97
  • ProgServ
    Megnézném a képet eredet színekben is.
    A vörös nagyon el van tolva, a zöld is, a kék csatorna mintha lemaradt volna.

A képen jobb oldalt lent van valami műszer féleség...gyönyörű zöld fény csillog róla vissza....az meg hogyan?
  • mrzool
    vagy valaki tisztítja?

Szélviharok. Search term: "mars dust devils"
  • ProgServ
    Faja kép! :)

Nézzétek meg, mintha a kőzúzalék alatt beton lenne, vagy legalábbis arra emlékeztető anyag.

Egyébként, a Marson nincsenek viharok, nincs semmi légköri tevékenység?
    Csak kérdem, mert elég tiszta ez a robotocska így 10 év után...vagy valaki tisztítja?
  • ancsil
    aztán meséld már el, hogy miért is lenne olyan nagy pánik, meg mindennek mi köze van a világhatalmak ránk kényszerített (wtf??) izéjéhez, nomegaztán mi ez az egész "megtudják, honnan származunk", és... eh, én vagyok a hülye, hogy egy idiótával kezdek vitatkozni :)
  • mrzool
    Magyarul a 10. évét kezdi...
  • RaKmaTakaTa
    "Tízedik évét kezdi a Marson az Opportunity űrszonda"
    "az Opportunity közép-európai idő szerint 2004. január 25-én landolt"

Ez csak 9 éves. Korrekciót kérek! :D
  • mrzool
    Miért jeltették be nagy hirtelen

Mit jelentettek be nagy hirtelen? Az Exomarsra gondolsz, ami kb. egy évtizedes terv?

Sose tévesszen meg az, hogy a tudósok-kutatók is kihasználják a PR eseményeket, és triviális, régóta ismert dolgokat képesek bejelenteni egy-egy nagyobb nyilvánosságot kapott más jellegű témával kapcsolatban. Valahogyan nekik is pénzt kell szerezniük!
  • Omega
    Arra várok már régóta, hogy kiderüljön mi van a szénnel amit az MSL talált. Most akkor megerősítik vagy sem? Miért jeltették be nagy hirtelen még egy rover küldést pont a kétes szén megtaláltakor, csak nem teljesen használhatatlan az eredmény.
  • Irasidus
    Bill Cliton már régen bejelentette a 90' években, hogy Marson életet találtak az ALH0084 nevű Marsról származó metoritban. Mint utólag kiderült, elhamarkodott volt a bejelentés. Na de mi a tanulság ebből, mi történt? Semmi, az ég világon semmi. Úgyhogy, megtarthatod magadnak a butaságaidat.
  • noland
    Na ne vicceljünk, kérem szépen!
    Miért mi lenne ha kiderülne van élet a Marson?
    Maximum át kellene írni a Bibliát, már megtették párszor a történelem során :)
  • Tau Tang Wou
    Mi akadályozná a hatalmat a hatalma fenntartásában?

A soha nem látott marslakók létezése talán?
  • frensys
    Ne légy már ilyen idióta! Gondolj már bele ha kiszivárogna, mekkora pánik lenne, az emberek hirtelen elkezdenének gondolkodni honnan valók kik is vaguynk mi, és a nagyhatalmak se tudnák már sokáig a ránk kiosztott kordába tartó hatalmukat ránkerőltetni!!
  • dyra
    Nem semmi teljesítmény. Minden elismerésem a NASA-nak. És még jó sok évet kívánok a kis robotnak :)
  • mrzool
    Tudom, nem jó ötlet a trollt etetni... De...

mikor nagyon is jól tudja az amerikai kormány és a NASA hogy mi volt/van ott

És az európaiak, oroszok, kínaiak nem tudják? Illetve ha már ilyen jó információid vannak az amerikai összeesküvésről: hányan vannak benne, kik tudnak róla? Hogyhogy nem szivárgott még ki semmi? Nincs ott egy lelkiismeretes ember sem, aki kicsempészné az adatokat?

Nem gondolod, hogy ez totálisan életszerűtlen?

Get a life...
  • Vol Jin
    Ennél még a Gombabácsi-féle űrmeghódíccsa is színvonalasabb.
  • frensys
    Vol Jin, én inkább úgy mondanám, feleslegs keresni az életet, hiszen volt élet ott és most is van csak nem a felszínen hanem alatta! Nekünk meg megy a porszemcsénként beadagolás a hazudozás és butítás, mikor nagyon is jól tudja az amerikai kormány és a NASA hogy mi volt/van ott
  • Vol Jin
    Hihetetlen ez a szerkezet. ELKO-kondi biztos nincs benne. :-)
    Nem is kell keresni az életet a Marson, mert oztt az Opportunity