16775
-
lonvard #15695 Köszi, kicsit belezavarodtam. :D -
#15694 Hát, a Netflix ennél sokkal szarabb és gagyibb sorozatokat is csinált már ... Sőt. Another life, Daybreak, I-land stb stb. A netlfix sorozatai között több sajnos a gagyi, mint a minőségi. Ez szerinte a jobbak közül való. -
Daermon #15693 Mindent olvastam, és játszottam is bőven és a loreban is elmélyedtem. Ezért valószínű kritikusabb vagyok, valamint a Netflix kvázi végtelen pénzén egy prémium sorozatot vártam. De talán a 2. évadra összekapják magukat az alkotók. -
#15692 Nekem olyan érzésem van, hogy ez a sorozat leginkább azoknak fog bejönni, akik játszottak a játékokkal, elmélyedtek a lore-ban, de csak a játékon belül, viszont nem olvasták még a könyveket. Aki teljesen outsider az el fog veszni, aki meg olvasta az összes könyvet, annak ugyanaz lesz, mint nekem Trónok Harca alatt, hogy félbehagytam a második-harmadik évad felé és csak évekkel később fejeztem be, mert a tököm tele volt a sok eltéréssel. Nem mellesleg, aki olvasta a könyveket, annak minden poén eleve le is van lőve. -
#15691 Cintra a királyság neve, Calanthe az a királynő neve. Nem skelligeiek, csak Calanthe férje van Skelligéről, Cintra egy északi királyság, mint Temeria. -
lonvard #15690 Képeken natúrba botrányosan nézett ki az a páncél, de mozgó képen, kellően filterezve nem zavart. Amit nem értettem, hogy a calanthei páncélok miért lovagi páncélok, ha egyszer valami skelligei népség ez. Meg onnantól, hogy látom hogy megoldották a lemezpáncél problémát, nem gondolom gagyinak a nilfgaardi megoldást, mert ha akarják, megcsinálhatták volna játékbeli verzióra, de szerintem azt akarták, hogy valami sötét kegyetlen népség sötét kegyetlen hadseregének látszódjanak, kb. mint a Xénában a buta gonosz enemy. Ami persze nem jó, mer ennél cizelláltabb ellenséget várunk el egy Witcherben, de mivel érteni vélem a szándékot, nem az jut eszembe a páncélról, hogy gagyi.
Ja, most nézem a Calanthe királynőjét, hogy milyen filmekben játszott, mert mocskos ismerősök voltak a szemei. Eltátottam a számat, mikor megtaláltam az ominózus jelenetet.. És abban is ugrott egy nagyot. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.12.21. 17:45:15 -
Daermon #15689 Elöbb végeztem... hát vannak bajok azért.
Akiket kiemelnék a színészekből az Cavill (Geralt), F. Allan (Ciri), MyAnna (Tassaia), J. May (Calanthe), Appleton (Renfri), Batey (Dandelion), Levy (Erszényes) jó választások voltak.
Yent játszó Anya igazából nem nőt fel a szerephez semmilyen szinten, gyenge közepes.
Toruviel bár alig szerepelt, még is akkor ripacs színésszel el is cseszték a karaktert.
Voltak jó kard párbajok, néha a sztorit is jól egybe illesztették, és vannak jó momentumok is. Kellő felnöttség, vér, pucérság, brutalitás. De...
A fullba erőltetett diverzitás, buta vágások, sokszor gagyi CGI, néhol (főleg Nilfgaard) gagyi jelmezek, sokszor béna harc és csatajelenet, ultragagyi driádok és Brokilon....’
Folyamatosan hivatkoztak a könyvekre, de még is eltértek, nem jó felé.
A felesleges időben ugrálással meg a könyvet nem olvasokkal csesztek ki, nekik kusza lesz cseppett.
Összeségében 2019-ben egy Netflixtől többett vár az ember. Gondolom megint fejétől büzlik a dolog (Hirsch kisasszony és “kreativ” csapata), de remélem tanulnak a kritikákból és nem kell elásni a sorozatot a 2. évaddal.
Ez most egy 6,5/10. -
Daermon #15688 Jaskier - Dandelion - Kökörcsin, mind igazából ugyan az :) -
#15687 Belenéztem egy kicsit, továbbra is hányinger kerülget a nilfgardiak "péncéljától" ami a tripla zs kategória felé hajaz, pedig a neflixes filmek egész jók szoktak lenni kosztüm tervezés szempontjából, pl a henrikben is jó volt -
Prof William #15686 A magyar Kökörcsin -nél nem lehet ratyisabb. :) -
#15685 Újra Jaskier lett. Az volt az eredeti neve lengyelül, de mivel valami nagyon gagyiságot jelent ez a név lefordítva, ezért átnevezték Dandelionnak. Most meg vissza, mert a sorozatkészítők azt is eléggé ratyisnak találták (igazuk is van). -
caps lock #15684 Mindig több évadra előre terveznek, a kihagyott dolgok lehetnek még később. Most pörögniük kell hogy minél több nézőt csalogassanak. A Trónok Harca is az elején volt a legjobb, később elfáradt és a végére vánszorgás lett. Ebben a sorozatban azért több potenciált látok. Meg aztán itt van egy szélesebb közönség, a könyveket nem sokan ismerik, a játéknak viszont milliós rajongótábora van, nekünk szinte bármit el lehet adni a witcher logóval. De nem aggódom, bár még csak az elején tartok, de úgy tűnik jó kezekben van a sorozat. -
#15683 Így végigérve az évadon: Nem jó, nem is tragikus.
Szerintem túl sokat akartak elmesélni 8 epizódban és végig rohannak, kihagyva majdnem mindent amiért egyébként a könyveket jó volt olvasni. -
mike01010101 #15682 Én is mindent feliratosan nézek, ezt is, de annyira nem rossz a szinkron sem itt. Kb 1 éve van netflix-em meg HBO GO, azóta szinte nem is torrentezek. Más lehetőséget, hogy hogy kihasználjuk a 4K-s TV-t (akinek olyan van) nem nagyon láttam a legálisan a Netflix mellett elérhető áron. -
#15681 A magyar hangot én nem mertem megkockáztatni. -
Daermon #15680 4 résznél tartok, azért vannak gondok itt szép számmal és nem a színészekkel. De meglátjuk még, a következő évadra még akár össze is kaphatja magát a sorozat.
Én a szinkron ellenére maradtam az angol+feliratnál.
Utoljára szerkesztette: Daermon, 2019.12.21. 05:27:38 -
Madi92 #15679 Nekem azért nem tetszik egy-két dolog amit megvariáltak.
Pl elfek crossbowal lövöldöznek. Meg csak úgy "beengednek" egy vad idegent az erdőbe.
Meg szegény Dandelion is Jaskier lett. -
Evoluti0N #15678 Ledaráltam az egész évadot. Látszik, h Henry nagy Witcher játék fan. A hangja szinte egy az egyben megegyezett a játékbeli hanggal.
Az egyedüli dolog, ami nem tetszett a sorozatban, hogy szerintem a CGI nem mindig volt épp a legjobb.
Ezt leszámítva imádtam. Witcher fanként ez az első évad maga volt a tökély. -
Prof William #15677 Megértelek. Anno (fél éve) én is csak egy próbahónaora iratkoztam fel "miért is ne?" alapon és azóta is előfizető vagyok. :) -
#15676 Végére értem. Sztem jó volt, nekem tetszett.
1 dolog vacak, a szinkron. A kettős, vagy dupla mássalhangzókat szinte mindenki elharapja, furcsa. Egyebekben még a szinkronnal sincsen komoly gond.
A többi meg, ha nem is tökéletes, de nagyon is jó. A szálak a végén összeérnek, aki olvasta a könyveket, annak nem lesz furcsa az utolsó csata sem, említik visszaemlékezés szinten.
Geralt egész hiteles, semmi gond vele. Olyan, amilyennek ismerjük.
Triss, mint írtam az én képzeletemben vöröske, sajnáltam, hogy itt nem az. Sajnos, közel sem annyira jelentős a szerepe, mint a játékban.
Ciri sem a megszokott, ilyen kis alien feje van a csajnak, amúgy a kötelezőt hozza, el tudom hinni, hogy Ő Ciri.
Yen egy déli szépség, nekem kicsit északibb, hidegebb típus élt róla a fejemben. De rá sem lehet panasz. Ki lett az Ő karaktere is bontva, de a hangsúlyok másutt vannak, mint a játékban. Sokat megtudunk róla, érdekes karakter.
Röviden, aki még nem látta, az csináljon egy netflix előfizut, első hónap ingyenes. (10 forintot le fog venni a kártyáról, de néhány perc múlva azt is visszakapod) megéri, hogy meg tudd nézni. Én is ezt csináltam. És tartok tőle, már le sem mondom, pedig az volt a szándékom....
Utoljára szerkesztette: Dante73, 2019.12.21. 00:28:15 -
Madi92 #15675 Nagyon fasza volt, egyedül a cintra vs nilfgaard csata volt kicsit meh. Ha már belerakták, elfelejtetnék végre, ezt a lovakkal belerohamozunk az ellenségebe face to face. Semmi felderítés, semmi ijászkodás, semmi flankelés. -
Prof William #15674 Két rész után...
Ez sokkal jobb lett mint amilyenre számítottam. Calvill maga Geralt of Rivia!
Úgy tűnik nem kamuzott, amikor azt mondta hogy a játékokat nézve próbálta minél jobban elsajátítani Geralt stílusát.
És sikerült is neki. Komolyan a mozgása, a stílusa a beszéde tiszta Geraltos. A harcjelenetek (különösen az első rész végén lévő) nagyon jók voltak.
A történet is jó volt. Az első novelláskötetek epizodikusságát összefűzték a főszállal. Bemutatják a világot + Gerlatot + Yent + Cirit ezek által. Szerintem ezt remekül megoldották.
Jó megoldás hogy Geralt + Yen + Ciri szála három különböző időben játszódik. Alsó hangon is évszázadok lehetnek köztük. Yen eredettörténete minimum 200 évvel Cirié elő játszódik míg Geralt "csak" 100 éves. :)
Így megismerjük őket mire összeérnek a szálaik.
Az viszont poén, hogy majdnem teljesen (jelentről-jelenetre) úgy kezdődött mint a 2002-es hírhedt Wiedzim/Hexer (a 2002-es lengyel Witcher feldolgozás). Érdekes easter egg. :) -
#15673 Akinek zavaros lenne a sorozat az ennyire emlékezzen csak: három szálon, három különböző idősíkon kezd a történet (Geralt, Yennefer, Ciri). Így világos lesz minden. Az amit az első rész(ekben) látunk, az nem egy időben történik a karakterekkel.
Egyébként jó a sorozat (felén vagyok túl), kár hogy a könyvek / játékok elspoilerkedték az egészet már előre. Yen, Ciri, Duny meg Pavetta meg minden lényegében. -
hapi #15672 Miután megnéztem az első részt ellenállásom hogy reinstaláljam a witcher 3-at erősen csökken. -
caps lock #15671 Ezt a sorozatot nem érdemeljük meg... Nagyon tetszik, megérte rá várni
Cavill remekül alakítja Geraltot, nem vártam hogy ennyire hiteles lesz, olyan mint ahogy a játékokból ismerjük.
-
mike01010101 #15670 Megnéztem az első részt, este folytatom, eddig tetszik. Szkeptikus voltam, de úgy néz ki feleslegesen. -
#15669 Köszi!
Sajna az utolsó másfél könyvre még nem volt időm.
Látvány, jelmezek, csaták sztem rendben vannak, kellően, de nem önmagáért elég véres is, (Némi meztelenség is van) színészi játékkal, így első blikkre nincsen bajom, 1-1 pillanat van, ahol látványosan esik ki valaki a szerepből, de ilyen sorozathoz képest abszolút rendben van. -
Prof William #15668 Yennefer a könyvekben 1-2 elszóláson és egyetlen -lázálom közbeni- emlékfoszlányon kívül nem kap több háttérsztorit.
A könyvbenSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Geralt a gyakorlott szemeivel Yen mozgását figyelve kikövetkezteti, hogy gyerekkorában valószínűleg nagyon súlyos fejlődési rendellenességei voltak. Valószínűleg púpos és sánta is lehetett + a szemeit figyelve rájött, hogy valószínűleg kancsal, vagy félszemű is lehetett. Aztán Geralt morfondírozik egy sort, hogy a Varázslónők mindig így csinálják, hogy összeszedik az ilyeneket is (ha van bennük tehetség) majd mágiával meggyógyítják őket. Az eredmény pedig a csapat gyönyörű nő akik a lelkük mélyén még mindig attól félnek, hogy csúnyák ezért folyamatosan kompenzálni akarnak.
Aztán kb 4-5 könyvvel később amikor Yen lázasan fekszik egy régi emlékfoszlányban hallja ahogy egy férfi(valószínűleg az apja) ráüvölt hogy "Takarodj közelemből te púpos korcsfajzat!"
A könyvekben ennyit kap Yen múltja. Talán egy fél oldal ha van.
Az viszont már a trailerek alapján is látszik, hogy a sorozatban ennél jóval több időt szánnak a múltjára. -
#15667 Negyedik résznél tartok.
Nem akarok spoilerezni azoknak, akik még nem látták, így csak annyit írok, hogy eddig nekem tetszik.
Geralt eléggé "geraltos",
Cirilla ki lett bontva, akár a könyvekben,
Yent is megismerjük, kicsit alaposabban, mint a játékban, (Sőt, TALÁN a könyveknél is jobban, de csak talán, mert még nem olvastam el mindet)
A kor, az a kevés szörny, ami eddig volt, a jelmezek, hangulat stb nekem rendben van. -
Prof William #15666 Ha jól rémlik Nilfgard a könyvekben is ezt teszi.
Ha jól rémlikSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ha megadják magukat nekik akkor nincs gáz, de a fanatikusan védekező Calanthe nem hagyott nekik más választást. + azért ne feledjük hogy a (különösen sötét) középkorban vagyunk,ahol ez majdhogynem köznapi volt.
A parasztok könyvben is ilyen seggfejek. + ugyebár Geralt witcher vagyis (a propaganda szerint) egy mutáns korcs-fajzat akinek létezni sem lenne szabad. Csak kellet egy ürügy.
Amúgy milyen? Látvány jelmezek, csaták, véresség, színészi játék stb... -
lonvard #15665 Cirilla valami kiváló választás, szerelmes is lettem picit. Nagyon jó színész a kiscsaj, és persze elképesztően szép. Szerintem jó lesz a széria, helyenként a játékban éreztem magam annyira ismerős dolgokkal szembesítettek. Szóval aki a játékból ismeri a terepet, azt szerintem megveszi kilóra a sorozat.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azt mondjuk nem értettem, hogy Cirilláért miért kell egy komplett királyságot kiirtani szó szerint, nilfgaard a játékban nem ilyen eszetlen, pont hogy törekednek a meghódított terület rendezésére. Ha ekkora volt a veszély, akkor nem tudom mért nem készültek fel normálisan. De jó, mondjuk azt, hogy a film ezt nem akarta hosszan taglalni. Renfri castingja még ami nem tetszett, valahogy ez a nő a nagy szemeivel, idegesítő. A kardpárbaj a végén 10/10. Ja, a blavikeni mészárlás az nem tudom mi volt a könyvben, de itt haramiákat öl meg, szóval ezért túlzásnak érzem a kiátkozást a városból. Oké, megtévesztették a parasztokat. Mindegy. Nézem van-e a következő epizódhoz fordítás. Iszonyat megjött a kedvem. Meg játszani is. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.12.20. 13:19:56 -
#15664 1 óra körül van. a nettó játékidő. +/- 1-2-3 perc.
Eléggé időben ugrálós össze vissza a sorozat, (nem bírtam megállni) a 3. részen is túl vagyok, nem akarok spoilerezni, 1-2 másik eredettörténet is benne van eddig...
Nekem eddig csak Triss nem tetszett, túl sok játékban volt vöröske, és a soriban nem az... Majd megszokom, mert ha jól rémlik, a könyvben sem vörös volt. A többi így első blikkre rendben van. -
Prof William #15663 Valahogy sejtettem, hogy a SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"incidens" benne lesz. Ez Geralt pályafutásának (meg személyiségének) egy elég fontos eseménye.Blavikeni
De anúgy meg Geralt "beceneve" és Ciri eredettörténet egy részen belül? Hogy sikerült ezt összehozni? A könyvben ez két elég markánsan különböző történet.
Hány perces egy rész? -
#15662 Első részt megnéztem.
Kissé zavaros ugyan, de szerintem eddig nem rossz.
Nagyjából követi a könyvek történetét, megkaptuk Ciri eredettörténetét, és Geralt egyik "becenevének",
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a történetét.A Blavikeni mészárosnak
Nem rossz. Este, ha lesz időm, folytatom a sorozatot, gondolom, addigra néhányan már végig is nézitek. -
xido #15661 Lol..pont úgy kezdték mint a lengyelek -
Prof William #15660 Interjú Sapkowski így egy nappal a Witcher előtt. A változatosság kedvéért most nem tapló. :)
-
#15659 Délelőtt 9 órától. -
Prof William #15658 Holnap lesz a nagy nap. Vajon nálunk mikortól lesz elérhető? -
Prof William #15657 Bár az nem a szó szoros értelmében vett csata de ja igen.
Ha egyszerre jönnek a részek akkor lesz program hétvégére. :)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2019.12.18. 23:02:06 -
DantesHUN #15656 Amikor pedig utoljára beavatkozik belehal...illetva majdnem. De a világból eltűnik.