Kémkednek a legnépszerűbb mobil alkalmazások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Ezeket kellene megtalálni, nem azokat, amikhez a user ad felhatalmazást.
In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?
"Az Androidra elérhetõ mobil programok sokkal kevésbé támadhatók ilyen szempontból, mint az Apple készülékeivel kompatibilis megoldások. ami meglepõ annak tekintetében, hogy a Google sokkal kevésbé ellenõrzi szigorúan a feltöltött termékeket, mint az Apple."
Ebbõl nekem az jön le, hogy apple készülékek veszélyeztetebbek, holott a trendmicro szerint pont fordítva:
"iOS has better security features than Android due to Apple’s pre-publication security testing and the platform’s overall resistance – but not immunity – to malware."
Akkor most melyik nem stimmel? Vagy csak én értem félre a magyar mondatot?
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
szerintem csak részben van igazatok ezzel a buta user gondolkodás nélkül okézzák le dologgal. Semmi különbség nincs egy windowsos programhoz képest, megbízol a programban vagy nem. (legfeljebb itt eleinte ismeretlenek a gyártók)
ha egy programot rosszindulattal hoznak létre akkor nézhetjük a listát mire adunk engedélyt. Öszintén, hány app nem kér engedélyt hálózati (internet) hozzáférésre (eddig kb 100% kért amit láttam). Megadtad, már használhatja is.
Ezzel engedélyt adtál hogy figyelje a hálózati forgalmat, kémkedjen más programok kapcsán? Szerintem logikaliag nem. Technikailag igen.
u.i. nekem csak tableten van android, és fb nuku. Nem is használom céges dolgokra, kis túlzással a gyerek játszik + adhoc gyors böngészésre kell, filmet nézni, meg ebook-ozni
Szvsz.
Tény hogy a legtöbb program szépen kér mindenre engedélyt, és köztük olyanok is amik meg kellenek. Ha minent komolyan vesz az ember akkor még egy angry birds se lesz telepítve.
Ha már említve lett a Windows, ott telepítesz egy programot, végig olvasod az EULA-t? kétlem. És mondjatok egyet amiben nincs benne hogy semmi felelõséget nem vállalnak programhibából okozott kárért meg egyáltalán bármiért.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.
Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.
Egyébként nem kell napokat olvasni, mivel a fenti kép is jól mutatja, hogy 5mp alatt végig futható mihez kell valaminek engedély.
Ha meg olyan debil vagy hogy ennyire sem vagy képes, akkor egyszerûen életképtelen vagy.
Volt már olyan app a telefonom közelében aminek a telepítõjénél megláttam mit szeretne elérni és azonnal leállítottam a telepítést és töröltem a telepítõt is. Mi az már hogy egy hétköznapi navigációnak vagy tudományos számológépnek szüksége van a kontaktjaimra, meg teljes elérés a hívásokhoz stb? Álljon már meg a menet. Annak a programnak max a kijelzõhöz lenne szabad hozzáférnie.
Ezen kívül Android alatt van vagy 5 fajta program ami a korlátozást szolgálja. Legjobb szerintem a pDroid (White Rabbit ROM alapból telepíti ha kéred) de az LBE sem rossz.
Vinfosra miért nem mondják hogy az m$ nézze meg az összes alkalmazást ami elérhetõ rá? 😄 kb ugyan az, mind2-re a hülye user telepíti ezeket, pedig az androidon még figyelmeztetést is kap róla...
Windows ugye a legelterjettebb asztali OS. Egyben a legtöbbet támadott és emiatt a legbiztonságosabb. Mert az OSX (amit annyian istenítenek) annyira primitív technikákkal válltafektethetõ, amit a Windows már a kilencvenes években kivédett. Linux más tészta, a sok disztro miatt nem egységes a biztonságának mérése.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Aki használ FB-t az meg ne rinyáljon hogy kifigyelik az apjjai. Már az oldal is erre alapszik, sokan meg önként és dalolva töltenek fel oda mindent. Remélem azért õk nem fogják kifogásolni a megfigyelést.
Nagypapi: Hogy kell telepíteni az appot?
Unka: Nyomj a letöltésre, majd végig továbbot.
Kb ennyi. Hagyjuk már ezt.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
alma ha 1-3%ban férges. Android? Még a playröl leszedett dolgokat si nézve 20-30%
Tavaly volt is errõl egy cikk it az sg-n.
www.icewebhu
Sajna a sok hülye csak azt nézi, hogy jé, ingyen app!
A többi meg next, next, fine mint a winen.
ennyit a spyPhoneról <#wave>#wave><#falbav>#falbav><#eplus2>#eplus2>
Ami szerintem kellene: Egy lehetoseg arra android alatt, hogy szelektiven tiltsunk le jogokat az alkalmazasoktol. Igy ugyan meg jobban fragmentalodna a piac es meg gyengebb lenne a kompatibilitas, de sokkal biztonsagosabba valna a platform.