294
-
Papichulo #254 "Ehhez képest a CIA azt jelentette véglegesnek, hogy nem találtak"
Azt kivanod bizonygatni, hogy a CIA meg sohasem tevedett? Elvileg pont ok beszeltek a WMD-krol eloszor... most akkor szerinted eloszor volt igazuk vagy masodszorra? -
#253 Ehhez képest a CIA azt jelentette véglegesnek, hogy nem találtak -> baromságot beszélsz. -
#252 Jaj most jon a megsertodok duma, meg a kamura hivatkozas. :P
Oreg bujj is vissza az odudba es kerj meg valakit, hogy gyujtson tuzet, hatha megvilagosodsz.
Csak hogy tudd, lehet venni grenade launchert az USAban a weapon storekban, csak loszert nem lehet kapni hozzajuk!!!, csak flare,smoke vagy CS (gas) granatot.
Itt latszik hogy fingod nincs mit lehet es mit nem.
-
#251 Most amikor leirom, hogy gepfegyverek, kitalalja, hogy nem katonai fegyver.
:P
-
Papichulo #250 "Debil gyerek ott linkeltek be a CIA jelenteset,"
Az anyukaddal beszelj igy te paraszt! Vegig megadtam neked a tiszteletet es forrasokkal tamasztottam ala mindent. Te meg csak butan mondogattad a hulyesegeidet, minden bizonyitastol mentesen... nincs szuksegem a kozonseges stilusodra, elj tovabb a korlatolt vilagodban! -
#249 WTF ? Ember eloszor tanuld meg mit jelent a may be.
Azert mert feltetelezeseket nyomatnak bullsh*t szoveggel es egy darab tenyt nem kozolnek.
Blabla az egesz cikk, ugyanolyan amit te muvelsz. Te mar olyan okos vagy hogy a CIA jelentese a a folyamatos vizsgalodasrol es a meg is eredmenytelen kutatasrol is ervenyet vesztette. Mar reg megbukott minden fronton az Ensznel,Natonal,Angol mediaban a tomegpusztitto iraqi fegyverek lete, de te meg mindig itt nyomod ezt a baromsagot.
Ezert tudsz csak ilyen kamu blog meg szoveges maszlaggal jonni semmi egyebbel.
-
Papichulo #248 "Persze egesz vegig csak terel a gyerek, meg kamuzik"
Gyereknek az iskolatarsaidat szolitsd! Nem vagyok a haverod!
"Bushmaster A1 Semi-Automatic 223 Remington/5.56 NATO 30+1"
NEM katonai fegyver! Az meg maximalisan inkorrekt, hogy az idezeted ("and accept the military M203 Grenade Launcher") nem szerepel a lineklt oldalon
Igy van eredetileg: "(designed originally to accept the military M203 Grenade Launcher) "
Semmi sem bizonyitja, hogy most is kepes ra. Azt sem bizonyitja semmi, hogy ezt a fegyvert az Avarage Joe meg tudja venni es nem csak mondjuk LEO-k... -
#247 Debil gyerek ott linkeltek be a CIA jelenteset, ami mellesleg nem valami ismeretlen blog bejegyzese, hanem egyik nagy amerikai media hivatalos jelentese. -
Papichulo #246 2005-os cikk. Azota bebizonyosodott, hogy megis voltak.
"In 2006, former Iraqi general, Georges Sada, who served under Saddam Hussein before he defected, wrote a comprehensive book detailing how the Iraqi Revolutionary Guard moved weapons of mass destruction into Syria, before the US-led action to eliminate Saddam Hussein’s WMD threat, by loading the weapons into civilian aircraft in which the passenger seats were removed." - http://patdollard.com/2012/07/syria-may-be-preparing-to-use-saddam-husseins-wmd/
Amugy sem ertem, hogy hogyan gondolhatja barki epeszu ember, hogy amig az irak-irani haboruban, majd utana a kurd lakossag ellen gondolkodas nelkul vetettek be sajat gyartasu vegyifegyvereket a hatalmas keszleteikbol, azok csak ugy eltunnek egyik naprol a masikra nyom nelkul...
-
#245 Persze egesz vegig csak terel a gyerek, meg kamuzik. :D
Mar a gepfegyverekrol is.
http://www.budsgunshop.com/catalog/index.php
Javaslom megtekinteni mondjuk a Bushmaster A1-t link
10 loszer mi ? :D (Capacity 30+1) and accept the military M203 Grenade Launcher
Vedelmi fegyver lol
-
Papichulo #244 "Ezt te itt komolyan gondolod ? Mutasd a kepeket stb."
Te komolyan ennyire buta vagy? Csak a fenykepnek hiszel, de a szovegnek nem? Fenykepet szerinted nem lehet hamisitani csak szoveget?
Meg aztan te lennel az, aki egy fenykep alapjan meg tudja allapitani egy hordozoeszkozrol, hogy annak milyen harci toltete volt?
De tessek: http://samuelgordonstewart.com/2010/02/another-wmd-found-in-iraq
A Balir botrany azert tort ki, mivel o nuklearis fegyverekrol beszelt es ilyeneket valoban nem talaltak. Viszont WMD!=nuclear -
hagyimiklos #243 Cia's final report no wmd found iraq
Lám, itt vannak már olyanok is, akik az amerikai titkosszolgálati jelentéseknél is többet tudnak.
Ők nem találtak, de egy okoskodó magyar gyerek, az igen. -
Papichulo #242 "Az meg egy hazugsag eleve, hogy finnorszagban ugyanannyira elterjedtek a lofegyverek. "
Ki es hol allitott ilyent???
"Ezeket is beleszamoljak ok a fegyverek koze es ezekbol tobb tizezer darab van magankezen"
"Prezentalj akkor valami statisztikat, hogy ennek az 1.6 millio lofegyvernek hany szazaleka nem kepes lovedek kilovesere vagy alacsony torkolati energiaju!"
"es erdekes atsiklasz az automata fegyverek kerdesen."
Melyik reszen siklottam at?
"Actually it depends on what state, you can legally purchase rifles and shotguns in pretty much every state but they are limited to 50 caliber and under (less in some states) and limited to semi automatic (some states require a fixed 10 round magazine limit).
ALL guns are required to be registered and a waiting period is the norm (to provide time for a background check).
In some states a class III federal firearms license can allow you to purchase an automatic weapon but this is restricted to mainly law enforcement, gun dealers and weapons manufacturers.
Weapons developers and manufacturers for military equipment can be licensed to manufacture heavy caliber weapons and explosives (this is the case in most countries, the difference being many countries these are state owned ONLY).
Handguns require registration and a background check and are more tightly regulated (even resulting sales bans in some cities, ironically resulting in HIGHER violent crime rates, these laws have been overturned because they were found to be unconstitutional)." - http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081104003405AAudUwN
http://www.theblaze.com/stories/2013/01/11/so-what-is-an-assault-rifle-really-we-look-at-the-definitions-and-how-the-term-is-demonized/ -
#241 HAHAHAHA, varj en is belinkelek egy szoveges postot, hogy nem talaltak.
Ezt te itt komolyan gondolod ? Mutasd a kepeket stb.
Ahogy az USA szokta csinalni a nagy onmagasztolasat igazolva.
Mar Blair is beegett ezzel a kamu szoveggel, pedig ot aztan vedte a nagy testver. -
#240 Terelj csak, terelj. Nem jo az analogia.
Vagy nem tudsz olvasni. Az meg egy hazugsag eleve, hogy finnorszagban ugyanannyira elterjedtek a lofegyverek.
Csak hogy lasd:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gun_politics_in_the_United_States
USA (firearms per 100 residents): 89
Finland (firearms per 100 residents): 32
*Finland Firearms categories (amik nem is lofegyverek valojaban)
Gas guns
Signal pistols
Blackpowder weapons
Ezeket is beleszamoljak ok a fegyverek koze es ezekbol tobb tizezer darab van magankezen a 290,000 pisztoly kategoriaban.
De megint csak terelsz es erdekes atsiklasz az automata fegyverek kerdesen.
-
Papichulo #239 "Hat hogyne csak az USA ugye elfelejtette mutogatni ?"
"WASHINGTON, June 29, 2006 – The 500 munitions discovered throughout Iraq since 2003 and discussed in a National Ground Intelligence Center report meet the criteria of weapons of mass destruction, the center's commander said here today."
http://www.defense.gov/News/NewsArticle.aspx?ID=15918 -
#238 Hagyjal mar azzal a kamu bullsh*t szoveggel
Wikileaks megmondta talaltak ? Hat hogyne csak az USA ugye elfelejtette mutogatni ? Ok mar csak olyanok, hogy nem mutogatjak azonnal a nagyszeru eredmenyeiket es pont ezt hallgatjak el a mediakban, mint pl Bin-Ladennel.
Hol vannak a kepek ? Semmit nem talaltak ott, nem veletlenul tamadtak utana Blairt hosszu honapokig az ENSZ-ben es a sajat mediaikban is. -
Papichulo #237 "majd a rendőrség megvédi őket amokor olyan távolságok vannak, hogy mire kiérne a rendőr már a hullája oszlani kezdene." (#214)
"Mert eszak europaban kis tavolsagok vannak ,meg Kanadaban." (#215)
Mivel Finnorszagban is elterjedtek a lofegyverek, ezert ez analogiad nem jo, mivel akar ezert is lehet alacsony a gyilkossagok szama. Tehat nem tamasztottad azt ala, hogy a rendorseg a nagy tavolsag eseten is kepes az emberek megvedesere... eszakon is meg tudjak vedeni sajat magukat az emberek. -
csimmasz #236 Te kötözködsz folyamatosan, meg sértegeted az embert, tudod van akit nem hat meg valaki szánalmas vagdalkozása.
Lehet értelmesen, indulatok nélkül is fórumozni.
Ha te kultóráltan szólitasz meg akkor én is meg adom a tiszteletet neked, de ha ócsárolod az embert akkor mire vársz?
Csak, hogy tudd nem fogom a Magyar csatornákat, nem is érdekelnek.
Ha majd kicsit kinősz az ovis korból akkor talán te is kicsit vissza veszel.
Amúgy meg nekem nem kell bizonyítanod semmit, tisztában vagyok azzal, hogy nem voltál te sehol sem.
-
Papichulo #235 "Wikileaks’ new release from purloined files of the Department of Defense may help remind people that, contrary to popular opinion and media memes, the US did find weapons of mass destruction in Iraq, and in significant quantities."
http://hotair.com/archives/2010/10/24/wikileaks-documents-show-wmds-found-in-iraq/
"The last convoy of U.S. soldiers pulled out of Iraq on Sunday, ending nearly nine years of war that cost almost 4,500 American and tens of thousands of Iraqi lives, and left a country grappling with political uncertainty." - http://www.reuters.com/article/2011/12/18/us-iraq-withdrawal-idUSTRE7BH03320111218 -
#234 De azt kécccccer is megtalálták! -
ManoNegra #233 Tudod mit találtak? Amit az USA adott el nekik. :DD -
#232 LOL. Hatalmas. Jokat rohogok. -
#231 Talaltak nagy semmit.
Kivonultak megis mikor ? :DDDD
http://www.usf-iraq.com/
" January 2, 2013 · No Comments
BAGHDAD — U.S. Soldiers here reached out to help their Iraqi neighbors harvesting in a date palm farm …" -
#230 Őszintén, te ki vagy én nekem neked kelljen bizonyítanom?
Kommentjeid alapján egy utolsó senki aki már 15 éve nézi napi szinten a barátok köztet illetve a jóban rosszbanbanbanban-t -
csimmasz #229 Várj két külön dologról van szó!
Én a kisbarátunk "Vaszilij Artyom" ujabb értelmetlen piszkálódására reagáltam, amit egy másik topikban kezdtünk el és amire azt gondoltam le is zártunk.
Szóval ennek semmi köze ehez a cikkhez.
Amúgy ami a kérdésedet illeti, nem tudom mit keres Amerika Irakban, nem tudom menyi katona állomásozik, nem is érdekel.
Tudod miért nem, mert nem vagyok Amerika sem Közelkelet imádó vagy utáló.
Amerikában rengeteg gond van ahogy Iránban is vagy Irakban csak mindenhol más és más.
Én akkor vagyok ideges amikor a Saját bőrömön tapasztalom ezeket a gondokat.
Mint a Válság ami Amerikának is köszönhető, vagy a menekült áradatnak aminek mondjuk inkább líbia és Egyiptom a forráse mintsem Irán vagy Irak. -
#228 Mivel erveltem en ?: LOL
Joember a tavolsagokkal a haverod ervelt, hogy allitolag a nagy tavolsagok miatt kell a fegyver, mmert nincs mindenhol kozbiztonsag, mikozben a gyilkossagok kirivoan magas reszet a varosokban kovetik el.
Erre hoztam fel, hogy ugye azert nincs annyi gyilkossag az eszak europai orszagokban es kanadaban, mert nagy a tavolsag.
Semmi koze nem volt annak a mondatnak mashoz. Olvass vissza es ne talalj ki mas tortenetet.
-
Papichulo #227 "melyik USA szovetseges Nato tag talal, ki majd megint biologiai vagy egyeb fegyverekrol meseket"
Azzal azert ugye tisztaban vagy, hogy igenis talaltak WMD-ket Irakban?
"Oszinten mit keres meg mindig az USA mondjuk IRAK-ban ?"
Azzal is ugye tisztaban vagy, hogy mar 2011-ben kivonultak Irakbol? -
csimmasz #226 Tudtam hogy anyázni fogsz!
Te ide jársz Trollkodni, igaz?
Lehetsz vagy 15 éves, azok okosabbak mindenkinél, és ha valami nem megy ésszel majd megy erővel, azt hiszik.
Te kis világjáró, na mesélj milyen útvonalon jártad be Afrikát meg a közelkeletet?
Hantagép mesélj az utadról, mutasd a pecséteket amiket kaptál. -
#225 Az EU-t ne erdekelje Iran, de az USA-t erdekelje mi ?
Alig varom ,melyik USA szovetseges Nato tag talal, ki majd megint biologiai vagy egyeb fegyverekrol meseket, hogy az olajukra rategyek a kezuket amibol a nagy szovetseges fog leginkabb profitalni.
Oszinten mit keres meg mindig az USA mondjuk IRAK-ban ? Hiszen mar eliminaltak az orszag, a vilagra veszelyes vezetojet.
Amugy a fegyvertartasra visszaterve meg egy szoval.
Az olyanoknak akik osszemosssak a kanadai allapotokat az USAhoz kepest es beszelnek kicsi elteresrol.
http://www.politifact.com/virginia/statements/2012/jan/27/jim-moran/rep-jim-moran-says-us-gun-homicide-rate-20-times-h/
"The U.S. gun homicide rate is 20 times the combined rate of other western nations,"
"In addition to the U.S., the study included Australia, Austria, Canadap, Czech Republic, Finland, France, Germany, Hungary, Iceland, Italy, Japan, Luxembourg, Netherlands, New Zealand, Norway, Portugal, Slovakia, Spain, Sweden, United Kingdom (England and Wales), United Kingdom (Northern Ireland) and United Kingdom (Scotland)." -
Papichulo #224 "Te is mirol beszelsz. Finorszagban van fegyver es agyonolik egymast ugye, mert nagyok a tavolsagok ?"
Nem, te azzal erveltel, hogy Skandinaviaban is nagy tavolsagok vannak es megis szabalyozzak a fegyverviselest, mivel ott biznak a rendorsegben... vagy felreertettem valamit?
"Meg melyik idiota gondolja, hogy legalis geppisztolyok, aknavetok, granatok kaphatok onvedelemre ?"
Hol kaphatok aknavetok onvedelemre? Szerintem sehol...
"Biztos azert lattunk mar magankezben tankot birtoklo randalirozot a TV-ben"
En meg nem lattam... volt egy nagyon regi film, ahol egy bedrogozott NG katona kiment a laktanyabol egy M60 MBT-vel. Magankezben levo harckocsival randalirozast nem lattam... foleg nem eles fegyverrel rendelkezo eszkozzel!
"finnorszagban a lofegyverek kozes soroljak a gazpisztoly,borspisztolyt stb ami benne van a kimutatasban es nincs az USA-ban"
Prezentalj akkor valami statisztikat, hogy ennek az 1.6 millio lofegyvernek hany szazaleka nem kepes lovedek kilovesere vagy alacsony torkolati energiaju!
"Az a kijelentes meg egyszeruen nem igaz, hogy nem lehet venni automata katonai fegyvereket az USA-ban."
Automata katonai fegyvereket nem lehet barmelyik sarki boltban beszerezni, hanem egy hosszu es komplikalt folyamat eredmenye. Ezek nagyon draga fegyverek es keves embernek van ilyen.
"Aztan az nagy eredmeny, hogy nem ezek a fegyvereket tuntetik el, hanem 50-es tar helyett 30assal kapod."
Vannak olyan allamok, ahol 10 loszer a maximalis kapacitas barmely fegyvernel. Ez IS eredmeny... sajnos az NRA tulzottan nagyhatalmu -
#223 Te olvastad a cikket vagy csak a kurva anyád?
Nevetnem kell rajtad. -
csimmasz #222 Mivan kisvitéz!
Megsebzett kis lelked elégtételért kiált?
És mi köze van hozzá annak milyen állapotok vannak Iránban, mikor a problémát az idetelepülő bevándorlók okozzák?
Nehogymár érdekelje az EU-t, hogy Iránban mit lehet és mit nem.
Az EU saját törvényihez igazodjon a bevándorló és ne fordítva.
Majd engedélyezik az emberevést is igaz, mert Afrika egyes törzseiben elfogadott.
Ha lenne csöpp eszed inkáb csenben maradnál, ha bölcset nem tudsz hozzá szólni. -
#221 "Más kultúra más jogszabályok, más törvények."
Érdekes módon ezt a mondatot nem hallani teszem azt az Irániakra... :) Nevetséges vagy minden szempontból. -
#220 LOL?
-
#219 Te is mirol beszelsz. Finorszagban van fegyver es agyonolik egymast ugye, mert nagyok a tavolsagok ?
Milyen osszegfugges ez ?
Meg melyik idiota gondolja, hogy legalis geppisztolyok, aknavetok, granatok kaphatok onvedelemre ? Hat hogyne. Biztos azert lattunk mar magankezben tankot birtoklo randalirozot a TV-ben, hogy eliminal a rendorseg, mert ugye semmi egyeb nem kell hozza csak ervenyes jogositvany hozza es meg nem is kell az ilyen gyujtok altal megvett jarmuvek fegyverzeteit deaktivalni csak regisztralni a jarmuvet.
Ja es megvalami finnorszagban a lofegyverek kozes soroljak a gazpisztoly,borspisztolyt stb ami benne van a kimutatasban es nincs az USA-ban. De meg igy is osszehasonlithatatlan az USA 89%-os fegyverbirtoklasahoz.
De mint irtam nem ez a lenyeg, hanem egy vicc hogy gepfegyverek vasarlasanak lehetoseget itt egyesedek osszevonjak az onvedelemmel.
Az a kijelentes meg egyszeruen nem igaz, hogy nem lehet venni automata katonai fegyvereket az USA-ban.
Raadasul a sunset (assault weapons) torvenyt egy csomoszor meg sem tudtak ujitani.
De biztos az AR-15,TEC-9 es az AK-47 az vedelmi fegyver es azert lehet kapni a fegyverboltokban.
Aztan az nagy eredmeny, hogy nem ezek a fegyvereket tuntetik el, hanem 50-es tar helyett 30assal kapod.
Bravo. -
Papichulo #218 "Mert eszak europaban kis tavolsagok vannak"
Khmmm
"In Finland there are 32 privately owned firearms per 100 civilians according to the Finnish Ministry of the Interior.[1] By the end of 2006 there were more than 1.6 million licensed firearms.[1] Averaged among Finland's population of 5.3 million it comes to 30.5 per 100 people. Another study puts the number of firearms per capita as high as 0.55"
"The number of firearms a person can own is not limited in any way."
http://en.wikipedia.org/wiki/Gun_politics_in_Finland -
Papichulo #217 "Polgari jog a gyilkolas fegyverrel ?"
Nem, polgari jog az onvedelem a fegyverrel!
"Meg kell szigoritani a fegyvertartast es nem lesz tobb 100 millio fegyver az USAban."
Komolyan azt gondolod, hogy az USA allampolgarok majd tomegesen allnak sorba beszolgaltatni a fegyvereiket?
"Pancelokol ?"
SEHOL sem lehet kapni meg konnyu panceltoro fegyvereket sem!
"Meg is mihez kell automata katonai fegyver amit meglehet venni a boltokban ?"
Mar regen is volt ilyen torveny, melyben bettltottak a katonai fegyvereket (pl. assault rifle). Manapsag peldaul nem vehetsz akarmilyen tarat az onvedelmi fegyveredhez, hanem korlatozva van a merete.
En eltem olyan orszagban, ahol nekem is volt pisztolyom (Sig Sauer SP2340) a kozbiztonsag ramaty allapota miatt es en peldaul olyan tarat kaptam hozza, melyre ra volt irva, hogy "Law Enforcement use only!".
Itt egyebkent fegyverviselesi engedelyt csak pszichologiai vizsgalat utan adtak, de fegyvertartasi engedelyt, konnyebb volt szerezni. Szamomra peldaul nyugalmat jelentett, hogy meg tudom vedeni magamat es ezert rendszeresen jartam is loterekre gyakorolni es mint ilyen nem hiszem, hogy nem tudtam volna cselekedni egy kritikus pillanatban.
Mindazonaltal en sem tamogatom, hogy peldaul MO-on liberalizaljak az eziranyu szabalyozast. Ez az orszag messze nem erett ilyesmire,
-
csimmasz #216 Igen, de a vita arról megy, hogy bevonni a fegyvereket, nem?
Más kultúra más jogszabályok, más törvények.
Nyilván a fegyverlobbi is keményen ellenezné ezt a vak is látja, de szerintem sem lenne megoldás a fegyverek elvétele a civilektől, a gyilkosságok elenyésző részéért felelősek a rendes polgárok, a legtöbbet a bandák meg bűnözők követik el, tőlük, hogy vennék el a fegyvereket?
Sajnos ez már megoldhatatlan, amíg az a követendő példa az aki gengszterkedik meg erőszakra uszít, mint az idióta repperek meg hip-hop faszfej feketék/fehére/spanyol ajkúak, stb.
-
#215 Mert eszak europaban kis tavolsagok vannak ,meg Kanadaban. :D
Jah es a gyilkossagok 90%-at a nagyvarosokban kovetik el. Te megis mirol beszelsz ?