The Witcher 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83
A Skyrimmal teljesen igazságtalan összehasonlítani, mert 4 év van köztük. Ez rengeteg. A Skyrim összeségében amúgy a közelében nem volt ennek, legfeljebb grafikailag, de az is csak a tájra vonatkozólag, karakter animáció terén legfelejbb a The Last of Us jön szóba, de ott alig néhány szereplő volt...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
A GoG Galaxy vagy a Steam logolja neked. Én a kérdőjeles helyen nagy részére el sem mentem és a hirdető táblák közül is talán 3-4-en vettem fel questeket. Így tarott cirka 80-90 órát. Istenkirály volt. Ha megesz az új gépem, akkor csinálok majd valamit. 😉

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Sheltem
Játékidőt hol látom ? Save filenál nem láttam ilyesmit.
Amúgy alapból utolsó előtti fokozaton kezdtem így kihívásból sincs hiány 😊
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.08.11. 09:16:14

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

genndy
Ha játékidőt is írtál volna könnyebb dolgunk lenne, de amúgy igen, még csak a főküldi 1/3-ánál tartasz (talán ott sem). Ha kivesézősen csinálod akkor simán 100 óra benne van, szóval van benne tartalom. És akkor még jön a 30-50 órásnak ígért kiegészítő.
Skyrimes dolog: azért a végén a fojtólidércekből meg ghoulokból meg nekkerekből nagyon elegem volt, 80% csak ezekkel találkozol a kérdőjeles helyeken, az erősebb, változatosabb szörnyek tipikusan küldihez kapcsolódnak. Skellige azért elég erősen Skyrimes a havas tájaival és hegyeivel, 800 óra Skyrim után már kicsit unalmas volt itt is <#zavart1>

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Sheltem
Sziasztok!

Na mostmár, hogy toltam bele rendesen játékidőt mondok véleményt(lvl 11 báró eltűnt családja / jani vonalnál tartok de minden kérdőjelet megcsinálok felveszem az összes contractot, bunyózok, lóversenyezek) .
Ez a játék eszméletlen 😊 Nem akarok szidni egyik másik játékot sem de akaratlanul össze kell hasonlítanom pl a skyrimmel. Természetesen isteni játék azis, de lvl 10 ig többféle lénnyel találkoztam mint a skyrimben a játék végéig. A karakterek arcán az utolsó érzelmet is tökéletesen látni, érezni szinte hozzánőnek az emberhez. Minden mellékküldetés olyan igényes mintha főküldetés lenne. Tudom ezt már más is írta de egyszerűen gyönyörű.
Ami még nagyon tetszik, hogy a skyrimben csomó "ismétlődő hely" van(oblivionban mégtöbb sokszor teljesen ugyanolyan katakombába, bányába megy le az ember).
Itt nincs 2 egyforma barlang de a tájak változatossága is köröket ver a skyrimre! És mivel méretileg is szép nagy területről van szó, nem lehet azzal takarózni, hogy "jó de a skyrim mekkora?"
A hangok, zenék...Mindenhol fel van dobva minden, recseg a híd amikor megyek át rajta a lovon, ahogy fúj a szél zúgnak a fák lombjai...és a nem játékos karakterek...megyek el egy őr mellett lóval, fingik egyet és röhög. A kisgyerekek éneklése, ahogy letolja utána a mamájuk őket...csodálatos az egész játék!
Nyugtassatok meg, hogy még legalább kétszer ennyi idő lesz mire befejezem(fentebb írtam hol tartok).
Nem tudok ezzel a játékkal betelni...

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

bajgunar
Mert kitömöríti-betömöríti... bla-bla... a file.okat, amikben ki-be cserél frissített file-okat. Ezért igényel 7Gb-ot. De a becsomizott 2Gb-ból, nem fog elővarázsolni 7-et. Ezért kell a hely.
De fogadni mernék, hogy kiüríted a Temp mappádat. Csinálsz egy tisztítást. Átnézed az Appdata/Roaming mappád is, kitörlöd a már rég letörölt programok maradékait, tuti tudnál még vakarni mellé ~2-3 Gb-ot, és már meg is lenne a szükséges 7!

Ez az új patch eszméletlen!!!
Alanti gépemen.. 1200-ba. szinte minden Über-en (csak homályosítás off-on), még Hairworks mellett is (2x aa-val), nem megy 30 fps alá Asus Gpu Tweak Gamer beállítással. <#taps>
Eddig kissé lejjebb kellett venni ezt-azt Win 8.1-en. Most felraktam Win 10-et frissen, arra W3 és az 1.08 as folt. Brutál lett. <#wow1>

Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2015.08.10. 13:22:46
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
sztem 2 külön vonal mert tudok olyat aki előbb a bárónál volt én pedig előbb a bosziknál
régen csináltam de nekem úgy rémlik hogy KM mondja azt hogy vannak banyák a mocsárban és amitt indulunk arra
bár lehet hogy a Bárót is ő említi erre már végképp nem emlékszem

a végső harc pedig mikor jön az "inkvizíció" a Báró lányával és a "faluban" védekezünk középen miközbe jön mindenféle jóság
ezt a részt az fejezi be

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

most már totál belekeveredtem 😊

Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |

molnibalage83
KM nagyon kis részben csak a főküldi, hiszen a barlang előt már kiderül, hogy gőze nem volt arról, hogy Ciri egyáltalán visszatért és a barlang után az is kiderül, hogy itt nincs, bár akkor még nem tűnik el az, hogy "keresd meg Velenben" vagy mi a quest neve. Ezután még a báróval elleszel egy darabig. Ez egy vonal, csak két questként jelenik meg a további valódi boszik és a báró vonala miatt. Keire a báró féle vonalnak egy része, nem párhuzamos alternatív irány, mert mindkettőt meg kell csinálni csak a sorrend kb. kötött és Keira vonalnak vagy egy baromi jó sidequest része.

A végső harc halatt mit értesz?

közbe eszembe jutott, Kiera Metznél voltál már?

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

nem tudom mennyire Spoiler, de okés akkor úgy írom és úgy ugye érthetőbbb
Velen - Ciri szál van a spoilerben

szóval 2 szálon keresed Ciri-t Velenben
az egyik az hogy a 3 boszorkányt keresed Kiera Metz vonalról indulva
a másik pedig hogy a Báróhoz mész

összefügg a 2 de szerintem ez 2 külön szál alapvetően, ami a végső harcnál kapcsolódik össze

molnibalage83
Kettő? Én egynek éreztem. Melyik kettőre utalsz? Spoilerbe válaszolj kérlek.

főküldetés az is a Ciri keresésének 2 útja van Velenben az egyik ez a másik a báró

kinél tudom felvenni?

Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |

mindig használtam...

a báró feleségéhez azt javaslom hogy csináld a Witches of the Wild vonalat

Sheltem
Használod a witcher érzékedet? Az kell ilyenkor mindig szinte.

Hogy kell megcsinálni azt a küldit, mikor azt írja, hogy menjek vissza és vizsgáljam meg a maradék nyomokat Velenbe és keressem meg a Báró feleségét? ( igen nemrég kezdtem a játékot )
Nem találok semmiféle nyomot és azt se tudom hol keressem, amik voltak már megtaláltam de maradék nyom...?

RatBaG
micsoda buksza, khm... bruxa.

Per Aspera Ad Inferi.

molnibalage83
Lásd lenetebb, kicsomagolva. Mint az előző patch. Nem értem a szörnyűlködés okát. Ez manapság teljesen átlagos méretű patch...

Jézus, mekkora ez javítás?!! A galaxy azt írja 7.5 Gb...
cylonflatus
Semmi hátrányod nem lesz belőle a későbbiekben. De ez egy szerepjáték, úgy döntesz ahogy akarsz. Amúgy van mentés is a világon, junovámszejn

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

cylonflatus
Az 1. 8 még most jön lefele, kíváncsi vagyok, hogy az installja után a ládát cipelő karakterek némelyike még mindig egy nemlétező lépcsőn akarja fölkínlódni magát...

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

Sheltem
Minden porcikáját imádom a witcher3nak de ez a patchelés...
Ha a witcher3 a D meghajtómon van, a windows dokumentumok mappája is, valamint a pagefile.sys is akkor miért akarja, hogy a C meghajtón ahol a windows van legyen 7gb szabad hely...Emiatt(is) ragadtam le az 1.6nál.
Tudom egyéni szoc probléma, meg hogy lehetek olyan hülye, hogy a windows mappámon "csak" 5gb hely van, de eddig soha nem volt probléma.
Na mindegy emiatt nem rakom újra a win-t majd max kétszer játszom végig egyszer 1.6al egyszer meg majd az aktuális patchhel 😊
A dlc-k 90% a felment 1.6 al is hálistennek.
Utoljára szerkesztette: Sheltem, 2015.08.08. 10:45:00

rage
Kb 2 giga a patch, csak a telepítés során kell legyen annyi szabad hely.

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

MerlinW
7,2GB... elmennek a....

[merlinw.org]

bardocz
Azért nem teljesen. A hetedik könyv végétől már az első játék eltér valamennyire. Most így hirtelen nem is tudom, hogy az mégis mivel kezdődik? Visznek az erdőben kaer morhenbe egy kocsin, de még nem tudom, hogy mitől is kerültünk oda? Ez lenne az, amikor a wild hunttól megszabadulunk? Majd ha végigviszem talán megértem. De amúgy arra értettem, hogy a hetedik könyv a történet lezárása, a Season of Storms már csak visszatekingetés leírás alapján, az első könyv idejébe. Amúgy akik olvasták a könyvet nem tudom észrevették-e, de van benne egy Percival nevű félszerzet, az hogy az első játékban ott a plakátja Vizimában egy dolog, viszont a harmadikban meg a zene nagy részét egy Percival nevű zenekarral csinálták, akik meg a könyv miatt nevezték el így magukat.

Evoluti0N
#8407 Wikipedián az első könyv idejére írják.
Utoljára szerkesztette: bardocz, 2015.08.07. 21:56:49
Igen. A 8. előzmény. Nem tudom pontosan, hogy mikor játszódik, de valahol a 7. előtt és az 1. után. Talán az első kettő között. Nem tudom. Meg azt hiszem, hogy ez szintén ilyen novella jellegű, mint az első kettő. Lehet, hogy tévedek.
Most már úgyis tudjuk hogy mi lesz az igazi vége, hiszen a Witcher 1-2-3 a könyveket folytatja.
Count Adyn
Igen. Nekemis vegyes érzéseim vannak a végéről, de az oda vezető út marha jó😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

bardocz
De a történet vége a hetedik nem? Nem tudom ti hogy vagytok vele, én egy picit mást vártam a végétől. De ez csak tényleg a legvégére vonatkozik. A brennai csata leírása valami eszméletlen jó lett, de maguk a párbajok is, a trónok harcában lévő ilyen jellegű jelenetek szerintem sokkal sokkal gyengébbek.
amikor az 1 megjelent valahol azt olvastam hogy aktívan részt vett benne de akkor tévedek
mea culpa

Count Adyn
Itt az első 13 fejezet már kész van angolul elvileg😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Lengyelül. Angolul még nincs. Igazából hivatalosan angolul még csak az első 5 jelent meg. A 8-nak készül a rajongói angol fordítása jelenleg. A játék fórumán írja, hogy hol tartanak, de ott éppen karbantartás folyik.
nem tudom, igazából abból indulok ki hogy az író mikor segített a játék sztoriját összerakni már tudhatta mi lesz a 8. könyvben

amúgy a 8. az angolul vagy lengyelül jelent meg akkor? (nem néztem utána)

Ezt, hogy vannak utalások a 8. könyvből is a játékban. ezt tudod is, vagy csak gondolod? Amúgy gondolom, hogy ha van is utalás, akkor is max a 3. játékban, mivel az első két játék még a 8. könyv előtt jelent meg. Mire odaérek, tán lesz fordítása a 8. könyvnek is. Amúgy szerintem az író nem vesz részt a játékok sztorijának írásában.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2015.08.07. 21:18:51
Count Adyn
Elég brutál aratás volt a hetedikben -.- a következő meg elvileg valahol a 2-3. könyv környékén játszodik majd időben😞

háát, pedig simán benne van mivel a játék történetében is részt vesz az író elvileg

Végigolvastam a 7. könyvet is. 😊 Hamarosan jöhet a trilógia végigjátszás. A 8. könyvnek ahogy látom, még készül a fordítása. Csak 2013-ban jelent meg, szóval nem hiszem, hogy bármelyik játékban is lennének utalások a ebben könyvben történtekkel kapcsolatban.
Kijött az 1.08-as patch. Legalábbis PC-re.
plu604
Új patch.
Kifejezetten örülök neki, pont szüneteltetnem kell a játékot, mert a "Get Junior" quest nekem is bebugolt, és nem bírok haladni a sztorival.
Thx CD Projekt Red, plz release now ^^

Nálam volt pár. Az előbb említett küldi, aztán volt egy fickó, akit nem tudtam kiszabadítani, mert nem spawnolt a bandita, akinél a kulcs kellett, hogy legyen. Aztán egy helyen nem tűnt el a kérdőjel. Meg volt egy kísértetjárta hely, ami szintén bugos volt. Mondjuk az még mindig bugos. Most hirtelen ezek jutottak eszembe. Na meg a lóval kapcsolatban is voltak érdekes dolgok. Bizonyos helyeken, ahol dimbes-dombos volt a terep, előfordult, hogy a lő eleje belelógott a földbe. A listát olvasva rengeteg bugot javítottak, csak ugye sok bug nem mindenkinél fordult elő.

Na, meg ahogy olvastam a hozzászólásaidat, elég sok mindent kihagytál. Voltak olyan küldik is, amiket nem csináltál meg. Szóval logikus, hogy nálad nem nagyon volt (vagy egyáltalán nem volt) bug, nem úgy, mint nálam, aki fullra kipucolta a teljes játékot.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2015.08.04. 12:08:35
molnibalage83
Döbbenetes, de az lemerülés úszás bugot leszámítv első végigjátszásra egy buggal sem találkoztam.

Elég sok bugot is javított. Mondjuk nálam volt egy olyan DLC-s küldi, amit nem tudtam a patch előtt megcsinálni. Az alternatív mozgást nem tudom. Nem próbáltam.
molnibalage83
Mi az az alternatív mozgás? Végül feltettem az 1.07-et de az inventory-t leszámítva semmi egetrengetőt nem találtam.

1.7-tel sokkal jobb a játék, nehogy 1.6-tal vidd végig. FPS-ben nem vettem észre különbséget, azonban egy csomó mindenben jobb lett, ami elég nagy kihatással van a játékélményre (pl: jobb inventory, alternatív mozgás, stb.).
+1
Sheltem
Csak a vége volt jó? 😛

Najó nem kötöszködöm. Én harmadszor ugrok neki(eddig soha nem mentem 3-4 órányi tartalomnál tovább) mert vártam, hogy meglegyen az összes dlc. De mostmár végigtolom. Egyedül az utolsó dlc nincs fenn, mert ahogy olvastam az emberek elégedettebbek az 1.6 al mint az 1.7 el(fps értékek és társai) ezért 1.6 al szándékozom végigvinni.
Kíváncsi leszek az első pár óra zseniális, remélem hosszú játék lesz.

RatBaG
az egyetlen, akivel igazi lenne egy film:

Per Aspera Ad Inferi.