201
  • caius marius
    A #80 -as válasz a #79 -re.
  • caius marius
    Legyen a neved inkább Wellbutrin, akkor talán kevésbé leszel játékfüggő.

„Az meg a kutyát nem érdekli, hogy az átlag majom nyomja egész nap az életéhez nőtt facebookot."
    Na látod az ilyen retardált hülye megjegyzéseken kaptam fel a cukrot. Mégis mit gondolsz magadról? Szemmel láthatóan átlag alatti vagy.
    Ülsz a hülye géped előtt, szétjátszod azt a kicsi agyad, aztán azt hiszed, hogy ettől Te leszel a Jani. Persze nem, de ez téged egy cseppet sem zavar, hisz iszonyatosan kemény vagy. Annyira, hogy simán le átlagmajmozol bárkit aki nem játszva tölti ki az idejét a gépe előtt.

„Nem fogok kis szar 10 cm-s képernyőt nézegetni..."
    Hát akkor ne tedd. Ki a tököm kért erre téged?

Na csá Te Pöcs! :D
  • cataflam02
    Na tablet buzikám! Amíg lesz több 10 millió olyan ember aki pc-n játszik (lol, wow, cod, gw2 etc etc) Mert ezeket ám a fos tableted nem viszi el
    És amíg a konzol nem fog 200 fps-t tolni full grafikán bill egér + 100 cm hd tv mellett addig lesz PC
    Amíg nem a fos tableteden rendelik le az Avatar 6-ot addig lesz PC

Az meg a kutyát nem érdekli, hogy az átlag majom nyomja egész nap az életéhez nőtt facebookot.
    Nem fogok kis szar 10 cm-s képernyőt nézegetni...
    Ha meg futja 200 cm-s hd-tvre amire rákötöm a tabletet, akkor veszek egy high tech pc-t MERT hátha kedvem támad Krájziszozni is

Na csá te fasz
  • sanyicks
    laptopnak 2x"-os kijelzője van? van hozzá rendes hangfal?

Azért vicces vagy ember. Mondod hogy tableten filmezni szar. Majd felhozod példának a laptopot, ami alig néhány "-al nagyobb képernyős, ugyan olyan sokol rádió hangzással :DD nem vagy semmi.
  • sanyicks
    nem népszerűség alapján veszem a cuccokat.
    Ha megnézem a teljesítmény/ár mutatót, azt látom, hogy egy atom proci van a notiban, ami még egy hd videot sem képes rendesen lejátsszani :DD a touchpaddal meg hagyjál már, ne próbáld már meg azt mondani hogy kényelmesebb mint egy érintőképernyő.
    A táblám nem tudja kitakarni a látóterem, mert nincs... mint mondtam fejlesztéssel foglalkozom, így pc kell. (asztali, a laptop nem jó semmire). Csak éppen képes vagyok gondolkodni, és tudom mit csinál az átlaguser.
  • Szefmester
    Ééééértem. Ott figyel a hdmi kimenet. Tapsvihar neked.

Vegyél tévét is a tablet mellé csak hogy rá tudd kötni. Akkor ennyiért miért veszel egy normális notebookot vagy laptopot? (gondolom a kettő közötti különbséget már nem tudnád megmondani) vagy akár egy jóval erősebb PC-t amit nem 1-2 év múlva kell cserélned mert egy weboldalt sem tudsz megnézni rajta, vagy elindítani egy engri bördsz 12.-t.
  • GregSB
    Az átlag amerikai (akikről a cikk szól) nem szarakodik torrenttel, hanem a táblagépről megveszi / kikölcsönzi a filmet, sorozatot (Google Play storeból, Apple iTunes storeból, vagy az Amazon online boltjából). $2-$3 egy filmet kölcsönözni, $4-5 megvenni, ez kint nem tétel, a Tesco alkalmazott is simán megengedheti magának. Ha meg nem egyedül akarja néznie akkor vagy HDMI, vagy wireless is ki tudja tolni a tablet képét a Tv-jére, erre számos megoldás van már.
  • Szefmester
    "A tablet olcsó, hardverhez illő takarékos os-van, amit jóval élvezetesebb használni, mint egy retek touchpaddal egerészni, egy lassú asztali os-en."

erre mit is szokás mondani? Muhahahahahahahahaha

http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/
    http://tablet-pc.arukereso.hu/

Nézd már meg légyszíves hogy az első 3 legnépszerűbb mennyibe kerülne összesen. Majd ha ezzel végeztél akkor csekkold meg a teljesítmény/ár mutatót is ;) Meg fogsz lepődni. Vagy nem.. nem látsz túl a tábládon mert kitakarja a látótered.

Azt ezekre a laposokra sem lehet mondani hogy nem hordozhatóak. Bár kevesebb ideig bírják az aksival ellenben jóval nagyobb teljesítményére elégséges.
  • sanyicks
    látom az még nem tűnt fel hogy már az olcsóbb tableteken is ott figyel egy hdmi kimenet ;)
  • Szefmester
    Gondolom akkor még te sem próbáltál a kedveseddel filmet nézni. Még a 15"os laptopot az ölembe helyezve is necces volt. Mondjuk az én laposomnak TN-es panelja volt emiatt egyikünk se látta tisztán a színeket és a képet. De gondolom egy olcsóbb táblának sem ips panelja van.

Mondjuk az ágy végében (rúgótávolságon kívül) elhelyezett 24es monitor sokat segít az 5.1 hangfalakkal egyetemben az élményen. Persze gondolom egy tablet is megadja ezt az élményt. Oh wait...

Persze tudom, sokaknak az igényszintje elég alacsonyan van. Látszik is kézi kamerás mozis felvételek letöltésénél. Csak az elsők lehessenek.. a minőség már csak a sokadlagos szempont! Az ilyeneknek jó a tablet úgy igazán hasznos, hiszen az igénytelen barma éjjel meglátja a friss feltöltést, éjjel letölti (naná hogy a PC-n) majd reggel a metrón már el is kezdi nézni, vagy buszon vonaton. Füles bedugva, és csak zombimódra halad a tömeggel. Reggelente kökin azzal szórakozom hogy az egyik ilyen tablet-zombit közelítem meg szemből. Vicces milyen rémült fejet tud vágni az utolsó pillanatban észrevétnél. :)
  • GregSB
    Meg egyébként most még nem tudod ezeket megcsinálni egy tábla PC-n, de hamarosan igen, Win8 tabletekre gondolok. Jaj tudom, most még drága. De amilyen iramban a technológia fejlődik, 4-5 év múlva (ha nem ha,arabb) már elérhető áron fogsz kapni olyan ultrakönnyű és bivalyerős tableteket, amelyeket bedokkolsz majd otthon, és billel + egérrel el tudod majd végezni ezeket a feladatokat is. Ez a jövő.
  • sanyicks
    egy full hd film pár óra alatt merít le egy tabletet. Ennek lejátszásához nem kell teljesítmény, mert erre a gépekben külön egység van. A céges gépeden azért szaggat, mert:
    - lehet hogy egy fos intel gpu-s hulladék
    - vagy mert csak egy szar os fut rajta (vindóz), az is a lehető legszarabbul beállítva szétgányolva, ahogy egy cégnél illik.
  • sanyicks
    a netbook eltűnt mert egy szar volt. Ugyan olyan drága mint a laptop, egy szar fos asztali os-el (vindóz), viszont jó gyenge teljesítménnyel.
    A tablet olcsó, hardverhez illő takarékos os-van, amit jóval élvezetesebb használni, mint egy retek touchpaddal egerészni, egy lassú asztali os-en.
  • GregSB
    Most felsoroltál egy csomó tevékenységet, amihez PC kell. Ezzel azt hiszed bebizonyítottad hogy nincs értelme a táblagépeknek?
    Kezdjem el sorolni azokat a tevékenységeket, amiket sokkal jobb táblagépeken csinálni, mint a PC előtt görnyedve / herefelforraló és szőrleégető laptopot ölben tartva?
  • zola2000
    Az amerikaiak és a nyugat európaiak mit is használnak skyrim lejátszásra? :)

a felhasználók 90%a nem is akar komplex riportokat készíteni sem táblán sem máson, esetleg arra ott a munkahelyi gépük
  • caius marius
    +1
  • csimmasz
    A tipikus "dögöljön meg a szomszéd tehene is!"

Ha én nem szerete, vagy nincs anyi esze, hogy olyan dologra akarjam használni mint amire kitalálták(Nem grafikai vagy video szerkesztés, nem programozás, nem komplett irodai használat nem egyéb amúgy tableten igen kényelmetlenül vagy egyáltalán nem használható alkalmazások) akkor a többi se használja!

EEzért sokan flusztráltak mert mégis sikerük vannak ezeknek a gépekne, ilyenkr jön a szánlmas kapálózás, hogy ez csak hype, ez csak gyártók álltal generált hülyeség, stb.

Azt nem veszik észre, hogy tabletek nagyonrégóta vannak és a gyártók szívesen eladták volna nkünk, de kellett egy APPLE meg maga a technikai fejlettség, hogy anapság olyan szinten vannak a táblák, hogy az emberek kényelmesen és örömmel tudják használni.

• Voltan
    Felhasználója válogatja. Nekem a tábla nem váltja ki a pc-t, laptopot.
    Tudok egy táblán öszeállítani egy normális PDF prezit kényelmesen? Nem. Tudok egy táblán komplex reportokat készíteni Excelben, Accessben? Nem. És ha már nem munka - tudok táblán játszani egy olyan játékkal, mint mondjuk a Far Cry 3 vagy a Skyrim? Nem. Tudok használható irányítás mellett játszani egy játékkal, ami egy kicsit komplexebb, mint az Angry Birds? Nem. (Nem a levegőbe mondom, próbáltam - a "kicsit fura, de meg lehet szokni" - az nálam nem érv, én vagyok a felhasználó)

Faszbúkra heti 3x megyek fel 5-5 percre max, a budin pedig nincs igényem jútúbozni sajnos.
  • Molnibalage
    A3 méretű műszaki rajz, stb.

Egy full HD film mennyi idő alatt merít is le egy tabletet? A céges asztali gépem néha megakad full HD videón, pedig ahhoz képest a tabletek teljesítménye tudtommal gyenge vicc.

Számomra semmire sem jó kacat kategóira.
  • BaltásRém
    Erre írtam azt hogy ki mire használja, mire kell....
    Ha többmindent akarunk csinálni, akkor kényelmesebb ha van erre a feladatra is, meg arra is egy készülék.
  • GregSB
    De ezt miért kell ilyen fekete-fehéren felfogni? Nem lehet hogy valakinek mindkét kütyüje is legyen? Nekem van egy baromi erős laptopom + egy táblagépem is. Napközben notin dolgozok 8 órát, amikor hazamegyek sokszor haza sem viszem magammal, bent hagyom irodában és otthon már csak a táblsgépen olvasok meg netezek. Sőt, még ha haza viszem a notit, akkor is az esetek 90%-ban a táblagépem használom. Szerintem jó dolog rlválasztani a munkát és a magánéletet, kütyü szinten is, miután 8 órát bámultam a laptopomat bent az irodában, sokkal de sokkal szívesebben olvasom az index.hu-t otthon a táblagépemen a kanapén...
  • suba53
    Mit is jelent egy "asztali" PC konfiguráció?
    Egy jó nagy monitor, kényelmes billentyűzet, egér, hangfalak.
    Meg egy doboz, amiben méretes tárhely, erős CPU, és GPU lapul.

Ha ennek a doboznak a mérete lecsökken, és kap egy érintőképernyőt, de tudja mindazt amit a mai nagy dobozok, és a fent említett perifériákkal is tökéletesen együttműködik, akkor miről is beszélünk?

A PC funkcionalitása kap még egy igen kedvező plusz lehetőséget, hogy bárhova magaddal viheted a kis táskádban, bárhol használhatod kényelmesen, és ha hazamész döngetheted vele a brutál játékokat is akár, az asztali környezetben.

Én egy ilyen tabletre és környezetére vevő lennék annak ellenére, hogy időtlen idők óta "asztali" konfigurációt használok, hiszen mindazt megkapnám, amit ma is megkapok, plusz a mobilitás tökéletes élményét.

A tablet amúgy szerintem mobilitás és mobil használhatóság terén veri az összes netbook, laptop, és egyéb kinyitható, hagyományos billentyűzettel szerelt hordozható "asztali" gépet. Egy laptopot eléggé nehéz metrón állva, parkban sétálva, állatkertben bámészkodva, koncerten csápolva használni, míg egy tablet ezeken a helyeken is megállja a helyét.

Szerintem. :-)
  • Cefet
  • caius marius
    Nem tudom, hogy számodra mi az „átlagos" tablet méret, de arra azért kíváncsi lennék, hogy egy 10.1-es táblán, Te mit nem tudsz elolvasni?
    Vagy ágyban fekve milyen filmet nem látsz kb. 30-40cm-ről...
    Például nem melegíti az ölemet a tablet.
    Ellentétben a notebookkal.
  • Molnibalage
    Egy átlagos méretű tableten még egy filmet vagy egy nagyobb pdf-et sem tudsz értelmesen elolvasni, de még a hosszabb fórumkommeteket sem. Ha valaki rádásul utálja az olvashatatlanul kicsi betűket, akkor meg akkora zoom kell, hogy ihak.

Apám csak "tartalomfogyasztó", de körberöögne, ha tabletet nyomnék a kezébe.
  • caius marius
    Egyszer elromlott a Htcdhd-ém. Akkor az egyik haveromtól kértem kölcsön egy táblát, hogy ne maradjak android mentesen. (kellettek bizonyos funkciói napi szinten) Ez a gép aztán nálam "ragadt" hónapokig. Nem volt benne semmi marketing, semmi átbaszás. Akkor döbbentem rá, hogy mekkora királyság egy ilyen gép. Netbúkkal összevetni is teljesen felesleges...
  • Molnibalage
    Ha zajos volt a géped és lassú, az a te sarad. Ma már "erőmű teljesítményű" gép is lehet nem kicsit csendes...

A tablet ott bukik meg, hogy elég, ha egyszer kell valami, amire nem jó, akkor bukta az egész és kell laptop/asztali gép. Akkor meg minek tablet...?
  • zola2000
    Nem biztos, egyszerűbb elővenni egy táblát youtubera, amit ha nagyban akar nézni, akkor hdmivel bedugja a tvbe, mint notebookon ugyanez, meg egy "informatikai analfabéta" könnyebben megtalálja a google térképet (ott a térkép ikon csak meg kell érinteni meg ilyenek) táblán, míg pl windowsal nem tud eligazodni sok ember, emiatt is sikeresek a táblák.

az új generáció meg az IOSt/androidot is szokja meg win helyett.
  • Fehercsoki
    Átbaszós marketing az oka annak hogy mindenki veszi őket...
  • torreadorz
    "bizony a userek 95%-nak egy tablet mindenre elég, mert ennyire használja a gépét: faszbúk, youtube, néhány híroldal olvasgatása, email, netbank, és ennyi."

Hm, ez mintha már olvastam volna néhány évvel ezelőtt is... Milyen cikknél is voltak ezek az érvek... Á megvan, a netbookoknál. Pontosan ugyanezek az érvek voltak a netbookok mellett, hogy az mindenre elég...

Na hol is vannak ma a netbookok? Ja a süllyesztőben, ma már senki nem beszél arról hogy a netbookok milyen jók meg mindenre elegek, mert a felhasználók csak youtubozni, facebookozni meg tartalomfogyasztni akarnak. Érdekes nem? Pedig a netbook legalább egy nagyságrenddel használhatóbb volt mint egy tablet. Szóval erről ennyit. Miután a gyártók sikeresen eladtak egy rakás többnyire useless netbookot, most pont ugyanazokkal az érvekkel nyomatják a tabletet, ti pedig simán bekajáljátok. Ha lefut a tablet hype akkor majd 2-3 év múlva pont ugyanezen érveket fogjátok felsorakoztatni valami harmadik cucc mellett ami még annyira sem lesz használható mint a tablet, csak nagyon menő lesz.
  • FoodLFG
    Most váltok vissza laptopról PCre. Jó 6 évig csak laptopot használtam, de a kis képernyő és a gyenge hardvert miatt mostanában inkább csak szenvedés használni.

Vehetnék laptopot 150ért, már az is sokkal jobb lenne, mint a mostani laptopom (kivéve a képernyőt), de 150-ből egy bika asztalit lehet összerakni (i5, 8GB, SSD), akkor meg már miért ne azt.

Plusz még veszek 60-ért hozzá egy fasza 24-es IPS monitort, azt csá. Hordozni csak a telefont hordozom + van egy 16 gigás pendrive-om.
  • Szefmester
    Használtam már tabletet, sőt szereltem is. Azaz csak akartam, mert nem sok cserélhető alkatrész van benne, max ha leforrasztasz róla 1-1 IC-t vagy ellenállást. És elég egy apró hiba ahhoz hogy a)lenyúljon a szerelő brutál pénzekkel b)vetessen veled másikat amibe nagyvonalúan beszámolja a régit (amin cserélni kell egy 20Ft-os alkatrészt) c)eleged lesz abból hogy újabb százezres tételt fizess ki azért hogy a kádban nézd azt a filmet amit a PC-vel töltöttél le a PC-ben található tárhelyedre.
  • WoodrowWilson
    Én mondjuk akkor se váltanám le a 24 colos monitoromat azért, hogy egy tabletet birizgáljak, ha csak facebookoznék egész nap.
  • caius marius
    A buzizás talán kicsit erős volt, de kiakasztott ez a sok, "mindenki hülyebuta aki ilyetvesz" hsz.
    pl.
    "Már megint egy hülyegyerek-nyomkodós-haszontalan-divatszar reklám!"

"Igy meg direkt jó nekik hogy a birka nép beveszi ezt,"
  • BaltásRém
    azokról meg ne is beszéljünk, aki még dos-ozok mint én :) p3-as pc az álmok netovábbja ! :)
  • BaltásRém
    Ostoba módon vitatkoztok !

Első eldöntendő kérdés : KI MIRE HASZNÁLJA ?

Talán 3 kategóriába rendezném:
    -online-barmok : fb,youtube, stb...
    nekik jól a kis kütyük

-játékosok:
    3d kártya, esetleg marha nagy kivetítő, 5.1 hangrendszer a nagy játékélmény élmény miatt stb... nekik marad pc, esetleg laptop

-programozók, feljesztők, tervezők, irodai munkások, netán ha pc egy cnc-t vezérel..stb..
    itt maradnak a pc-k..ennyi...

Innentől értelmetlen a vita hogy melyik a jó, meg mé jó
    A mezei usernek pont jók azok a kis vackok !
  • Tau Tang Wou
    "Az amerikai felhasználók egynegyede nem akar többé PC-t venni"

A reklám ereje.
    Bármiről bebizonyítják neked, hogy erre van szükséged, és bármiről meggyőznek, hogy arra nincs szükséged, már csak a hülyék vesznek olyat.
  • caius marius
    Senki nem mondta, hogy a programokat tabletről kell írni! Arról szólt a cikk, hogy az átlag felhasználó, táblákra fog áttérni, mert az elég neki. Ezt nem hajlandó itt sok ember megérteni, csak fikázza a másikat mert az biztos trendvuzi. Ezen durrant el az agyam, ezért volt ez a hanganem. Pont tegnap vitáztam az öcsémmel és a nejével ezen a témán. Látják a kezemben a noteot és mindjárt mantrázták is, hogy ez milyen hülyeség... Fingja nem volt arról sem, hogy mire lehet használni, de azért mondják a hülyeségeiket. Aztán mikor elmondtam az nekik, hogy mire is használom akkor csak néztek. Jaaa ijjent is tud?
    Ja 2000-ben vettem egy p3ast 450Mhzzel akkor az öcsém azt kérdezte minek veszek ekkora gépet? Az életben nem fogom kihasználni... Aztán tuggyuk mi lett...
  • Komolytalan
    Olyan cégnél dolgozom, aki ilyen kutatásokat csinál. A helyzet az, hogy a megrendelő úgy jön hozzánk, hogy szeretne publikálni XY kutatási eredményt. Ezért fizet egy valag pénzt, mi meg oldjuk meg, hogy az jöjjön ki. Elmúlt 2 évben még nem volt olyan eset, hogy ez ne sikerült volna (jók vagyunk, na:-D. A szociológia és statisztika tudománya erről szól.
  • tomonor
    Hehe. Jó a flame megint.

De ennek ellenére a PC ág nem fog kihalni, ugyanis az a szüleje az összes programozott dolgoknak, ezáltal a kihalásos dolog gyakorlatilag lehetetlen. Az, hogy a játék-indusztria terén ez mennyire fog minket érinteni, az egy másik kérdés. Valószínűleg a távoli jövőben csökkenni fog a PC-kre kiadott játékok száma; a verseny kiéleződik és amolyan monopólium fog uralkodni a szoftverek terén. Aztán mire tökéletessé fejlődik a felhő technológia, na akkor lesz leáldozó a PC-nek, de nem csak neki, hanem az összes konzolnak; onnantól lesznek a terminálok a vezető számítógépek.