The Witcher 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És tényleg nagyon reménykedem, hogy erről van szó. Ugye a BAME kifejezést használták, ami a nem fehér egyéb rasszok, néger, ázsiai, kisebbségek stb utal. Nem kezdték felsorolni pontosan, hogy milyen embereket várnak, csupán ennyit írtak. Lehet ők sem egy néger szinésznőre gondolnak, hanem valami másra, de konkretizálni, és emiatt kizárni embereket egyből nem akartak.
Szóval van még remény, remélem lesz eszük.
Btw kiváncsi leszek, Yennefernek kit választanak..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha pl Ciri ázsiai lenne vagy lenne benne egy kevés ázsiai vagy más beütés, azzal nekem pl semmi bajom sem lenne. A könyvekben is benne van, hogy Ciriben van egy enyhe keveredés amit annak tudható, be hogy az őseik között voltak elfek.
Yennefer is 1/8-ad elf ha jól rémlik.
Tehát ha ezért választanak pl ázsiai kislányt, hogy jobban szemléltessék Ciri vérvonalát az oké. De ha néger lenne azt nagyon nehéz lenne megmagyarázni. Ha tényleg fekete bőrű színésznő lenne Ciri akkor ki lehetne találni valami magyarázatot, hogy "a ősi vér miatt ilyen" de az már nagyon izzadságszagú lenne.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2018.09.11. 18:20:38
Frodó a könyvben egy 50-es, pocakos hobbit, a filmben pedig egy jóképű, fiatal srác. Semmit nem ad hozzá a sztorihoz ez a változás, csak a vásznon jobban eladható mint egy öregedő, nem túl szép főszereplő. De nyilván "teljesen" más eset, hiszen ott nem lett NÉGER!!!!
Why so serious?

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
- kimaradt Bombaldi
- Glorfindel nem került bele, aki elviszi Frodót Völgyzugolyba. Helyette a filmben Arwen viszi.
- Meg a 3-ban a szellemsereg nem oszlott fel a kalózok után, hanem ők nyerték meg a csatát is. A könyvben az emberek nyerik meg a főcsatát, a szellemek a kalózok után távoznak.
De semmi egetrengető ökörség, így felesleges a GyU-t belekeverni.
És ez az egész Ciri ügy nem a rasszizmusról szól, hanem az elbaszott, túltolt PC szarról. Így teljesen jogos a kiakadás.
Mert azzal senkinek nem lenne gondja, ha beleírnak egy új szereplőt, akit négerázsia játszik.
És emiatt szar példa felhoznotok a Gyűrűk Urát (és ebből is látszik mennyire nem értitek a lényeget, bár le írtam nektek, reakció, értelmes rá, eddig nem jött), ugyanis abban az időben nem volt divat a SJW, és láss csodááát, nem is raktak bele kötelezően négert! Hmm de miért? Biztos rasszisták voltak. 😊
Mondom, nem tévedtem, tipikus szittyatúrbó balfasz mentalitás. Na én innen léptem.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.09.11. 15:55:41
Szittya nick? Lehetne az, bár ha sejtenéd mit jelent, akkor tudnád nem erről szól, ezzel mellé lőttél.
De a kedvedért legyen az, képzeld annak, én nem bánom ezzel nem tudsz megsérteni, inkább még büszkévé teszel, de egyébként nem kapcsolódik az alapvető vitatémához, teljesen irreleváns "hunharcosszittyalovas42"-is lehetnék, mindenki azt hisz amit akar.
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2018.09.11. 15:53:11
Why so serious?
Kép meg túlzó és csak poénból készült,nem kell vérkomolyan venni. Én jót nevettem rajta. Sajnos a puszta gondolat, hogy valaki ilyen képet rakjon össze, nem született volna meg, ha nem kezdik el ezt a fekete Cirit.
Ma fekete Ciri, holnap ki?
A kép attól még vicces.
Az külön vicc, hogy neoliberózni kezdsz.
Mondjuk a szittya nicked alapján nem tévedtem nagyot..
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2018.09.11. 15:28:03
Bagoly mondja....érvelés
UI: a grafikát nem én készítettem
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2018.09.11. 15:22:11
Halkan szólok, hogy szemüveges emberek meg vannak a Witcher világában és az első szemüvegek is cirka 800 évesek.
Ez első kiegben volt arabos kinézetű boltos és asszony is hozzá emlékeim szerint.
Értem én, hogy mi zavar sokakat, de akkor talán ésszel kéne érvelni és nem ilyen nevetséges módon, mert ezzel csak magadat röhögteted ki.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.09.11. 15:06:15

Utoljára szerkesztette: Savaran, 2018.09.11. 14:56:33
Legnagyobb vicc az egészben, hogy rasszista jelzőt kap az, aki szeretné, ha kedvelt könyvét/játékát hűen adaptálnák. Pedig itt nem a bőrszínnel van a baj, hanem a miérttel. Manapság divat mindenbe belerakni a kötelező négert/ázsiait/akárkit. Nem azért mert így jobb lesz a történet, vagy karakter vagy csak az adott szinész játéka/zsenialitása pont passzol oda, hanem mert KELL, MUSZÁJ, hogy a fanatikus SJW-k ne köpködjék le az adott filmet/sorozatot. (hiszen ha nincs benne sötétebb bőrű akkor az csak RASSZISTA MŰ lehet). És ez itt a gond! Nagyon sokan felháborodtak és jogosan. Ha egy fekete/ázsiai színésznő nyeri a szerepet mert olyan jól játsza a karkatert azt mondom rendben.. de nem erről van szó, hiszen a castingot eleve úgy írták ki, hogy egy fehér szinésznek ESÉLYE SINCS, mivel a bőrszíne eleve kizárja őt.
Továbbá csak azért, mert valami fantasy még nem jelenti azt, hogy akkor szabadon BÁRMIT bele lehet rakni, bármilyen előzményt, eredeti művet és logikát mellőzve. Pont Ciri fehér hajjal és zöld szemmel, akinek amúgy LE VAN ÍRVA a bőrszíne, és akiről tudjuk, hogy a szülei is fehérek, és egy olyan ország hercegnője, amit fehérek laknak, ja és ha nem lenne elég, egy tünde leszármazottja, akik ugye köztudottan fehér bőrűek. 😄 Értem ééén hogy fúújfúj rasszizmus de plz... Yennefert hamabb látom a szemem elött, sötét hullámos hajjal, lila szemmel, full feketében és ezüstben ilyen keverék sötétbőrű varázslónőként mint Cirit...... És igen, jogos a felháborodás, mert nem azért nyúlnak bele a karkaterbe, mert így jobb, jobban paszol a világhoz, a jelleméhez stb hanem mert SJW. Nincs hozzáadott értéke a dolognak, csupán SJW, de cserébe legalább nem logikus, nem szép, és oda nem illő. Ez gáz.
Az egyetlen értelmes érvelés a nem fehér mellett: Ciri vérvonala a történetben nagyon fontos. És ha egy ázsiai keverék szinésznőt választanának, aki fehér de látszik a fején, hogy nem teljesen, kicsit "furább" (mivel elf leszármazott), arra azt mondom jó, sőt, talán jobb is mintha "sima" fehér játszana. Magam részéről én ebben reménykedek, hogy csak ennyire távolodnak el az eredeti történettől. De négerként? Felejtsd el....
Hogy nézne ki egy fekete párduc fehérben? Vagy esetleg Martin Luther King fehérben? Na hát pont úgy, mint fekete Ciri....
Utoljára szerkesztette: p2501, 2018.09.11. 14:50:45
Ugyan akkor tegyük hozzá, hogy a Witcher világában a népek mozgolódása, mászkálása sokkal nagyobb méreteket ölt, mint a középkori Európában.
Tehát amit írsz, az egyszerűen csak szimplán egy tévedés.
Részemről, ezt a vitát nem tartom folytatásra érdemesnek.
http://www.freetvmaci.info/

Why so serious?
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2018.09.10. 18:53:16
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2018.09.10. 18:48:39
Why so serious?
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2018.09.10. 18:02:00
1; Nem vitte át a küszöböt,
2; Úgy játszol, hogy pont letojod miről szól,
3; ...
Nem tudom felfogni azokat a hangokat, amik sci-fi, fantasy témájú könyveknél, filmeknél, játékoknál a fő, vagy mellékszereplő rasszán rugóznak. Valahogy mintha fogalmuk sem lenne, miről is szól a cucc, mi a mondanivaló, és milyen példákon keresztül magyarázza el a játék, könyv, film, hogy minden rasszizmus káros. Mindenkinek.
Én nem tudom, hogy a Cirit játszó színésznő tetszeni fog-e vagy sem. Egy dolog biztos, ha nem tetszik, az nem a bőrszíne miatt lesz, hanem a színészi játéka, esetleg a forgatókönyv miatt.
http://www.freetvmaci.info/
Egyéb?
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2018.09.09. 19:24:34
A lötyik, mérgek is sokat tudnak később segíteni, de az elején még nem nagyon lesznek. Az eleje nehéz, később már jóval könnyebb lesz.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Utoljára szerkesztette: Ludowik, 2018.09.09. 11:49:05
Egy kezdőnek milyen tanácsotok lenne?
Normál fokozaton elkezdtem már régebben is, de már az első komolyabb harcnál feladja a leckét, konkrétan kinyír 2 lidérc. 😄
Dark Souls valahogy jobban ment, mit csinálok rosszul?
az, hogy felesleges műbalhé volt egész, csak most az sjw ajvékolás időszakát éljük, és minden utolsó senkiházi akar egy szeletet az áldozat-tortából?
jó, akkor egyetértünk.
Per Aspera Ad Inferi.
Why so serious?
Utoljára szerkesztette: wedge31, 2018.09.08. 23:02:29
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Why so serious?