59
-
Linkout #19 "amelyik nem kicsit, hanem teljesen eltéríti az összes fotont, és nem engedi bejutni a spájzba."
AJTÓ and/or FAL :) -
pet0330 #18 Én elkeztem olvasni, de ez váááááá kb ennyivel le tudom írni :D -
#17 A fotont egyenesvonalú mozgásából (máramennyire a téridő dimenziótengelyeinek aktuális görbületéhez képest viszonyítva egyenesnek lehet nevezni) kimozdítani csak a végtelen tömeggel rendelkező objektum tud, mint pl. egy fekete lyuk, hiszen a foton tömege zérus. Hogyan lehetséges akkor hogy a spájzban sötét van mégis, mikor a konyhában feloltottam a lámpát? Valahol a konyha és spájz között kell lennie olyan végtelen tömeggel rendelkező objektumnak amelyik nem kicsit, hanem teljesen eltéríti az összes fotont, és nem engedi bejutni a spájzba.
:ASD:DDD -
vumbi #16 en megprobaltam elolvasni. valahol ott hagytam abba amikor egy sorban bebizonyitja hogy semmi = vegtelen.
vegteleneul elegans es egyszeru moszer :D -
#15 -
WoodrowWilson #14 Dehogynem, le is van írva a blogjában, de inkább ne olvasd el, ha jót akarsz magadnak. -
Linkout #13 Nem te vagy az aki azt mondta, hogy fekete lyuk mindenhol keletkezik ahol leoltják a villanyt? :) -
#12 Amit belinkeltél, az lenne a "Publikáció"-d?
-
#11 Nagyon okosakat írsz. Folytasd kérlek. NE! -
Linkout #10 "ez a tudós..." beszarsz... ember ez te vagy megint egy új nick alatt. És minden ilyen támájú cikkhez idelinkeled. -
pet0330 #9 Te elolvastad h mit írtál ott? :O ( De most komolyan....ugye ezt te se hiszed el? ) -
Peetkiller #8 Igazad van nagyon sok olyan dologban, amit a blogodon állítasz, azért is olvastam el, mert kb én is 3 éve írtam le először, hogy miként működik az univerzum. Nincs szándékomban téged plágiummal vádolni, s elvárom tőled is ugyanezt. Én kicsit másként közelítettem meg a kérdést, de a lényeg ugyanaz, mint nálad. Mindenért a pí felel. Maga a gravitáció tényleg térgörbület, de én a magyarázattal a térgörbület keletkezésének módját állapítottam meg. Ugyanis az atom felépítése a benne munkáló energiák függvénye mindig, és ez az a folyamat ami az atomszerkezetet gömbformába kényszeríti, (ami persze nem pontos, mert csak az atomot alkotó kvarkok formáját szabja meg)és egyben felveti a kérdést: Hogy lehet valami planck méretekben gömbölyű? Sehogy! Épp úgy, ahogy egy tv képernyőjét sem tudod kirakni tökéletesen kör alakban pixelekből, a pí értéke miatt! Minden sornál csúszik egy kicsit. De az anyag ezt a problémát megoldotta, mert létrehozta a gravitációt, mint térgörbületet. Úgymond kivág egy szeletkét a térből, ezért minél több anyagot találunk egy helyen, annál erősebb lesz a tértorzító hatás is. Ez a gravitáció. Csak annyi, hogy nem mindenhol találunk ugyanolyan sűrűségű teret, és ahol a tér sűrűbb, ott a fény, és a fénysebesség miatt az idő is lassabban halad. -
bvalek #7 Az én olvasatomban az ekvivalencia-elv lehetséges sértéséröl van szó. Hát sok sikert hozzá, de én nem füznék hozzá vérmes reményeket... -
kvp #6 Valamennyi tergorbulet mindenkeppen van, mert egyreszt a Fold kering a Nap korul, az meg az Tejut kozepe korul. Csupan a jelenlseg elofordulasanak statisztikai csokkeneset lehet varni. Persze mindezt ugy, hogy valoszinuleg a Fold es az egesz Naprendszer gyorsul (vagy a Tejut kozepe korul, vagy az egesz galaxissal egyutt).
"És most akkor kisebbet vagy nagyobbat pukkan az atombomba a világűrben?"
Mivel az atommagok kozti reakciokra alapul, ezert ez a jelenlseg nem befolyasolja, ezert kb. ugyanakkorat. (leszamitva, hogy nincs legkor)
ps: Egyebkent a relativitas elmelet a cikkben emlitett valtozata nem pontos, a teljes alakban meg van adva, hogy melyik m-re vonatkozik. Az viszont jo marad ha a cikkben emlitett allitas igaznak bizonyul akkor is. Az egyszeru alak csak akkor jo, ha v<<c. -
prybaby #5 És most akkor kisebbet vagy nagyobbat pukkan az atombomba a világűrben? -
VackorTörp #4 na ez a tudós már pedzegeti végre azt amit én már 3 éve publikáltam.
http://arakistor.blog.com/univerzum/ -
#3 Én nem vagyok egy fizikus és vajmi keveset értek hozzá, de számomra logikusnak és hihetőnek tűnik amit mond. -
#2 Mindjárt jön a helyi troll és elmagyarázza, hogy:..."Szélhámosság." -
Zenszkij #1 egyetértek, szerintem igaza van, logikus, hogy gravitáció közelben mások az eredmények