The Witcher 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Egy kis Dettlaff zenére 😊
molnibalage83

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Count Adyn
hu hát én még fanmade angol forditást olvastam az nem volt tulbonyolitva😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Nem tudom én nem éreztem ezt. Szerintem kerek volt amennyire kellett, főleg a folytatás tudatában. Nagyon várom a záró darabot, mert ugye az majd rendbe tesz gondolom jó pár dolgot. Plusz ebben a kötetben több jó történet volt 😊 Bonhart szerintem az egyik legjobban eltalált karakter ebben a részben.
Palinko
Most én is nagyon gondolkodom hogy a befejező résszel nem várom meg a fordítást és inkább elolvasom angolul, csak az eddigi magyar könyvekből kiindulva elég nehéz a nyelvezete. Szerinted mennyire vészes? Vagy túl lehet lendülni az ilyen ritka szavakon és meg lehet érteni a lényeget? Mert a magyar fordításban azért belevittek régies kifejezéseket meg mindent abból feltételezem hogy az angol is hasonló lehet.
Count Adyn
jah télleg azok kicsit hoszabbak már, nekem összefolyt nagyon mert egyhuzamban olvastam mindet angolul, igy nem volt zavaró 😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Palinko
Az első két könyv valóban, de utána már kitört a sztori a novellák keretei közül szerintem.
Count Adyn
igen mert nem regények hanem novellák😊

Palinko
Megvoltak a jó pillanatai, élvezetes volt olvasni, nagyon jól ugrált a szálakon sztem. Na de innen asszem Fecske torony könyves spoiler

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Megvolt a végén a katarzis is, de most így pár órával a befejezés után van egy olyan érzésem, hogy ennyi? Kicsit olyan érzésem van, hogy nem történt semmi a könyvben a 430 oldalt össze lehetne foglalni fél oldalban és nyugodtan folytathatná a következő könyvvel az olvasó, mert érteni fog mindent.

Pedig elég sok szereplő volt, már nekem több is mint amit meg akartam jegyezni, legtöbbnek csak úgy kb tudtam a nevét és történet alapján beugrott hogy na ő az. Szerintem kicsit túlzásokba esett az író itt.

Ciri történetén látszik, hogy az volt a fő meg legjobban kidolgozva, meg legjobban megírva, de úgy érzem történhetett volna vele még egy és más az 1 hónap alatt még a kunyhóban volt, ne csak mindig a mesélés, visszaemlékezés.

Geralték története nagyon fele más, az nyilván lényeges volt amit beszélt a tündével, meg annak ott lett a vége igazából, de hogy ha más nézőpontból nézzük egész végig keresi a druidákat akiket végül megtalál, azt nem történik ebben a regényben semmi... Meg látjuk igazából tök mindegy, mert Ciri már pont el fog teleportálni onnan ahol van, bár kéltem hogy vissza a szigetre, de valszeg olyan helyre ahol a druidák nélkül gyorsabban megtalálnák.

A töltelék szálak működtek, nagyobb képet kaptunk Ciriről, meg egy kicsit a politikáról. Csak egyszerűen van egy olyan érzésem, hogy utolsó előtti könyv és nem haladtunk sehova. Nagyon arra számítottam hogy a Geralt-Ciri-Yen-Triss négyesből legalább 3 találkozni fog és Ciri tuti egy lesz a 3 közül. Hát nagyon nem ez történt. Kicsit olyan érzés, hogy végtelenségig elhúzhatná az író így sztorizgatva. Valahogy a játékok annyira jól működtek ilyen szempontból, egyik után sem volt ilyen hiányérzet, kerek történet mégis akkora nyitott véggel ahol mindig lehetett jól folytatni.

A könyvek viszont sokszor olyanok mintha 2-3 nagyon vaskos fejezetek lennének 1 könyvben és önálló könyvként már nem is nagyon funkcionálnának.
MerlinW
Hunglish.

[merlinw.org]

Azt szeretném kérdezni, hogy AQUA Electromax-ban (Győr) milyen nyelvű a borító a dobozos The Witcher 3 GOTY-n???
Kezd előről a trilógiát, én is azt szoktam 😊
Kint vannak az udvaron, a házban a páncél és fegyverállványok vannak többek között. Tegnap előtt toltam végig a blood and wine-t nagyon hiányzik, egyszerűen nagyon sajnálom hogy vége van, még a szoborépítős questet megcsinálom és kifújt... 😞
Gagyi. :/

Elovastam a Fecske-tornyot. Hát nagyon jól sikerült maradjunk annyiban 😊 Remélem már fordítják a záró darabot...
A Blood of Wine-t most most kezdtem el játszani . A Sweet House küldetésben megrendeltem elöször a köszörükövet és a páncéljavitó asztalt és nem találom őket pedig a mappon rajta vannak . 1 nap eltelt kiirta megérkezett . Hol vannak valami pincében ? A ház renoválást 5000-ért még nem rendeltem meg .
Utoljára szerkesztette: horthy, 2017.05.01. 18:15:54
TOMSILENT

AMD FX-8350 4,0 Ghz | GIGABYTE RX580 8GB | 720 GB SSD | 2T HDD | 32 GB RAM | CM 700W PSU | GIGABYTE 970A-DS3P lap | AOC G2460F |

Én is "belelapoztam"...és azzal szembesültem,hogy már megint olyan nevek,akiket 2 pillanat alatt elfeledhettem...aztán tisztán emlékeztem,hogy ért véget az 5.kötet..és keresem a fonalat,meg a hangulatot,hiszen persze,hogy megint a Geralt/kaland arányt fogom kevésnek érezni és az egyebet sokallani....😊
Sziasztok! a sigi reuven gróf kincse illetve a kölyök nyomában fő küldetés mind a kettő 12 szintet követel,nos az lenne a kérdésem,hogy mind a kettőt meg kell csinálni vagy ha választok egyet akkor másik automatica nem vállasztható köszönöm további szép napot!

Palinko
Ja így már értem.
Anno az első könyvnél a PalyOn nyilatkozta valahol, hogy külön kezelik, mivel a könyv irodalom, a játék meg játék. Szerintem is jobb lett volna meghagyni a játék kifejezéseit, de igazából így is jó.
Palinko
Jogos, de kemény 3-szor fordult elő az 5 könyvben... Lehet megkockáztattam volna a cserét.

Egyébként nem tudom miért kezelitek ennyire külön a játékot meg a könyvet, ha jól tudom ugyanaz a Play On forgalmazza a játékokat aki a könyveket. Szóval nálunk lehetett volna egységesíteni, teljesen függetlenül az angol vagy lengyel vagy bármilyen nyelvű kiadásoktól.
Eddig is így fordították a könyvekben.
A könyvek fordításának semmi köze nincs a játékokhoz.
Utoljára szerkesztette: BoldiHUN, 2017.04.30. 11:09:54
Azon nekem is fent akadt a szemem, de annyira nem megrázó, mint anno a Witcher - Vaják. De ilyenekre figyelhetett volna azért a fordító, még, ha külön is kezelek a játékot és az irodalmi műt.
Palinko
Most kezdtem olvasni az új könyvet és már a 3. oldalon mivel kell szembesülnöm? Sikerült a vad falkát úgy lefordítani, hogy zord vadászat... Hát már a witcher vaják fordítást is nehéz volt elviselnem, ez most egy újabb csapás, miért nem követik a játék szókincsét a kulcspontokon? Tényleg hihetetlen.

Mert szerintem a vad falka annyival jobb kifejezés és szebben néz ki a mondatban is, hogy át kellett volna venni.
blackcalibra
Neeee..... Egy istenverte humorista géniusz veszett el benned! 😄
Becsukod az ablakod 😊
blackcalibra
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami modot a szél mérséklésére?
Egyet találtam a nexusmods-on, létezik még valami más megoldás is esetleg?
molnibalage83

A könyvek eladásáról nem tudok nyilatkozni persze, de a játékokból nem kap pénzt, anno asszem egyszeri összegért adta el a jogokat a CD Project-nek, legalábbis nekem rémlik valami ilyen nyilatkozata volt, nem hitt a játék sikerében, inkább az egyszeri kisebb de biztos pénzt választotta.

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Ainz
Ingyen Witcher EE GOG-ra
ITT
Utoljára szerkesztette: Ainz, 2017.04.25. 15:38:07
erasmus4
Szerintem a játék miatt jóval több ember megveszi, mint amennyi előítéletes, hogy játékkönyv (Bár az a vásárlót jellemzi, hogy meg se nézi mit vásárol).
Amúgy én is előítéletes vagyok a játékkönyvekkel kapcsolatban, mert olyat még nem olvastam ami megközelítené a remekművek szintjét, de ha rendesen megírják (értsd. tisztes iparosmunka) kellemes szórakozást nyújtanak.

Ezt én is olvastam, inkább arra gondoltam, hogy a játékok nélkül lehet hogy a könyveit nem is adják ki Lengyelországon kívül, így meg világszerte megjelent nem kevés példányban és gondolom a könyvek után csak kap jutalékot.
Valószínűleg. Egy riportban azt nyilatkozta, h igaz, h a játékok miatt növekedett a könyvek eladása, de ugyanakkor sokan azért nem veszik meg őket, mert azt gondolják, h "játék könyv" és előítéletesek.
molnibalage83
Csak nem annyira, amennyire tehette volna. Nevetséges áron adta el a jogokat az első játék előtt. Ahhoz képets, hogy tízmilliós nagyságrendben adtak el játékokat ő legfejebb néhány tízezred, ha keresett vele.

Itt

A másik, hogy sokan azt hiszik, hogy a könyvei a játék után íródtak, tehát fantáziátlan iparosnak látják őt. Lehet, hogy ez fáj neki jobban.

Nem kizárt. Írja hogy magukat a szervezőket is meglepte hogy mekkora tömeg volt.

A játékok durván megdobhatták a könyvek eladását. Én is a 2-ik játék után kezdtem el keresni és venni könyveket.

A Fecsketornyot én is megrendeltem. Most már neme is bármikor hozhatják.
Nem hinném hogy háta közepére sem kívánja a játékot ami világszerte ismertté tette. És valószínűleg gazdaggá.
Gondolkodtam, hogy felnegyek pestre, de nem lett kész a kocsim műszakija, úgyhogy nem mentem. Viszomt ma meghozta a posta a könyvet 😊
molnibalage83
Lehet, hogy változott a véleménye...

Érdekes cikk...

Itt járt a Witcher videojáték ötletadója

Találkozott/dedikáltatott vele valaki?

Azért a cikk utolsó mondata kissé meredek.

"Witcher videojátéksorozat, aminek az utolsó része konkrétan a világ egyik legjobb játéka, amit a lengyel kormány Sapkowskival együtt kvázi nemzeti kincsként kezel."

Ha jól tudom Sapkowski a háta közepére sem kívánja a játékot.
Én se moddolt soha, szerencsére nem is kell 😊
molnibalage83
Én egy grafikai modot használtam a Triss hair-t, ami a estélyi DLC ruha nélkül is bekapcsolja az eltérő frizurát, ami sokkal jobban áll Trissnek. De ennyi.

Sosem éreztem hogy moddolni kellene a Witcher 3-at. anélkül is nagyon jó. Az egyetlen most amit valaha használni akartam az az volt, ami a Nagymesteri Macska páncél csuklyáját tünteti el. De nekem nem akart működni úgy.
molnibalage83
A W3 nem szorul ilyen moddolásra. Csak olyan mod kell neki, ami a környezet balanszolná a meglevő eszközök használatával.

moddolás is változó nehézségű, és persze az is számít szerintem hogy a játék mennyire van "egybe" a Morrowindek mindig is sandoxosak voltak kb adja magát hogy pakolj bele tartalmat, ez szerintem annyira nem.

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

kár 😞 dragon age-t most fejeztem be és baromi jó cuccosokat csináltak hozzá, skyrimről nem is beszélve. azt hittem w3-at is könnyű moddolni

t

molnibalage83
Új páncélból talán 1-2-őt láttam én is, ha egyáltalán jól emlékszem. Úgy modelleket hozzáadni sanszosan nehéz, ezért legfeljebb meglevőt textúráztak át és nevezték el másnak.

a kérdésem továbbra is áll, az alattam levő hülye válaszokkal inkább ne fárasszuk egymást

t

molnibalage83
A játék kinézetével nincs semmi baj, látvány modollást nem is értettem. Azért, mert valami más, nem szebb vagy jobb feltétlen. Elég fajta páncél van a játékban a baj az, hogy lényegtelen, hogy mi van rajtad. Ezen változtat az EE és a SoR mod. Az EE-t próbáltam és jó volt, a SoR-t nem.

gondoltam újra végigjátszom valami izgalmas modokkal de szomorúan látom, hogy hiába a nagy népszerűség és baráti (?) moddolhatóság, nagyon kevés mod van ami jó. elsősorban fegyverek, páncélok, ruhák között nézelődtem nexuson de kb. a meglévőknek találtam újratextúrázását de lehet csak én vagyok figyelmetlen. tud valaki ilyesmit?

t