The Witcher 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A játék teljesen maxon menne olyan 30 fps-el, de néha beszaggat 19-20ra is, és harcoknál ez azért már zavaró. Olvasgattam, hogy nagyon részletesen lehet a cfgt módosítgatni, de hülye vagyok hozzá. Biztos vagyok benne, hogyha pár dolgot átírnék, akkor nyernék akár +10 fps-t is.
Ha ez meg van F2 és enabledeletedscene, kicsit feldobja a hangulatát a küldetésnek.
Utoljára szerkesztette: MertHogy, 2015.10.30. 13:19:32
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Annyit olvastam erről.
Novigrad-ba volt ilyen küldetés,az sikerült.
Most is van egy, hogy meg kell ölni egyet valami ligeten. Végig is vittem, már csak meg kellene ölni, asszem a saját húsát kellene oda adni,s így szűnik meg az átok?!
Glory, Glory Man. United!
Nem őt akartam,de vmiért az ő vonalát erőltettem,mert ahogy láttam, az egész 3. rész rá van jobban kihangsúlyozva.
Pedig karaktere nagyon nem jön be.
Majd talán a 2. végigjátszás alkalmával, bár én maximalista vagyok ilyenekben, mindent felfedezek,minden apró küldetést megcsinálok, szóval nem tudom,mennyi lesz az inger egy 2. végigjátszásra. 😊
Ha Yent akartad, akkor elvileg jól csináltad.
Utoljára szerkesztette: MertHogy, 2015.10.30. 10:47:08
Akkor szerintem elbasztam, mármint olyan értelemben, hogy az "Utolsó kívánság" küldetés a dzsin-es volt? Mert ott volt az,hogy szeretem.
A "Most vagy soha" pedig talán az volt,mikor a mágusokat kellett kimenekíteni? Mert ott mondtam,hogy maradjon,de nem erőltettem. S így ment az útjára.
Pedig Triss karaktere sokkal szimpatikusabb. Ezért írtam,hogy elbasztam 😊
Azt hittem hajóval lehet,mint pl. Novigrad-ból.
De most néztem meg youtubon, tényleg ott kell. De melyik billentyűvel lehet behozni a Világtérképnél azt a részt, aminél lehet így váltogatni?
Mert egyszer ott is néztem, nyomogattam a dolgokat,ikonokat, de nem leltem rá ezek szerint.
-Yent választod: "Az utolsó kívánság" nevű küldetésnél szerelmet vallasz Yennek, de Trissnek nem vallhatsz szerelmet a "Most vagy soha" nevű küldetésnél, tudtommal ettől még maradásra bírhatód, de nem mondhatod neki, hogy szereted, ha oda érsz érteni fogod mit értek maradás alatt.
-Trisst választod: Értelemszerűen fordított a helyzet.
-Mindkettőnek szerelmet vallasz: Ráb***ol (a csajok megszívatnak)
-Mindkettőt elutasítod, volt olyan aki kipróbálta ezt a verziót?
Skellige-n vagyok. Innen,hogyan lehet másik szigetre-helyszínre átmenni?
Mert ugye az első résznél a legvégén olyan volt,hogy keress egy Skellige-re tartó hajót. Itt egyértelmű volt.
Most meg ott tartanák,talán Umah?-ért kellene visszamennem.
Másik dolog,ha eddig Yen felé hajlottam, de Triss-el egy csók volt, lehet még ebből vmi? Lesz válaszút? Vagy itt eldőlt?
Azt hozzá kell tenni, Emhyr császár, azért akarja annyira Cirit a trónra, és minél előbb feleségül adni valakihez, mert neki is volt egy Ithlinne jóslata, miszerint ő a fél világot, gyermeke gyermeke az egész világot fogja uralni, tehát inkább az unoka a cél, Emhyr szentül hiszi, hogy egy igazán nagy veszélyt, csak egy egységes birodalom tudja legyőzni, ezért akarja minden áron legyőzni, elfoglalni az északi királyságokat.
A játék túlságosan is jó képet fest róla, Ciri másik oldalát egy jelenet kivételével egyáltalán nem látjuk.
A császárnő befejezésnek pedig már csak azért sincs értelme, mert Ciri még csak szóba se állna Emhyrrel.
A teljes könyvsorozat alatt Ciri összesen egyszer beszél vele, akkor is csak elmagyarázza neki, hogy hogyan fogja megölni.
Witcher 3 alapjáték -30%, 28€
Hearts of Stone (1. kieg) -10%, 9€
Expansion Pack és a komplett csomag nem akciós.
Illetve:
The Witcher Adventure Game -60%, 4€
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
A Mass Effect trilógiát is nagyon kedveltem az eredeti befejezéssel is. Tetszett, hogy elgondolkodtatja a játékost a különböző döntési lehetőségekkel. Na, de ez nem az a fórum ahol ME sorozatot kell éltetni. 😊
Én nem játszottam a W1 és W2-vel. A W3, az eddig ismert játékélményeimre bőven rátett több lapáttal. Amellett, hogy kiváló harcrendszerrel, megjelenítési móddal rendelkezik, legjobban a döntések meghozatalai marasztaltak a képernyő előtt. Néha feltettem otthon a kérdést a családtagjaimnak, hogy Ők mit tennének, miként döntenének. Persze mondanom se kell, csak legyintettek, hogy "Apu, tényleg te vagy a 3. gyerek a családban".
Én Cirihez is úgy álltam hozzá, ahogy az életben a Lányaimhoz (15/19 évesek). Férfiemberként elmondhatom, hogy három Nővel együtt élni, néha az Ő gondolkodásukat követni embert próbáló feladat! 😊) Szülőként úgy gondolom, hogy egy bizonyos pont után, hagynom kell a Kölköket érvényesülni, saját döntéseiket maguk hozzák meg, és tanuljanak az esetleges hibáikból. Az én véleményem, hogy talán így tudok olyan embereket faragni belőlük, akik az életben talpraesetten, két lábon a földön járva tudnak boldogan élni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Végül is mondták a Többiek, hogy nem valósult meg az igazi álma, ezért is leszek alaposabb a 2. végigjátszásnál. 😊
A W3 története számomra lenyűgöző, de azt hozzá kell tennem, hogy itt sem, ahogy a valós életben nem érdekelt a háttérben zajló politikai élet, hatalommánia stb. Ahogy a Gyalog-Galoppban mondta a Mocsár Vár királya, "emberek, ne foglalkozzunk azzal, hogy ki ölt meg kit" 😊)
Én igazából Geraltra, Cirire, Trissre, a witcherekre koncentráltam. Viszont mivel itt többen írták, hogy nem vettem figyelembe Ciri igazi álmát, ebből derült ki számomra, hogy nem igazán voltam jó "Apa". Mivel nemsokára elkezdem a W1-et utána a W2-öt és másodszorra a W3-at, lehet több tapasztalatom lesz Cirivel kapcsolatban. 😊))
A kieg végén is első körben
És ahogy a kolléga is írja, a globális jó szempontjából az, hogy Ciri önként vállalta az uralkodást több jót hoz, mintha elmegy n+1-edik witchernek. Szóval az is lehet, ez egy kis tükör nekünk, ki milyen irányba hajlik 😄 Cirinek ahol lehet segítettem, de hülyeségekbe nem mentem bele, a császárnál is hagytam egy ideig őket, és csak a végén intettünk be. Ja és én Yen-t választottam, lehet az is befolyásolta a végét?
Egyébként ha belegondoltok ... milyen már, hogy ilyen mélységekről is lehet beszélgetni, vitázni, azért nem sok hasonló játékot tudok felsorolni! Nálam még a Mass effekt volt hasonló, ahol a döntések befolyásolták a story line-t, meg egyébként is az is egy baromi jó játék. És mondjuk nekem ott az eredeti endgame is tökéletesen bejött, sőt. Nem is értettem miért támadta a játékos közösség, az életszerű volt ők meg utópisztikus meseszerűt vártak. Mondjuk így belegondolva a witcher vége is nálam az életszerű jó lett 😊
Utoljára szerkesztette: bunny, 2015.10.29. 08:08:46
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
Most kicsit pihentetjük a következő add on megjelenéséig. Május közepe óta ezzel játszottam... jöhet a Fallout 4.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2015.10.29. 00:45:03
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
De persze igazad van, és minden attól függ, hogy honnan nézzük. Az uralkodós befejezés csak a lenti szempontok alapján pozitív, én mondjuk általában nagyon pozitívnak szoktam tartani az önfeláldozást, ha valaki mondjuk az álmait alárendeli a "nagyobb jónak". Más szempontokat szem előtt tartva -mondjuk, hogy mi a szíve vágya, hova húzza, ha veszem azt a tisztaságot, ami Cirit vezérli és "bekoszolni", megfertőzve az érdekvezérelt uralkodói környezettel, Geralt örökségét és a családi kapcsolatukat, akkor nem ennyire egyértelműen jó az uralkodós befejezés. Sőt, kifejezetten rossz.
A játék nagyon sok dolgot elhallgat vagy épphogy csak érint, főleg Cirivel, Emhyrrel és Nilfgaardal kapcsolatban.
Nálam 1.11 patch után még mindig bugos a Skellige's Most Wanted küldetés. Van valaki aki ugyanígy járt, de sikerült valahogy megoldania?
Gothic I-II-III-FG, Risen I-II-III, TES III-V, KotOR I-II, Fable 1&3, Jade Empire, Fallout 1-2-3-NV, Wasteland 2, The Witcher I-III, NWN 2, Drakensang 1-2, Mass Effect 1-3, Two Worlds 1-2
Amúgy játszott valaki úgy a 3-mal, hogy Saskia Philippa befolyása alatt maradt és azt importálta? Ilyenkor milyen utalás van?
Köszi az ezüstkard tippet, asszem a recót a vaultból megszereztem de majd megnézem. Direkt mentettem, hogy oda vissza tudjak menni ha van ott valami értékes.
Más. Mivel végig nyomtam a kieget, gondoltam visszatérek a LOTRO világába. Sokkoló volt. Hajnalba léptem fel, de akkora lagg volt mint atom, a küldetések az új Minas Tirith területen is unalmasak ... tanulhatnának a lengyelektől! A witcherben van kedvem a mellékküldetésekhez is, kevésbé monoton és megkevésbé céltalan, mint a lotro-ban amikor ide-oda küldözget tucatszor két baromi messze lévő NPC között. Lovaglás is ezerszer jobb, eh ... elég magasra tette a mércét a witcher3. Jó persze ez offline az online játék, de a játékmenet szempontjából ez pl. lényegtelen.
Az újrajátszásnál majd alaposabb leszek. 😊