Félmilliárd készülék felett az Apple

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narumon
Ha az én cégem több terméket ad el mint elõtte bármikor, több a cash a raktárban mint elõtte bármikor akkor én verem a seggemet örömömben a földhöz és nem azon izgatom magam, hogy a szomszéd megmondta, hogy ez így nem lesz jó.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Jaja :)
Csak nem értem miért az applet temeti itt sok huszár forumozó? Miért nem a Nokiát, Sonyt, HTC-t, blackberryt, asust, nexus mittoménmit amik negyed olyan eredményeket nem hoznak mint az apple. Elhiszem, hogy sokan megálmodták, hogy akkor ez most rossz, de hát az bazi messze van a valóságtól. Azért a világ cégeinek 98% még most is bármikor cserélne az apple-el szerintem.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Meg egy kicsit fejlodik az SEC es ugy is lehet mondani, hogy ok tobb smartphone-t adnak el, mint az osszes tobbi ceg egyutt :)

narumon
Persze mindent lehet mindenhogy nézni, de úgy is lehet, hogy az apple és a samsungon kivül senki nem ad el ennyi telefont még a környéken sem. Vagyis a samsung vagy az apple ÖNMAGÁBAN TÖBB okostelefont ad el mint az utánuk következõ ÖSSZES CÉG EGYÜTT. Így is lehet nézni.

A bevételi oldal rendben volt, a kiadási oldalon meg nagyot emelkedtek olyan tételek (kutatás-fejlesztési kiadások, új Apple boltok nyitása ...), amik viszont javíthatnak a jövõbeli eredményeken.

A tõzsdei elemzõk meg jobb lenne, ha most már elfogadnák az Apple irányszámait, véget ért az Apple-csoda idõszaka.
Elõbb azt kellene bizonyítani, hogy elrontotta az Apple, aztán lehet rátérni a "hogyanra". A rekord eladások nem azt bizonyítják, hogy bármit is elrontott volna, a piaci elemzõk fanyalgása is elsõsorban arról szól, hogy az elvárásokat nem szárnyalta túl "eléggé".
"A profit nem nott. "

Vagy megis?

"Comparing the two winter quarters' results over equal time periods of 13 weeks, Apple's revenues were up 25 percent and its earnings were up 13.5 percent over the year ago quarter. " - http://appleinsider.com/articles/13/01/24/nearly-one-third-of-apples-market-value-is-backed-by-pure-cash

Angolul nem tudoknak: a Y2Y tavalyi negyedev 1 hettel hosszabb volt, ezert ha ezt is hozzavesszuk a Q1 2013-hoz, akkor kiderul, hogy a bevetel 25% es a nyereseg 13.5% emelkedest mutatott.

A hozzaszolas tobbi resze alaptalan es tenyektol mentes talalgatas, melyet egyelore semmi sem tamaszt ala. A piacrol valo kiszorulasrol meg annyit, hogy jelent pilalanatban az USA smartphone eladasok 50%+ reszet adjak az iPhone-ok, mig a legnagyobb rivalis android reszesedese csokkent! Nem azt mondom, hogy ez mindig igy lesz, de veszharangot kongatni jelen pillanatban - $137bil kp mellett - egy kicsit izzadtsagszagu.

Az én véleményem szerint, az Apple ott rontotta el, hogy innóvációt nem hozott, az új modellekben, meg ez a térkép baki... ráadásul már fél évre dobják ki az új modelleket. Mikor azt mondta Tim Cook, hogy Jobs rengeteg energiát fektetett az Iphone 5-be azt gondoltam, na majd most kijön valami, ami méltó lesz hozzá, a halála után. Meg ugye voltak pletykák, hogy hajlított kijelzõ, zsinór nélküli töltõ. Erre megjelent az Iphone 5 behoztak egy csatoló szabványt, amiért mindenki anyázott, fõleg a kereskedõk, hogy akkor most mit is csináljanak, azzal rengeteg iphone dokkal.
Ilyenkor ugye be kell ruházni, én se ruháznék be 2 új töltõbe, meg dokkolóba. Mert egyszer már megvettem. Minek vegyek újat.
Ez volt a nagy innováció.
Gugli csinálja jól, õk ebben az esetben nem a haszonra hajtanak, hanem arra, hogy termékeik ott legyenek mindenhol. Õk elõbb meglátták a Kínai piacot, mint az Apple, most meg futnak a szekér után.
Guglinak vannak egyéb bevételi forrásaik, így megengedheti magának azt, hogy egy-egy szegmensben nincs haszna, elég ha a költségei fizetve vannak.

Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselõje.

Azért azt nem kell elfelejteni, hogy úgy ért el egy ilyen szerény, várakozáson aluli eredményt az Apple, hogy a legutóbbi termékpiacra dobás már világ méretû volt. Tehát nem arányos az eladás azzal, hogy most már mindenhol kapható volt a cuccuk.

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Nem nagyon látom a konkurencia 2*X%-os növekedését. Ha ugyanis a profitot nézzük és nem az eladott darabszámot, akkor a droidos eszközök nagyságrendileg gyengébb profitot termelnek, mint az apple. A droidon túl pedig mi maradt, mint konkurencia? Vergõdés (MS, Blueberry) vagy drámai visszaesés (pl. Dell).
Az tehát továbbra is abszurd, hogy valaminek azért csökkenjen az árfolyama, mert a piac "nagyobb rekordra számított".
"Haldoklás rekordokkal? No ez is egy érdekes felvetés :o"

A profit nem nott. Ez azt jelenti, hogy egyre tobb eladott keszulek kell azonos haszonhoz, tehat romlik a nyeresegesseg. Mindemellett ha egy ceg X%-al no, de a konkurencia 2*X%-al, akkor ez hosszutavon egy szetnyilo ollot eredmenyez, tehat nagyon gyorsan lecsokkenhet a piaci reszesedesuk. Viszont a globalis piac limitalt, tehat ez a csokkenes egy ido utan atvalt darabszamos csokkenesbe, ami viszont a piacrol valo kiszorulast hozhatja. Persze mindezt csak akkor amikor a mobil piac mar telitodott, ami azert meg odebb van.
http://www.youtube.com/v/9RZ-hYPAMFQ&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
narumon
Haldoklás rekordokkal? No ez is egy érdekes felvetés :o

A temetés még odébb van, de már megindult a haldoklás.
Lehet itt is temetni a haldokló, csõd szélén álló Apple-t...
← ElőzőOldal 2 / 2