Az amerikai felhasználók egynegyede nem akar többé PC-t venni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vehetnék laptopot 150ért, már az is sokkal jobb lenne, mint a mostani laptopom (kivéve a képernyõt), de 150-bõl egy bika asztalit lehet összerakni (i5, 8GB, SSD), akkor meg már miért ne azt.
Plusz még veszek 60-ért hozzá egy fasza 24-es IPS monitort, azt csá. Hordozni csak a telefont hordozom + van egy 16 gigás pendrive-om.
https://twitter.com/foodlfg
pl.
"Már megint egy hülyegyerek-nyomkodós-haszontalan-divatszar reklám!"
"Igy meg direkt jó nekik hogy a birka nép beveszi ezt,"
往前看同志
Elsõ eldöntendõ kérdés : KI MIRE HASZNÁLJA ?
Talán 3 kategóriába rendezném:
-online-barmok : fb,youtube, stb...
nekik jól a kis kütyük
-játékosok:
3d kártya, esetleg marha nagy kivetítõ, 5.1 hangrendszer a nagy játékélmény élmény miatt stb... nekik marad pc, esetleg laptop
-programozók, feljesztõk, tervezõk, irodai munkások, netán ha pc egy cnc-t vezérel..stb..
itt maradnak a pc-k..ennyi...
Innentõl értelmetlen a vita hogy melyik a jó, meg mé jó
A mezei usernek pont jók azok a kis vackok !
A reklám ereje.
Bármirõl bebizonyítják neked, hogy erre van szükséged, és bármirõl meggyõznek, hogy arra nincs szükséged, már csak a hülyék vesznek olyat. <#wink>#wink>
Ja 2000-ben vettem egy p3ast 450Mhzzel akkor az öcsém azt kérdezte minek veszek ekkora gépet? Az életben nem fogom kihasználni... Aztán tuggyuk mi lett...
往前看同志
De ennek ellenére a PC ág nem fog kihalni, ugyanis az a szüleje az összes programozott dolgoknak, ezáltal a kihalásos dolog gyakorlatilag lehetetlen. Az, hogy a játék-indusztria terén ez mennyire fog minket érinteni, az egy másik kérdés. Valószínûleg a távoli jövõben csökkenni fog a PC-kre kiadott játékok száma; a verseny kiélezõdik és amolyan monopólium fog uralkodni a szoftverek terén. Aztán mire tökéletessé fejlõdik a felhõ technológia, na akkor lesz leáldozó a PC-nek, de nem csak neki, hanem az összes konzolnak; onnantól lesznek a terminálok a vezetõ számítógépek.
Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.
Hermész madara a nevem, engedelmes úgy lettem, hogy szárnyaimat elnyeltem. Phenom 2 x4 965, 8gb 1600Mhz Kingston ,Ati hd 4670 1gb
laptop most már nem divat, ezért nem fogy annyira, pedig az kis híján mindent kivált. a cikkel is ezt sugalják, nem azt, hogy hülye aki táblát vagy pc-t vesz.
nemsokára a tábla már a melók egy részét is kiválthatja, egyszer taláûn a droid sem fog felfalni minden teljesítményt😊 a win8as cuccok meg mindenhol szinkronizálhatóak, az asztalik meg elhasalnak mert könnyen helyetteíthetõ. ezek is tények.
kellemes ünnepeket😊
Ezt nem mint "PC-buzi" mondom, csak egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy miért jó ilyeneken vitázni, mint az óvodások. Leszarom, ki mit használ.
bizony a userek 95%-nak egy tablet mindenre elég, mert ennyire használja a gépét: faszbúk, youtube, néhány híroldal olvasgatása, email, netbank, és ennyi.
És ezt úgy mondom hogy nekem pc-kell mert én tartalom elõállítással foglalkozom. De fogyasztónak már nem kell se asztali pc, se laptop.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Ami az asztali gépeket illeti, természetsen megmarad 1db' de 1db bõven elég.
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
A tablet jó és kényelmes.
Az okostelefon jó és kényelmes. (és nem, nem buzi az aki, nagy telefonnal mászkál.)
Képzeljétek pl. lehet rajta ide irogatni a metrón, utazás közben is.
„mert ezeknek a cuccoknak az élettartama 1-2 év"
Ezt meg honnan veszed? Butaság. Hozhatnék példát, de minek?
„A nagy többség egy táblát meg max arra használ hogy a kádban ülve is tudjon youtube-ozni meg fészbúkozni."
Miért? Szerinted a nagy többség most mi a f@szra használja a gépét? Lepel el.:
1, fosbuk
2, filmletöltés és nézés
3, primo játékok unalomig való ûzése
4, a legsötétebb híroldalak 1perc alatt való átfutása.
Kb ennyi. Ez van.
„Szerintem aki a tableteken legtöbbet nyer az a fejlesztõ/gyártó/forgalmazó, és nem az aki megvásárolja."
Ja, mert a pcken csak a felhasználó nyert, senki más. A gyártó, forgalmazó, fejlesztõ az csak csupa szívjóságból van csak a piacon. Aha, én meg vagyok a dalai Láma...
„de már azon marha sokat keresnek ha 2 évente cseréled mert az újabb szoftver már nem elérhetõ a tabletedre"
Neked is sok ilyen eszközöd lehetett már eddig...
Szóval szerintem, akik ezt a sok okosat ide pötyögték, azok még az életben nem használtak táblágépet. De még csak arra sem vették a fáradtságot, hogy utánna olvassanak a világban folyó változásoknak.
Gratula!
往前看同志
往前看同志
Node pont itt a lényeg, hogy az asztali gépet is arra használta csak azt nem tudta a kádba vinni. Most meg ugyanazokat csinálja mint amit az asztalin is csinált csak még budira is el tudja vinni. Ennyi. Átlagembernek errõl szól.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Ugyanígy vagyok sok olyan dologgal ami SZERINTEM tök felesleges, de elismerem, hogy sok embernek elég vagy jó. Pont ilyen a házimozi ami számomra az egyik legfeleslegesebb dolog a világon de elismerem, hogy sok embernek tetszik meg kell és kielégíti az igényeit. Nem is megyek be házimozi forumba osztani az észt, hogy hülyeség az összes eladásról szóló cikk, meg anyázni, hogy nem vált ki egy zenehallgatásra szánt erõsítõt - még ha így is gondolom. Van akinek megteszi én meg elismerem és kész. Ugyanez a helyzet tablettel, látom, hogy emberek milyen jól elvannak vele (nem tagadom én is), és elismerem, hogy nekik ez jó választás volt. Nem akarom belemagyarázni a nem létezõ dolgokat.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
shaken, not stirred
Viszont egyikük sem hagyná el a PC-t az otthonából mert lényegesen több dologra alkalmasak mint a tabletek.
A nagy többség egy táblát meg max arra használ hogy a kádban ülve is tudjon youtube-ozni meg fészbúkozni. Arra meg kár a pénzköltés szerintem.
Én meg nem egy embert ismerek akinek csak tabletje van otthon. Akkor ezt hívják patthelyzetnek vagy mi?
Szerintem az is egy alternatíva, hogy tényleg el fognak terjedni a dokkolók. Így az adataidat mindenhova magaddal viheted, de a billentyûzet/nagy képernyõ is megmarad. Meg ne feledkezzünk el a felhõrõl sem, hogy nálad ténylegesen nincs semmi, mindenedet a Google kezeli.
A PC gyártásban már nincs akkora üzlet, hiszen nehéz olyan valós igényt találni, amire egy 3-4 éves gép ne lenne elég. A telefonját/tabletjét meg mindenki cserélgeti évente ész nélkül.
Igen és amikor az 5-8 éves PC tönkremegy akkor nem vesznek másikat, errõl szól a cikk, ezért sántít az autós hasonlat ahol ha tönkremegy nem biciklit vesznek helyette hanem egy új vagy használt autót.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Szánalmas ezt a nyavajgást halgatni minden tabletes topiknál.
Miért fáj az valakinek ha más elégedetten használ egy eszközt?
Miért képzeli minden seggfej, hogy csak az a tuti amit ö képzel?
Miért nem lehet megérteni, hogy az emberek legtöbbjének sokkal kényelmesebb azt a pár egyszerû dolgot elintéznie tableten mint pc-n?
Mint a többi agyhalott aki azért károg mert szerintük az okostelefon nem jó semmire meg senki sem használja csak dísznek veszi.
Honnan a csából jönnek ezek elõ?
Miért hülyék azok aki az új dolgokat felhasználják a saját kényelmükre?
Mikor veszik észre, hogy a savanyú sértödöttséküket a világ leszarja és lassan elhalad mellettük a technologia?
Persze ez a statisztikákban negativan jelenik meg a pc/laptopok felé, lévén azokat mondjuk 5-8 évente cserélik, a tableteket meg okostelefonokat meg évente, kétévente. De ez olyan mint a ház vs autó, attól hogy évente 10x annyi autót adnak el mint házat még nem azt jelenti hogy az emberek autókban laknak, pedig a statisztikák alapján ez jönne ki 😊
Tablet témához kapcsolódóan, nekem már egy netbook kijelzõje és teljesítménye is nevetségesen kicsi, legyen szó akár csak tartalomfogyasztásról, napi dolgokról. A tableteknél fõleg ez a helyzet, gyakorlatilag mindent feláldoznak a mobilitás oltárán, amik miatt a pc-ket szeretjük.
Szerintem aki a tableteken legtöbbet nyer az a fejlesztõ/gyártó/forgalmazó, és nem az aki megvásárolja.
Csak ugye már mindenki bevásárolt laptopokból, és a hardver/szoftver gyártók ezért nyomatják ennyire az okostelefon/tablet kombót mert különben csökkene a forgalmuk. Igy meg direkt jó nekik hogy a birka nép beveszi ezt, mert ezeknek a cuccoknak az élettartama 1-2 év, utánna már olyan szinten elavul hogy égõ lesz vele mutatkozni és máris veszik az újabbat... És ez igy fog menni amig ki nem alakul bennük egy oylan erõs hardver mint a mostani pc-kben vagy laptopokban, ahol ha veszel egyet akkor a következõ 5-8 évben gyak. nem kell újitanod (hacsak nem vagy játékbuzi).
Az amerikai iskolákban már lassan írni se tanítanak. Vajon az olvasást mikor szüntetik meg? Az amerikaiak nem mérvadóak számomra.
Én is csak asztali PC-t vagyok hajlandó venni, mert azzal lehet kényelmesen és hatékonyan elvégezni egy bármilyen feladatot. Rendes méretû képernyõ, rendes kapacitású tárolók, jól használható billentyûzet és egér, és mindez elfogadható áron.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Ugyanis már tabletekhez is komplett dokkolók kaphatóak amire billentyûzetet, képernyõt, egeret miegymást tudsz csatlakoztatni.
Az okostelefonok azok, amire egyértelmûen nincs szükség. Semmi de semmi szükség nincs rájuk, amit tudnak azt a tabletek kiváltják, viszont ami az eredeti funkciójuk, az lassan meg elveszik.
Nem hiába, a Dell nemrég bezárta az okostelefongyártó üzletágát.
Más felmérések szerint a hagyományos mobilok iránti kereslet a következõ években nõni fog, egyrészt a harmadik világba még csak most érkeznek meg ezek a készülékek a közember számára, másfelõl pedig sokan csak egyszerûen telefonálni szeretnének normális üzemidõs, hordozható, zsebben kényelmesen elférõ készülékkel.
Ha meg emaileket vagy Justin Biebert akar nézni szarás közben arra ott van a tablet.
Egyelõre az asztali PC-t nem tudja kiváltani a tablet PC, még úgy sem, hogy asztali PC-ként használjuk otthon (tehát kötünk rá egeret, billt és monitort)... Egyelõre csak a sima "tartalomfogyasztó" réteg játékszere.
Okostelefonoknál hasonló a helyzet, lassan már akkorák hogy nem férnek be az ajtón, de hamarosan ott is ismét elkezdenek majd kissebeket gyártani és végül megint feltalálják a hagyományos telefon méretet.
Ma az én álaguser személetem szerint semmire sem jók gyak. a tabletek. Ha csak félkomolyan szövegszerkesztesz és dolgozol, akkor semmire sem jók...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
És hát igen, a csodálatos USA a díszpintyeivel, az a jó példa.
A
Nyilván ha komolyabb dokumentumokat kell elkészíteni, több tízoldalas elemzéseket, azokat nem ezen fogják megírni. De az emberek nagy része, otthon ha elõveszi a gépet nem ilyeneket ír, hanem azt max a munkahelyén, esetleg céges laptopon otthon. Egyébként már ez sem feltétlenül igaz a win8RT óta, mert azon már teljes értékû office van, amivel tényleg minden feladat elvégezhetõ.
Nyilván komoly munkára legyen az grafikus, 3D modellezõ, programozó vagy hasonló oda kell normális asztali, erõs gép. De ez meg nem az átlag felhasználóra jellemzõ dolog, a cikk pedig róluk szólt.
Még néhány év, kicsit alakítgatnak a dolgokon itt ott és teljes mértékben kifog mindent váltani, amire egy átlag júzernek szükséges van.
Nem a lényeg, hanem a fontos!