314
Don\'t Starve
-
#114 Ne haragudj, de nem igazán megy az angol, leírná valaki, hogy lehet olyan melegítőkő ? :) köszi!!! -
#113 az érdekes, mert az én ültetvényem simán kinőtt a tél közepén, csak nem annyira gyorsan mint tavasszal. Bár rég játszottam már, lehet javították. -
lammaer #112 A wiki szerint nem, es en is ugy lattam hogy a tabor koruli sapling ultetvenyem sem nott ujra tavaszig. De ha nagyon lassan no is, gyakorlatilag nincs haszna, tehat tovabbra is fenntartom hogy egy telen ugyanazt a helyet ertelmetlen ketszer meglatogatni ha gyujtogetni akarsz. Szepen menni kell elocre korbejarn minden helyet, a vilag eleg nagy hogy kitartson tavaszig... -
lammaer #111 Nagyon jo wiki oldala van -
#110 "semmi sem termelődik/nő újra télen"
de igen, csak sokkal lassabban. nő a fű is, a gally is. -
#109 heat stone hogyan gyártsak, hogy kell, mi kell hozzá, hogy kell használni ? :) -
lammaer #108 Nekem épp most ment le a tél :)
Bár egész jó kis táborom van rengeteg nyúlcsapdával, hűtővel meg farmmal, a teleket vmilyen oknál fogva és felfedezéssel szoktam tölteni. Az alábbi dolgokkal minden további nélkül túl lehet élni:
- heat stone (fontos)
- némi indulókészlet axe és campfire gyártáshoz
(természetesen kell minden más ami egyébként is kéne - dárda, fapáncél stb stb - ezek kimondotan a téli túlélés zálogai)
Kb annyi az egész, hogy a heat stone tábortűz közelében "feltöltődik" meleggel, így még téli ruházat nélkül sem fagyok meg egy darabig. Ezt az időszakot használom fel arra hogy napközben bóklásszak és összeszedjek minden útba eső dolgot (répa, bogyók, szalma, gallyak kavicsok).
Amikor jön a "fagyás" effektus gyorsan ledobok egy tábortüzet olyan helyre ahol van fa vagy gyűjtögetni való, hogy a heat stone töltődése közben is el tudjam foglalni magam. Amint feltöltődött és még nincs éjjel, megyek tovább.
A lényeg hogy sose fogyjak ki a szalmából és a fából, hogy mindíg tudjak tábortüzet rakni, és akkor kb annyi a nehézség a télben hogy napjában kb 2x meg kell állni (egyszer napközben és éjjelre) tüzet rakni és feltöltődni. Mindig fák mellett rakok tüzet, szóval amíg tart a töltődés, egyből pótolom is a tűzrakáshoz használt fát.
Alapvetően erdős-mezős területen minden probléma nélkül meg lehet oldani, ott mindíg lehet mindent találni ami ehhez az alapvető túléléshez kell, plusz mivel muszáj mozogni - mert semmi sem termelődik/nő újra télen, ezért olyan helyre ne menj ahol azon a télen már voltál - közben felderítesz.
A talált répát/bogyót mindíg süsd meg, sose edd nyersen a maximális hatás végett. Mivel naponta minimum 2x van tüzed, ez nem lehet gond :)
-
#107 21. napon szokott jönni és 15 napig tart, érdemes olyan helyen letelepedni ahol sok a nyúl üreg és összeszedni őket csapdával mert más kaja forrás ilyenkor nem nagyon van. Ha van hűtőd akkor érdemes raktározni télre mindenből. -
#106 Köszi mindenkinek a segítséget!
Még valami nagyon érdekelne, kb. hányadik naptól jön tél, és meddig tart, és hogy lehet átvészelni?
Előre is köszi! -
xido #105 Mandragórát kapj el és főzd az ételbe..nagyon sokat dob rajta,de nyersen és megölve önmagában sütve kiüt :) -
#104 Étellel a legjobb.
Főleg a mézből készített cuccok sokat dobnak rajta, ezenkívül a jerky/small jerky is sokat ad, és a megsütött zöld gomba is (a nem megsütött sokat vesz le)
Sok ruha is ad, a legjobbak talán a dapper vest és a top hat, indirekt módon pedig hasznos lehet az esernyő, ami megakadályozza, hogy az eső csökkentse.
De a legköltséghatékonyabb módszer ha malacok közelében vagy, az folyamatosan viszi fel. -
Skill #103 szalmából tudsz hálózsákot csinálni vagy mit. meg lehet csinálni sátrat.
arra figyelj, hogy rohadt éhes leszel alvás után. -
#102 Virágszedéssel, új tárgyak kifejlesztésével, puccos ruhák hordásával (a virágokból lehet pl virágkoszorút fonni) -
#101 Az agyat, hogy lehet visszavinni a maximumra? Mert jelenleg, csak azzal van bajom.
Mondták alvás, de hogy, és még mivel lehet, hogyan?
Előre is köszi! -
#100 hali, megéri az árát, hardverapron van egy srác akitől vettem, már nem tudom mi a neve, de keress ott rá steam játékokra. -
#99 Sziasztok!
Nem lehet valamivel kevesebbért hozzájutni a játékhoz, vagy kipróbálni?
Mert így elsőnek sokért gondolom az árát. -
#98 Érdemes volt kipróbálni, bírom az ilyen survival játékokat. A megőrülés elég jó feature, a megvalósítása zseniális -
xido #97 basszus..tök jó a főzés,mindig volt kajám a túrákon,erre a 8.napon magamra gyújtottam a rétet :D -
xido #96 kisköcsög..nem voltam elég gyors,hogy elkapjam,miután kiástam,aztán itt ugrál körülöttem :D -
xido #95 sokadik újra kezdés...most először csináltam kuktát,nagyon állat,olyan kajákat dobál össze,hogy rengeteget dob mindenen..épp most csináltam mandragóra levest,az agyi kapacitást is feldobta maxra :) -
#94 fejezetet? világot? ezek nem csak adventure modeban vannak? -
ratgab #93 Azt a hibát én is elkövettem....
Okulásképp: Fejbevág meghalsz, saját fegyveredtől... LOL -
xido #92 Na..nesze neked Faóriás..jéglándzsa mágia és ledermed örökre:) -
xido #91 117 nap?..anyám:)
és még mindig az alap világban vagy,vagy már fejezetet is léptél meg világot is?:) -
#90 Jaja, ahogy alattam írják, Sanity-re leginkább alvás, Top Hat, MacTuskból eső Hat, illetve még van egy olyan recept, ami 15 sanity-t ad, azt hiszem 4 méz kell csak hozzá.
Élet visszatöltésére pedig leginkább a pókokból eső balzsam receptje a legjobb, mindig viselj Log Suit-ot ha harcolni mész, sokat csökkent a sebzésen.
Imádom a játékot, bár most vizsgákra készülök meg esszéket írok, de amikor csak van időm játszok vele. 117. napon vagyok, eléggé magabiztos pontot értem már el, csak ha valamit nagyon elrontok akkor halhatok meg, ha elérem az 1 évet akkor nekiállok az adventure mode-nak, úgy hallom az elég nehéz! -
#89 Sanity("agy"):
-Virágszedés
- Kaják, főleg a crock pot-ban készültek, abból is amiben méz van.
- A legtöbb ruha, legjobb a Top hat, de a legegyszerűbb a virágkoszorú
- Az alvás ahogy már írták.
Health("szív"):
- Virágevés
- A legtöbb kaja, kiemelten hasznos a dragonpie és a sliced pomegrate
- A pókokból kieső mirigy megevése
- Lepkeszárny megevése
- A mézes sebkötés illetve a pókmirigyből gyártható balzsam használata. -
#88 Köszi szépen! -
xido #87 Engem is pár napja világosított fel egy itteni kollega..
Lehet gyártani hálózsákot és sátrat is,mindkettő jó alvásra,csak ha a hálózsákot választod,legyen nálad bőséges reggeli,mert piszok éhesen ébredsz:) -
#86 Alvás? Hogy lehet aludni?
Esetleg van valakinek kódja? -
xido #85 A szív is töltődik,ha kajálsz..ha éppen támadás miatt gyengül,akkor biztos van rá erősebb kutyvalék is,én idáig csak egyet tudok,kétpofára zabálni a virágokat:))
Az agyra a kék gomba és az alvás:) -
#84 Hogy lehet a szívet, meg az agyat visszatölteni? Állandóan megöl egy malac vagy pók...:D -
#83 Nincs, tudtommal csak akkor kaptál extrát ha bétában vetted meg, vagy most megjelenés után a kettes csomagot.
Harmadjára futok neki, iszonyat addiktív, van egy elég bő learning curve-je a játéknak (nem tudom hogyan mondják magyarul, elnézést) és ez az ami megfog igazán!
Mindkét alkalommal az első tél ölt meg, másodjára már volt tervem, csak a bázisomat valamelyik köpőcsöves ellenség igluja közelébe építettem, ami egy nagyon súlyos hibának bizonyult :) -
Skill #82 szóval van +1 kulcsod? XD -
#81 -
#80 Megvettem inkább! Ez év favorit játéka eddig számomra! -
#79 Brotipp:
A space gomb hasznos nagyon erre (is) :D
-
#78 Sziasztok!
Esetleg nincs valakinek pluszba, ajándékba a játék? Tudnék felajánlani ezt-azt.
Küldj PM-et ha érdekel! :) -
Lumania #77 Gondolom el. Bár az első dobás úgy kupán csapott, hogy azóta még nem mertem kipróbálni. -
Skill #76 oh! el lehet kapni? XD -
xido #75 :))))