35
-
sanyicks #35 olyat nem lehet csinálni... ez nem opcionális. -
weine #34 És mi van azokkal az appokkal, amik nem kérnek engedélyt és úgy szórják bele a világba az adatainkat?
Ezeket kellene megtalálni, nem azokat, amikhez a user ad felhatalmazást. -
M2 #33 Nem te értetted félre: nálunk különösen nagy divat fikázni az Apple céget és ha már ekkora igény van rá, hát kiszolgálják azt az "újságírók". Ennyi. -
#32 Még mindig LBE, Pdroid meg vagy 5 program van ami korlátozni tud.
-
#31 Ezzel itt valami nem stimmel:
"Az Androidra elérhető mobil programok sokkal kevésbé támadhatók ilyen szempontból, mint az Apple készülékeivel kompatibilis megoldások. ami meglepő annak tekintetében, hogy a Google sokkal kevésbé ellenőrzi szigorúan a feltöltött termékeket, mint az Apple."
Ebből nekem az jön le, hogy apple készülékek veszélyeztetebbek, holott a trendmicro szerint pont fordítva:
"iOS has better security features than Android due to Apple’s pre-publication security testing and the platform’s overall resistance – but not immunity – to malware."
Akkor most melyik nem stimmel? Vagy csak én értem félre a magyar mondatot? -
Major #30 Vagy megvásárolhassam a függetlenségemet és legyenek olyan fizetős alkalmazások, amik azért fizetősek, mert kivásároltam magam a "kémkedés" alól. -
Major #29 Ebben az egészben az a szép, hogy oké, hogy megmutatja telepítés előtt egy alkalmazás, hogy a telefon melyik funkcióihoz akar hozzáférni, de gyakorlatilag nincs is választási lehetőségem. Vagy elfogadom, vagy nem. Az lenne a fair, ha én adhatnám meg minden telepítés előtt, hogy mit használhat és mit nem. -
orkaman #28 (lesz benn 1-2 kisarkított dolog, csak hogy rámutassak pár dologra)
szerintem csak részben van igazatok ezzel a buta user gondolkodás nélkül okézzák le dologgal. Semmi különbség nincs egy windowsos programhoz képest, megbízol a programban vagy nem. (legfeljebb itt eleinte ismeretlenek a gyártók)
ha egy programot rosszindulattal hoznak létre akkor nézhetjük a listát mire adunk engedélyt. Öszintén, hány app nem kér engedélyt hálózati (internet) hozzáférésre (eddig kb 100% kért amit láttam). Megadtad, már használhatja is.
Ezzel engedélyt adtál hogy figyelje a hálózati forgalmat, kémkedjen más programok kapcsán? Szerintem logikaliag nem. Technikailag igen.
u.i. nekem csak tableten van android, és fb nuku. Nem is használom céges dolgokra, kis túlzással a gyerek játszik + adhoc gyors böngészésre kell, filmet nézni, meg ebook-ozni
Szvsz.
Tény hogy a legtöbb program szépen kér mindenre engedélyt, és köztük olyanok is amik meg kellenek. Ha minent komolyan vesz az ember akkor még egy angry birds se lesz telepítve.
Ha már említve lett a Windows, ott telepítesz egy programot, végig olvasod az EULA-t? kétlem. És mondjatok egyet amiben nincs benne hogy semmi felelőséget nem vállalnak programhibából okozott kárért meg egyáltalán bármiért. -
sanyicks #27 igen, mint androidnál. Ezt okézzák le gondolkodás nélkül a buta userek majd sírnak hogy ellopják az adataikat. -
#26 Nem érdekel ki minek tulajdonít jelentőséget. Le van írva mihez kér jogokat. Ha nem olvasod el az egyedül a te hibád, senki másé. -
eto demerzel #25 szoval ha egy app hoza akar ferni az adatokhoz megkerdi hogy engedem-e vagy sem. -
eto demerzel #24 az almara ott van a contactprivacy. szaol hogy ha egy hoza akar ferni az adatokhoz es megkerdi hogy engedem-e vagy sem. -
Merces #23 mindegy hogy beregeltél vagy nem ugyis akad pár nyominger aki feltölt rólad képet és még a neved is odabiggyeszti biztos ami biztos...... -
Merces #22 ..aha persze , meglepődnél mi minden gyüjt rólad infót amiröl nem tudsz különben az életképtelent meg a teljes populáció kilencven százaléka nevében kikérem magamnak ők ugyanis nem tudják, vagy nem tulajdonitanak neki jelentőséget...... -
#21 Ha nem olvasod el az nem mentesít semmi felől.
Egyébként nem kell napokat olvasni, mivel a fenti kép is jól mutatja, hogy 5mp alatt végig futható mihez kell valaminek engedély.
Ha meg olyan debil vagy hogy ennyire sem vagy képes, akkor egyszerűen életképtelen vagy. -
Szefmester #20 Én elolvastam már párat. Van pár vessnek tűnő de durva korlátozás. De ennek volt köszönhető hogy nem regisztráltam be mégsem a nyomás ellenére a fészbúkra. Ha én adok meg egy adatot magamról az még oké, de hogy csak úgy sunyiban gyűjtsenek még rólam... na az már másik kérdés.
Volt már olyan app a telefonom közelében aminek a telepítőjénél megláttam mit szeretne elérni és azonnal leállítottam a telepítést és töröltem a telepítőt is. Mi az már hogy egy hétköznapi navigációnak vagy tudományos számológépnek szüksége van a kontaktjaimra, meg teljes elérés a hívásokhoz stb? Álljon már meg a menet. Annak a programnak max a kijelzőhöz lenne szabad hozzáférnie. -
Merces #19 ..na persze te napokat töltesz e.u.l.a olvasással minden évben gratulálok..... -
#18 Így van.
Ezen kívül Android alatt van vagy 5 fajta program ami a korlátozást szolgálja. Legjobb szerintem a pDroid (White Rabbit ROM alapból telepíti ha kéred) de az LBE sem rossz. -
sanyicks #17 nem a guglinak kéne átnézni, hanem a usernek telepítéskor ;) ugyanis szépen sorban kiírja telepítés előtt milyen engedélyeket kér, és hogy egyet értesz-e ezzel. Én már több appot azért nem raktam fel, mert a funkciójához képest túl sok jogot akart.
Vinfosra miért nem mondják hogy az m$ nézze meg az összes alkalmazást ami elérhető rá? :D kb ugyan az, mind2-re a hülye user telepíti ezeket, pedig az androidon még figyelmeztetést is kap róla... -
tomcsa4 #16 Pontosan! Mennyien használják az Androidot? Sokan. Nagyon sokan. Mekkora asztalka már tele kajával? Na ná hogy jönnek az éhezők. De ez nem jelenti azt, hogy kevésbé biztonságos lenne, sőt!
Windows ugye a legelterjettebb asztali OS. Egyben a legtöbbet támadott és emiatt a legbiztonságosabb. Mert az OSX (amit annyian istenítenek) annyira primitív technikákkal válltafektethető, amit a Windows már a kilencvenes években kivédett. Linux más tészta, a sok disztro miatt nem egységes a biztonságának mérése. -
Szefmester #15 Valamint olykor szükséged van bizonyos appokra mert szegény okosteló önmagában képtelen a dologra (nem játékok), ezért letöltöd, alternatíva meg lehet ugyanilyen feltételek mellett van. Választhatsz az A,B,C kémkedő progi közül. Vagy a D nem használsz semmit verzió is megfelelő, csak akkor meg megint magad szivatod. De jó...
Aki használ FB-t az meg ne rinyáljon hogy kifigyelik az apjjai. Már az oldal is erre alapszik, sokan meg önként és dalolva töltenek fel oda mindent. Remélem azért ők nem fogják kifogásolni a megfigyelést. -
tomcsa4 #14 Aha! Tehát ha ide le van írva, meg páran azt mondják,akkor úgy is van? Az Android a legelterjedtebb mobil OS, gondolod hogy nem próbálkoznak vele? Gondolkodj ember!
Nagypapi: Hogy kell telepíteni az appot?
Unka: Nyomj a letöltésre, majd végig továbbot.
Kb ennyi. Hagyjuk már ezt. -
#13 Pedig át kéne. Mocsok drága az iPone, iPad ahhoz, hogy ez megengedhető legyen. -
#12 szegények, napi több tizezer appot nem néznek át teljesen..
alma ha 1-3%ban férges. Android? Még a playröl leszedett dolgokat si nézve 20-30%
Tavaly volt is erről egy cikk it az sg-n. -
Vol Jin #11 Gáz, hogy az Apple csak a saját szoftverboltján keresztül enged programokat telepíteni egy iphonera. És mégis férges az alma. -
csimmasz #10 Amúgy most emailban terjed nagyon sok olyan paráztató email amiben kérik a kártya számunkat és pinkódunkat, a hülyéket könyű megvezetni, ez van.
-
JÚ TYÚB #9 további jó mulatást ! -
csimmasz #8 Igy van, le van irva milyen engedélyeket akar magának a program, legyen már feltúnő ha egy fingó app teljes kontrollt akar az egész telefonon.
Sajna a sok hülye csak azt nézi, hogy jé, ingyen app!
A többi meg next, next, fine mint a winen.
-
JÚ TYÚB #7 mielőtt szétröhögöd az agyad előtte azért nem ártana elolvasni a cikket és az előtted hozzászólókat... pl. LBE privacy Guard, PDroid és a többit...
ennyit a spyPhoneról -
tomcsa4 #6 Az Android kevésbé érintett a kémprogramok telepítéében? Még csak január van, de ez az év vicce! -
KRTuning #5 El kellene olvasni az engedélyeket, nem pedig mindne szemetet letölteni ész nélkül. -
willcox #4 +1 -
#3 Pdroid.
Úgy korlátozott az appokat ahogy akarod. -
kvp #2 Az android azert kevesbe erintett, mert a nagy gyartok nagyon konnyen le tudnak bukni, abbol meg botrany lenne. Igaz, hogy tobb a szemet es a spyware, de a fontosabb szoftverek keszitoi jobban odafigyelnek magukra, mert tudjak, hogy a felhasznalok latjak mit csinalnak. Ios alatt csak az apple tudja pontosan, hogy kinek mire ad jogot, tehat nincs akkora esely a lebukasra, igy a nagyobb gyartok is tobbet megengedhetnek maguknak.
Ami szerintem kellene: Egy lehetoseg arra android alatt, hogy szelektiven tiltsunk le jogokat az alkalmazasoktol. Igy ugyan meg jobban fragmentalodna a piac es meg gyengebb lenne a kompatibilitas, de sokkal biztonsagosabba valna a platform.
-
Szefmester #1 "A 88 megvizsgált mobil alkalmazás közül 16 kapott a Trend Micro szakértőitől "nagyon kritikus" minősítést, melyek mindegyike rendkívül népszerűnek számít. Ide sorolhatók a Facebook- és LinkedIn-kliensek, a WhatsApp, a Skype vagy a Navigon navigációs terméke" És vajon az FB-n és Skypeon én miért nem lepődök meg?