The Witcher 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2. Alapjaira lett felhúzva. Mint minden fantasy.Ettől még fantasy az nem történelem. Bele akarsz ebbe a vitába menni komolyan? Hol áll Sodden Lengyelországban? Merre éltek az elfek? Melyik része Lengyelországnak Cintra? Mi lett a kikimorákkal? Tényleg nehéz megérteni, hogy Dobó István élt, valódi személy volt. A blavikeni nyílpuskás faszi nem. Soha nem élt, soha nem volt valódi személy.
3. Ott voltál? Na, mesélj még, milyen volt a forgatás?
4. Mert a könyv történetszálát viszi, igen. Ettől még MINDEN feldolgozás eltér a könyvtől. Hoztam ezer példád, válaszolsz azokra is? Belemegyünk, hogy GoT hol tért el a könyvektől?
5. Szar lett, ez igaz, de nem azért, amit ez a fogyatékos mond róla, hanem mert szándékosan csinálták ilyen herezacsi-péniszfej formára. Erről nem beszél, mert egy rakás szar ez a videó. Beszélnek róla mások, akiket érdemes is nézni.
6. Arra épül az középkor? A Gyűrük ura világa mire épül? A GoT világa mire épül?
7. A könyvekben is szarul van leírva,idézd már be, hogy szerinted hol van "reálisan" leírva, amikor Sapkowski tök hülye a víváshoz és ez nem is baj. A könyvek nem (sem) erről szólnak.
2. De, a Witcher világa pont a középkori Közép-Európa alapjaira lett felhúzva, valamint erre a (főleg szláv) mitilógiára. Úgyhogy a feketéket túltolták nagyon is. A fekete elf meg az alja a pc-nek. Főleg egy olyan világban, ahol erősen jelen van a rasszizmus (ezt a sorozat eléggé finoman kerüli, ott egy fekete elf... mondjuk úgy erősen hátrányos 😄
3. Sapowski inkább csak a markát tartotta, nagyon nem hiszem, hogy belefolyt.
4. Mert az alkotók kb ezzel promózták a sorozatot, hogy nem a játék, hanem a KÖNYV, csak a könyv, stb...
5. Nilfgaard vértjei közröhely.
6. De, arra épül.
7. Látványos, igen meg van sebzés és hp... a könyvekben viszont erősen, már már realisztikusan vannak megirva a harcok. Ezt sok helyen elhagyta a sorozat.
1. A videó elspoilerkedi faszán a 2. évadot is előre (Duny), gratulálok neki
2. Dobó valós történelmi személy. A blavikeni nyílpuskás nem az. Balviken nem a lengyel történelem része, akármi is állít ez a faszi a videóban, Lengyelországban nem voltak witcherek meg kikimorák, de még elfek sem. Se fehérek, se feketék. A Witcher nem egy történelemkönyv. Hihetetlen, hogy ezt le kell írni, de le kell, mert a faszi a videóban konkrétan lengyel történelemre hivatkozik.
3. Sapkowski tanácsadóként részt vett a sorozatban. Ha neki nem fájtak a feketék, nekem sem fognak. Ő írta, ő találta ki az egészet.
4. Mi a retek értelme egy 14 perces videóban 12 percen keresztül arról beszélni, hogy a könyvben mi minden volt más? Ezzel az erővel a fél Tűz és jég dalát felolvashatnánk, mert kb annyiszor tértek el tőle a GoT sorozatban. A The Expanse-ben dettó. A Gyűrűk Urát is említettem, reggelig olvashatnám, mi lett más. Hobbit? Ne is kezdjük.
5. Nekem sem tetszett a nilfgaardi vért, de a játékbelinek se volt semmi értelme. Vicces, hogy Cintránál megjegyzi, hogy milyen drága is volt egy ilyen vértezet, de Nilfgaardnál már nem. Olyan szép teljes vértet, amit bemutat összehasonlításnak a valóságból csak a leggazdagabb nemesek viselhettek, mert egy vagyon volt. Közkatonák ezrein SOHA nem volt ilyen vért, olcsóbb volt az életük annál.
6. A witcher világa NEM középkor. Ahogy a Gyűrűk Ura sem volt az. Ott sem akadok fenn az eltéréseken, itt is felesleges.
7. Geralt vívóstílusa a játékokban is inkább csak látványos meg akrobatikus. A filmben is erre mentek rá, nem a hatékonyságra. Ebbe belekötni?
Ez a faszi, aki ezt a videót csinálta, csak arra jó, hogy ismét meggyőződjek arról, hogy magyarul SEMMIT nem szabad a YT-on nézni. Még a hangja is olyan tudálékos és irritáló, hogy az ember keze ökölbe szorul.
A különböző idősíkok nekem Yennefernél ugrottak be, mert ott ugye ott volt a 3-ik részből a király még gyerekként, plusz a kriptás dolog.
Arra kitérnék, hogy nem csak a hirtelen eltűnő karakterek tanítanak neki dolgokat, hanem a többi szereplő is. Lásd a 3-ik rész megbízatása.
Bár még csak a 3. résznél járok nekem már az első részben látszott ott mikor megjött a Nilfgardi sereg, amikor kimentek eléjük, hogy a védő seregnek R.I.P. Az a páncél katasztrófa ezzel egyetértek. Sztem a macskaszemeken viszonylag könnyű túllendülni, mert ha figyeli az ember nem is említik hogy jobban lát a sötétben, a játékban (ne kövezzetek meg a könyvek nekem sajnos kimaradtak... egyelőre) meg ugye külön ki volt emelve a macskaszem + sötétben látás, itt meg nem. Yeneferre visszatérve, nekem speciel tetszett, hogy az eredettörténete után mikor rájön, hogy hatalma van mekkora köpönyegforgató manipulativ személy lesz belőle. Amikor bemegy a bálterembe a 3-ik részben érdemes megnézni az arcokat. Nah nézegetem tovább, röviden a véleményem az első 3 rész nekem meghozta a kedvemet, hogy elővegyem újra a 3-ik részt.
Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2019.12.23. 10:31:52
uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb
A kis fekete elf meg tud beszélni, nézd tovább a sorozatot.
Kár ezen a bőrszín dolgon különösen fennakadni. A film amerikai, ott pedig most olyan szelek fújnak, amikben kell mindenhová egy-két színes bőrű, és pár meleg karakter is.Ha ez a film magyar és/vagy lengyel készítésű lenne, akkor biztos nem lenne benne ilyen. De a cég amcsi, a pénz ők adják bele, nekik meg ilyen igényik vannak. Pont.
Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)
Aki nem játszott a játékkal, nem olvasta a könyveket, az szerintem ki fog szállni az első két rész környékén. Neki zagyvaság lesz az egész és ez a sorozat egyik legnagyobb hibája: látszik, hogy a rajongóknak készült és nem a rendes közönségnek.
A Walking Deadbe bele se megyek.
Minden könyvadaptáció eltér a könyvtől. Legtöbbször sajnos nem az előnyére.
Meglátjuk a 2. évadra összekapják-e magukat.
Utoljára szerkesztette: Daermon, 2019.12.23. 06:08:33
Why so serious?
Kritika az mindig van, mondjuk érezhetöen az fáj pár embernek, hogy ez nem játék feldolgozás hanem a könyveket vették alapul, de hc fannokkal nem lehet egy sorozatot sikerre vinni ez kb olyan szerintem mint a GT tehát adtak is meg vettek is el belöle.
Cavillt én is kiemelném tökéletes erre a szerepre, jöhet a második évad.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Why so serious?
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

http://www.freetvmaci.info/
Cavil jól játszik és jól hozza a Witchert, de talán ez az egyetlen igazi pozitívum.
A CGI van, hol jó, van hol ehh.
Viszont ami nekem hatalmas nagy negatívum, az hogy mindenhol fekete, ázsiai karakterekbe botlik az ember a film nézése közben.. Annyira kizökkentett, mikor az egyik jelentben egyszerre volt fehér, fekete, és ázsiai karakter is, hogy az felfoghatatlan.
Lehetett volna ez jó sorozat, ha akkoriban indul amikor a Trónok Harca (aminek amúgy a vége egy rakás szar lett, de ez nem az a topic) Ha ma forgatnák a Trónok Harcát, fogadok hogy a karakterek fele fekete és ázsiai lenne.
Na mindegy, nem voltak nagy elvárásaim, mégiscsak Netflix készítette, ahol minden sorozatba van erőltetett SJW.
Jöhet a második évad (2021-ben)
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Ja, most nézem a Calanthe királynőjét, hogy milyen filmekben játszott, mert mocskos ismerősök voltak a szemei. Eltátottam a számat, mikor megtaláltam az ominózus jelenetet.. És abban is ugrott egy nagyot. 😄
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.12.21. 17:45:15
Akiket kiemelnék a színészekből az Cavill (Geralt), F. Allan (Ciri), MyAnna (Tassaia), J. May (Calanthe), Appleton (Renfri), Batey (Dandelion), Levy (Erszényes) jó választások voltak.
Yent játszó Anya igazából nem nőt fel a szerephez semmilyen szinten, gyenge közepes.
Toruviel bár alig szerepelt, még is akkor ripacs színésszel el is cseszték a karaktert.
Voltak jó kard párbajok, néha a sztorit is jól egybe illesztették, és vannak jó momentumok is. Kellő felnöttség, vér, pucérság, brutalitás. De...
A fullba erőltetett diverzitás, buta vágások, sokszor gagyi CGI, néhol (főleg Nilfgaard) gagyi jelmezek, sokszor béna harc és csatajelenet, ultragagyi driádok és Brokilon....’
Folyamatosan hivatkoztak a könyvekre, de még is eltértek, nem jó felé.
A felesleges időben ugrálással meg a könyvet nem olvasokkal csesztek ki, nekik kusza lesz cseppett.
Összeségében 2019-ben egy Netflixtől többett vár az ember. Gondolom megint fejétől büzlik a dolog (Hirsch kisasszony és “kreativ” csapata), de remélem tanulnak a kritikákból és nem kell elásni a sorozatot a 2. évaddal.
Ez most egy 6,5/10.
Szerintem túl sokat akartak elmesélni 8 epizódban és végig rohannak, kihagyva majdnem mindent amiért egyébként a könyveket jó volt olvasni.
W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB
Én a szinkron ellenére maradtam az angol+feliratnál.
Utoljára szerkesztette: Daermon, 2019.12.21. 05:27:38
Pl elfek crossbowal lövöldöznek. Meg csak úgy "beengednek" egy vad idegent az erdőbe.
Meg szegény Dandelion is Jaskier lett.
Az egyedüli dolog, ami nem tetszett a sorozatban, hogy szerintem a CGI nem mindig volt épp a legjobb.
Ezt leszámítva imádtam. Witcher fanként ez az első évad maga volt a tökély.