314
Don\'t Starve
-
#194 Szerintem pont a permadeath adja meg a játék ízét. Nem sok kihívás/izgalom lenne benne ha a halál nem lenne végleges - szerintem, persze. Még így is meg lehet ám viccelni a kaszást, pl. Touch Stone, Meat Effigy, Life Giving Amulet. Az elején a kutyákat visszavered egy lándzsával meg egy fapáncéllal, utána egyre többen jönnek ugyan, de néhány csapda (pl egy jól kialakított pánikszobában) simán megállítja őket. De becsalhatod őket malacok, vagy beefalo-k közé is. Egy idő után már csak apró kellemetlenség lesznek, a deerclops már keményebb dió.
Én személy szerint csak egy RPG HUD-ot használok, mert nálam az nem fér bele hogy választani kell hátizsák/páncél/amulett között. -
bgabor #193 Csak sajna a legújabb verzióval már nem működik, csak a strange new powersel. -
bgabor #192 Köszi. -
#191 Napfelkeltekor ment magától -
bgabor #190 Remek, máris töltöm. De ezzel hogy lehet majd menteni? Mert ugye a játék csak kilépéskor ment. -
#189 Szerintem is :) Én ezért raktam fel modot ami nem törli ki a mentésed ha meghalsz. eze -
bgabor #188 Azért azt nehéz megszokni, hogy ez ember játszik négy órát, majd egy csapat vadkutya(?) rohan rá a semmiből. megöli és odalesz 4 óra játékidő, és elvesztesz mindent amit felépítettél. Ez a permadeath feaure egy kicsit sok szerintem az egyszeri játékosok gyomrának. -
#187 főzéssel, a lista mutatja hogy mi mennyi életet ad -
bgabor #186 Értem. Még egy kérdés: Ételt hogyan lehet/érdemes a legegyszerűbben előállítani? -
#185 pokrócon vagy sátorban is lehet aludni, de ha nem sanity növelés a cél akkor mindkettő anyagpazarlás -
bgabor #184 Simán aludni nem lehet akkor, csak ha bizonyos növényt megeszve kiütöd magad? -
#183 Itt minden kérdésre választ kapsz :) -
#182 Srácok, kipróbáltam ezt a favágó emberkét, akinek alapból van fejszéje, és átváltozott hóddá, favágás közben, addig marad hód, míg fát eszik? És, utána , visszaesik mindene majdnem 0-ra, élet, agy, kaja ? Láttam nem tud tüzet rakni, míg hód, ha akkor éri a sötétség, mi lesz vele ? Köszi, aki tudja ezeket :) -
#181 Ezen viszont minden info megtalálható :) -
lammaer #180 Magyar sztem nincs, angolul van - a Dont starve wiki -
#179 Van olyan oldal, főleg magyar, ahol van bővebb leírás a játékról, például, miket kell kifejleszteni, miért, milyen fejlesztés, mire jó , a legjobb, valami magyar bármilyen oldal lenne jó, ha nincs, jó más is. -
#178 Félig ilyen challenge-jellege is lenne, olyan bázist akarok építeni ahová le lehet vonulni a tél elől. Kezd a fenti bázisom elég komoly lenni ahhoz hogy elkezdjek unatkozni.
A mai update pedig késik :(
"Hello all, I’m letting you know we’re going to be holding back on today’s release. The game in testing is not as stable as we believe our fans deserve, so we’re going to continue hunting down crash bugs until we feel the latest version of the game is ready for everyone’s enjoyment.
As part of this update, we added dynamic asset loading into the game, so that as we continue to add content to the game it can still run on the widest range of machines. Your help testing has revealed some significant side effects on stability that we’re still resolving.
In addition, as many of you know our stalwart Kevin has been expecting a child and that’s happened now, so we're missing his significant contributions at this moment. (Congrats to Kevin!)
Thanks for bearing with us while we work through these issues, and we really appreciate all the testing you've done so far on the Public Preview.
We have a fix we’re going to be putting in, but we will continue testing the game until it’s ready. Our current ETA is that the update will launch Friday. We’ll keep you updated as we have progress!"
Forrás -
lammaer #177 Amúgy hihetetlen hogy mennyire tolják a srácok az updateket, 2 napja kezdtem el tolni a Strange New Powerssel (eddig nem tettem fel a friss verziót, mert az adventure mód közebén voltam Wolfgganggal, és nem akartam benyelni a nerfet amit kapott szegény), és már látom hogy maholnap jön az új (trailer már van, bár nekem az mindíg olyan ködös).
Most amúgy a robottal tolom, hát übertápos lett: az egyetlen hátrány (esőben sérül) gyakorlatilag érzékelhetetlen, egy egész napos esőben 5-10 HP veszteséget ha szenved, de lehet hogy sokat mondok. Jó esetben még villámlik is az esőzés alatt, ami ugye fullra tölti a robotot :) Nem is csináltam esernyőt, abszolút feleslegese.
Az előnyei meg brutálisak: ugye kajából bármit meg lehet enni vele, még a poshadt kaja is teljesértékű tápanyagként működik. A fogaskerekek megevése az upgrade mellett vészhelyzeti - romolhatatlan kaja és gyógytartalékként is működik. Amikor meg belevág a villám, amellett hogy felgyorsul, még világít is :)
------------------
Más: wickerbottom könyvei brutálisak... az "Applied Horticulture" pl egy bázison durva hatású - majd kiestem a székből amikor kipróbáltam és egy szempillantás alatt kinőtt 60 bokron a szalma/ág/bogyú meg 10 farmon a termény :D
(mondjuk én moddal engedélyeztem hogy bármelyik karakter használhassa, robotozok)
-
lammaer #176 Amúgy ha a telet akarod "csak" túlélni odalenn, ahhoz nem kell sztem bázis csak jól meg kell tankolni azt hajrá, lehet barangolni :) -
lammaer #175 Én még csak most másztam le először, gondoltam megszökök a macerás tél elől és megtankolom magam kövekkel/sziklákkal meg körbenézek hogy mi van lenn.
A sanity csökkenésre lehet pl a tent (sátor) rendszeres használata, az alapanyagok lent is beszerezhetők, csak a kaját kell megoldanod.
a farmok meg a bokrok (széna, gally) termelnek ha meg vannak világítva - ezt viszont szerintem csak úgy lehet megoldani, hogy a világítós bokrok közé telepedsz le.
Ezekkel tudod a lanternt is tankolni, de sztem jobb a bokrokra bízni a fényt.
A miner hat sztem must-have cucc a barlangban, az alapanyagok szintén beszerezhetőek, csak sajnos a szentjánosbogarak nem respawnolnak, ergó hosszú távon nem tudod a barlangból fedezni az igényt. Persze ha viszel le magaddal mondjuk 20 bogarat, azokkal sokáig el lehet lenni.
Egész jó kis challenge lehet egy barlangi bázis, bár én várnék vele még 1 updatet (nem azt amelyik most jön, hanem a következőt), abban ugyanis asszem elég erősen ráfekszenek a barlangokra (több szintű rendszerek)
-
#174 Barlangi bázist létesített már valaki? Olyat, amivel eléldegélhet? Fényforrást (ha nem megvilágított helyen van) hogyan oldjátok meg? És a konstans sanity csökkenést? Gondolkodom egy ilyesmin, a tél elől leköltöznék a föld alá, de nem akarok csítelni hogy végigalszom a telet, csak a sanity miatt aggódom. -
lammaer #173 A dark cuccokat en sose hasznalom, pont a sanity miatt. -
Knian #172 Sziasztok!Az őrület ellen találtam némi hasznos infót!Egy ideig én sem tudtam hogy mi lehet a probléma ami miatt az őrület szélére kerülök és hogyan is tudnék kikerülni onnan.Ez a táblázat bemutatja hogy melyek azok a tárgyak amelyek javítják az elménk állapotát illetve meylek amik rontjál!Például én már tiszta ideg voltam h folyamatosan csökkent az épelméjűségem és nem jöttem rá h mitől.Azt hittem h ez normális dolog!Mire rájöttem hogy a kardom a Dark Sword az oka neki.Huzamosabb ideig használom és megőrülök :)
Sanity
-
#171 Meg is vettem, töltődik szépen lefelé, holnap meló után felavatom ^^ -
xido #170 o a k.anyját bele,hogy a mentést valahogy a végleges halál felülírta,hiába léptem ki rögtön..tök szép 10 napom volt és vissza kellett szaladnom a mérges méhek között... -
#169 tudom hogy nincs rajta DRM, de kevés játékról gondolom úgy hogy megéri az árát, és ez köztük van. Plusz nem kézzel kell majd a frissítéseket felpakolászni... -
lammaer #168 Nincs baszakodás, egész nap a céges VPNen vagyok.
Még a végén én leszek a köcsög hogy vásároltam :D
(a cucc már megvan, tehát felesleges elmélkedni a standalone verzió előnyein, mert nincs neki :)) -
#167 Nem tudom, de nem hiszem, hogy az a 4 dollár különbség földhözvágott volna, hogy ennyit b*szakodni megéri a steam verzióval amivel aztán nem is játszol. :D
Bár persze a te dolgod. -
lammaer #166 Az is akciós? -
#165 Ennyi erővel akkor megvehetted volna a standalone verziót, ahhoz nem kell steam... -
lammaer #164 Én egy céges virtuális gépet használtam, ami momentán seattléban van, cimnek meg megadtam egy Alabamai szálloda címét (mert ugye azt is meg kell adni a steamnek a steam) :)
Nem hinném hogy bannolnának (mire fel? Hogy nem sikerült meglopniuk? :) ), de ha mégis nem nagy ügy, a steam accomon nincs más játék, csak egy régi CS 1.6.
A "tört" amúgy ugyanolyan jó mint a pénzes, ezen ugyanis nincs DRM tehát nincs törni való se. Nem is fogom steamről játszani, ez csak gesztus a fejlesztők felé. -
#163 Én is, hál' Istennek most pont az USA-ban vagyok, úgyhogy dollárért fogom megvenni ^^
Magyarországról ezt hogy lehet megoldani? Proxy, VPN? És ezért nem bannolnak...?
Eddig törtön játszottam és vártam a leárazást, itt az én időm -
lammaer #162 És ha az ember kicsit szemfüles....
Rühellem amikor 1:1-ben váltják a dollárt az euróval.... -
lammaer #161 hmmmm... nagyon gondolkodtam rajta hogy warezhuszár létemre őket támogatni fogom így utólag is... -
#160 Csak beírom, hogy egy napig a Steam Summer Sale keretében a játék 8,4 euróért elvihető, ennyiért a hülyének is megéri :P -
xido #159 oó hogy aza..mocsár mocsár hátán...meghaltam,kidobot a kapun innen és a vadkutya még mindig ott állt és kergetett végig a pályán,még a disznó se verte le helyettem.. -
lammaer #158 FElesleges még átmenni a kapunk a 10. napon, tologasd bőszen azt a pályát ahol vagy.
A kapu az adventure mód, ráérsz azzal még ha a sima játékban is csak 10-20 napig "élsz túl".... -
xido #157 na..10.napon megvan a kapu,átmentem..csak sajnálom,hogy ilyenkor minden cuccom emitt marad :) -
xido #156 oó srácok most nagyon örülök..sose jutottam sokadik napig..olyan 10 körüli a rekordom..találtam már feltámasztó helyet mindig..de oda lett minden cuccom és olyankor bánatomra újat kezdtem folyton..na most tök véletlenül mentem a térképem és a halálom helyén felfedeztem a régi hátizsákot és benne minden cuccomat napokkal ezelőttről :) -
#155 Ahogy én ismerem magam, simán képes vagyok low hp-val "otthon hagyni"