110
YouTube-os játékkomentátorok itthon
-
#30 Nem fikázásképpen OP-pal kapcsolatban, de igazából nem értem ezt a LP őrületet. Mi a jó abban, hogy egy ismeretlen valaki végigjátszását nézem X meg Y játékról? Ha érdekel egy játék, akkor letöltöm/megveszem aztán végigjátszom. Miért rontanám el azzal a saját szórakozásomat, hogy végignézem más hogy bénázik vele?
Azt, hogy egy játékról valaki rövid bemutatót készít spoilermentesen még meg tudom érteni, mert nyilván nem ismerheti mindenki az adott játékot, különösen ha pl. indie címről van szó. Régebben még divat volt különböző speedrunok gyártása is, még ez is érdekes lehet, mert kb a játékosok 0,5%-a tudja megcsinálni. Ugyanígy el tudom fogadni ha pl. egy multiplayer játékból készít valaki mondjuk egy frag videót, amihez egyrészt kellhet némi ügyesség, másrészt az újak elleshetnek bizonyos trükköket (nekem is van pár tf2 videóm, de nem linkelem be mert nem érdekel a nézettség). De az, hogy egy full casual játékot végigjátszok, és felpakolom 50 részben a youtubera és közben végigkommentelem ilyennekel hogy "aha, király, kuki, nuni, fing" az szerintem eléggé alja szint. Azért nem a legalja, mert az pewdipie-nak van fenntartva.
Ja, amin még külön röhögni szoktam mikor kirakják a fejüket valamelyik sarokba, mintha bárkit is érdekelne.
Mégis, elnézve a nagyobb LP csatornákat, úgy látszik van igény az ilyesmire, tehát ha valaki sikeres játékvégigjátszókommentátor akar lenni, a recept a következő:
1.legyen jó géped, hogy a legújabb szarokat is futtasd maxon, nem baj ha nem tudsz a játékról semmit, úgyis a grafika számít a nézők 80%-ának
2.tettesd magad idiótának és 2 percenként ordibálj random szavakat (memekért +pont jár), vagy káromkodj
3.gyárts minél több igénytelen videót
4.???
5.profit -
szikszaicsabi #29 Én őt szoktam nézni. Nagy arc a csávó! -
#28 egyértelműen TB egy kimagasló ebben a kategóriában. + pont hogy nem csak AAA játékokat hanem indie-ket,alpha/beta állapotú game-eket is bemutat a nagyérdeműnek.
Bár sokszor nem egyezik a véleményem az övével.de nem is ez a lényege! -
#27 szefi hihetetlen unszimpatikus de csak ő csinált magyar heavy rain walk-ot.
Azért néztem az ő csatornáját. -
#26 Leírom kiket szoktam nézni.
SenshiInoue
LINK
BTURBO
LINK
AjgorB25
LINK
Meg ugye a már említett Tinman féle Demon's Souls/Dark Souls végigjátszásokat néztem, plusz Shadow of the Colossus. -
#25 Még mindig nyomja? Az utolsó videó amit láttam tőle az volt vagy 4 éve hogy eladta az egyész cuccot mert hogy "nem fog havonta új kártyát venni" :D -
Masakari #24 Let's play féle videok nekem egyáltalán nem jönnek be,játék bemutatónak sokkal jobban szeretem a TotalBiscuit féle/stílusú videókat.
youtube csatorna -
zsombor94 #23 Köszönöm szépen! A második rész nekem egyébként jobban tetszett némileg. A szűrős ötletet megfogadom! :) Azon gondolkodtam, hogy kicsit off-ba érdemes-e elvinnem, hogy ne legyenek hézagok?
Btw, marha jól csinálod, tényleg tetszik! :) -
#22 'Játssz'-ot elírtam, elnézést. -
#21 Lesz ez még jobb is. Egyelőre számomra lapos némileg, a játék meg önmagában érdektelen, de még lehet, hogy egyszer el tudod adni nekem is. :) Tudom, nagyon az elején vagy (én is elkezdtem valahol, és azóta is csak "kezdek"), de a bevezetésnél a folyamatos "helló, szia"-zás inkább idegesítő, mint szórakoztató. Hiába kommentár, ha nincs mit mondanod, inkább ne mondj semmit. A hangszínnel is játsz - akárhonnan veszem, ez szórakoztatásra megy, mégpedig azt szoktam mondani, hogy ez egy trash-műfaj: ezeket a videókat nem a TV-híradó hangalámondásában akarom nézni. Javaslom egyébként azt is, ne ragadj le egy játéknál. Nekem pl. Minecraft-ben most már nincs gondom az észosztással, de Dishonoredben, akármennyire is szeretem, még mindig sűrűn elégedetlen vagyok magammal. Sőt, még akár azt is tudnám tanácsolni, hogy gyakorlóidőszakban ne a nagyágyúidat lődd el, azaz azokat a játékokat, amikről úgy gondolod, hogy vonzaná a nézőket - azokat hagyd későbbre, amikor már lesz némi gyakorlatod a mikrofonnal.
Végül egy jótanács: Feszíts ki egy akár zsebkendőt a mikrofonod elé, POP-szűrőként tökéletesen működik és lim->0 forintból megvan. A hallgató komfortérzetén viszont nagyon sokat javít, hogy nem kell arra figyelned, mikor fújsz-köpködsz bele a membránba.
Enyém egyébként itt.
-
zsombor94 #20 Persze, tudom én azt, hogy óriási warezhíró, de megvan ezeknek az első kipróbálásoknak is a varázsa. Bár a felvételei gyakran eléggé szaggatnak, de engem különösebben nem zavart. :) -
zsombor94 #19 Nézd, tulajdonképpen életemben először csináltam ilyet. Szívesen csinálom és remélem javulni is fog a beszédtechnikám, dolgozom rajta. Plusz tényleg kemény úgy beszélni, hogy életemben először látom a játékot, de értem, hogy mire gondolsz. Az introhoz igazából nem értek, de előbb utóbb valami biztos lesz.
És akkor vissza a kérdésedhez:
Hogy miért néznének pont engem? Én pont azt szeretem ebben a "műfajban", hogy oké, hogy ott a gameplay, de minden ember más, mindenki máshogy beszél, máshogy kommentál. Van aki olyan Let's Play-t csinál, hogy teljesen tárgyilagosan bemutat minden technikát, titkos útvonalat, akármit. Van aki folyamatosan kiabál. Van aki eljátssza a szerepeket, van aki túldramatizál mindent, stb, stb. Lehet, hogy valakinek pont az én stílusom tetszik, engem hallgat szívesen.
Az meg, hogy mennyire könnyű a játék... Én ezt élvezem, ezt csinálom szívesen. Ennyi az egész. Találhatnék olyat, amit könnyebb kommentálni, amit szórakoztatóbb nézni, de én tényleg eközben érzem jól magam. Miért csinálnék olyan dolgot, ami teher?
Köszönöm az építő jellegű dolgokat, sokat segít, tényleg.
ui. A címen sokat gondolkodtam, hogy a te változatod legyen, vagy amit végül is választottam, de ez maradt, lehet majd átírom. (egyébként meggyőződésem, hogy nyelvtanilag helyes így is, még ha annyira nem is magyaros) -
#18 Arra próbáltam rámutatni, hogy -a 2 videód alapján- semmi újat nem tudtál felmutatni és amit eddig csináltál az sem jó. Hosszútávon nem lesz ebből semmi úgy érzem, de lehet hogy tévedek.
Ami hiányzik ahhoz, hogy egy jó kommentátorrá válj: beszédtechnika, mondat képzés, energia és a sok fölösleges a hoppá, nahhh, uhh, eíígy, stb-t meg vágjad ki. Illetve "Játsszunk a Call of Duty Black Ops 2-vel" lenne helyesen magyarúl. Ami egy nagy + lenne még az a prezentáció: rendes bevezetés a videóhoz és akár egy intro és/vagy logó a sarokba. Az nem elég, hogy "Sziasztok itt Zsombi és folytassuk is a Black Ops 2-t", hanem pl. így: "Üdvözlök mindenkit, én Zsombi vagyok és a mai napon egy újabb CODBC2 videóval jelentkezem. Jelenleg az XYZ pályán vagyok,stb stb stb. Akkor vágjunk is bele." Nem ezt kell így mondanod szóról szóra, de azért remélem, hogy mire gondolok.
Így tea szürcsölés közben csak ennyire jutott, de az előző kérdéseimre még mindig nem válaszoltál:
Miért nézne bárki is egy nem pro játékost játszani?
Miért pont téged nézzenek az emberek a több ezer közűl?
Mit tudsz TE nyújtani, amit mások nem?
Miért nézné bárki is végig ahogy te végig mész egy ilyen könnyű játékon? (Tehát egy olyan játékra miért lenne bárki is kíváncsi, aminek nincs semmi mechanikája, csak lőni kell és menni amerre az iránytű visz.) -
#17 Igaz, sokféle játékot kipróbál, ám mindezt felületesen teszi. Nem gyakorol a játékban a felvétel előtt. S abból a negyed óra játékból próbál következtetéseket levonni, amik általában hibásak.
Mennyiségre helyezi a hangsúlyt (lehet tippelni miért), nem pedig a minőségre. -
zsombor94 #16 Meg marha sokféle dolgot csinál, ami megint nem hátrány. -
zsombor94 #15 Nem követem olyan nagyon, de amiket láttam belőle, az tetszett. :) -
#14 +1 -
#13 tirexi pont bénán csinálja. A játékokhoz segg hülye, és csak a grafika érdekli. Negatív kritikára pedig elkezd hisztizni. Nem ajánlom senkinek. -
zsombor94 #12 Elég elvont figura, de az tény, hogy egyedi. :D Meg jól beszél. Kb Herby-ről van ugyanez a véleményem. -
Interstate 95 #11 Valahol mindenki elkezdi, ha jól csinálja amit csinál akkor nézettsége lesz, ha nem akkor megy a levesbe. Persze a nézettséghez terjeszteni is kell a tartalmat. Én újabban ezt a csatornát szoktam bámulni, csak mert érdekes személynek vélem a csávót. -
zsombor94 #10 Nézem is őt, jól csinálja nagyon. Akiket még nézek az thecovery, luckeypublic, beniipowa, pingvinharcos, kismagyar. De nagy részük sajnos Minecraft-es, más játékról csak elvétve csinálnak videót. Pedig külföldön óriási kultusza van. Kb minden nap akadok olyanokra akiknek csak egy-két feliratkozójuk van, de tök jó dolgokat csinálnak. (pl itt van Tinman, Dark Souls Let's Play, és tényleg marha jó) -
zsombor94 #9 Szeretnék több mindenről is hasonlót, szóval nem lett volna értelme a Black Ops 2 topikjába bepakolni. De tényleg az lenne az értelme, ha megtalálnák olyanok, akik hozzám hasonlóan csak próbálgatják az ilyesmit, és kíváncsiak mások véleményére.
Köszönöm a támogatást! -
karajjj #8 tirexi -
Interstate 95 #7 Szerintem ha valaki nem egy köcsög oldalt terjeszt, hanem a saját dolgainak akar egy kis nézettséget / közösséget szerezni azzal semmi probléma nincsen. A téma pedig teljesen beleillik az SG világába, persze én a helyében az adott játék topikjába linkeltem volna. -
zsombor94 #6 Nem kértem, hogy nézd. Ha csinálsz te is hasonlót írd le, és megnézem én is, ennyi. A véleményed pedig oszd meg nyugodtan, ha negatív, ha pozitív. -
#5 Beszédtechnika 0
Miért pont a te /unalmas/ videóidat néznék? Miért pont egy noname játékost néznének az emberek? -
Interstate 95 #4 -
zsombor94 #3 Nem reklámként szerettem volna, ha ennyire fontos törlöm a linkem, de máshogy nehéz megmutatni. -
#2 Reklám. Banthxbai... -
zsombor94 #1 Sziasztok!
Azon gondolkiodtam, hogy itthon is mennyire elterjedtek a Let's Play youtube csatornák (kommentálós gameplay, ha valakinek esetleg nem tiszta), de hiába keresgéltem, mégsem találtam egy fórumot, ahol összülhetnénk, értékelhetnénk egymás munkáit, stb, stb. Szóval ezért nyitottam ezt a kis topicot, kirakom a friss csatornámat, és jöhetnek a vélemények nyugodtan. :)
[URL=http://www.youtube.com/user/Zsombor994?feature=mhee]Zsombi "Játsszunk" Csatornája[/URL]