16775
banner
  • Renegade
    A Steamen most olcsóbb a W3 + DLC-k, mint GOG-on a GOTY
  • Rony94
    Én most kezdtem Skellige-ben és 21-es szintű vagyok. Ha az neked elég, átdobhatom a mentésem.
  • bajgunar
    MM-ba most 3.999.- !!!!
  • molnibalage83
    A bibi az, hogy nálam EE mod mentés van és hiába nincs fel a mod, a tárgyak statjai törlés után is gázak. Mindent újra le kell gyártni.
  • FartingSquirrel
    Megértem, én ugyan ilyen vagyok (utálok ismételni), de a Witcherben szerintem van rá lehetőséged, hogy mésképp kezdj neki küldetéseknek, másképp oldd meg őket, szóval nem kell feltétlen ugyan azt végigcsinálnod. :)
  • IdealTunes

Nekem bárhonnan jó lenne a mentés, csak ne az eleje legyen. Nem tudom milyen más karakterével játszani, sosem csináltam. De eljutni újra idáig?
    Szép az egész, meg minden, de ugyanazokat a beszélgetéseket újra végigtolni. Futkározni össze vissza úgy, hogy tudom mi vár rám, hát... :)

Mindegy, azért köszi!
  • xido
    balra akkor még sose mentem ennyire.túl van a dezertőrön,akit meg kell menteni a folyóparton..utána én mindig átúsztam a kocsmába..aztán meg mentem a dolgomra :))))
  • molnibalage83
    Eldugott apró szarság...? Két végigjátszás során Velene érkezéskor gyakorlatilag elkerülhetetlen...
  • xido
    Mindig van valami eldugott apró szarság,hihetetlen...
    Gondoltam egyet egyszer és elindultam egy olyan irányba,amerre addig még nem..erre egy örök tűz papjába futottam,aki adott nekem egy kis tisztogatós küldit..

A másik ami tetszett nagyon,mióta megvan a két kieg.és bele is épül a játékba..és valahol csavarogtam,még messze nem azon a szinten..és már csak kérdőjeles - túl erős - dögök jöttek..menekültem,erre belefutok a rúnamester táborába..élmény volt,mikor még sehol se vagyok hozzájuk :)
  • Madi92
    Ááá, akkor sosem fogom látni, mert mindig a másik úton megyek.. :D

Amúgy kemény, hogyha megölöd a katonákat a keresztútnál, teljesen más jó pár dolog. Annyira részletes a játék, hogy hihetetlen.
  • Anonymus11234
    Asszem a bárós küldinél, amikor a gyerekének kell "segíteni" és ha a sámán módszerét választod, akkor lesz szerepe :)
  • Madi92
    Minden fajta spoiler nélkül kérdezném, hogy ennek a helynek lesz valami szerepe? Farkas tisztás a becses neve. Velenben található, hollószirt, hangafalva és feketeág között. Van itt három kisebb kőoszlop, amiket meg lehet gyújtani, meg vannak nagyobbak, amiken jelek vannak. Próbáltam bizonyos sorrendben gyújtogatni őket, de semmi. Csak immersion szempontból van ez itt?
  • DantesHUN
    Szerintem annyira könnyű a játék és én meg akkorra király vagyok hogy a monitort is kikapcsolom legnehezebb fokozaton persze, de így se nyújt semmilyen kihívást.
  • Madi92
    Hát, ha használsz mindent ami rendelkezésedre áll, akkor végül reális a dolog. Én most vagyok lvl 10(halálfutam szintén). Tegnap harcoltam a sikoltóval. Hát leizzadtam rendesen. 8 percig tart a fecském, elfogyott majdnem.. :D Izgalmas volt.

De pl fyke szigetén, mikor a sámánt kell védeni, az "ősatyák éjjelén???". Na azt vagy 8x kezdtem újra, mivel nem nagyon találtam a megfelelő taktikát, illetve nem tudtam fecskét csinálni, mert csesztem felkészülni. (Nem volt nálam fecskefű, preparation moddal kell a kotyvasztáshoz mindig)
    Utoljára szerkesztette: Madi92, 2016.11.23. 13:23:53
  • xido
    még az elején sem...jó..de...a falkában járó dögökkel sokat lehet szívni..de a nagyobb egyke dögök valamiért marha könnyűek most nekem halálfutamon...bár lehet azért csak,mert a mostani újrakezdésben nyomatom a lötyiket,olajokat és bombákat tisztességesen..
  • Rony94
    Csak az elején. Hidd el, később tényleg jóval egyszerűbbek lesznek.
  • Anonymus11234
    Én meg nagyon szenvedek legnehezebb fokozaton,pedig én már elég veterán vagyok a játékokban, inkább vissza is vettem eggyel, szóval szerintem az emberek többségének a legnehezebb fokozat is elég nehéz :D
  • Madi92
    Igen, nézegettem mihez mi kell. Pl rőtbagolyhoz kell arakász méreg, hát LvL 10 környékén velenben, nem hiszem, hogy dúskálni fogok még benne.
  • molnibalage83
    Az EE modban a potion length nagyon hosszú, viszont az erőforrások miatt meg kell gondolni, hogy mikor iszogatsz.
  • Madi92
    Na, én meg közben nézegettem modokat.
    Találtam egy preparation nevűt, meg egy witcher 2 potion length nevűt. Elsőre azt mondom, hogy ez a kettő jól kiegészíti egymást.

Preparationban be lehet állítani egy rakás dolgot, illetve tábor tűzet igényel minden fajta kutyulás vagy skill tanulás, behelyezés stb.
    Beállításokban a teljeség igénye nélkül: Étel ital harc közben nem fogyasztható; tábor tűz kell vagy sem, (Lehet spawnolni némi fából tűzet); milyen anyagok kellenek az alchemyhez(Pl lehet olyat, hogy újra le kell gyártani a potit, mint az első részben, illetve ezt külön be lehet állítani bombákhoz, olajokhoz, mutagénekhez)
    Olajokat is le kell gyártani 4 (vagy beállítástól függően akár 20) használat után. Ezeket szintén nem lehet harc közben használni, tehát értelmet nyer az olajjal kapcsolatos skill ág is. Illetve, már nem lehet az egészet egy alkoholból megoldani, hanem manuálisan kell újratöltögetni a dolgokat.

És akkor itt jön képbe a Witcher 2 Potion Lenght, mivel ezzel ki lehet küszöbölni, az alapanyagokért való rohangálást. Alapból 5, 10, 15 perc a hatóidő, a potion minőségétől függően. (Ugye 3 fajta lehet) De, ha valaki alkímiára gyúr, sokkal több is lehet nyilván.

Egyenlőre ezeket raktam fel, de majd még nézelődök. Úgy érzem, így majd a pénz is jól fog jönni, mivel kell majd vásárolni ezt-azt, ha nem akar az ember mindig gyűjtögetni.
  • bunny
    Én pl. úgy imádom, ahogy van. A játékosok aránylag kis százaléka imád szopni, a többség casual mint a W3 esetén én is és szimplán élvezni akarja. Jók a küldetés sztorik, nincs monoton grindelés, volt pár boss fight ami azért kihívás volt nekem, és a díjak alapján még nagyon sok ember érzi így.
    Én is játszottam MMORPG-vel, ha nem is HC szinten de azért nem is kutyaütő voltam talán, és tudom, hogy örökös vita mindig hogy casual vagy HC irányt vegyen a játék. Ott én is inkább a HC irányba mentem volna egyébként.
    Egy jó játékban ez valamilyen szinten meg tudják oldani, de mindig lesznek olyanok akinek nem jó úgy, ahogy van (és mellesleg egy online játékban ezt sokkal nehezebb is). Olyan nincs, hogy mindenkinek tetszen valami, egy Michelisz Norbi már kihívást keres egy autós szimulátorban mint én, és belőlem van több.

Egyébként a modderek tevékenysége előtt le a kalappal, de egyetértek a kollégával, mindenki Qrva okos, ügyes és világmegváltó és azt hiszi az egyetemes igazság az, amit ő mond. És ez sajnos igaz a játékosokra is.
    A W3 esetén minden elmondható, csak az nem hogy valami nagyvállalati igények alapján gyártották volna, viszont nyilvánvalóan ők is inkább néhány millió ember igényeit kívánják kiszolgálni néhány száz helyett.

Ez van, egyébként pedig minden modder és HC gémer előtt, aki sokkal okosabb a játékgyártó cégeknél nyitott a lehetőség, hogy megcsinálja az ultimate játékot. Vagy a megfelelő mod-ot , amit persze be is fejez :)
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2016.11.22. 08:14:54
  • Daermon
    +1. Modderek... és mindog csak az jó, amint amit ők csinálnak :D
  • Rony94
    Számomra ez a harcrendszer még mindig jobb mint a körökre osztott fajta. Én meg ettől kapok agyfaszt. Ott van a karakterem, vizuálisan üti is az ellenfelet, de igazából 'miss'. Aki játszott már mondjuk Kotor-al, az tudja miről beszélek. Mikor 5x egymás után 'miss' van, annál szarabb érzés nincs is.
  • Kurfürst
    Semmi gond azzal, hogy valaki a Witcher 3: Dark Souls akarja játszani a Witcher 3 helyett.
  • molnibalage83
    Annyi difi van, hogy én az ő modjával toltam végig és legalább valami kihívást ad és jobb balanszot.

A Witcher 3 legnehezebb szinten is olyan röhejesen könnyű, hogy arra szavak nincsenek. Nincs szükség potikra, végtelen nyersanyag, stb.

Nem én vagyok a modder...
  • Kurfürst
    Mondom, MINDEN modder ezt mondja. Az eredeti hulladék, amatőr, de jön ő, a modder, és kijavítja, egyúttal megmenti a világot mert itt a better/improved/enchanced/realistic stb. mechanika/grafika, ami neki éppenséggel tetszik. És így egy kicsit Istennek hiszi magát. Pedig az esetek többségében inkább csak más lesz a rendszer. Nézegetem az EE-t, nem látom . Iszonyat mennyiségű, fél tucat 13 éves gamernek elég arrogancia van a készítőkben, ehhez képest annyit látok hogy máshogyan működnek a statok (hurrá), lehet gyűjtögetni fát a meditáláshoz ami látszik is (hurrá). Geralt úgy néz ki mint Palpetine, ehhh... NEVETSÉGES mennyiségű vér ESIK ki mindenkiből. EEEEEEEHHH. Nagyobb a diffi a light/heavy attack között, ez mondjuk szimpi, a páncélok változása már nem annyira, azt szerintem az eredetiben eléggé eltalálták.

Én nem igazán látom igazoltnak hogy az eredeti valami rém szar lenne, vagy hogy az EE több annál, hogy más. Ami vagy bejön vagy nem. Pláne nem azért fogom elhinni, mert a modder azt mondja hogy ez bziony így van. Ez olyan kicsit, mint a TotalWar modok. Ott is esküszik minden modder, hogy nála aztán hiperrealisztikus minden, felrakja az ember... kifagy.. másodjára valamiért nem, és szembesül azzal, hogy valaki az interneten úgy gondolja, az a realisztikus, hogy teszem azt ókori csatában 5 percen keresztül csépeli egymást két vitéz, vagy hogy 3 lovaskatona lever egy komplett gyalogosdandárt.
  • molnibalage83
    Nem a levellingről van szó. A speciális képességek és statok összevissza vannak állítgatva. Konkrét példákat mondott nekem, beszéltem vele több, mint 2 órát. Azt mondta olyan, mintha két csapat dolgozott volna az egészen. Mintha minden profil lelépett volna az alapok elkészítése után és a játék adatbáziást egy csapat majom dobta volna össze...
  • Kurfürst
    Minden modder ezt mondja, nem újdonság. Nekem olyan különösebb bajom nincs az eredeti harcrendszerrel, a levellinget pedig az Oblivion óta különösen utálom, pont a lényegét öli meg az RPG-nek.
  • molnibalage83
    A játék motorja lehetővé tenné a normális kihívást csak basztak megcsinálni. Ez nem magamtól találtam ki hanem attól hallottam és tapasztaltam is, aki megcsinálin az EE modot.
  • Kurfürst
    Ez sajnos valahol az összes hasonló harcdinamikájú, valósidejű, nem party alapú hackandslash RPG-re igaz. A legközelebb talán a Gothic áll ehhez, de az is csak az elején volt rohadt nehéz, utána könnyű.

Ezt maximum úgy lehetne javítani, ha a szörnyek elleni harc erősebben rock paper scissor alapú lenne és komolyabb felkészülést (megfelelő potionök, mérgek craftingját) igényelné, de mivel türelemmel az is megoldható, még lehet hogy rosszabb is lenne.

A 3rd person kardozást egyszerűen nehéz megoldani gépen.
  • Madi92
    Ilyen játékot más mentésével jobb ha nem is játszik az ember.
  • molnibalage83
    Sajnos ilyen mentésem nincs, mert a Now or never és a Falka elleni küldik között vagy 8-9 szint van. A Now or Nevert megcsináltam 14 szint táján, KM-ben meg 28.. szint táján bohóckodtam. KM előtti mentésem talán van, de akkor szinte minden sidequest meg volt már csinálva, ráadusul mod-dal játsztott.
  • IdealTunes
    Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
    Összeesett a gépem és csak format c: megoldással tudtam újra rakni. A mentéseim így mentek a levesbe.
    Ott tartottam, hogy szedem össze a pajtikat kaer morhenbe a falka ellen. Épp nilfgaardban mentettem a mágusokat amikor megnyúvadt a gép.
    Tudna valaki segíteni egy mentéssel valahol e körül?

üdv,
    Zsolt
  • Rony94
    Erre való az upscaling funkció. Beállításokban bekapcsolhatod. Habár elvileg ez csak ellenfelekre jó.
    Utoljára szerkesztette: Rony94, 2016.11.19. 17:27:35
  • Daermon
    Golden Joystick Award (Witcher 3 B&W):
    Best Storytelling
    Best Visual Desing

És a CD Project megkapta a Szudio of the Yeart.
    Azt hiszem teljesen megérdemelt volt :)
  • molnibalage83
    Sajnon minden púder ellenére a Witcher 3 jó sztorija mellett a harcrendszer és statrendszer egy vicc. Nincs semmiféle kihívás a játékban modok nélkül legnehezebb szinten magadat lekorlátozv sem.
  • Ainz
    Engem nem az egy xp zavar.. hanem hogy kicsit illúzióromboló, ha egy ütés a boss.. :S
  • Prof William
    Én a melléküldetéseket akkor is megcsináltam amikor már csak egy XP járt érte.

A hangulat és a sztorijuk attól még ugyanolyan jó volt. :)
  • molnibalage83
    De, könnyű lesz. Emiatt mondtam azt sokszor korábban, hogy a játék "helyes" használati módja az, hogy nem farmolod ki az összes sidequestet főleg, ha több végigjátszást tolsz. Egyszer megcsinálod az egyik, majd másszor a másik felét. Van elég bőven...

Vagy tessék használni az EE modot vagy kipróbálni a School of Roach-ot. Mindjárt nem lesz könnyű. (Egy ideig...)
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.11.18. 09:46:33
  • Ainz
    Hali!

Nemrég újrakezdtem a játékot, régebben már elkezdtem, de időhiány miatt abbahagytam az elején.
    Jelenleg a Véres Báró küldetését csinálom (a 3 boszis küldi már kész) 7-es szintű vagyok.
    Az lenne a kérdésem, hogy az nem gáz, ha sok sidequestet túlfejlődök ? Később nem lesz túl easy ?