The Witcher 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jarlaxxe
Attól, hogy az öreget szemétnek tartod azért az érdemeit felesleges elvitatni. A játékok nem csak utalnak hanem konkrétan teljesen átveszik a könyvek világát az ott szereplöket, stb az egész játék alapja maga Sapkowski ezt nem szabad megtagadni töle.

Az más kérdés, hogy most igaza van vagy sem.

Palinko
Csak hogy a Witcher nem Sapowski miatt lett jó, hanem a CDP csapat miatt. Ha nem vesznek jogokat és nem Geraltnak hívják a főhőst még ugyan olyan jó játékot hoztak volna össze... Persze jók a könyves utalások, de ez nem feldolgozás tehát nem a könyvbeli sztorit játszuk hanem maguk találták ki és látszik hogy értettek hozzá. Szóval Sapowki érdemei szerintem elenyészőek a játék sikerében, igaz azért 10 ezer dollártól többet megért Sapowski munkája ebben, de ha így egyezett meg akkor így egyezett meg. Továbbra is az a helyzet nem élték volna a könyvek reneszánszukat ha nincs a játék, a sorozatról nem is beszélve szóval csak hálás lehetne nem fog száraz kenyéren élni az öreg nyugodtak lehetünk. Gondoljunk bele a fejlesztők, meg történet írók valószínűleg még ennyit sem kaptak akik miatt tényleg jó lett a játék.
jarlaxxe
Ha tényleg csak az első részröl szólt a megállapodás akkor bizony a CDP is jó nagy szemét, azért illett volna adni az öregnek abból a rengeteg pénzböl elvégre mégiscsak ö álmodta meg ezt az egész világot.

Ha viszont frencsájz jogokat adott el akkor kusoljon Sapkowski.

Ezzel szemben..nem is tudom..Lucas volt talán az,akivel a stúdió nem akart nagy összegben kockáztatni,ezért ő csak ezt a járulékos részesedést kérte...aztán mit nem kaszál vele a mai napig is? 😊
lwb
A lengyel szerzői jog lehetőséget biztosít az aránytalan szerzői jogdíj utólagos korrekciójára. Egyébként ez a követelés csak alátámasztja azt, hogy Spakowski egy idióta seggfej. Amikor a CDP megkereste, akkor ők ajánlottak egy százalékot neki. Ezt kiröhögte és fix összeget akart, amit meg is kapott. Most, hogy dől a lé, éhes lett a vén szar. Az ilyen emberektől a gyomrom forog. Amikor hinni kell valamiben, kockáztatni, befektetni, akkor nyuszipöcsök vagyunk, amikor jön a lé, akkor vörös fejjel verjük az asztalt.

Tipikus keleti szarkupac.

Malakai
Ez nekem is megfordult a fejemben, hogy gyorsan említettek megegyezést, ugyanakkor CDP-ről van szó, akik PR-ra mindig sokat adtak és ha igazuk van, akkor is PR ügyileg szarul néz ki a dolog számukra, mivel valakinek csak az jön le, hogy ők profitálnak, az adaptáció forrását író pedig nem.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

wedge31
Nekem se szimpatikus mert rengeteget profitált ö a játékokbból de valszeg valahol igaza lehet az öregnek mert a cdp se küldi el öt a fenébe hanem meg akarnak egyezni vele.
Jó lenne látni azt a papirt amit írtak mert ha tényleg csak az első játékról van magállapodás akkor nyerni fogja a pert ha addig fajul a dolog és a cdp meg fizethet mint egy katonatiszt.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

molnibalage83
Tipikus szarrágó mentalitása van az öregnek.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Savaran
Sőt, sokan a játék miatt kezdték el a könyv olvasását 😊

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Mephike
Imádom a könyveket, nagyon szeretem a játékot, ha felnövök egyszer, akkor Witcher akarok lenni... de az öreget komolyan mondom egy péklapáttal agyon tudnám csapni. Nem az a bajom, hogy most kell neki a pénz, hanem ahogy nyilatkozott a játékról, amiből ő most a pénz akarja. Remélem valaki azért majd belemondja az arcába, hogy ezt azért ő ku*ta el.
Mennyivel másabb lett volna, ha anno támogatja a játékot, netán kicsit promózza is, és normális nyilatkozatot tett volna, biztos vagyok benne, hogy most a pénzkérése nem váltana ki ilyen visszhangot.

Dante73
Netflixnek ehhez max annyi a köze, hogy van miből perelnie.
Én sem értem a dolgot. Eladta, tudjuk, hogy nem részesedést kért, hanem fix összeget. Ha ez ebben a formában igaz, akkor engem perelhetne míg elkékül, lópikulát kapna a nemesebbik felébe, maximum. Még papír sem kell róla. Ha ezt egyszer lenyilatkozta valahol, az hosszú cici.

http://www.freetvmaci.info/

Savaran
Szerintem maradi az öreg, és egyszerűen nem tudja elviselni hogy a játékok is sikeresek lettek, főként a harmadik rész, ami bizonyára jóval lepipálja a könyvekből származó bevételt, nyilván magáénak érzi a szellemi produktumot, és a második résznél sem jutott eszébe hogy csak egy játékra van szerződés, hagyjuk már....be van az öreg b_szva.....

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Palinko
Nem tudom hülye ez a világ. Tételezzük fel hogy a netflixnél már komoly összeget kért el, miután a játékokkal megjárta, az miért nem elég? Minek még 70 évesen azon felül 16 millió? Gondolja majd szebb lesz a temetés, de most komolyan 😄
Malakai
Jó hát CD Projekt ugye mindig nagyon pozitív próbál lenni a nyilatkozataiban. 😊
Bármi is legyen a vége, kétlem, hogy túl jó kapcsolatot ápolnának majd. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Monduk így a nyilatkozatai és megszólalásai alapján Sapkowski-vel elég nehéz jó kapcsolatot ápolni. 😊

Why so serious?

Malakai
Ráadásul önmaga bevallása szerint is ajánlottak neki egy százalékot és ő döntött a fix összeg mellett.

Jogdíjat alapvetően nem követelhetne, de most ő azzal jön, hogy csak egy játékra szólt az üzlet, ezért perel, most.. Hogy miért most? Ha tippelnem kéne a netflix pénztől felbátorodott.

Persze CDPR állítása szerint nem csak az első játékra szólt a megállapodás, de már most említettek olyat, hogy kölcsönösen előnyös megoldást szeretnének, merthogy jó kapcsolatot akarnak ápolni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Attól függ mi alapján követel és mi volt a szerződésben.
jarlaxxe
Jogdíjat követel amit megtehet mert azt sose kapott, csak valami fix osszeget amikor megkeresték, hogy játékot csinálnának a könyvei alapján.
Viszont annyira nem hit a sikerben, hogy az a fix összeg nevetségesen alacsony volt.

wedge31
Ugy néz ki az öreg nem kapott eleget a Netflixtöl...

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Állítólag Andrzej Sapkowski 16 millió dollárt követel a játék fejlesztőitől... <#wow1>

"I've won every battle, but I'm losing this war."

Mephike
Igen, valami hasonló lesz, persze még rengeteg a kérdőjel a játékkal kapcsolatban, de jó cuccnak tűnik.

Daermon: Úgyszintén én is 😉

molnibalage83
Akkor ez olyasmi, mint az 1997-es Magic the Gathering?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Én már órák óta megvettem 😊
Mephike
Single player játék lesz. Ha játszol Gwentet, akkor kapsz oda pár lapot.
Itt egy videó, nézd meg az első pár percet.
A játéktér kb olyan lesz, mint a Heroes of Might and Magic játékok. A csaták kártyázással lesznek megoldva, de a kártyázás sok esetben inkább logikai feladvány lesz. Több döntés, ez által story elágazás lesz.
Elő lehet rendelni, de ingyen is játszható lesz. Természetesen a Witcher univerzum világát ki fogja bővíteni a játék, hiszen Meve-t sokkal jobban megismerhetjük majd. Itt a hivatalos oldal: https://thewitcher.com/en/thronebreaker-witchertales
Utoljára szerkesztette: Mephike, 2018.09.27. 20:06:47

Savaran
Ááá tényleg, beugrott, köszi szépen 😊

molnibalage83

Yennefer írt egy levelet Geraltnak, hogy találkozniuk kell. Vesemir még fel is olvassa. 😊 És azért kell keresniük, mert közben dúl a háború, és az eredetileg megadott helyen nem találják Yent. Így aztán követik a nyomait.
Savaran
Egy kérdésem lenne, ti emlékeztek arra hogy a Witcher 3 legelején, mikor a rémálomból felébredünk(Ciri elrablása), Vesemir ér Geralt úton van hogy megkeressék Yennefert, én már nem emlékszem hogy igazából miért is keresték Yen-t, és honnan tudták hogy keresni kell?

RatBaG
Nem az, ha mond neked valamit, hogy Studio Ghibli.

Per Aspera Ad Inferi.

Ez. Béna 😊
RatBaG
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Per Aspera Ad Inferi.

Nekem azt hiszem végül 180 óra lett mindennel (kiegészítők) együtt de egy pillanatra sem unatkoztam. Életem egyik legjobb, leghangulatosabb RPG-je volt.
grat, én 226 óránál vagyok és jó pár kérdőjel figyel a mapon
Savaran
Minden küldetés és minden DLC kivégezve, (pár lootolandó kérdőjel maradt), 169 óra a játékban. Minden percét élveztem, még tuti kijátszom majd valamikor!

Jó, mondjuk én is csak nézegetem 😊. A zsetonok sincsenek kinyomva a helyükről...
Én azokat sajnálnám használni 😄
Ezt most nem tudom pontosan hogy érted, a kiegészítőhöz adott paklik éppen papír alapú teljes értékű játékok, 2 paklival (2x75 kártya), játékszabállyal és zsetonokkal. Persze kereskedelmi forgalomban külön nem kapható.
Savaran
Igazán sajnálom, jó lett volna baráti összejövetelekre.

Savaran

Tévedés, láttam már fanmade kinyomtatott Gwent: TWCG lapokat, jó minőségben ráadásul. Lehet, hogy venni nem, de csinálni biztos lehet! Viszont mivel a képességek változtak össze-vissza, szerintem felesleges vele vesződni. (HC előtt meg pláne)

Ott csak azok a paklik vannak, amik a kiegekhez jártak ajándékba. De a Gwent, mint játék nincs “papír” alapúban.
Ebay a barátod. <#awink>

Nincsen, csak az online.
Savaran
Nem tudja valaki, hogy gwent kártya játékot lehet valahonnan rendelni? Nem találtam sehol.

Savaran
Ja igen, arra nem gondoltam, hogy nagy nőcsábász, ahhoz meg nem kell sisak <#nyes>
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2018.09.16. 06:37:29

Dante73
Mert Geraltnak nem kell. Jó fej, a pali... <#crazya>

http://www.freetvmaci.info/

Savaran
Nincs minden effekt bekapcsolva, de még így is szép a játék. Sokkal másabb a hangulata ennek a térképnek mint a többinek, kifejezetten felüdülés volt a búskomor Velenből kiszabadulni. Egy szépséghibája van a dolognak, Geraltnak soha nincs sisakja 😞

Ez jó lett!
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

WTB mobilos szerkesztés.
De azért várjuk meg még hivatalosan is mondanak majd valamit.