16775
banner
  • Daermon
    Bár januárban végeztem a 6. végigjátszással, most a szülinapkor újra kezdtem megint, ezúttal új játék+ halálfutam nehézségen. Néha bosszantó, hogy majdnem instant lecsapnak, de kezelhető. Akkor szar, ha körbevesznek, de azért haladok :)
  • lonvard
    Úgy berántott megint a játék, beszarok. Novigrádban vagyok, első közös balhénk megvolt Trissel, kipucoltuk a magtárat a patkányoktól, valamint legyilkoltuk a boszorkányvadászokat (spoiler). Most profi leszek, Trissnek fogok udvarolni, Yennefert meg kiakasztom, hogy nem szexelek vele. Szerintem azt a nőt még senki nem utasította vissza. Na majd most! :D Triss, te voltál velem a nagy amnéziás korszakomban, meg a Witcher 2-ben is végig, hát itt rohadjak meg, ha Yenneferrel megcsallak ezek után. Még a prostituáltakhoz se megyek be. Elköteleztem magam. Geralt mostantól monogám.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.05.28. 19:19:53
  • Palinko
    Tényleg ott is dönteni kell de valamiért úgy emlékeztem hogy ott már tárgytalan előbb kell neki szerelmet vallani a partyn, de nem tudom már pontosan mi a helyzet.
  • lonvard
    Pontosan. Triss a társ, Yennefernek kevés vagyunk, Shaninak sok vagyunk, emiatt mind a kettővel menne a veszekedés. :)

Trissnél nem az a döntő, hogy Novigrádban hajóra tesszük a varázslókkal együtt, vagy sem? Kicsit olyan váratlan az a fordulat, hogy ha ott kihajózik akkor vége a dalnak. Logikus hogy így legyen, de akkor ott az nem egy értelmes opció, hogy maradjon a városban. Én akkor nem azért döntöttem úgy, hogy menjen, mert akartam hogy lelépjen, hanem mert a másik lehetőség az egyszerűen hülyeség volt. Aztán egy pillanat alatt elszállt a lehetősége, hogy a játék folyamán még romantikázzak vele.

• Palinko
    Nem spoilerezem el hogy veszi tudomásul, de gondolom tudod már hogy a dzsines résznél kell dönteni Trisst meg a partyn a kertben kell felkérni.

Nekem is aranyos Shani, de igazából Triss szeret itt minket csak igazán én azt érzem, plusz Shaninak ott van a betegekben turkálás neki az a hivatása nem fogja feladni semmiért még a kényelmes életért se, szeret front vonalban lenni és gyógyítani még Trisst előbb elképzelem hogy velünk ér a szőlős kertben, inkább csak a varázsló tanács akadályozná meg ebben, de talán szeret minket annyira hogy arról lemondjon hiszen mi is feladjuk a witcherkedést és inkább varázsolgat Toussainban mint házi mágus vagy mivel a királynőhöz jó kontaktunk van ha olyan befejezést kaptunk akkor akár neki is lehet az udvarában és még a tanács is lehet elfogadná. Szóval Triss a tökéletes választás mindenféle szempontból.
  • lonvard
    Hát igen. De valami hihetetlenül jól van megírva a játékban, hogy baszki két részen át (többnyire) Triss a csajunk, elvileg a Yennefernek esélye se volna, mert sokkal több mindenen mentünk át a Trissel, és a 3. részben írnak neki egy olyan karaktert, hogy az ember komolyan megfontolja, hogy nem-e ezt a femme fatale-t akarná-e inkább. Aztán a játék úgy is alakítja, hogy valszeg a gamerek 90%-a Yennefert választja.

Na de most hogy megvettem végre a játékot (hehe), indítok egy olyan végigjátszást, amiben Trisst választom, Yennefert pedig visszautasítom. Hülyét fog kapni. Sajnálom de Yennel nem illünk össze, túlságosan egocentrikus, nem tudom elképzelni, hogy együtt élünk. Trissel igen. Na jó a Shanit meg imádom, de az olyan diákszerelem féle.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.05.23. 16:33:32
  • Palinko
    Igazán bekerülhetett volna közé a játék.... Bár voltak karakterek mint Fringilla amik a játékból voltak de akkor ezek szerint a többi közül is van jócskán fan art valamik.
    A videóban is látszik hogy Geralton meg Calenthen kívül Tissaia még Eist meg Renfri castingja is elég jó lett, de ami leginkább kiütnközik hogy Triss mennyire nem szexi karaktert kapott és ez fáj talán az egyik legjobban mert amúgy szimpatikus szereplő.
  • Savaran
  • lonvard
    köszi szépen :)
  • xido
    a jelenlegi w3 teljes kiadás júni 1-ig akciós..kb 15eu

mindig az árcímke mellett apró betűssel látod,hogy meddig tart az adott játékon
    Utoljára szerkesztette: xido, 2020.05.20. 21:03:11
  • lonvard
    Steames akciók mennyi ideig szoktak tartani? Mer én nem látom kiírva.
  • Daermon
    Ez így magyarul is nagyon jó, szép, szép hanggal :)
  • Palinko
    Ezt érdekes lesz látni mert annyiban egyetértünk hogy nagyon jó íróik vannak akik fantasztikus küldetéseket találnak ki, de vajon ez tényleg előny lesz hogy nem köti őket a könyv? Megjegyzem eddig se nagyon kötötte mert a játékok a könyvek után játszódnak, ott végződik azzal hogy Geraltot hasba szúrja vasvillával egy paraszt és az első játékban Geralt fut az erdőben lázas nincs nagyon magánál mintha még fogná a hasát is aztán amnéziája lett és ezért újra kell tanulni a képességeket. Valaki felhozta hogy a folytatásban Ciri is amnéziás lehet és elvesztheti a képességeit hogy ne legyen már a játék elején OP de akkor felmordultam hogy hé ezt már láttuk egyszer :D

Szóval biztos hogy jó hogy nincs valami amire támaszkodhatnak és maguktól is jó irányba tudják vinni? Vagy lehet csak abban voltak jók hogy egy jó vázat feltöltsönek még jobb tartalommal mint az eredeti váz maga volt. Meglátjuk, én is bízok bennük, mert minden okom megvan rá, de nem gondolom ilyen egyértelműnek azért.
  • Madi92
    Witcher 3-ban rengeteg érdekes witcher karaktert lehetett "megismerni", mikor kajtattunk a witcher páncélok után. Mind a főjátékban, illetve dlckben. Most fejből nem tudom, de mikor a BaW-ban megtudtunk pár dolgot a witcherekről, volt egy vagy kettő akinek nem derült ki a sorsa. Szerintem bőven van alapanyag, amihez tudnak nyúlni. És innentől legalább nem köti őket a könyv, ami remélhetőleg előny.
    De véleményem szerint, mindenképpen előzményjáték legyen. Akár visszamehetnénk a kezdetekhez is, az első Witcherek, az első iskola megalapítása stb.
  • jarlaxxe
    Ha tényleg Ciri lesz a föszereplö akor kapunk majd mágiát is és witcherkedést is böven.
  • Palinko
    Azért szerintem a motor miatt is meg az emberek miatt is nem épp az van hogy most már bármilyen stílusú játék menne nekik mert egy jó TPS RPG-t összehoztak. Az FPS-re váltás az nem akkora ugrás, de egy stratégia már az lenne szerintem. Arra egy jól működő stratégiát kéne átskinelni licencelni nekik a witcher világát és tök jó lenne szerintem is, de nem kéne a CDPR-et terhelni ilyesmivel pláne hogy azon nem lenne akkora bevétel ami egy ekkora stúdióhoz kelleni fog.

Azért a Thief simulator nagyon adná, szintén ebben Geralt utáni időben kevés a szörny, trágya hordásra félnek a parasztok witchert alkalmazni, lopni kényszerülnek hogy életben maradjanak, gyilkosságok stb. Mintha az Elders Scrol black hand és thief guild küldieit kevernénk a witcherkedésbe. Mert azért találnánk csak-csak egy szörnyet vagy átkot. Végül a királyi udvarban az intrikák ott is persze egy kis lopás meg gyilkosság de pl diplomata is lehetne witcher van egy megjelenése amitől félnek, tiszteletet parancsoló, érzelmeit nem mutatja ki. Egy nagyobb csata mert ugyan mindhárom részben voltak nagy csaták az első és 3. részben pl Kaer Mohrent védtük a második részben meg épp támadtunk egy másik várat de nem érezhettük ezt a nagy totálban csata dolgot, inkább egy kis lokális csetepaték sorozata volt, mintsem egy igazi ereszd el a hajamat mikor mezőn feláll a két sereg és hadd el hadd, bár igaz ez logikátlan is ha védhetnek várat sokkal jobb feltételekkel, de a 3. részben azt éreztem az a Nilfgaardi tábor majd egyszer megindul és mezőn is lesz viaskodás.

Na egy ilyen kombinált játék nagyon ütne a kis witcher guildunkel és nem kell assassin creedet csinálni annyi épület mászással a thiefben is jól megoldották, még íjászkodás sem kell hiszen az a kis nyílpuska pont ideálisnak tűnik éjjeli behatolásokhoz. A többi meg minden adott.
  • lonvard
    Egy jó kis scoiatel felkelő tolvajügynök kalandozásai az ekimarrával bolondított labirintusban. Ezüstfegyver persze nincs, szóval bujkálás Alien: Isolation módra! Oké, fáklyával lehet a képébe csapdosni. Magas szinten lehet egy ezüst tőröd, amivel hátulról elkaphatod az ilyen szörnyeket! Utolsó küldetésben mi vágjuk el a nilfgárdi császár torkát. :D
  • Ssenkradlive
    Ezekkel betaláltál nálam, főleg a "Thief szimulátor"-al, imádtam az első hármat, a Witcher világában hatalmas lenne...
    Nem akarsz velük beszélni az ügyben ? XD...
  • lonvard
    Igen hát tökmindegy mit csinálnak, csak csinálják meg faszán. :) Én mindent el tudnék fogadni, kezdve egy Kingdom Come jellegű Witcher-világban játszódó parasztszimulátortól a komplett stratégiai játékig, amiben én vagyok a nilfgardi császár. :D Egy nyavajás Thief-szimulátort is úgy játszanék Novigrádban, amiben az az extra, hogy tele van a város sötét titkokkal, vámpírokkal, egyéb dögökkel.
  • lonvard
    Csak az a kérdés, hogy a Witcher világában játszódó játékot igértek, vagy witcher-játékot. Mert mintha az első verzió élne pillanatnyilag.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.05.19. 15:37:42
  • Palinko
    Mondjuk az lehet hogy ha assassin creedbe menne át a dolog nem lenne jó, de azért van ebben a világban rengeteg, a mass effectben is lett volna ott sem azért baszták el mert már elmeséltek mindent amit el lehetett és annak ellenére erőltették a folytatást.

Én nem érezném átskinezett Geraltnak ha normális sztorit tennének egy újabb witcher mögé, sőt az AC-k sem azért rókabőrök mert sok jelent meg, hanem mert nem fordítottak időt hogy rendesen kitalálják őket, ott sem az a helyzet hogy a 3 Ezios rész után már nem jött jó mert ott a Rogue meg a két utóbbi rész is sokaknak tetszik és volt sok jó pillanata a többi részben is, de nekem is megszakadna a szívem ha oda jutna a Witcher széria, viszont 5 évente azért le lehet gyártani valami minőségi játékot, sőt most 10 évük is volt rá, kétlem hogy nem lehetett volna egy pár emberes gagmanekből álló csapatot összerakni akik kitalálták volna 5 év alatt a hogyan továbbot.
  • Daermon
    Egyrészt már mondták, hogy lesz új witcher játék, de azt is megemlítettek, hogy ez nem feltétlen Witcher 4-et jelent. Meg a szerződést is megújították A.S.-el.
    Esélyes és bizom is benne, hogy kicsit elszakadnak (időben is) és egy új witchert ismerhetünk meg. Ez lehet Holló, lehet tök új, de akár Ivo of Belhaven is a Thronebreakerből. Meglátjuk.
    A The Witcher széria meg elég hülyén adná ki magát, ha nem witcherrel lennénk. Mágus minden 2. fantasyban lehetsz, witcher csak ebben.
  • molnibalage83
    Én imádom W szériát, de csak a 2. részt és 3. részt játszottam újra és a 2. részt is csak a választástól. Tökéletesen megvagyok folytatás nélkül. Ha a CP is jó lesz, akkor inkább amondó vagyok, hogy a CPR inkább találjon ki megint valami újat. Ne rókabőr legyen...
  • lonvard
    Ezek technikai kérdések, most arról fantáziálunk, hogy mi jöhet. Nekem az az érzésem, hogy nem egy másik witcherrel leszünk. Mer egyszerűen Geralt után egy átskinezett witcher sztori az visszalépés volna. Ha nem witcherrel leszünk, akkor viszont nem tudom mi az a kaszt, amiben van annyi potenciál, mint a witcherben. Máguson kívül. Ott van még Ciri. Az ő képességeit ki lehet bontani, nem feltétlen csak ilyen dimenzió ugrabugra van benne, plusz ott van még a dimenziók közti utazás. Pl. el tudnék képzelni egy Cyberpunk 2077-be átugráló Cirit. :D Ha nem mágus és nem Ciri leszünk, akkor viszont nem feltétlen fog hasonlítani a Witcherhez az a játék. Mert akkor nem az egyén képességeinek színessége adja az extrát, hanem más. Erről gondoltam, hogy például stratégiai játék is lehet belőle, amolyan Mount & Blade formában. Aztán lehet a végén meglepnek, és egy fojtólidérc-szimulátort kapunk. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.05.19. 13:56:33
  • Palinko
    Szerintem már így is eléggé elfajzottak az ötletek várom már hogy mikor lesz Gryffes repülőszimulátor meg hasonló ötletek felvázolva mert értem hogy szereti a witcher világát meg azokat a játék stílusokat is de attól még nem kéne ötvözni, mint ahogy szeretheti valaki a marhapörköltet meg a somlói galuskát de mégis jobb külön külön enni mintsem egyben. Meg itt milliós rajongói bázisra kell gondolni akik egy hasonló stílusú folytatást várnak.
  • Palinko
    Na jó, ha szeretsz máguskodni akkor nem witcherrel kell játszanod, nem bánnék egy spin offot Yenefferrel vagy Trissel de egyrészt ezt ne hívjuk witchernek, másrészt meg sajnos nincs erre erőforrásuk még ha sok embert fel is vettek az kelleni fog ha párhuzamosan viszik a cyberpunkot meg a witchert sőt még a kisebb projekteket is mint a gwent. Ezt teljesen elképzelhetetlennek látom.

Amúgy nem tudom hogy lehetne jó mágusos játékot. Az idézett lényekhez biztos jó MI kéne ami nem akadna el két kőben de manapság ez már nem szokott olyan nagy probléma lenni viszont általában OP-k játékokban nagyon mert tulajdonképpen egy távolsági harcos (mint az íjász akik szintén tudnak OP-k lenni). Nagyjából mintha FPS-t játszanál a tűzlabdákkal, de még harcosnál tudsz például blokkolni mágusnál is kéne valami mágikus blokk egy varázslata ami csak rövid ideig hat tehát jókor kell időzíteni a spellt és az ellenfélnek blokkolja a karját, szörnynek a csapását. Meg maradna az ugri-bugri. Csak nem tudom mennyire lenne érdekes pumpálni tűzlabdával az ellenséget szóval be kéne hozni egyéb spelleket és ekkor jutunk el oda, hogy polipnak kell legyen a játékos, MMO-kban is ezt nem szerettem hogy nagyjából 5-ig tudok kényelmesen elnyúlni, de inkább a 4, vannak kisebb kezűek is, de a 9 es billel aktiválható spellt már kurávra nem tudom lenyomni igaz vannak a még QERTFGZXCV billek is ami így már 14-re növeli a használható billek számát de a harc hevében azért simán mellé lehet már nyúlni R meg T között szóval nehézkes.

A spelleket is ki kéne találni nagyon mert könyvben meg filmben mindig az adott helyzet kezeléséhez legjobb varázslatot húzzák meg és megcsinálják hogy jól nézzen ki de játékban elég gagyin tud kinézni, plusz nem is tudnál hirtelen hová nyúlni és a 14 funkció kevés tudna lenni.

Nézz meg ezek közül hátha van jó mágusos cím és ha találtál esetleg tudasd velünk mi is ránézünk
  • molnibalage83
    Merészebb gondolat miért nem fér bele? Pl. nem Witcher és nem mágus karakterrel tolni...? Pl. lehetne Witcher copanion időnként, de külső személőként látnád a Witchereket, mint karakter.
  • lonvard
    Jó de nem kell feltétlen tps nézetben gondolkodni. Bármit csinálhatnak. Witcherek sokat voltunk, szimpla harcos kaszt az kevés volna, kivéve ha valami stratégiai játék is egyben, és mondjuk egy nemes küzdelmeit irányíthatjuk a királyságok küzdelmében, amihez megint csak nagy kedvem volna. De ha nem ez lesz, akkor el tudok képzelni egy mágus-sztorit egy olyan világban, amiben a királyok üldözik a mágusokat. Bujkálás Novigrád falai közt, hehe. De játszhatnak az idővel is, egészen más konfliktusba helyzeve a karaktert, akár Cirivel is el tudnék képzelni egy dimenziók közti kalandozást. Ugye nem derült ki, hogy mi történt vele, miután felcsapott eszkimónak. Adja magát, hogy onnantól folytatódik a sztori. Millió lehetőség van itt, jó hogy nem hagyják annyiban.
  • molnibalage83
    TPS-ben értelmes mágiát betenni közel lehetetlen. Mert pl. idézett lényeket akkor csak az MI vezérelje és csinálja saját hülyeségét nem azt, amit te akarsz?
  • lonvard
    Nem mondom, hogy nem szorul reformra ez a varázslathasználat dolog.
  • molnibalage83
    Gyakorlatilag egyetlen RPG-t sem láttam, ahol jó lett volna a mágia rendszer, még a HC-kben sem. A legközelebb ehhez talán a kés DOS járt, ha értelmesen lenne elérhető ellenállás van immunitás. Az első ezt sokkal jobban csinálta, mint a második.

A TPS fajtákban egy vicc.
    A Gothic III-ban anno pislogtam, hogy gyakorlatilag KETTŐ spellre volt szükség. A fagyasztásra és a tűzlabdára. Ennyi. És annyi volt a játék, hogy kilkk, klikk, klikk....
  • lonvard
    Szerintem a witcherkedést elengedik, választanak egy másik kasztot. Pl. én szívesen lennék végre mágus.
  • Mephike
    Vesemir fiatal kora érdekelne, vagy egy másik Witcher régebbi időkből. Egy biztos, a mostani ismert Witcher világot már nem módosítanám, szóval Cirihez én már nem nyúlnék.
  • molnibalage83
    Attól, hogy a nagy történelmi folyamatok ismertek, azok mikéntje és hogyanja jól elmesélhető.
    Csak mert ismert a II. vh vége attól még készültek róla piszok jó filmek és játékok is.
  • Palinko
    Pedig sokszor kizárták Geraltot, de az nem tesz semmit. Egy Vesemir esetleg? Holló lenne az igazi de 4 évig simán nem tudjuk meg mert ha 5 évig eltart a fejlesztés és tegyük fel lassan idén elkezdik akkor még 4 évig tuti húzzák az agyunkat mert a találgatások jót tesznek a marketingnek, aztán jön egy hivatalos bejelentés az is körbejár az újságokban szóval megint reklám és így tovább.
  • jarlaxxe
    Hát ha fogadnom kellene ki lesz a következö föszereplö nagy összeget csak Cirire meg Geraltra mernék tenni mert ezek a biztonsági megoldások erre van a legnagyobb esély.
  • Palinko
    Igen igen úgy tűnik mindenki kiegyezne ezzel a Kaer Mohrenes dologgal akkor megírjuk a petíciót a CDPR-nek Amúgy nem is lenne hülyeség egy szavazás, csak sajna mind manipulálható, de tök jó lenne ha megkérdeznék a rajongókat hogy 3-4 opció küzül merre menjen el a széria.Csak tartok tőle hogy a Ciri nyerne a szimpátia miatt ami a tárgyalt dolgok miatt nem lenne ideális döntés.
  • wedge31
    Az a bajom az elözmény történetekkel, hogy elöre lejátszott az egész, mindenki tudja mi lesz a vége és mik voltak a föbb események.
    Nekem jelen pillanatban elképzelhetetlen a következö rész Geralt nélkül de persze ha mégis Ciri lesz a föszereplö akkor is megveszem majd a játékot csak nem leszek olyan lelkes...
    Utoljára szerkesztette: wedge31, 2020.05.19. 10:28:30
  • jarlaxxe
    Hát fene tudja, én még nem láttam jó elözmény sztorit játékban, de filmen se nagyon, itt se nagyon tudom elképzelni, inkább a jövöbe helyezném a folytatást és csak Geraltot tartanám meg a régi szereplökböl.
  • Prof William
    Érdekes lenne egy múltban játszódó rész, amikor a Kaer Mohren még virágzott, és lényegesem több witcher járta az utakat.

S kontinens még sokkal felfedetlenebb és vadabb lenne és még több lenne az ember nem járta terület ahol bele lehetne futni a még éppen létező de már csak vegetáló/jhanyatló elf királyságok maradványaiba.

Nagyon ötletesen lehetne megcsinálni. Az egésznek lehetne az a főtémája, hogy az ember előtti fajok kora már a vége felé jár, ahogy az emberek a kontinens egyre nagyobb részét uralják.