• orkaman
    #28
    (lesz benn 1-2 kisarkított dolog, csak hogy rámutassak pár dologra)

    szerintem csak részben van igazatok ezzel a buta user gondolkodás nélkül okézzák le dologgal. Semmi különbség nincs egy windowsos programhoz képest, megbízol a programban vagy nem. (legfeljebb itt eleinte ismeretlenek a gyártók)

    ha egy programot rosszindulattal hoznak létre akkor nézhetjük a listát mire adunk engedélyt. Öszintén, hány app nem kér engedélyt hálózati (internet) hozzáférésre (eddig kb 100% kért amit láttam). Megadtad, már használhatja is.
    Ezzel engedélyt adtál hogy figyelje a hálózati forgalmat, kémkedjen más programok kapcsán? Szerintem logikaliag nem. Technikailag igen.

    u.i. nekem csak tableten van android, és fb nuku. Nem is használom céges dolgokra, kis túlzással a gyerek játszik + adhoc gyors böngészésre kell, filmet nézni, meg ebook-ozni

    Szvsz.
    Tény hogy a legtöbb program szépen kér mindenre engedélyt, és köztük olyanok is amik meg kellenek. Ha minent komolyan vesz az ember akkor még egy angry birds se lesz telepítve.

    Ha már említve lett a Windows, ott telepítesz egy programot, végig olvasod az EULA-t? kétlem. És mondjatok egyet amiben nincs benne hogy semmi felelőséget nem vállalnak programhibából okozott kárért meg egyáltalán bármiért.