The Witcher 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
A rúnaműves nem nagyon éri meg a befektetést szerintem. Kell majd a pénz a fejlesztésekre Toussaintban ...
Elveszik valami, ha rossz sorrendben megyek vagy mindegy?
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
2. Igen, csak a játék végén a legmagasabb upgrade fokozatnál. Szerintem dobott cucc meg főleg vásárolt vért nem sokat ér, a witcher vértek, amiket csinálsz, sokkal jobbak lesznek, csak szorgalmasan upgrade-eld őket, ahogy a szinted engedi.
3. Egyrészt tudod őket cserélgetni, ami azért eléggé fontos szerintem. Másrészt meg a játék végén lesznek olyan spéci képességek (egy újfajta fejlődési mód, amit Toussaintba kapsz meg), ahová több pont kell majd. Meglátod. Szóval nem feleslegesek azért.
2. A különböző páncél/fegyver-csomagok akkor adnának valami pluszt, mert együtt használjuk őket, mikor már közel vége a játéknak? Egyébként meg adott szinteken mindig hasonló cuccokat dobnak a ládák és lehet vásárolni.
3. A képességpontok sem érdekesek egy idő után (kb. 30-as szint), mert csak 12 képességet tud használni a karakter. Furcsa. Oké persze, a sok pont miatt bármikor cserélgethetek, de 30-as szintre az ember már nagyjából tudja, mi a neki megfelelő.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2022.12.18. 22:19:09
Magyarul dlss és/vagy kompromisszumok nélkül mai gép nem tudja ezt 4k 60 fps-en futtatni full RT mellett ...
Itt a videó:
Utoljára szerkesztette: lwb, 2022.12.15. 14:11:52
Ez az update a konzolok szempontjából lett igazán jól Sőt, leginkább a PS5 nyert vele sokat, mert ott eddig nem volt 60 fps mód sem, series x-en volt. PS5 tulajoknak ez kb a legjobb dolog a világon. Pc-n meg boxon eléggé meh, de ingyen volt, szóval nem panaszkodom.
Szerintem az belefér, hogy egy felsőközép (nevezzük így a 3080 alattiakat) kártya néhány címmel nem tud állandó 60 FPS-t maxon. A Witcher 3 egy 7 éves játék ahogy írod, a mostani update a mostani hardverekhez készült és nekem egyértelmű, hogy rosszabb az optimalizáltság, mint egy teljesen új, eleve RT köré épülő látványvilágú játék esetében.
Talán túl sokat vállaltak, talán egy új játékra kellett volna fordítani ezt a tudást és nem egy régivel szüttyögni, de az eladási számok és a cég reputációja is lényeges volt a meghozott döntésekkor.
Nálam valamivel (minimálisan) rosszabb lett a látvány, de szerintem azért, mert máshogy állítgattam a csúszkákat, mint előtte.
Egyébként meg örülök, hogy egy APU-val elmegy a játék és kaptam valami új küldetést is.
Túl nagy volt a hype, lássuk be. Sokan jobban izgultak a Next Gen Update miatt, mint egy új, agyonreklámozott játéknál. Ez meg teljesen ingyen van.
De panaszkodnak arra is sokan, hogy RT off mellett is rosszabb a performance, mint korábban volt ugyanazon a vason. Itt inkább optimalizációs gondok lesznek.
Szerintem ez rendben van. 1. Az RT egy luxuseffekt a mai napig. Kisebb kártyák is belekóstoltak, de sosem garantálták, még csak nem is reklámozták, hogy azok majd áttörést hoznak az RT-ben vagy azzal.
2. Az RT a játékokban is csak egy oldalági opció. Nem szükséges a játékhoz és a játékélményhez sem. Egy felületi, világítási és/vagy árnyékeffekt. Legalábbis a legtöbb játékban nem erre épül a látvány, csak kiegészítő.
3. A Witcher 3-at eleve nem úgy tervezték, hogy RT legyen a központ, ahhoz a fények elhelyezése, terep optimalizálása a sugárkövetéshez stb. lett volna a kiindulás, már a játék megalkotásakor.
4. Szerintem nagy dolog, hogy így utólag ennyit foglalkoztak vele egyáltalán.
5. Konkrétan írják is többen, hogy nem szép az RT a Witcherben (hasonlóan más játékokhoz), mert plasztikussá, rajzfilmszerűvé, rosszul láthatóvá, cukormázossá stb. teszi - magam nem tudom kipróbálni.
Mindez úgy, hogy nálam 2080 Ti-on a CP2077 3440x1440-en RT reflection és DLSS performance mellett fix 60+ az fps. Sőt, sokszor 80 körüli. Itt ez max 40, inkább 25-35.
Az AMD kártyákkal meg folyamatosan CTD van, ez gondolom driver probléma, de azért kellett volna tesztelni picit.
A konzolverziók viszont legalább jól mennek. Nyilván az volt a fókusz. Ez is biztos elmegy szépen egy i7 - i9 12xxxx procin, RTX 4080 karival, de azért ANNYIRA meg nem néz ki jól, hogy ilyen vas kelljen alá ...
Aztán a játék meg megkérdezi, hogy akarom-e megosztani az adataimat - ugyanígy minden indításnál. Ezt ki lehet iktatni valahogy igenválasz nélkül?
Azt nem tudja valaki, hogyan lehet KIKAPCSOLNI a cross-platform mentéseket? Mert bekapcsolta alapból, de ki már nem engedi ... Vagy én vagyok hülye vagy ez egy peccselendő óriási bug.
Így most valamivel rosszabb is lett a kép minősége, mint azelőtt...
Amúgy 10 perc alatt lejött, méghozzá hajnali 1-2 között, ami csúcsidő volt a szervereket nézve, mégis zavartalan volt.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2022.12.14. 20:14:52
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hét évvel ezelőtt innen indultam:
Ilyen volt két éve:
Ilyen volt a NG Upgrade előtt (minden über, RTvel):
... és ilyen most (minden über+, minusz RT):

Ráadásul a sebesség most RTvel 2070en kiábrándító ..., RT nélkül annyira nem, de ugyanazt érzem, mint a CP korai szakaszában: elqurták.
Elvileg pedig ilyennek kellene lennie, de a víz valahogy nem az igazi ...
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2022.12.14. 20:08:36
Ja hogy ingyenes frissítéssel jött az update, most néztem infót, azt hittem külön meg kell venni a Complete Editiont.
Utoljára szerkesztette: macleody, 2022.12.14. 19:50:07
Nekem tetszik így a látvány!Meg jó az új nézet is.
Az über és a sugárkövetés graf szinthez azért durva vas kell.
Sőt még egy páncél settet is adott ajándékba mikor összekötöttem az accountokat 😊
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.12.14. 09:17:11
Azok az npck biztonsagban vannak, akik kotodnek a jatekoshoz, de a tobbieket - amig te tavol vagy a jatektol - is siman elkuldi a szimulacio messzire (beszerzo korutra, felfedezni, stb. - akar egy horda kozepebe is kivancsisagbol), ahonnan ritkan tertek vissza elve 😊 Anno azt hittuk, ezert kell online kapcsolat a jatekhoz, de kiderult, hogy teljesen offlien modban is igy mukodik, a szimulacio localban fut, nem online, mint az elite eseteben peldaul.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.11.28. 12:42:48
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2022.11.28. 12:18:07
De én itt most főleg pl. az Elder Scrolls játékokra gondoltam, ahol bár elvileg óriási nagy krízis van, világvége, invázió, de ha nem kezdesz bele a főszálba, akkor az egész határozatlan időre jegelésre kerül. De mondhatnám a CP2077-et is, ahol pár heted van csak hátra elvileg, de amíg nem mész be az Embers-be Hanakohoz, addig semmi bajod, akár éveket is eltölthetsz NC-ben.
A witcher ebből a szempontból logikusabb magyarázatot talált ki. Nem írom ide, mert van itt egy kommenttárs, aki még csak most viszi a játékot, nem akarok spoilerkedni.
Volt egy két játék, ahol újdonsággal próbálkoztak, mint például State of Decay első része. Ahol akkor is mentek/szimulálódtak a dolgok, mikor nem is voltál játékban. Aztán kivették belőle, mert megreklamálták, hogy milyen már, hogy meghalnak NPCk, mikor ott sem vagyunk.
De mehetne ez skyrimnél is, hogy a polgárháború lehetett volna időlimites pl.
Kb, mint a fallout 1 elején a water chip, csak nem lenne utána master miatti óraketyegés. Ilyen játékot nem nagyon tudok. DR vagy Xcomoknál ugyanúgy van egy időhatár, ameddig muszáj lépni, különben szopás lesz.
(+ XCOM regi es uj kiadasa, ha sokaig tokolsz es pepecselsz, akkor cumi van/lesz. Elobbi esetben jonnek a fejlettebb ufok es szetcincalnak, utobbi esetben a "project" elorehaladasa fog gondot okozni)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2022.11.28. 09:48:54
Ahogy elnéztem, kb minden opcionális és kikapcsolható lesz - főleg pc-n - az újítások közül, szóval ne aggódj emiatt.
Fura, hogy egy játékot nem tudok mondani, ami ezt csinálta volna, pedig nagyon kínálja magát az ötlet. Legalábbis szerintem.
1. Érdemes most megvenni hozzá a 2 nagy DLC-t steamen 70%-os leértékeléssel, vagy később olcsóbb, esetleg ingyenes lesz?
2. Az új update a grafikai minőség emelése miatt talán lassítja a játékot. Gyenge GPU mellé is érdemes lesz telepíteni? (Ryzen 5700G)
Köszi előre.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2022.11.28. 01:21:14
Mindig jókat mosolygok azon amikor valaki látatlanban akarja megmondani az életkoromat az interneten keresztül és azonnal leszűrik, hogy mikor és mennyit játszottam egy játékkal és, hogy mennyit tudok róluk de ezt most hagyjuk. : Közelében nincs az életkorom az általad feltételezettnek. Ha igaz az adatlapod akkor minimum egy évtizeddel előtted járok de ezt most hagyjuk. Gyűjtsd még a bölcsességet és azt mondom.
Örülök, hogy felhoztad a MotB. Egyik kedvenc kiegészítőm. Sajnálom, hogy nincs több hasonló mechanika más játékokban de megértem. A chill és escapism ahogyan te mondtad az kell a mai nyomi játékosoknak. Bemenekülnek egy virtuális világba ahol nincsenek következmények és hogy kiéljék a beteges vágyaikat. Én maximum a játékmechanikát szintjén foglalkozom a játékokkal ezért örülök ha mindenféle olyan dolog van benne amikre nincs ráhatásod és hozhatnak váratlan Game Over-t.
Na mindegy. Tudom, hogy vágyálmok ezek csupán. A züllött tömegnek nem ez kell.