27
 • Jakuza001
  #27
  Errol ne is beszeljek.

  "A Temash SoC APU fogyasztása az AMD szerint 5 watt alatt lesz. A cég több verziót kínál majd eltérő energiaigénnyel, függően attól, hogy a termék kettő vagy négy processzormagot tartalmaz, és valószínűleg az órajelek szempontjából is lesznek eltérések. A vállalat a demonstráció során bemutatta, hogy a Temash elődjének számító Hondo APU (Z-60) milyen teljesítményre képes az Intel Atom Z2760-hoz mérten a Call of Duty: Modern Warfare 2 alatt. A különbség óriási volt, és nem csak a sebességben, hanem az elvileg megegyező beállítás melletti képminőségben is. Az atomos tablet az extrém akadozás mellett rengeteg képhibát is ejtet, illetve a játékban bekapcsolt árnyékok teljesen hiányoztak. A Temash mellett az Atom megítélése biztos nem javul, hiszen az AMD szerint az új IGP kétszer gyorsabb annál, mint amit a Hondo APU használ, így összességében a Temash és az Atom Z2760 IGP-je között tízszeresnél nagyobb sebességkülönbség van."

 • MsUser
  #26
  Sosem volt nagy szám az Atom sorozat, és megint csak az energia gazdálkodást fejlesztik hogy ne legyen elavult mint az egyébként fiatal elődjei. Több Atom procit is próbáltam, nem győzött meg egyáltalán egyik sem. Olyan PII - PIII érzésem volt amikor a MILLENIUM-al telepített vas nem akart megmoccanni pedig nem terhelte semmi látszólag.
 • HM
  #25
  Ennyit az atomról

  A tesztben szereplő Z2760 alig jelent meg, már halálra van ítélve. Jön egy win frissítés vagy valamilyen új progi és 1-2 bug előjön, akkor majd lehet nagyokat nézni. Atom, mert megérdemled! Persze tesztelőket lefizetni jövedelmezőbb, mert így sokan vinni fogják ezt a szart.
 • Vol Jin
  #24
  Ezek szerint tényleg lehet, hogy kell diploma hozzá, mert a tegra3 nem csak úgy ide lett keverve, hanem konkrétan többet fogyasztott, mint az új atom amellett, hogy lassabb is volt.
 • sanyicks
  #23
  és ha el is gondolkozol az olvasottakon, akkor azt a következtetést vonod le, hogy az atom épphogy odaverte a kifutóban lévő "ócsó" armot (mert a tegrák általában nem a legerősebbek, inkább kompromisszumosak az ár és a teljesítmény között), amin a gagyi os miatt nem is működött rendesen az energiagazdálkodás :D

  Ez olyan tipikus fizetett teszt.
  Tavaly is volt ilyen, akkor is a kifutó armmal hasonlították össze, nehogy "rossz legyen" az eredmény, és még úgy is egy egálra volt képes az atom.
  És akkor még nincs is beleszámolva, hogy az intel soc tutira sokkal drágább lesz mint az arm.
 • HM
  #22
  Milyen cikk? Ahol 2 procit hibásan ill. nem teljes funkcionalitással teszteltek?
  Egyedül az látható a cikkből, hogy a winRT még nincs kész.

  (Mellesleg egy jövőbeli anand féle intel vs amd vitában jó példa lesz az elfogultságra ez a cikk.)
 • tomcsa4
  #21
  Végülis a cikk olvasásához nem kell diploma. Annyi a lényeg, hogy az új Atom minden tekintetben jobb, mint a régi. A Tegra 3 idekavarását figyelmen kívül kell hagyni.
 • Vol Jin
  #20
  A cikket elolvastad vazzeg?

  Most nem a tavalyi állapotokat kell agyban felidézned, hanem az új helyzetet, amiben feltűnt egy új atom processzor. Ez már kevesebbet fogyaszt. Ráadásul gyorsabb is.
 • Vol Jin
  #19
  Ha olvasod a cikket, akkor nem ezt a következtetést vonod le. Az atom odaverte az ARM processzort.
 • sanyicks
  #18
  fordítva, teljesítmény/fogyasztásban sokkal rosszabb az atom.
 • beef
  #17
  Tegyük hozzá, hogy jelen pillanatban jobb a fogyasztása, úgy hogy a Tegránál pont a fogyasztás csökkentésért felelős modul nem működik WinRT alatt.

  Hiszen összehasonlíthatunk egy Trabantot és egy vadászrepülőt is úgy, hogy mindkettőbe 60/40-es benzin/olaj keveréket öntünk és csodálkozunk, hogy a repülő még a hangárból sem tud kigurulni.

  Mondjuk azt nem tudom, hogy az nvidia vagy ms sara, hogy máig nincs hozzá megfelelő driver.

  Ettől függetlenül igazad van, mert jelenleg mindkét eszköz kapható és azzal kell főzni ami van.
 • fade2black
  #16
  Komolyan mindha nem is ugyanazt a cikket olvastuk volna. Teljesítmény/fogyasztásban sokkal jobb az atom. Nem tudom mit nem lehet ezen érteni, vagy hol/miből hozod ki, hogy nem.
 • zola2000
  #15
  Egyszerűbben: egy armes pc nem kellene, mert gyenge inkább intel

  egy inteles telefon-tábla sem kellene mert ugyanakkora fogyasztás mellett gyengébb mint az arm.

  mindkét cégnek másban van tapasztalata.
 • sanyicks
  #14
  nem különböző szoftver oldalon, éppen ezért lett összehasonlítva.

  Egyébként a tavalyi telefonos atom is hasonló volt. A fejlettebb gyártástechnológiával épphogy el tudta csípni a jóval régebbi technológiával gyártott, már kifutóban lévő armot... úgy néz ki nem sikerült semennyit sem előre jutnia az intelnek.
 • Vol Jin
  #13
  Sok értelme nincs egy x86 és egy ARM processzort összehasonlítani, mert az összes többi összetevő különböző. Mind szoftver, mind hardver oldalon.

  De az mindenesetre érdekes, hogy egy atomnak ilyen alacsony a fogyasztása.
 • zola2000
  #12
  "A másik dolog, hogy a nagyobb gpu erő szépen elmegy a nagyobb felbontásra, mert az "egyik" barom cég kitalálta, elnevezte és megvakította a parasztot. A többi gyártó pedig rátesz pár lapáttal."

  Ha az kell, mindig lesz olyan gyártó, aki megveszi a tegra4et, és "feleslegesen" nagy felbontás helyett "csak megfelelően nagy" felbontással ad ki olyan tabletet majd olcsóbban, ahány gyártó van...

  de már az alap 20ezerbe kerülő cortexA8-mali400as táblák is mindenre jók ha nincs az olcsó kategóriában gyakori minőségi problémájuk (hardveresen csak annyit lehet felhozni ellenük, hogy nem visz minden nagyobb 3d játékot, csak a 80%át, de olyan hardverű mk802 médialejátszómon még nem találkoztam olyan videóval ami gondot okozott volna neki)
 • dchard
  #11
  Jól mondod, de ennyire nem egyszerű, ezt Anand is leírta:

  Nem elég maga a driver, ha az oprendszer szarul van megírva, vagy egy folyamat állandóan felrángatja feleslegesen halt módból, akkor hiába képes rá, nem fog eleget profitálni belőle a rendszer.

  Ha abból indulok ki, hogy az Androidnak kell legalább egy nem teljesen alvó mag a híváskezeléshez, akkor teljesen jó ötlet a kis fogyasztású 5. mag és a gyorsan ki/be kapcsolható 4 másik. Többen arra panaszkodtak, hogy dehát miért nem csinálja meg az NV a 4 HP magot egymástól függetlenül kapcsolgathatóra. Hát azért nem, mert egy HP mag még leszabályozva is többet fogyaszt, mint egy ilyen "célmag", márpedig az látszik, hogy itt mind a két (igazából az összes) cég arra játszik, hogy az Idle fogyasztást vegye vissza, erre pedig az 5. mag és a teljesen kikapuzott de gyorsan ébreszthető HP magok kombója jó megoldás.

  Dchard
 • HM
  #10
  Csodát nem tudnak akkor sem csinálni, mert már gyártanak 28/32nm-es chipeket, és ha lehetőségük lenne, akkor csinálnának nagyobb órajelű, több magos procikat.

  A másik dolog, hogy a nagyobb gpu erő szépen elmegy a nagyobb felbontásra, mert az "egyik" barom cég kitalálta, elnevezte és megvakította a parasztot. A többi gyártó pedig rátesz pár lapáttal.
 • kvp
  #9
  A tegra3-as joval erosebb gpu-t kapott, az viszi el a fogyasztas nagyreszet. Az intelben viszont van halt mod, tehat szelektiven ki tudja kapcsolni magat magonkent (magatol). A winrt viszont nem tamogatja a tegra energiatakarekos modjat, mert nincs hozza megfelelo kernel driver. Az intelnek erre nincs szuksege ott szoftver tamogatas nelkul (is) optimalizal a cpu. Tehat a regi tegra gpu-ban jobb, mig az uj intelt jobban kezeli a winrt. A linuxnak mondjuk mindketto jol fekszik, az android alatt meg az van. Majd az uj tegranal kiderul mennyit javult a fogyasztas. (engem erdekelne egy 4-4 magos tegra4/tegra3 osszehasonlitas)
 • Zymkasithlord
  #8
  Az atom mellé tudtommal kell külön gpu vagy mi van ezekbe a tabletokba a tegra 3ba pedig benne van nem??? Na már most,ha ez így van akkor azt is figyelembe vették vagy csak nagyon reklámozzák az intelt?
 • zola2000
  #7
  "Mellesleg melegedés és fogyasztás terén csinálhatnak akármit, a fizikát nem tudják megkerülni"

  és ha kisebb csíkszélesség, javított architektúra mind olyan dolog amivel többszörös teljesítményt elérhetnek hasonló fogyasztással, majd meglátjuk.
 • HM
  #6
  Melleleg jó teszt lett. Hulladék op-rendszeren, amin minden gyártó SOC-je problémákkal küzd, össezhasonlítanak egy elavult procit az intel csúcsszuper újdonságával. De kiderült, hogy a nem túl acélos, ráadásul kiherélt(-1 energiatakarékos mag) tegra3-at elverte.
 • HM
  #5
  " tegra4 hatszor erősebb lesz mint a tegra3"
  Ritka nagy baromságot felesleges terjeszteni....

  A linkelt topikban is írták már "12 feldolgozóegységnek pont a hatszorosa a 72, de attól ez még nem fog hatszoros teljesítményt eredményezni"

  Mellesleg melegedés és fogyasztás terén csinálhatnak akármit, a fizikát nem tudják megkerülni... Bármelyik gyártó tudna több magot/nagyobb frekit használni, de annak következményei is vannak.
 • zola2000
  #4
  És? Ebből a hírből kiderült, hogy az új atom csak egy kicsit jobb mint a régi tegra3
  Csakhogy eszembe jutott ez a hír, hogy a tegra4 hatszor erősebb lesz mint a tegra3

  Szóval (n_n)
 • Zoli007
  #3
  Mert egy még meg sem jelent SoC-vel fogják összehasonlítani, ugye?
 • dchard
  #2
  "a Windows RT jelenleg nem használja ki a Tegra 3-ban rejlő lehetőségeket, különösen igaz ez a chip ötödik magjára"

  A hangsúly a Windows RT-n van, mivel az Android remekül profitál ebből a megoldásból. Így eléggé semmi értelme nincs az összehasonlításnak. Ráadásul a HP magok ki/be kapcoslása is gyorsan és zökkenőmentesen működik Android alatt, ami az egész koncepció lényege. Ráadásul le van írva, hogy az Intel is küzd a szoftveres háttérrel az EM terén...

  Dchard
 • zola2000
  #1
  Mindjárt itt a tegra4, aztán az új atomot azzal reklámozzák, hogy jobb mint a "régi" tegra3, nem semmi :)