16775
-
#16255 Megölöd a játékot így, a Blood and wine-al 16 perket lehet használni
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2020.09.25. 16:37:08 -
lonvard #16254 Immersion-építő jelleggel. Geraltot nem fogom nulla skillel kezdeni, ha egyszer nem tudom megmagyarázni, hogy miért nincs tudása. Így hát az elején csinálok belőle egy kifejlett witchert. Természetesen hagyok neki fejlődési lehetőséget, éppen csak összerakom olyanra, hogy ne érezzem kényelmetlenül magam, hogy az utolsó csövesbánat fosztogatót is agyon kell vernem karddal, mer nem hal bele a csapásokba. Vagy hogy a kedvenc macska főzetem szart sem ér a barlangban, mer elfogy mielőtt hármat lépek. És hasonlók. -
Daermon #16253 Szerintem rohast egyszerű volt az egész és minden oda van írva. Csalás meg nem is értem minek kellett :D -
lonvard #16252 Hát ha nem csalsz, akkor elég nehezen szeded össze a 12 kimaxolt skillt, és akkor nincs nagyon min lamentálnod. Azt a 12 skillt választod, amit általánosságban a leghasznosabbnak ítélsz. Én természetesen csaltam, és ennél jóval több kimaxolt skillem volt, és akkor lehetett velük sakkozgatni, hogy ha mittudomén szellemek ellen megyek, akkor ezeket pakolom be, ha emberek ellen, akkor azt rakom be, ha óriás méret ellen akkor amazt rakom be, ha égetni tudom akkor megint mást. De azt jól érzékeled, hogy zavaros az egész, véleményem szerint el van bszva. A Witcher 1-nek volt jól összerakva a skillfája, és a főzetmenedzsmentje.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.09.24. 22:01:36 -
#16251 Csak a "fában" aktívak. -
EM64T #16250 Sziasztok! Lehet hülye kérdés, de a megvásárolt képességpontok csak akkor adnak bónuszt, ha beillesztem őket a "mutagén fába," vagy az csak egy plusz lehetőség, de análkül is érdemes képzettségeket vásárolni? Csak mert ugye a mutagéneknél csak 12 hely van. Szóval a kérdésem lényege: annak is van értelme, ami nem kerül bele a mutagénes részbe? -
#16249 Nem lesz szinkron, írták. -
caps lock #16248 Szerintem nem lesz szinkron, csak felirat. Az első részhez is készültek rajongói modok, amik aztán a CD Projekt áldásával be is kerültek az Enhanced Edtionbe, Witcher karácsony meg a többiek, ha emlékszel, ezekben se volt hang. Így majd kicsit olyan lesz mint egy JRPG, olvasni kell.
Utoljára szerkesztette: caps lock, 2020.09.16. 18:23:44 -
#16247 Most nézem, hogy ez WII motor. Arról nem találok infót honnan lesz hozzá voice acting. -
#16246 Beszarás, ha nem nézek be ide, akkor erről nem is tudnék... -
#16245 Semmi értelme az egész 4k-nak műszaki és praktikus szemmel nézve is. A 24 col/full HD és a 28 col/2560 teljesen jó. De még ez utóbbira is sajnáltam a pénzt, mert az is inkább csak videóvágáshoz kéne elforgatott monitorral... -
caps lock #16244 Október 26-án jön a modderek által készült kiegészítő "Farewell of the White Wolf" címmel:
-
#16243 Nekem ez a bajom a legtöbb next gen dologgal. Már a 4K-hoz is bele kell ülni a tévébe vagy akkora tévé kell (65+), hogy lehessen látni a különbséget a kanapéról, el nem tudom képzelni mekkora kijelző kell majd a 8K-hoz. Meg mi értelme, már így is nevetségesen nagy a tévé a nappalimban. Nézem a Digital Foundry videóit, mutatnak képeket összehasonlítani és szó szerint percekig bámulom a leállított videót, mire valami nyúlpöcsnyi különbséget észreveszek a két effekt között. Egészen kizárt, hogy mozgásban jobban látnám a különbséget. És igen, próbáltam letölteni a nem tömörített videóanyagot is, hogy ne a YT tömörítése legyen az oka.
Szóval frame rate >>>> minden más jelenleg nekem. Amíg a RT-t vagy az true 4K vs checkerboard 4K különbséget elég nehéz észrevenni a pörgő játékmenet alatt, addig mindenki, minden ember, akinek van szeme, látni fogja a különbséget a 30 fps és a 60 fps között. Vagy a 60 fps és a 100+ fps között. Kivétel nélkül, akármilyen messze is ül, akárhogy pörög is a játék - sőt, minél gyorsabb a játékmenet, annál látványosabb a különbség. -
#16242 Pláne ahogy kezték, hogy online multiplayer shooterekbe nyomták be :DDDD
Biztos lesz előbb utóbb valami álleejtős játék vele, de még én is várom. -
Probatbicol #16241 Az a baj, hogy nekem már a promó videókban is piros nyilak meg bekarikázások kellenek, hogy lássam mit a a RT. Számítástechnikailag tisztában vagyok vele hogy mekkora dolog, hogy animációban tudják már használni, az egyik volt kollegám a 90-es években csinált már hobbiból ray tracelt grafikákat, és a 486-os bizony vagy 20 percig számolt ki 1 képet, de mint játékos nem érzem azt hogy olyan sokat hozna a konyhára -
#16240 Majd a tesztek után kiderül. De ha lehet hinni az nvidiának meg a prezentáción annak a hülye grafikonnak, akkor a 3070 az kb ugyanazt tudja majd, mint a 2080Ti, szóval ott csodát ne várj még RT on mellett. Max 1080p-n. 3080, 3090 meg majd az elkerülhetetlen 3080Ti lesz az, ahol 1440p vagy 4K RT is mehet majd.
Nekem egyébként a RT-gel az volt a bajom, hogy amíg promókban nagyon jól néz ki, addig valódi játék alatt nagyon kellett sasolni, hogy észrevedd. Persze vannak olyan játékok, ahol több a visszaverődő, tükröződő felület, jobban látszik, de egy átlag játék káoszában pont nem veszed észre, mert nem is arra figyelsz. Shadow of Tomb Raider ilyen volt pl. -
#16239 Szerintem majd most nemsokára a 3000-res szériánál lesz meg az az igazi RTX támogatás (gen2 RTX) ami talán nem fogja tizedelni az FPS-t, mert azért az elég durva volt hogy egy 500 000-res kártyán 2080TI 200-ról 90-re esett az fps, 2060-nál meg 25 30 fps-el mentek 1440-ben rtx-el azért ez nem nagy fegyvertény, ugyanazzal a marketing szöveggel adták el mint annó a Physx-es mag a nyákon, külön chip számolja nem kell aggódni, na akkor is feleződött az fps, bízom benne a 3000-nek már kicsit reálisabb lesz az árazása, akkor én is beruházok egy közepes kategóriára, de addig nem. -
#16238 Persze össze sem hasonlítható, de a witcher még mai nap és szép de attól még 2015-ös játék, olyan sokat nem dob az rtx, meg igazából miben is látnád meg, a scoi'attel szemében megcsillanó napfényen? :D Az igni jel használataokor barlangban? Kb úgy nézne ki a játék rtx-el mint egy reshade, kivéve Skelligén azért látnál valamit mert sok a víz és ennyi. Kíváncsi vagyok a borvidéket még meseszerűbbé tenné-e például.
Viszont a cyberpunkban megannyi lehetőség lesz, világító neonok, tükrök, pocsolyák, robbanások, előbb kijönne. -
#16237 Egész más azért a két játék. -
#16236 Majd a cyberpunkba meglátod -
#16235 2080 Ti-m van. Eddig a RT nem nyűgözött le, de azért megnézném, hogy a CDPR mit hoz ki belőle, hátha most mégis. -
#16234 Pláne ha a szoftveres verziót kapja amihez nem kell nvidia mivel a konzolokban amd van... -
#16233 Ratyi rayszing, ha van egy legalább 2070-es kártyád akkor van értelme
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2020.09.04. 19:10:48 -
#16232 Remélem PC-re is jön a ray tracing. -
#16231 Minden tulajnak ingyen next gen upgrade
"including ray tracing and faster loading times"
Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.09.04. 13:01:53 -
#16230 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
xido #16229 Bohóckodásiból azt nézem régi képein.hogy ha annak idején teszik sorozatra az amcsik 90 körül Rutger Hauer milyrn klassz lett volna Geraltnak...mert hogy épp Ladyhawke soundtracket hallgatok:))) -
#16228 Erdekes, koszi! A Doctor Who sorozatnak ezt a reszet nem lattam. Csak par reszt lattam de nem igazan tudtam rahangolodni. -
Pityu Mester #16227 Igen, ez egy Doctor Who easter egg. A sorozatban létezik egy faj, a síró angyal. Ez egy agresszív faj, mely különleges tulajdonságokkal bír. Ha valaki látja őket, akkor kőszoborrá dermednek, és képtelenek mozogni. Csak akkor tudnak mozogni, ha senki sem látja őket, akkor viszont csendben, és hihetetlenül gyorsan. Így vadásszák le az áldozatukat, ha az illető elfordul, vagy akár csak pislant, akkor vége van. A játékban persze nem veszélyesek. vagy csak félnek Geralttól. -
#16226 Harsvolgy faluban van egy kuldetes, ahol a kamu vicsert kell leleplezni (vagy nem). Ott a kapolna bejarata mellet volt ket szobor koangyal. Amikor kijottem, mar nem a bejarat mellett voltak hanem a sirkertben. Mikor ujra rajuk neztem, masmerre neztek. Aztan megint bementem a kapolnaba, kijottem, es mar nem voltak sehol. Ez valami easter egg? -
#16225 Jaja. Es szellemi taplalek is van boven, mint pl. a lidercek satobbi :) -
lonvard #16224 :-D
Jogos, bár Velenben akkora az éhség, hogy lehet még a nekrofágokat is megsütik. Fojtólidérc-vadászat a parton, meg ilyenek. Ghoult azért már nem ajánlanék, sütve sem. Annyi baktérium van benne, hogy biztos a szalmonella fertőzés. A bubópestis mellett. -
#16223 A griff ragadozo, azoknak meg keseru a husa. Geralt meg ismeri a jatekkodot, ezert tudja hogy folosleges godroket asni, terul-fordul es eltunnek a hullak.
Az kicsit furcsa hogy a nagyobb lenyek hullai miert nem tartalmaznak hullafizikat (mar a medve se). A kicsik rendbe vannak, ha leesnek, kopirozzak a talajt, de a nagyok merevek maradnak, akar egy hegyoldalban is vizszintesek (fele belog a hegyoldalba, a masik fele meg mered a levegobe). Es Geralt belejuk is setalhat. -
lonvard #16222 Szomszéd berakta az ajtóm elé a másik szomszéd döglött macskáját (azt hitte enyém), mindjárt elásom. Mi más is jutott volna eszembe az esetről, minthogy a Geralt az soha nem ássa el a hullákat. Miközben ipari mennyiségű dögöt hagy maga mögött. Egy griffet vagy vivernt 2 hónapig ennének a falusiak, erre ott hagyja az út szélén rohadni. Fojtólidérc meg ghoul hullákkal van tele a szakramentum is. Az emberekről nem beszélve, azokat aztán tényleg csak úgy leszarja. Koszosan dolgozik, na. Egy profi witcher szerintem gondot fordítana a tetemekre. Minimum égetés. Geralt, te koszos!
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.06.17. 09:52:05 -
lonvard #16221 Végül is nem mentem Toussaint-ba, előbb el akarok jutni a sztoriban egy holtpontra. Ez a holtpont akkor lesz, amikor Skelligén elakadunk Yenneferrel, és akkor elmegyünk a császárhoz elmondani, hogy ez van. Először arra gondoltam, hogy a novigrádi nyomok eltűnése után békésen hagyhatom a főküldit a fenébe, de igazából addigra több küldi is skelligére irányít, plusz a viperapáncélt nem tudom összerakatni, csak ha megvannak a szerszámok. További érveim, hogy tudok még kártyákat gyűjteni, tudok alkímiához cuccokat szerezni, plusz a hideg időjárás után kellemesebb lesz a nyaralás. Geralt egyébként reménytelenül fasz Yenneferrel, olyan bénán udvarol neki úgy, hogy nem is akarom hogy csinálja, de nem hagy opciót a játék, Geraltból dől a szirupos szar, Yennefer meg úgy fogadja, ahogy egy intelligens mai fiatal nő fogadná, szóval olyan szánakozó mosollyal méregeti Geraltot, hogy "oké te kis hülye, nemsokára dugunk, nyugi". Csakhogy nem fogunk, Yenkém! Trissé vagyok, és őt még a novigrádi luxusprostikkal sem csaltam meg! Csak egyszer. Még mielőtt Trissel összejöttem volna. Mondjuk akkor végigmentem a komplett bordélyon. Triss talán nem tudja meg. :D
Ja, és megvettem az undviki páncélt. Ugye írtam, hogy nem akarok nehézpáncélt, de hát Skelligén hideg van, meg hát ez egy olyan elképesztően szép páncél, amiben úgy festek mint egy lovag, egy szamuráj, meg egy zerrikániai hercegnő keveréke. Különösen az a vastag fegyvertartó szíj tetszik, amitől olyan, mintha összefüggésben volna a kardjaimmal. Amik a legjobb viperakardok, egységes sötét markolattal, hehe. Ja, és nem olyan ballonkabát, mint a medvepáncélok. :P Ez egy közepes páncél méretű (tehát mint a griffpáncél) nehézpáncél vastagságú izé. A witcherek Graf Speeje. Egy zsebcsatahajó vagyok benne.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.06.12. 08:41:57 -
lonvard #16220 Női megérzéses az pont most volt nálam is. :D
Korábban azon szakadtam, mikor a Priscilla éneke után a kocsmában összekaptak a helyiek, és miközben folyik az ordenáré vita, egy másik helybéli külső szemlélőként azt dünnyögi: A világ kultúrális fővárosa. Az bazmeg.
:DD
Jut eszembe van egy-két remek feldolgozás énekileg. Rábukkantam erre a csapatra, ennél jobbat még nem találtam. Ezt meg ezt.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.06.09. 18:55:45 -
Daermon #16219 Nekem poénokkal volt ilyenem, hétvégén raktam össze pont egy rövidet :D
-
lonvard #16218 Megjött a kedvem a könyvekhez is, köszi. :)
Közben arra jutottam, hogy ezt a játékot legközelebb úgy kezdem el, hogy felveszem az egészet. Egyszerűen annyi jó dialógus van benne, aminek a kifejezéseit imádnám alkalmazni, és egyszerűen lemaradok róluk. Ki van írogatva így is egy halom mondat, de hát ez így nem elég. Szóval felvenni az egészet, kivágni belőle a jó szövegeket, ez a nagy tervem. De nem mostanra, mert most már benne vagyok nyakig a sztoriban. Rohadt életbe. :D -
caps lock #16217 Na jó, nem bírtam kivárni a sorozatot és elkezdtem a könyveket. A nyolcból már a negyediket nyúzom és meg kell mondjam nagyon pozitívan csalódtam az íróban. Korábban már próbálkoztam pár novellájával de nemigen fogott meg és hagytam a dolgot. De most nekiveselkedtem rendesen és alig tudom letenni olyan jó. Rengeteget hozzátesz a karakterekhez és a világhoz, a játékok egész jól eltalálták a szereplők személyiségét de csak a könyvekben ismerjük meg őket igazán.
Külön tetszik - és ezt mindig értékelem egy íróban - hogy nem fáraszt túl sok leírással, helyette viszont egész fejezetek vannak ahol csak beszélgetnek. Sztorizgatnak a tábortűz mellett, kocsmákban sörözgetve vitatják meg mi történik a világban. De ugyanígy bepillantást nyerünk a magas politikai körökbe is. És persze kapunk jó sok harcot emberek meg szörnyek ellen, jobban megismerjük a witcherek életét. Na és persze nem hiányozhat a szerelmi drámázás sem. Az a legjobb hogy a fantasy ellenére mennyire életszagú.
Utoljára szerkesztette: caps lock, 2020.06.08. 20:48:47 -
lonvard #16216 Volt valami, de azok után hogy a mágusok üldöztetve vannak, borult a sakktábla, új felállás van, nem lehet a Radovidod és Geraltot csak úgy összeengedni. Simán kinyírhatta volna abban a külvárosi házikóban, Radovid meg békésen sakkozgat. Egyébként meg nem lehet egy akármilyen witchert egy király közelébe engedni. Szétégetheti, szétbűvölheti, és akkor a fegyverekről még nem is beszéltünk. Távbeszélőn keresztül adnám ki nekik a parancsokat. Olyan videokonferenciásan, ahogy a varázslók szokták. De leginkább egyszerűen csak kinyiratnám őket, mert túlságosan op-k. Szóval teljesen rendben van, hogy a varázslókat próbálják a királyok kiiktatni ugyanezen okokból, csakhogy a witchereket ugyanúgy üldözniük kellene, mert ugyanúgy varázstudók, és valszeg sokkal veszélyesebbek.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.06.06. 20:07:28