres kommentáros longplay játékbemutató, azt nem tudom...
Egyik legjobb (szöveges) LP
http://www.youtube.com/user/storpey
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
ON: Gondolom, játékoknál is ilyen lehet.
Nem tapasztalatlanul beszél a játékról.Sok infót ad róla és humoros is!
Õ is jó!
Én csak olyanokat nézek, akik tudnak. Egyik Tinman a demon souls tutorialja... mert nincs konzolom, de még is érdekel a játék. A másik meg Fragnaticc. Utóbbinál vicc, hogy még csak azt sem értem, mit mond 😄 Viszont nagyon profi "the guy" játékos.
Parasite Eve 2, best game EVER!
Amúgy más esetben (ha keresek valamirõl magamnak egy videót), ott is a pure gameplayre vagyok kíváncsi.
Persze lehet ízlésesen és viccesen is akár ilyeneket csinálni, ez kétségtelen.
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
"a mai játékokban már max. a történet érdekel"
Te most vagy kevered a játékokat a filmekkel, vagy már egy szinten kezeled õket. Akárhogyan is, ezért tart ma itt a játékfejlesztés ahol, már nem kell innovatív játékmechanizmusokat, élvezhetõ játékmenetet programozni mint régen, hiszen az új célközönség azokból áll, akiknek már csak a történet számít egy JÁTÉKban és így évrõl évre el lehet ugyanazt adni, csak más körítéssel.
Ja és egyébként kíváncsiságból most már belenéztem ebbe a bturbo nevezetû egyén spec opsos videójába, ha már megemlítetted mint jó elõadó. Ott hagytam abba, mikor szét kellene lõnie az üveget, de gondolom problémája van az angollal a srácnak és nem érti a szöveget (pedig még egy rohadt marker is jelzi), helyette gondolkodás nélkül mindenkit ledarál. Tipikusan az a játékos akit leírtam az elõzõ kommentben: a játékhoz buta, mégis van nézettsége mert egy bizonyos korosztály stílusát felvéve próbál viccesnek és eredetinek tûnni.
Részemrõl egyébként az offolást befejeztem, a Zoltánoktól meg elnézést. 😊
fogd fel hogy van kereset erre is, nohát, érdekes, nem vagyunk egyformák...<#wow3>#wow3>
(Igen, valóban le lehet tölteni netrõl is a könyvet, de jó mulatást ahhoz, hogy valaki gép elõtt kényelmesen pörgessen végig egy 1000 oldalas pdf-et, akinek meg ebook olvasóra meg csúcsszuper telefonra van pénze, annak egy low-end configra is akad.)
#30: nem mindenkinek telik gamer PC-re / konzolra. Én anno ágyikóból lefekvés elõtt egy éjfél-hajnali 2 sávban pl Darksiders 2-t kezdtem el, meg Huskyt néztem ahogy Rock'n'Roll Racingezik (najó, ez pont megy minden mai gépen 😄). Mondjuk magyart még sose néztem és szerintem azt nem is néznék, ha már ilyennel baszom el az idõm legalább fejlõdjön az angolom 😊
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
de nyilván mostmár mindenki pénzt akar csinálni ebbõl, a fennt említett emberke is ezért kezdte el 😊
Azt, hogy egy játékról valaki rövid bemutatót készít spoilermentesen még meg tudom érteni, mert nyilván nem ismerheti mindenki az adott játékot, különösen ha pl. indie címrõl van szó. Régebben még divat volt különbözõ speedrunok gyártása is, még ez is érdekes lehet, mert kb a játékosok 0,5%-a tudja megcsinálni. Ugyanígy el tudom fogadni ha pl. egy multiplayer játékból készít valaki mondjuk egy frag videót, amihez egyrészt kellhet némi ügyesség, másrészt az újak elleshetnek bizonyos trükköket (nekem is van pár tf2 videóm, de nem linkelem be mert nem érdekel a nézettség). De az, hogy egy full casual játékot végigjátszok, és felpakolom 50 részben a youtubera és közben végigkommentelem ilyennekel hogy "aha, király, kuki, nuni, fing" az szerintem eléggé alja szint. Azért nem a legalja, mert az pewdipie-nak van fenntartva.
Ja, amin még külön röhögni szoktam mikor kirakják a fejüket valamelyik sarokba, mintha bárkit is érdekelne.
Mégis, elnézve a nagyobb LP csatornákat, úgy látszik van igény az ilyesmire, tehát ha valaki sikeres játékvégigjátszókommentátor akar lenni, a recept a következõ:
1.legyen jó géped, hogy a legújabb szarokat is futtasd maxon, nem baj ha nem tudsz a játékról semmit, úgyis a grafika számít a nézõk 80%-ának
2.tettesd magad idiótának és 2 percenként ordibálj random szavakat (memekért +pont jár), vagy káromkodj
3.gyárts minél több igénytelen videót
4.???
5.profit
Bár sokszor nem egyezik a véleményem az övével.de nem is ez a lényege!
Azért néztem az õ csatornáját.
SenshiInoue
LINK
BTURBO
LINK
AjgorB25
LINK
Meg ugye a már említett Tinman féle Demon's Souls/Dark Souls végigjátszásokat néztem, plusz Shadow of the Colossus.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Emancipate yourself from mental slavement!
youtube csatorna
Btw, marha jól csinálod, tényleg tetszik! 😊
Végül egy jótanács: Feszíts ki egy akár zsebkendõt a mikrofonod elé, POP-szûrõként tökéletesen mûködik és lim->0 forintból megvan. A hallgató komfortérzetén viszont nagyon sokat javít, hogy nem kell arra figyelned, mikor fújsz-köpködsz bele a membránba.
Enyém egyébként itt.
És akkor vissza a kérdésedhez:
Hogy miért néznének pont engem? Én pont azt szeretem ebben a "mûfajban", hogy oké, hogy ott a gameplay, de minden ember más, mindenki máshogy beszél, máshogy kommentál. Van aki olyan Let's Play-t csinál, hogy teljesen tárgyilagosan bemutat minden technikát, titkos útvonalat, akármit. Van aki folyamatosan kiabál. Van aki eljátssza a szerepeket, van aki túldramatizál mindent, stb, stb. Lehet, hogy valakinek pont az én stílusom tetszik, engem hallgat szívesen.
Az meg, hogy mennyire könnyû a játék... Én ezt élvezem, ezt csinálom szívesen. Ennyi az egész. Találhatnék olyat, amit könnyebb kommentálni, amit szórakoztatóbb nézni, de én tényleg eközben érzem jól magam. Miért csinálnék olyan dolgot, ami teher?
Köszönöm az építõ jellegû dolgokat, sokat segít, tényleg.
ui. A címen sokat gondolkodtam, hogy a te változatod legyen, vagy amit végül is választottam, de ez maradt, lehet majd átírom. (egyébként meggyõzõdésem, hogy nyelvtanilag helyes így is, még ha annyira nem is magyaros)
Ami hiányzik ahhoz, hogy egy jó kommentátorrá válj: beszédtechnika, mondat képzés, energia és a sok fölösleges a hoppá, nahhh, uhh, eíígy, stb-t meg vágjad ki. Illetve "Játsszunk a Call of Duty Black Ops 2-vel" lenne helyesen magyarúl. Ami egy nagy + lenne még az a prezentáció: rendes bevezetés a videóhoz és akár egy intro és/vagy logó a sarokba. Az nem elég, hogy "Sziasztok itt Zsombi és folytassuk is a Black Ops 2-t", hanem pl. így: "Üdvözlök mindenkit, én Zsombi vagyok és a mai napon egy újabb CODBC2 videóval jelentkezem. Jelenleg az XYZ pályán vagyok,stb stb stb. Akkor vágjunk is bele." Nem ezt kell így mondanod szóról szóra, de azért remélem, hogy mire gondolok.
Így tea szürcsölés közben csak ennyire jutott, de az elõzõ kérdéseimre még mindig nem válaszoltál:
Miért nézne bárki is egy nem pro játékost játszani?
Miért pont téged nézzenek az emberek a több ezer közûl?
Mit tudsz TE nyújtani, amit mások nem?
Miért nézné bárki is végig ahogy te végig mész egy ilyen könnyû játékon? (Tehát egy olyan játékra miért lenne bárki is kíváncsi, aminek nincs semmi mechanikája, csak lõni kell és menni amerre az iránytû visz.)
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Mennyiségre helyezi a hangsúlyt (lehet tippelni miért), nem pedig a minõségre.
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete