The Witcher 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Witcher 3 kb minden szempontból visszalépés a W2-höz képest. Minden le lett butítva, hogy bárki tudjon vele játszani.
Nem mondanám van abba tény bizony bárhogy töröd magad 😊 , az hogy harc közben nem tudtál inni, az hogy kazamatákban kellett a macska ténylegesen, az hogy minimálisan taktikázni is kellett. Ezek tények. Nem érdekel ha kisebbségben vagyok és talán Madi is egyetért velem. Ennyi. Az, hogy ehhez képest a W3 visszalépés az is tény. Mert már harc közben is tudsz inni ami nem mindegy. Persze tudom ez nem számít. Edit: Ráadásul ez tényleg nem koherens a könyvekkel. Még illúzió sincs akkor a te szavaiddal mondom. Neked nem számít nekem igen, és ez bizony tény. Csak téged nem érdekel.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.26. 16:50:56

A W2-ben soha egy percig nem gondolkodtam hogy mikor milyen főzetet kell meginni. Fecske és ennyi minden harc előtt.

Szarozni én semmit se szaroztam, te állítod, hogy a W3 mekkora visszalépés, és ezzel a véleményeddel bizony egyedül vagy. Azt is mondtam, hogy nekem, illetve nem csak nekem, egy RPG nem a nehézségtől lesz jó vagy rossz, nem ez számít, ha ez érdekelne akkor Dark souls 3.

És újra elmondom azt is, ez csak a te véleményed, és nem egy tény, nem valami kinyilatkoztatás. Érthető-ez? És a véleményeddel te vagy kisebbségben. Ez nem egy objekív igazság amit el lehet dönteni. Neked is csak egy véleményed van.
molnibalage83
Mire gondolsz itt? Arra, hogy az alapjáték teljes körítése a skillektől kezdve a craftingig dísz és lényegében jelentéktelen és a potik közül is a gyógyításra és a sötétben látásra van csak szükség? Tudom. Az EE ezen változtat.. A Sc.o R-t nem próbáltam ki és talán sosem fogom, mert csak az alapjátékkel megy és kétszer kitoltam már, harmadjára legfeljebb nyugdíjasan fogom...

(Az EE meg nekem valamiér már nem működik és csak ezért nem telepítem most újra a gammát. Inkább leszedtem a modot, repair és újra legyártom a tárgyaiat. Van miből és úgy is csak vizális tuning...)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Molin ne kelljen belinkelnem amiket te írtál a W3 harcrendszerről jó.

molnibalage83
Folyamatosan siránkozik, mert szerinted könnyű és a W2 jobb volt. Akkor azt nem vágom, hogy az EE vagy a Scool of Roach modot miért nem próbálta ki. Asszem összes is fosná magát...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Igen ki lehet forgatni mindent meg le lehet szarozni azt is. 😊 Ez itt ebben az országban jól működik. El lehet bagatellizálni de megvolt, elkészítetted a főzetet elgondoltad hova fogsz menni, mit kell meginnod. És számolnod kellett esetleg nem lesz elég. AA három út mindegyikével tudtál jó karaktert készíteni, de el is lehetett rontani. Visszaadta a könyvek érzését, egy szinten, akkor úgy mondom nekem meg keveseknek. A W3 már színtiszta akció rendszer erről többen írtak, többek közt Molin is. Buta egyszerű semmitmondó rendszer. A W2-é mint ahogy Madi is írta immersion szinten sokkal jobb volt. És örülnék ha a 3-hoz megcsinálnák, opcionálisan.Akkor a W3 korszakokkal összehasonlítva is az egyik legjobb lenne.
Edit: Többet a W2 rendszerénél egy ilyen játékhoz szerintem felesleges elvárni.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.26. 16:34:19

A könyvekben Geralt ha megsérült napokig hevert utána vagy akár még több ideig a képességei ellenére. Tök jóó játék lenne ha megsérült, és akkor egy hétig nézzük amint Geralt fekszik...ha már a könyvekez hozod fel.

Mert az kéne megérteni minden adaptáció esetében: nem lehet 100%-s hűséggel megcsinálni akár film könyv, játékról van szó, mert az az élmény rovására menne.

És nem, a W2 se adta vissza. Most az hogy harc előtt lekellet ülni meginni? Ja, egy méterrel odébb nem engedett mert harc van, de egy méterrel távolabb az ellenféltől már nyugodtan meditálgatott Geralt..de ezzel nincs gond mert ez videójáték.

Ha meg a objektív-szubjektív dolgot hozod fel...mi van? A te véleményed az objektív mert a te véleményed? Ne röhögtess már. Jó akkor szerintem meg az én véleményem objektív és pont és kész és mindenki téved aki másképp gondolja.
Na ennyit erről.
Vitatkozni rajta? A könyvekben se csak úgy toltad magadba a cuccot. Hatóideje volt. A W2 egy az egybe visszaadta én se konkrétan a nehézséget tartottam szupernek, sőt írtam az nekem nehéz volt. Kidolgozott ötletes rendszer volt. És szerintem karakterek sztori szinten sincs szégyenkezni valója a W3-hoz képest. A válaszokból azt látom szubjektíve ezt érzitek az meg nem objektív dolog.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.26. 14:12:14

Pontosan így gondolom én is. Elsődleges történet és hangulat. A nehézség csak másodlagos.

És ilyen csodálatos hangulatú RPG-vel már régen játszottam.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.01.26. 10:59:35
Engem nem érdekel a nehézség, nem attól lesz jó egy játék. Akinek a nehézség a kihívás kell, ott a Dark souls 3. Nekem fontosabb a történet, a hangulat, a világ részletessége. Ebben pedig a Witcher 3 mindent ver.
molnibalage83
Neked is mondom, EE mod. Ennyi.

Abban viszont egyet kell értenem vele, hogy a harcrendszer igen is visszalépés. Értem ezalatt az alkímiát. Tudom, így is van mivel elcseszni az időt a játékban, de azért ennyire leegyszerűsíteni nem kellett volna. Számomra az első rész volt a tökéletes. Animációstól, meditálóstól, mindenestől.
Jelenleg nálam úgy van felmódolva a játék, hogy az első rész alkímiája van benne, a második rész potion időtartamával megspékelve(még animáció is van, harc közben is). Ha lenne hozzá egy másik UI, akkor iszonyat jó mód lehetne, így viszont kicsit macera tud lenni egy idő után. Ennek ellenére az immersion hatalmasat dob és költeni is kell a pénzt, ha nem rámoljuk ki minden paraszt ládáját.

+mikor kicsücsensz egy hegy tetejére meditálni, gyújtasz egy tűzet, majd elkezded pörgetni az időt, hát... Szépen tud kinézni.
Utoljára szerkesztette: Madi92, 2017.01.26. 00:56:04
Nem kisebbségben hanem egyedül van ezzel a véleménnyel😊
Én még mindig játszom Witcher 3-at ennyi idő után is.Anno második részt végigtoltam aztán annyi.

Itt már a Tech.iszonyat nagyot dob rajta és minden más is.Számomra ez a rész megunhatatlan idáig!!Aztán ki tudja még meddig..
Rafanir
Köszönök minden választ!
Ezt akkor majd kipróbálom.
molnibalage83
Az EE-ben annyira visszavették, hogy én semmiféle kihívást nem tapasztaltam. Letho volt nehéz és múltban játszódó csata fővezérét tudtam csak mediumon legyakni, de kb. ennyi.

Hát azért nem volt olyan nehéz a W2 se, ha figyelt az ember. Első napos vètel volt, úgyhogy EEig bőven kijátszottam párszor.. Késöbb a Dark Mode volt, ami kihívást adott. A harcrendszere jó volt, de a W3 jobb lett.
molnibalage83
Nem kicsit. Az alap W2-ről hallottam, hogy űber nehéz volt, de én az EE-t hardon is röhejsen könnyűnek találtam egy főbosst leszámítva, ahol le kellett venni mediumra.

Én még nem láttam olyan RPG-t, ahol a harcrendszernek vagy a craft rendszernek komoly szerepe vagy értelme lett volna...

Sztori tekintetében a W2-őt mérni a W3-hoz meg a hülyeség csúcsa. A W2 Roach lapos volt, hogy nézem is, hogy ez mi...? Hiányérzetem volt, Iorveth oldalán mintha egy egészen más játékot játszottam volna...

Egyébként akkor kipróbálhata volna az EE modot - sanos már nem működik, legalábbis nálam - na azon beszarna. De az sem tudott n+1 dolgot kijavítani...

Ööö...visszalépés? Oké. Igen. Hogyne. azért ezzel a véleménnyel ügye tudod hogy te vagy kisebbségben?
ööö, oké

molnibalage83
Nekem meg a hosszú haj és szakáll tetszett, soha nem szedtem le.

http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/216/?

Hogy jó-e az passz, én kibírtam, hogy nagy ritkán elmenjek a borbélyhoz 😊

molnibalage83
Csak az alapséróval nő Geralt szakálla tudtommal, a borotvált állapotokban nem, azok statikusak.

Hát nem tudom, de ha találsz valami koreai cuccot a nexuson az biztos segít, nekik nem szokott nőni. Hátha van, a skyrimhez rengeteg, ilyen koreai szar van, lehet ehhez is találsz egyet.

Rafanir
Én még nem kezdtem bele a játékba, de az érdekelne, hogy azt meg lehet oldani valahogy, hogy Geraltnak egyáltalán ne nőjön a szakálla?
Tehát miután az első adandó alkalommal megborotválkozok vele, onnantól maradjon is olyan az arca.
Pont ez verte ki a biztosítékot, egy normális világban a TESV a büdös életben nem nyer a W2 ellen ami az utolsó, tényleg az utolsó volt a "hivatalos " piacon évekkel a DA😮 után kicsit más de tökéletes minden téren.

Nem pont a W2-re. A meglepetés volt, a W2 teljesen egy tökéletes játék a maga műfajában. Persze igazán nehéz az EE előtt volt. Jó párszor vissza raktam normálra a sárkány ellen pl. Csak utólag jöttem rá jobban kellett volna figyelnem a karakter fejlesztésnél. Egyáltalán nem volt mindegy. Az EE már "komfortosabb" volt. A W3 meg egyszerűen szar mitn a többi.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.24. 21:30:19

molnibalage83
A W2 EE harcrendszer abban volt más, hogy nem töltöt újra a poti és előre meg kellett inni. Más szempontból semmivel sem volt jobb....

Az élő karaktereket remélem nem a TES V-re érted, mert elröhögöm magam...

Nyugodtan, magyarázhatsz Molin. 😊 A W3 meg se közelíti összesítve a W2-t. Harcrendszer, sztori, mindent összevetve a W3 már visszalépés. 😊 2009-2011 a korszak vége volt. Nem gondoltam volna a DA😮 után. Illetve a DA2, stb, TESV. után lesz még valami a hivatalos piacon, amit időről időre előveszek, élő karakterekkel, olyan sztorival amit sose felejtek. Őszinte leszek a W3-ból csak a sztori volt maradandó. Sajnos. A harcrendszer pont olyan buta ami az eladáshoz kell.
Edit: Pedig nem kedveltem, magát a harcot, nehéz volt, elégé akciós, de a felépítés az odabaszott a könyvek után. A W3 már elfelejtettem milyen olyan semmilyen.
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.24. 21:25:25

molnibalage83
Megcsináltam és annyira volt érdekes, hogy nem is emlékszem rá. Pedig alig 1,5 hónappal a W3 előtt toltam ki...

Pedig ezt a küldetést érdemes megcsinálni, mert igen érdekes. A vége kifejezetten tetszett.
molnibalage83
Most már emlékszem. Nem éreztem túl jelentős sidequestnek. A W3-ban sokkal emlékezetesebbek vannak. Az Aggodó Polgár a kedvencem.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

molnibalage83
Milyen fejtörő..? Én EE-t toltam és semmi ilyesmi nem ugrik be.

molnibalage83
DLC helyett inkább legyen teljesen open és moddolható, hátha ezzel a motorral összehoz valaki egy Enderal szintű játékot.

molnibalage83
Ciri szinkronja sokkal gyengébb a többinél. Néha kifejezetten ripacskodó. Yen vagy Triss-é klasszisokkal jobb. Sigié meg aztán tényleg mindent üt, kibaszott jó. Kár, hogy a történetben olyan szerpe van, amilyen..

Egészen élethű grafika 😊

Pont most akadtam össze vele az esküvői bulin.
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

sziasztok lenne még egy kérdésem a reuven gróf kincse és a kölyök nyomában küldetések azok ugyanazok csak más módszerrel? vagy külön külön van mindegy melyikkel kezdem?

Nehéz a választás. 😊

blackcalibra
Igen, közben meglett, csak addig nem akartam továbbmenni, nem tudtam, hogy vissza lehet-e még menni oda. De igen, illúzió volt 😄.
Haladj tovább. És rájössz. A megoldást az a tárgy jelenti amit kapasz keiratól, még rögtön ott a barlangban.
Semmi rejtett dolog nincs arrafelé..valamiért az aard-al rombolható falak és cseppkövek rombolás után is aktív jelzésűek maradnak..de abban a barlangban "titkos" dolgok csak elcsavargásból adódó dögök és loot-ok
blackcalibra
Sziasztok!
A "Vándorlás a sötétben" című küldetésben, ahol a vad falkát üldözzük a varázslónővel a barlangokban, van egy nagyobb terem, ahol az egyik vad falka harcossal kell megküzdeni, van egy berombolható "ajtó", egy kisebb helyiségbe visz, ahol nem nagyon tudok mit kezdeni a törmelékkel, pedig az "érzék" módban egyértelműen jelzi, hogy ott valamit lehet (talán majd) csinálni, és van is egy kis jel a törmelék fölött, de jelenleg se a "lökés", sem a "tűz" képesség nem fejt ki hatást, a jel se ismerős.
Emlékszik még így kép nélkül valaki arra, hogy ott mi a helyzet?
Én pl. el tudnék képzelni egy olyan akár havi DLC-ket, ami a jelenlegi helyszínekre vagy azok kibővítésére alapulva alapvetően quest alapúak. Mitomén 10 érdekes sztori. Fejlesztői igénye minimális, nem kell új monstert vagy map-ot fejleszteni, a Witcher 3 rajongóknak mégis lenne valami content.

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

Számomra baromi egyszerűen meg lehetne oldani a szálak bővítésével a dlc gyártást..be lehetne tömni a történeti hézagokat...simán volna kedvem a kamaszodó Cirit istápolni,bő 10 év van az életében,nem mindig szent életű történetek..portyázások tizenévesen a bandával...túlélő mód a sivatagban...bővített mágia tanulás Yennefer mellett..
de még a 2 boszival is örömmel tolnám,sőt Zoltan is érdekes mellékvonal lehetne a haverjaival..nagyon sok van még ebben,ha nem Geraltban gondolkoznánk...
A W2-t simán végig lehet többször is játszani. Nem sokkal azután voltam, hogy a választanom kellett az elf vagy Roche között és az utóbbit választottam. Mint utólag rájöttem itt szinte teljesen ketté ágazik a történet, úgyhogy jogos az újrajátszás. Közben megvettem az akciós W3 GOTY-t XO-ra és inkább azzal tolom most már kb 2 hónapja.

A W3-t nem biztos, hogy végig tolom újra, mert szerintem ennyire durván nem válik szét a történet, bármit is csinálok, mint a W2 esetében, de talán megpróbálom nehezebb fokozaton majd. Igazából a withcer1-t is be lehet olcsón szerezni és azt írják róla, hogy kiváló a története annak is. Lehet majd azzal is megpróbálkozom ha lesz leárazás rá valamikor.

Úgy látom el lehet ezekkel a játékokkal az időt tölteni annak, aki még nem játszott velük eddig, de ahogy beszéltük korábban én elviselnék még néhány igényes DLC-t a W3-hoz is.
De persze a sztori meg a rejtvény a karakterek együtt. Ültem és annyi jutott eszembe basszátok meg 😊
Edit: Össze vissza néhány játék van amit 2-nél többször. Hosszú időt ölel fel, régi, játékok, DA😮, BG2, FNV, stb. és igen a W2 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.19. 20:18:50

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Annyit mondok utolsó etap és a kazamatákban találkozol a kis cselszövőnkkel, ki kell nyiss egy ajtót amit rejtvény véd 😊

Utoljára szerkesztette: Although, 2017.01.19. 20:15:00

Nemrég játszottam a W2-vel, de nem igazán ugrik be, hogy milyen fejtörőről van szó. Spoilertag-be megírnád nekem? Előre is köszönöm!