16781
banner
  • Aborg
    Ha jol emlexek, a jatek elejen kerdezte hogy akarod e rogton a DLC-ket is, de talan ajanlotta is hogy akard :)

Egyertelmuve teszik a kuldetesek hogy DLC, mert az alapkuldetesek a feladatlistan feherek, az egyik DLC kuldetesei kekek, a masike pirosak. Amig nem erzed ugy, nem kotelezo oket elkezdened, megvarnak.
  • Savaran
    A HS megnyitja az észak keleti területeket, ott fog nagyrészt játszódni, de már az elején is lehet odamenni mondjuk nem érdemes mert harminc valahányas ellenfelek vannak ott :)
  • shaba23 #16339
    A 2 DLC ad valami pluszt már a játék elejétől?
  • Savaran
  • Aborg
    Koszi! Akkor minden rendben, jo tudni.
  • McFrost
    Nem tartasz ott a történetben, ezért nem mehetsz oda.
  • Aborg
    20-as a szintem, de meg mindig nem enged at a jatek Kaer Morhenba hogy megkereshessem a witcher fejleszteseket, pedig azok a kuldetesek kb 10-es szintuek. Hiaba nyitom meg Kaer Morhen terkepet, nincs rajta zold gyorsutazas cel, nem tudok atmenni. Ez valami bug, vagy meg nem tartok ott a tortenetben? Mar tobb mint egy eve jatszom :) Skeligen meg nem nagyon ugykodtem, foleg a Veleni terkepen jarok, nemreg szabaditottam ki Dandaliont.
  • caps lock
    Igényes fanfilm a witcher világából:

• caps lock
    Wild Hunt is felbukkanhat a második évadban:

Utoljára szerkesztette: caps lock, 2021.03.29. 13:47:28
  • caps lock
    A könyvekből úgy emlékszem hogy Fenn férfi, bár lényegtelen mivel mindössze egy jelenet erejéig tűnik fel. De itt gondolom nagyobb szerepe lesz. Amúgy érdekes véletlen hogy az őt játszó színésznőt épp most láttam a Devs-ben. Vagy nem véletlen, hanem szinkronicitás.
  • PiszkosFred
    Jaja. Ha csak fele annyira jól hozza a szerepet, mint tette azt az pl Outlanderben, már akkor is nyert vele a néző rengeteget :)
  • lwb
    McTavish jó választás, a többit meglátjuk majd.
  • RatBaG #16329
  • RatBaG #16328
  • Madi92
    Mindig olvasd el mit írnak a mod alá. Van ahol nem elég csak bemásolni aztán kész.
    Én is sok modot használtam, és sokáig szórakoztam vele, mire fogtam magam és átolvastam mindent, aztán jött a koppanás hogy mi miden kimaradt.
  • Kancsalborz
    Üdv urak !

Aktívan mod-okat használók segítségét kérném.
    Bár nem vagyok kezdő a "szakmában", (Fallout NW-t 40-50, Skyrim-et volt hogy 120-130-mod-al is szépen "működtettem")
    itt valamiért rengeteg "ENGINE SCRIPT COMPILATION ERROR" -t kapok, és el sem indul a játék. 8-10-mod-ot már nem tudok egyszerre működésre bírni.
    Természetesen legális a játék. Steam-es GOTY,
    legfrissebb 1.32-es.
    Rutinszerűen használom a Nexus Mod Managert, a script mergert, a mod fix, és a unification patch-okat, csak max. 1-éves mod-okat használnék és semmi komolyat, ( mint valami total conversion mod pl. ) csak egyszerűbb item, tweaks meg visual mods és ennyi, de ettől a pártól is összeakad a script, és nem hajlandó indulni.
    Más játeknál en ilyen "érzékenységet" nem tapasztaltam....

Van valami trükk amit nem tudok, vagy ez ilyen game, hogy keszülhetek rá hogy egyesével kell "végigszőröznöm" minden modot.

Elküldhetné esetleg valaki saját mod settingjét, vagy list-jét, hogy lássam másnál mik azok amik működnek.

Segítséget előre is köszönöm. :)

• McFrost
    Hali!
    A sima Wild Hunt-ot és a GOTY verziót össze lehet fésülni? Megvettem az alapjátékot nagyon akciósan, aztán a GOTY verziót szintén nagyon akciósan a 2 kieg miatt nem lehetett kihagyni. Elvittem 12-es szintig, úgy voltam, hogy a 2 gém "összefonódik" és a mentést tudom vinni tovább, de nem, a GOTY-ban csak új játék lehetőségek vannak.
  • blackcalibra
    Azzal nincs gond, az érdekelt volna, hogy egyedi eset-e ez és nálam van valami, vagy előfordult már ilyen mással is.
  • Savaran
    Telepítsd újra
  • blackcalibra
    Sziasztok!
    Járt már valaki úgy, hogy a GOG "elfelejtette", hogy a játék telepítve van?
    Azt írja telepítsem, de a játék maga megvan az adott vinyón, megvan minden a mappában, sőt, még el is indul, csak a GOG nem "jegyzi". Ezzel egyidejűleg az asztali ikonja megvan ugyan, de csak egy fehér üres ikon van.
  • Palinko
  • EM64T
    Sziasztok! Létezik egy guide-szerű videó, amelyben egy -- állítólag a CDPR-nél fejlesztő -- emberke mesél a különböző witcher iskolákról, az azokhoz illő képesség fejlesztésekről. Nem tudja valaki, emrre található ez a videó, az istenek nem találom.

Előre is köszönöm!
  • EM64T
    Köszi a tippeket!
  • caps lock
    A nagymesteri páncélokat a Blood and Wine-ban lehet megszerezni, illetve itt várnak elérhetővé a speciális mutációk, erre külön küldetés épül. Hearts of Stone-ban rúnázni lehet a felszerelést. Továbbá van olyan opció a játékbeállítások között hogy "ellenség felkonvertálás", ez mindig a te szintedre erősíti az ellenfeleket. Aztán meg ha kihívás kell állítsd maxra a nehézséget, és ha ez sem elég használj gyengébb kardokat, ezt ellensúlyozva pedig erősítheted a jel és főzethasználatot, így a harcok is változatosabbak lesznek.
  • EM64T
    De az nem elég :/ Minden játék unalmasabb, ha elfogy belőle a kihÍvás (legyen az stratégia, RPG, stb.). Számomra itt is az élvezet nagy részét adta, hogy kutakodtam páncélok után (mát ez sincs), tápoltam, potionokat gyűjtöttem.
    Utoljára szerkesztette: EM64T, 2020.11.28. 09:40:34
  • MerlinW
    Akkor csak élvezd a sztorit :)
  • EM64T
    Sziasztok! Nemrég kezdtem el a két kiegészítőt. Az összes képesség helyet feloldottam, 36-os szinten vagyok. Innentől kezdve lényegében értelmetlen a karakterfejlődés, hiába lépek szintet, leszek akár 40-es, 50-es, nincs sok értelme, ha emgvan az a képesség, amit akarok, semmivel nem leszek erősebb. Nincs valami megoldás, akár mod arra, hogy NG+ nélkül feloldjam azt a két plusz képesség helyet? Nem szívesen kezdeném újra a játékot egyfelőle, másfelől ha meg is tenném, mire megint a kiegészítőkhöz jutok, ismét csak semmi kihívás nem lesz a karakterfejlődésben.
  • Madi92
    Amúgy witcher 1ben technikailag így volt megcsinálva.
  • Mozes
    Sziasztok!

Újrahúztam a Windows-t és GOG-ban újra kellett rakni a játékot, de nem lehet választani a magyar feliratot. Miért lehet? Azt írják, hogy telepítsem újra az 1,31 verziót, utána a magyar nyelvi csomagot majd frissítsem az 1.32....tényleg csak az a megoldás működik?

Köszönöm,

M
  • Palinko
    Igen tudom, de kb a mukafolyamatokat is hogy mivel jár egy ilyen elkészítése és a beletett munkaóra-anyag ár az egyikbe mennyi és a másikba kb. az alapján mondom. Viszont a videók tök jók!

Jelenleg tőrt láttam és Ciri kardját, hát nem tudom, nem vagyok benne biztos hogy igazából használható lenne Ciri kardja meg főként nem mert elég nagy szerkezeti gyengeség van rajta. Nem mintha bármire is használnám de azért nekem imponál hogy a Witcherben olyan kardok jelentek meg amik a valóságban is használhatóak lennének és nem használhatatlanul nagy akármik. Bár az ebayes vackoktól még a replikashoppos is komolyabbnak nézett ki.
  • lonvard
    "morconkák" :DD

Alapjáraton a veleni atmoszféra tökéletes. Azon kellene túllépni, hogy a szörnyek fix helyen kóricáljanak csapatokban. Ez ilyen warcraftos csökevény. Nem csináltak igazi ökoszisztémát. Szóval hogy a szörnyek nem öncélúan gyilkosok, és ennek kapcsán nem szaladgálnak hörögve az út széleken, hanem lapulnak. El tudnék képzelni egy teljesen sivár Velent, amiben alapjáraton nem látni hol a veszély. A háborún, a banditákon, a nilfgaardi őrjáratokon kívül. Az épp elég. A szörnyeket viszont ki kellene nyomozni merre vannak nappal. Éjszaka előjönnének persze, sőt bizonyos szörnyek nap közben is lecsaphatnának, de akkor sem úgy, hogy a folyó egy fix pontján futkosnak, hanem akkor megközelítenék a lakott területet, és elkezdenék levadászni az óvatlan járókelőket, őrjáratokat, az állatokat. És akkor ezeknek lennének hangjai, és csak hallgatnánk a sötétben, ahogy ez a szörnyvilág életre kel és vadászni kezd. És akkor záródnának a cölöpvárak, és az őrök be lennének szarva, hogy hátha éppen aznap kezdik ostromolni az adott települést. Jó kis alien túlélő-horrort tudnék elképzelni. Mér nem én csinálok ilyen játékokat? Mer nem tudok.
  • Madi92
    Hát Velenben háború van, úgyhogy az ilyen gouhl meg hasonlók teljesen okés. Mocsárban kicsit túllőtték, hogy minden méteren jönnek a morconkák ki a vízből az tény. De a többi emlékeim szerint teljesen oké volt. Főleg banditák voltak falu közelben.
    Igazából az lett volna eredetileg, ha jól rémlik, hogy a veszélyesebb morconkák este jöttek volna elő, de aztán ez nem lett beleimplementálva.

De amúgy is, velenben inkább halásznak/vadásznak, nem nagyon voltak termőföldek, ahol igen, ott meg többnyire dolgoztak is.
  • Savaran
    Replikasop.hu töredék áron tudsz venni witcher kardot
  • MerlinW
    Ezek is kézzel kovácsolt egyedi cuccok. A hüvely is kézzel készül. Ezeknek a cuccoknak annyi az ára amennyit a készítő/művész gondol, nem igazán lehet túlárazásról beszélni.

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.25. 15:41:26
  • Palinko
    Akkor megszívatlak benneteket is, mivel 2 napjra rátaláltam erre a linkre. Azóta foglalkoztatja a fantáziám mert kiváló munkának tűnik. Elképesztően gyönyörű képeken és nagyon precíz, szerintem soha nem fogok indokolhatóvá tenni egy ennyire értelmetlen kiadást mert kb 1000 EUR-ba jönne ki az egész. Kardok 500-900 EUR-ig, hüvely 400-500 rúna 100. A hüvely meg a rúna túl van árazva úgy gondolom a kard meg egész jó áron vagy amcsiban egy kézzel kovácsolt valami biztosan 2000-3000$ körül futna. Azt ezeken látszik nem az a gagyi 100-200$ os ebayes vackok. Steel Wolf Sword pl már menőn néz ki és level 2-es szóval még az alsóbb 600 EUR kategória. Na mindegy is csak érdekességnek beszúrtam.
  • lonvard
    Ami külön tetszik a Blood and Wine-ban, hogy nincs agyonzsúfolva dögökkel. Itt el tudom hinni, hogy képesek a parasztok létezni. A települések közt anélkül tudnak sétafikálni, hogy lecsapna rájuk kutyafalka, déllidérc, ghoulok, fojtólidércek. Ezen kívül művelik a földet, tehát van mit enniük. Velenben moccanni nem lehet, minden földút mellett van valami szörnyfészek, és minden tele van pakolva szörnyekkel. Na most én megértem, hogy Velenben keményebb a helyzet, csak annyira keményre csinálták, hogy élhetetlen, nem lehet megmagyarázni hogy élik ezt túl a falusiak. Nem tudna megmaradni egy település sem. Míg a Velen tervezője eszetlenül pakolta be a dögöket, mintha a World of Warcraft pályaszerkesztője volna, addig a Blood and Wine-é logikusan, értelmesen. Mit kellett volna csinálni Velenben? Minden települést cölöpfallal védeni, a földeket katonákkal biztosítani, és a települések közé nem rakni szörnyeket, hiszen ott a parasztok napi szinten mászkálnak. Ja, és szívesen néztem volna szörnytámadásokat falvak ellen, amiben küzdenek a katonák meg a falusiak a betörő dögökkel.

Tök jó volna egy fantasy világban játszódó falumenedzselős játék. Megszervezni a települések vérkeringését extrém körülmények között. Namindegy.
  • lonvard
    Hát "Borföldével" várnom kellett. Egyszerűen a sztori nem enged, míg meg nem találom Cirit. Nem mehetek el Olaszba, ha egyszer északon vagyok a legnagyobb kutatásban. A Kaer Morhen-i csata és az Ilmerith nevű zsíros elf elintézése után azonban visszakerülünk Novigrádba, és Cirike végre odébb megy egy kicsit. Elvileg most szövetkeznünk kell a varázslónőkkel, de én ebbe most belefantáziálom, hogy a varázslókat nem egyszerű összegyűjteni, és egy időre szétválik a csapat. Én részt veszek a Palión, az éjszakai lovasfutamon, aminek a végén az őrség megtámadja a versenyen résztvevőket, és menekülnöm kell. Így keveredek a Hét macskába, ott akad meg a szemem, hogy Borfölde lovagjai witchert keresnek. Mivel fel akarok szívódni, így velük tartok.

Amúgy a sztoriban megpróbálom majd úgy alakítani az eseményeket, hogy Ciriből császárnő legyen.

Végezetül a hónap szállóigéje Thalertől, a temeriai titkosszolgálat volt vezetőjétől, ki bujkálásra kényszerült:

"Úgy érzem magam, mint egy krumplibogár. Csendben vagyok, kerülöm a balhét, és rohadt burgonyán élek."

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.17. 23:56:36
  • lonvard
    Cirikével az a gond, hogy amerre megy, ott szó szerint kő kövön nem marad utána. Még talán Novigrádban volt a legnyugisabb. Mondjuk izgi lett volna ha ott engedi magára a Vad Falkát. El tudtam volna képzelni egy kihalt, fagyos Novigrádot, hullahegyekkel az utcákon. :) Ciri nagyon egyben van mentálisan, sosem nyavajog azon, hogy hány ember pusztul el annak következtében, hogy ő épp közlekedik. :D (na ezért kötelessége neki szépen bemenni a fagyba, és megállítani a világvégét).
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.13. 14:31:28
  • Savaran

Utoljára szerkesztette: Savaran, 2020.11.12. 18:45:08
  • lonvard
    Aha, egy Catriona-tagadó. Ne akarjad, hogy elrángassalak a Szent Lebiódába, azt beledörgöljem az arcod az egyik pestises bubójába!

Gondolom te akkor az Ithlinne próféciának se hiszel. Miszerint jön a fehér fagy, azt jól megfagyunk. Pedig most egyre hidegebb van. Komolyan mondom egy hajszálnyira vagy attól, hogy feljelentselek Caleb Mengénél. Jön szépen a kis karhatalmistáival, beraknak a fekete volgába, azt mész a Hősök terére égni a többi libernyák varázstudó mellé! :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.11.12. 17:42:17