The Witcher 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2018.09.10. 18:02:00
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
1; Nem vitte át a küszöböt,
2; Úgy játszol, hogy pont letojod miről szól,
3; ...
Nem tudom felfogni azokat a hangokat, amik sci-fi, fantasy témájú könyveknél, filmeknél, játékoknál a fő, vagy mellékszereplő rasszán rugóznak. Valahogy mintha fogalmuk sem lenne, miről is szól a cucc, mi a mondanivaló, és milyen példákon keresztül magyarázza el a játék, könyv, film, hogy minden rasszizmus káros. Mindenkinek.
Én nem tudom, hogy a Cirit játszó színésznő tetszeni fog-e vagy sem. Egy dolog biztos, ha nem tetszik, az nem a bőrszíne miatt lesz, hanem a színészi játéka, esetleg a forgatókönyv miatt.
http://www.freetvmaci.info/
Egyéb?
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2018.09.09. 19:24:34
A lötyik, mérgek is sokat tudnak később segíteni, de az elején még nem nagyon lesznek. Az eleje nehéz, később már jóval könnyebb lesz.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Utoljára szerkesztette: Ludowik, 2018.09.09. 11:49:05
Egy kezdőnek milyen tanácsotok lenne?
Normál fokozaton elkezdtem már régebben is, de már az első komolyabb harcnál feladja a leckét, konkrétan kinyír 2 lidérc. 😄
Dark Souls valahogy jobban ment, mit csinálok rosszul?
az, hogy felesleges műbalhé volt egész, csak most az sjw ajvékolás időszakát éljük, és minden utolsó senkiházi akar egy szeletet az áldozat-tortából?
jó, akkor egyetértünk.
Per Aspera Ad Inferi.
Why so serious?
Utoljára szerkesztette: wedge31, 2018.09.08. 23:02:29
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Why so serious?

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Per Aspera Ad Inferi.
Mellesleg megvan a tökéletes szereplőgárda...

Egyébként a Witcher világában vannak feketék is a witcher univerzumban. Zerrikania = Afrika. Bár ott sem biztos hogy mindenki néger, hiszen Afrikában sem csak négerek laknak, Teá és Veá nem derül ki hogy néger-e, de Zerikanáiban vannak zebrák is pl.
Aztán Nilfgaard is akkora, hogy ott igen sok kultúra van egyszerre.
És Ciri bőrszínét nem említik a könyvben, csak haját és a szemét. Nem fekete Geralt nem lehetne, mert Geralt bőrszínét , vagy Trissét, vagy Yenefferét konkrétan említi a könyv.
És arról sem volt szó, hogy Ciri a sorozatban egyenesen néger lesz. Mellesleg, én hamuszürke hajú lányokat se láttam még életemben.
Egyébként ha tippelnem kéne, a sorozatban félázsiai vonásokkal teljesen jó lenne Ciri, ugyanis tünde felmenői vannak, némi egzotikusabb vonásokat ezzel lehetne magyarázni.
Szerintem megfelelően indokolva lesz a dolog, én nem kételkedem benne. Netflix azért nem egy kutyaütő banda, maga a brand is elég jó névvel rendelkezik. Kár szerintem előre "sírni" a dolgon. Ha láttuk az első részt, úgy is szétkapjuk, mint Floki a lábtörlőt.... <#nyes>#nyes>
A " rajongóknál" nincs rosszabb, még geralt lovának a farka is pont ugy kellene, hogy álljon mint a játékban...<#hehe>#hehe>
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
A változtatás önmagában nem probléma, csak legyen értelme, legyen megindokolva, a médiumváltás miatt úgyis kell változás, de ha a változás csak a változás kedvéért van, azzal csak a rajongókat idegenítik el.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Kingdom Come Deliverance játékról cikkeztek, hogy túl sok a fehér benne XD szánalmas, sajnos ha így megy tovább, tényleg nem lesz fehér ember a Földön.
Én szívesen megnéznék egy olyan fantasyt is ahol már a középkorban is keveredtek az emberek, meg más változtatásokat is bele lehet tenni, csak akkor ne Witchernek hívjuk hanem találjanak ki saját lore-t és azt úgy csavarhatják ahogy akarják, sokak kedvencét viszont ne tegyék tönkre.
Dél afrikában meg ugy általában afrikában valszeg azért rasszisták mert évszázadokon keresztül elnyomták meg állati sorban tartoták öket a fehérek, az ö hozzáállásúk érthetö, ez azért nagy különbség.
Azzal ugye tisztában vagy, miért fehér a witcherek bőre, haja? (MegaLOL)
Valóban, félreérthetően fogalmaztam. Fehér embert írtam, mivel európában gondolkodtam. Javítom. Mindenütt a "domináns" rassz, kivéve néhány helyet.
Nem elhitetni akarják velem, személyes tapasztalat. Ugyanis itthon is, japánban is, kanadában is nyitott szemmel járkáltam. Kanada befogadó ország, mégis rasszista, előítéletes. Még állami szinten is. De legalább szégyenlik. Japánban a legbarátságosabb utcaseprő is keresztbe lenyeli vonát, a pártjával együtt...
De tudod az, hogy a szomszéd pistike is cukrot lopott, még nem jogosít fel semmire... <#gonosz3>#gonosz3>
"From Sword of Destiny page 416. “She had fair hair, ashen white complexion and large impetuous green eyes”"
Now it’s our turn, thought Geralt. He was right. The officer stared at Ciri. His eyes shone through the opening in his visor, watching everything without missing a detail. Her paleness. The scar on her cheek. The blood on her sleeve and hands. The white streaks in her hair.
Ha valakit találnak aki fél ázsiai még azt mondom oké, de hogy lenne már egy fekete vagy india szereplő fehér hajjal és zöld szemmel? Ember nincs aki így képzelte volna el a könyvek alapján.
A többihez meg inkább nem mondok semmit, mert egyrészt offtopic másrészt úgy látom kár, de azért nézz már szét kicsit japánban vagy dél afrikában meg egyéb helyeken hogy mennyire rasszisták és rájössz hogy nem a valóságot írod le, hanem pont azt a dumát amit próbálnak megetetni veled.
Amúgy, nekem ez a gender-témán való rugózás megy az agyamra. Sajnos a fehér "többség" nem hajlandó felfogni, hogy a rasszizmus egyedül az Ő hibája. Igen KIZÁRÓLAG. Valóban más egy néger, egy ázsiai, valamint mondjuk egy izraelita kultúrája. Viszont a zsidókat a középkorban kényszerítették bele a mai sztereotípiába, a feketéket mostanság kényszerítjük bele a jól futó sportoló, gettólakó képbe, Az írekkel, cigányságal stb is ez a helyzet. A meglévő rasszizmus rákényszerít minden rasszra egy-egy szerepet, és nem hagyja kitörni belőle.
Egy olyan történet kapcsán pedig faji kérdéseken nyavalyogni, ami pont, hogy a rasszizmus ellen emeli fel a hangját... (Mint ahogy a sci-fi, fantasy irodalom legnagyobb része egyébként) már több, mint vicces. Ha kimondanám, leírnám minek tartom, az elég nagy flémet indítana, gyanítom.
(Although, az első mondat szól neked, rólad. A többit ha akarod, mondhatnám, ha inged, csak akkor vedd magadra. Ugyanis nem feltétlen neked szól)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Pláne úgy hogy foglalkozik épp eleget a rasszizmussal csak épp törpék meg, elfek ellen ezt is meg kell hagyni mert alap eleme volt mint a könyveknek mint a játékoknak. Nem kell ide más bőrszínű színészek tömkelege mert csak bonyolítaná a képet, azokat befogadták, de az elfeket nem? Vagy kezdjenek el a más bőrszínűek ellen is rasszistáskodni a szereplők? Abból meg kész is a botrány.
Mellesleg nem is értem miért. A kábeles csatornák elvileg arról is szólnak, hogy nincs benne PC, mert nem kell.
Utoljára szerkesztette: Kurfürst, 2018.09.08. 13:59:17