185
-
#65 Kezdem unni ezeket a csókákat. Megint osztják az észt konkrétumok és linkek nélkül. Egyik sem veszi a fáradtságot, hogy legalább bizonyítsa amit állít. :( -
Greius #64 Majd a tervezett elavulás. Aksikat ne keress majd.
http://www.youtube.com/watch?v=HT9VNdgKnI4
:D -
Greius #63 Az apple már tényleg végső esetben mondja azt, hogy igen van a szoftverünkre vírus. Vár nyugiban az appstoreban, én ettől még nyugodtan alszok.
iOS fejlesztő, te jó ég. Ne haragudj, de nem veszek részt a szakértő szó lejáratásában... -
#62 "„Szegeny” Apple userek, most mar evente cserelgethetik a table-teket es telefonokat:) "
Miért is? Iphone4-em van és Ipad2-m. Senki nem tartott még pisztoly a fejemhez, hogy rohanjak cserélni... -
Papichulo #61 Ilyen programokat nem talaltam az AppStore-ban... szoval iTunes linket, mivel ez kamu!
Amugy ha ismerned az iOS security-modell-jet vagy akar csak hasznaltal volna iOS eszkozoket, akkor nem mondanal olyan baromsagot, hogy egyaltalan jelen pillanatban lehetseges ra irni antivirus software-t! Elarulom, nem lehet! Es ezt mint iOS fejelszto mondom neked! ;) -
#60 "de szerintem annak van szemellenzője, aki akkora fan hogy az apple-t ár/érték barátnak tartja."
Végül is tele pakoltad érvekkel a hozzászólásodat így bele sem tudok kötni.
No de beszéljünk komolyan - Ipad4 vs mondj valamit ami ugyanazt tudja és lényegesen kevesebb USD-be kerül. -
#59 "nekem szemellenzőm? te vagy az apple fanboy, neked minden szar/nem ér semmit ami nem apple. Ugyan már, bagoly mondja :)"
Ezt konkrétan nem tudom honnan szedted - ez alapján tele kellene lennem itthon apple termékekkel.
"Egyébként szemellenző nélkül nézve bizony azok a kínai cuccok verik az imádott cuccodat ár/teljesítményben,"
Nem tudom én elég sokat próbáltam, teszteltem - van amiről cikket is írtam de nem nagyon találtam még ilyet. Ami olcsó azok rögtön elvéreznek anyaghasználat, képernyő felbontás, minőség, GPU gyengeség, akkumulátor gyengeségben - és mélyebben még bele sem néztünk. A drágábbaknál már jobb a helyzet de általában még mindig sokkal gyengébbek akkumulátorban és képernyőben, valamint rendszer sebességben. Tudom, hogy te csak Ghz-et nézel de hát az nem minden. Olyan kínai tablettel még nem találkoztam ami tudja ugyanazt mint egy új ipad és lényegesen olcsóbb is nála, de szívesen várok példákat. (Csak nehogy úgy járj mint Lordsithlord aki szerint a Concorde ilyen - de minden tesztnél kihoznak egy csomó gyengeséget - és ilyenkor az a válasz, hogy jah az nem is kell). -
Greius #58 Na jó, de csak egyet, a többi a tiéd:
http://antivirus-software.findthebest.com/d/os/Apple-iOS -
Papichulo #57 "iOS antivírusokra pedig keress rá, szakértő vagy, egy google keresés csak megy."
Te allitottad, hogy letezik ilyen, neked kell bizonyitanod! -
Greius #56 Ha nem segített volna rajta antivírus sem, akkor enyhítő körülmény? iOS antivírusokra pedig keress rá, szakértő vagy, egy google keresés csak megy. -
Papichulo #55 "Mert majd egy konkret jatek teljesitmenye fogja eldonteni a kulonbseget koztuk, mi? "
En linkeltem egy relevans cikket, hogy mennyire veri romma az N7 az iPad Minit teljesitmenyben. Most lassunk valamit toled is!
Amugy egy pillanatig sem allitottam, hogy szerintem az iPad Mini jo vetel lenne. Szerintem is draga es en biztosan nem vennek ennyiert. De a romma alazas egy kicsit tulzas volt...
" Melyik OS is volt az amelyiknel a bongeszon keresztul lehetett barmilyen kartekony kodot futtatni es igy pl jailbreakelni is?"
Szegyen es bar ez WebKit hiba volt, de patcheltek is gyorsan es semmi malware nem keszult erre az exploitra... ezen amugy a antivirus sem segitett volna. Persze most en is felhozhatnek android exploitokat, peldaul ahol az egesz keszuleket le lehetett gyalulni egy website segitsegevel (tehat ez hulyeseg "amig explicite fel nem telepitesz TE MAGAD egy programot, addig az nem tud semmit csinalni"), de szertintem mar a malware-ek szama is eleg beszedes
Android:
"Furthermore, the raw numbers are as follows: 4,951 malware samples last September to 28,707 malware samples last month." - http://thenextweb.com/google/2012/10/25/in-one-year-android-malware-up-580-23-of-the-top-500-on-google-play-deemed-high-risk/
iOS:
"First iOS malware hits App Store" (2012/07/06) - http://www.forbes.com/sites/adriankingsleyhughes/2012/07/06/first-ios-malware-hits-app-store/
Ez volt raadasul az altalam is emlitett Find&Call, ahol aktiv felhasznaloi beavatkozas kellett ahhoz, hogy a contactlistat elkuldje. Semmi mast csinalta, elkuldte a contactlistat!!! Plusz gyorsan toroltek is az AppStore-bol.
-
Papichulo #54 "De iOS-re is van antivírus megoldás."
Akkor lassuk! -
Greius #53 Hidd el felesleges. Alma volt a jele az oviban... -
Greius #52 De iOS-re is van antivírus megoldás. Google kedves szaktudós, google... Nem keverem, direkt hoztam fel, ugyanis mindkét rendszer a fantasztikus alma terméke. -
#51 Mert majd egy konkret jatek teljesitmenye fogja eldonteni a kulonbseget koztuk, mi?
-ahol valszeg valojaban annyi tortent kb, hogy a fejlesztoknek nem sikerult optimalizalni az egyik valtozatot
-amikor az N7 joval nagyobb felbontasban futtatja a jatekot, tobbet kell szamolnia
-ahol a RAM-nak es CPU-nak kb pont semmi jelentossege nincs, sokkal inkabb a GPU-nak, ami mint irtam kb az egyetlen dolog amiben az iPad Mini jobb kicsit
Nem talalt :)
Papichulo: "de azert azt is el kell ismerni, hogy az iOS es az OSX szinten kockazat nelkul hasznalhato barmi antivirus megoldas nelkul,"
Viccelsz? Melyik OS is volt az amelyiknel a bongeszon keresztul lehetett barmilyen kartekony kodot futtatni es igy pl jailbreakelni is? Jaa, iOS 4 volt ez. Mert egy tatongo biztonsagi res volt benne.
Android-on ilyen soha nem volt, amig explicite fel nem telepitesz TE MAGAD egy programot, addig az nem tud semmit csinalni, semmilyen kodot futtatni. Egy barhonnan leszedett programot pedig nem telepitesz csak ugy, ahogy Windows-on sem futtatsz csak ugy egy valami.exe-t, ha nem vagy sikhulye. -
Papichulo #50 Senki nem is allitotta, hogy OSX-re nincs malware, ezt csak te kepzelted oda. Amugy meg lasd. #49! -
Papichulo #49 "Van vírusírtó macra, az esetnél is, kasperskynél is és több helyen. Nézz utána. "
Tudod mi a nevetseges? Az, hogy te kevered az OSX-t es az iOS-t, na ez az! iOS-re nincs antivirus megoldas, mig OSX-nel is nagyon-nagyon kevesen hasznalnak ilyet, mivel az eddigi legnagyobb attack-vector - a JavaVM - a 10.8-ban megszunt es attertek a signed-security modellre ugyanennel a point-release-nel.
De persze megint en vagyok az elvakult rajongo, mert ugyan en tenyekkel dolgozok, addig te mendemondakbol probalsz okosnak tunni. Jellemzo az is, hogy az OS biztonsagrol egybol a 16:9-re terelodott a szo, mivel ahhoz nem kell szaktudas es ebben a temaban megtanultad az Apple gyalazo mantrakat.
Csak teged tudnal idezni: "Ez már nevetséges." -
Greius #48 http://index.hu/tech/2012/06/26/mar_az_apple_szerint_is_leteznek_mac-virusok/ -
Greius #47 Ja, értem. És így a szintével már minden rendben van. Van vírusírtó macra, az esetnél is, kasperskynél is és több helyen. Nézz utána.
Pontosan az ilyen elvakult macrajongók miatt beszél már így az átlag infós a macesekről... Elképesztő ez a vakság és, hogy mindent képesek vagytok benyalni, az összes parasztvakítást. Az iPhone 5 legnagyobb fejlesztése is a 16:9-es képarány volt, de elő tudták megint úgy adni, mintha újra feltalálták volna a telefont. :D
Ez már nevetséges. -
Papichulo #46 "ami minden védelem nélkül is kockázatmentes."
Azt mondtam, hogy szinte kockazatmentes. Amugy eleg bizonyitek, hogy iOS-re nincs antivirus megoldas es meg a mai napig sem talaltak rajta klasszikus virust vagy trojant - es most hagyjuk azt a szerencsetlen find&call-t, ahol a user gombnyomasara indult el az addressbook feltoltese! -
#45 „Szegeny” Apple userek, most mar evente cserelgethetik a table-teket es telefonokat:) -
Greius #44 Látod miket írsz? Azt állítod, hogy az iOS egy olyan rendszer, ami minden védelem nélkül is kockázatmentes. Szerintem neked kéne itt, és ezt bizonyítani... -
Papichulo #43 "Addig magad se vedd komolyan, amíg ilyeneket írsz."
Lehengerloek az erveid... esetleg barmi teny a szemelyeskedsen kivul? -
Greius #42 "az iOS es az OSX szinten kockazat nelkul hasznalhato barmi antivirus megoldas nelkul"
Addig magad se vedd komolyan, amíg ilyeneket írsz. -
Papichulo #41 "Remélem nem abba a táborba tartozol, akik szerint linuxra és iOS-ra nem létezik vírus... Mindenhol a körültekintés, az óvatosság és biztonsági program használata a legfontosabb."
Mig ez utobbi valoban igaz, de azert azt is el kell ismerni, hogy az iOS es az OSX szinten kockazat nelkul hasznalhato barmi antivirus megoldas nelkul, addig a a wintel vilagban ez meglehetosen kockazatos es az android esetbene is erosen egyre jobban ajanlott... utobbi esetben meg a security-through-obscurity ervet sem lehet felhozni! -
Papichulo #40 "Még mindig nem közölték le, gondolom röstellik, hogy mekkora haszonkulccsal dolgoznak csak az iPhone-ok esetében. "
Bar nem iPhone, de:
"More than two years after the introduction of the iPad, Samsung appears to be very confident in the tablet market and is shooting for margins that exceed Apple's iPad levels." - http://www.tomshardware.com/news/samsung-tablet-galaxy-note-ipad,17172.html -
Papichulo #39 "Ja, kiveve olyan aprosagokat, hogy [a Nexus7-nek] pl a CPU-ja ketszer erosebb, a RAM-ja dupla annyi, stb."
"Surprisingly, the Android version comes across as more sluggish than the iPad edition - despite the Nexus 7's power advantage. The game runs as smooth as butter on the iPad mini, while the Android tablet seems to run the game at a lower framerate." - http://www.pocketgamer.co.uk/r/Android/Need+for+Speed%3A+Most+Wanted/feature.asp?c=46679 -
Greius #38 Független oldalakat kell olvasni. Visszatérve pedig az előző postodra és a kártékony programokra. Remélem nem abba a táborba tartozol, akik szerint linuxra és iOS-ra nem létezik vírus... Mindenhol a körültekintés, az óvatosság és biztonsági program használata a legfontosabb. Az esetek 95%-ában elég lenne mindennek az elkerülésére egy kis óvatosság, de a legtöbb ember ennyire nem képes. Mindegy milyen rendszere van. -
Greius #37 Te is tudod, hogy nem szarják le. Képesek többet fizetni egy másik cuccért, mert annak minimálisan nagyobb teljesítményű a procija, vagy több ram van benne. Pontosan az átlagember hagyatkozik a legjobban az adatokra és, aki tapasztaltabb, jobban otthon van a témában az megy el egy üzletbe megtapogatni... -
M2 #36 "Pontosan a többi termék alapján lehet ár/érték arányt meghatározni."
Persze, csakhogy - mint írtam is - minden a súlyozáson múlik.
Az Apple-fan, az Android-fan, meg a Nokia-fan tesztoldalon is ki tudják hozni győztesnek a kedvencüket, csak jól kell az adatok közt lavírozni, mindig azt fontosnak kiemelni, amiben a kedvencük jobb.
Aztán az egyszeri fanoknak meg nincs más dolga, mint a saját tábor oldalait olvasgatni, majd aztán mindenfelé hirdetni az igét és nem megérteni, hogy más emberek vagyunk, más-más igényekkel. -
M2 #35 "Hogy melyiket volt jobb fogni, nézni, játszani vele egy másik dolog..."
Szerinted. A vásárlók szerint meg a használat számít, az élvezeti érték. Az adatokat leszarják - és ebben nagyon igazuk van.
Mert lehetne a két oldalra olyan táblázatot is biggyeszteni, hogy vírusok és kártékony programok száma és akkor egyből el is lenne döntve a dolog, hogy nem Android (hanem bármi más). -
Greius #34 Egy termék összehasonlításánál nincs szerintem, tények vannak ami a tulajdonságokat illeti. Hogy melyiket volt jobb fogni, nézni, játszani vele egy másik dolog... -
Greius #33 Ezt mondtam volna? Mármint így lebutítva, hogy nézd meg a procit meg ramot és dönts? Nem határoltam be a tulajdonságokat... Sőt olvass teszteket is róla, figyelembe véve az összeszerelési anyaghasználatot, mindent.
Olyan hülyének nézed az embert. Vagy lebutítasz mindent a saját szintedre? -
M2 #32 Egyéni a súlyozás, egyéni lesz a 'tény' is.
Olyankor meg illik legalább odagondolni, hogy 'szerintem'. -
Greius #31 Remélem kitart addig az aksi, amíg nem adod el, így nem kellesz vitatkoznod egy apple üzletben, amiért a méregdrága telóhoz nem kaphatsz aksit.
Android és gyermekbetegségek. Vitathatatlanul létezik, de 3 hónap alatt többet fejlődik és épül, mint az iOS egy verzióváltás alatt. -
M2 #30 Így csak a lúzerek és technikai analfabéták hasonlítanak össze két elektronikai terméket. Tudod: akik megapixel alapján választanak fényképezőgépet, PMPO alapján hangfalat, MHz alapján procit... -
Greius #29 Nem bonyolult ez. Nyiss meg két lapot a böngészőn. Az egyiken nézd meg a Mini, másikon az N7 tulajdonságait. Hasonlítsd össze a kettőt és gondolj bele kapsz-e annyi pluszt a minitől, ami indokolja az ártöbletet. Erre nincsenek megadott sémák, hanem egymáshoz hasonlítják a termékeket. Pontosan a többi termék alapján lehet ár/érték arányt meghatározni. -
Greius #28 Tökéletesen egyetértek. Viszont csak gerjeszti a fikát, ha felmagasztalunk pont abban termékeket, amikben nem jók. -
Greius #27 Még mindig nem közölték le, gondolom röstellik, hogy mekkora haszonkulccsal dolgoznak csak az iPhone-ok esetében. Nem szeretném lehúzni az Apple-t, vannak sajátjai designban és fejlesztésben, de szerintem annak van szemellenzője, aki akkora fan hogy az apple-t ár/érték barátnak tartja.
Vitathatatlanul a legjobbak parasztvakításban. -
Greius #26 Hardverre optimalizált szoftver.