201
-
#41 Olvasgatom itt a hozzászólásokat és egy kérdés fogalmazódik meg bennem miért kel védeni és erőltetni kinek mi a jó?!Lég régóta foglalkozom informatikával hogy lássam mi az ami trend és mi az ami valóban használható és a jövőben el fog terjedni konkrétan annó a p1 133mhz es gépeknél kiáltották ki sokan hogy hmm ez csak divatolás mert minek kell ámítógép otthon persze azóta már teljesen átlagos hogy valamilyen formában mindenki otthonában ott brümmög vaalamilyen formában egy masina legyen ez: okostelefon/notebook/Pc/Tablet vagy célhardverként konzol.Manapság az átlagfelhasználónak már én is inkább Tabletet ajánlok hiszen csendes könnyű és hordozható és nem mellesleg könnyű a kezelhetősége így idősebb korosztálynak is bátran lehet ajánlani így meg tudják a szomszéd asszonynak mutogatni az unokákat.Nagy valószínűség szerint a tablet meg fogja hódítani a globális pc piacot asztali gépeket kezdetben a fejlesztőknél fogunk csak látni később a teljesítmény növekedéssel ők is át fognak állni.Manapság mikor a nagy tradícionális piacvezető hardverkészítő cégek beszállnak a tablet bizniszbe nem véletlen gondolok itt az Nvidia Tegra chipekre és a hamarosan Megjelenő AMD mobil chipekre gondolni.Szóval nagy valószínűség szerint el fog terjedni különböző kiegészítőkkel dokkolok és külső perifériákkal kibővülve :) -
Vidra52 #40 Szóval valószínűleg csak a trendmániásokat kérdezték meg erről. Az az igazság, hogy egy jó asztali PC-vel, de a középkategóriás PC-vel sem a tábla, sem a laptop nem veheti fel a versenyt sem proci erőben, sem tárolókapacitásban, hogy a vezetéknélküli hálózatokról Magyarországon ne is beszéljünk, mert azoknak a sebessége addig volt igaz amíg a reklámokhoz egy terheletlen tornyon lemérték a sebességet! 60 méterre van tőlem a telenor tornya és a 3G csak addig van amíg fel nem lépek rá az okostelóval! Szóval beltérben már 60 méterről sem működik és a szabadban sem tud többet 1,5Mbit/s-nél. Géperőben pedig hogy vehetné fel a versenyt egy 4 magos procival, 8GB memóriával, 1GB videókarival, SSD rendszer vinyóval és 3x1,5TB háttértárral - egy tábla? Szóval szerintem a PC-t még jó ideig nem fogja leváltani sem a tábla, sem a laptop, mert más a funkciója! -
lordmorden #39 a hangnem télleg durva... de mindegyikben van valami: a tablet átlagnak mindent kivált, sőt, még a wc-n is lehet kockulni, a metrón stb, de tény,h ogy nemv áltja ki a pc-t: 8 tera tárhelyem a pc-ben van, a laptop is csak kicsit tápolható, ssd+2 hdd, max, azok is 2,5". asztalit az vesz már csak akinek az kell, mert már túl sok alternatívája van. asztali: meló meg játék, a többire tábla+teló
laptop most már nem divat, ezért nem fogy annyira, pedig az kis híján mindent kivált. a cikkel is ezt sugalják, nem azt, hogy hülye aki táblát vagy pc-t vesz.
nemsokára a tábla már a melók egy részét is kiválthatja, egyszer taláűn a droid sem fog felfalni minden teljesítményt:) a win8as cuccok meg mindenhol szinkronizálhatóak, az asztalik meg elhasalnak mert könnyen helyetteíthető. ezek is tények.
kellemes ünnepeket:) -
#38 És mire fel ez a hangnem? Ugyan nem olvastam el minden hozzászólást, de szerintem senki nem volt ilyen paraszt. Talán csak nem azt próbálod bizonygatni magadnak, hogy jó vétel volt a tableted? :)
Ezt nem mint "PC-buzi" mondom, csak egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy miért jó ilyeneken vitázni, mint az óvodások. Leszarom, ki mit használ. -
sanyicks #37 sok átlagjúzer ma még azért vesz laptopot, mert ő addig jutott el, hogy azon lehet netezni (hasonló a helyzet ahhoz hogy a számítógépen vindóznak kell lennie, és a processzorból csak a pentium a jó) de lassan ők is felfedezik a tabletet és nem fognak venni pc-t.
bizony a userek 95%-nak egy tablet mindenre elég, mert ennyire használja a gépét: faszbúk, youtube, néhány híroldal olvasgatása, email, netbank, és ennyi.
És ezt úgy mondom hogy nekem pc-kell mert én tartalom előállítással foglalkozom. De fogyasztónak már nem kell se asztali pc, se laptop. -
Lollerka #36 na buzikam ha majd a programod a tabletedre tableteb irod gyere visszam persze h jo a tablet a a pc es a tablet mas dologra lett kitalalva,,, ha neked kimerul a filmezesben hasznalj tabletet, de en tuti h inakbb pcn fogok irni, a notebookokkal meg az a helyzet, h kb 3 evente kell egyet venned mig pct kulon kulon is fjelesztheted nem kell uj konfig, meg mielott beszolsz masnak gondolkodj el azon, h a legsokoldalubb dolog a pc, igaz nem mozgekony, de ha dolgozni akarsz sokkal elonyosebb a tabletnel, meg merem kockaztatni, h meg a laptopnal is, es ha vagni, kepetszerkeszteni esetleg rpogramozni akarsz, nem hiszem h mast valasztanal a pc helyett -
Athlon64 #35 Na hát én speciál most ezen hozzászólásomat tabletről ìrom. Nekem fontos volt hogy a tablet TV-re köthető legyen és tudja lejátszani az 1080p-s videót. Ez a cucc nekem a régi P4- es gépet váltotta ami mint média lejátszóként működött' csak éppen zajos volt és lassù. Most ez csöndben teszi a dolgát otthon ha filmezésről van szó és ha útra kelek akkor meg könnyen hordozható de kellően nagy kijelzőjű netkütyü.
Ami az asztali gépeket illeti, természetsen megmarad 1db' de 1db bőven elég.
-
caius marius #34 Na pc buzikáim. A pcnek a mai formájában leáldozott, ha tetszik ha nem. A tablet pedig az átlagembernek pont megfelel. Az, hogy titeket ez zavar nem jelent semmit. Ettől még a világ ugyanúgy menni fog előre, és pont leszarja, hogy Ti mit gondoltok efelől.
A tablet jó és kényelmes.
Az okostelefon jó és kényelmes. (és nem, nem buzi az aki, nagy telefonnal mászkál.)
Képzeljétek pl. lehet rajta ide irogatni a metrón, utazás közben is.
„mert ezeknek a cuccoknak az élettartama 1-2 év"
Ezt meg honnan veszed? Butaság. Hozhatnék példát, de minek?
„A nagy többség egy táblát meg max arra használ hogy a kádban ülve is tudjon youtube-ozni meg fészbúkozni."
Miért? Szerinted a nagy többség most mi a f@szra használja a gépét? Lepel el.:
1, fosbuk
2, filmletöltés és nézés
3, primo játékok unalomig való űzése
4, a legsötétebb híroldalak 1perc alatt való átfutása.
Kb ennyi. Ez van.
„Szerintem aki a tableteken legtöbbet nyer az a fejlesztő/gyártó/forgalmazó, és nem az aki megvásárolja."
Ja, mert a pcken csak a felhasználó nyert, senki más. A gyártó, forgalmazó, fejlesztő az csak csupa szívjóságból van csak a piacon. Aha, én meg vagyok a dalai Láma...
„de már azon marha sokat keresnek ha 2 évente cseréled mert az újabb szoftver már nem elérhető a tabletedre"
Neked is sok ilyen eszközöd lehetett már eddig...
Szóval szerintem, akik ezt a sok okosat ide pötyögték, azok még az életben nem használtak táblágépet. De még csak arra sem vették a fáradtságot, hogy utánna olvassanak a világban folyó változásoknak.
Gratula!
-
caius marius #33 Hű ez jó volt! +1 -
#32 "A nagy többség egy táblát meg max arra használ hogy a kádban ülve is tudjon youtube-ozni meg fészbúkozni. "
Node pont itt a lényeg, hogy az asztali gépet is arra használta csak azt nem tudta a kádba vinni. Most meg ugyanazokat csinálja mint amit az asztalin is csinált csak még budira is el tudja vinni. Ennyi. Átlagembernek erről szól. -
#31 Szerintem erős tévedés, hogy én elvakult tablet fan lennék, én ugyanis pont az a kategória vagyok aki nincs meg asztali gép nélkül. Viszont nyitva tartom a szemem és azt is látom mi folyik körülöttem. Pc-ből, notebookból már jó ideje létezik a low end kategória amiből nem feltétlenül azért adnak el sokat mert nincs többre pénz hanem inkább azért mert nincs többre szükség. Nekem van haverom akinek még mindig Celeron 300-as gépe megy otthon nem is szándékozik cserélni vagy másikat venni mert felesleges neki.
Ugyanígy vagyok sok olyan dologgal ami SZERINTEM tök felesleges, de elismerem, hogy sok embernek elég vagy jó. Pont ilyen a házimozi ami számomra az egyik legfeleslegesebb dolog a világon de elismerem, hogy sok embernek tetszik meg kell és kielégíti az igényeit. Nem is megyek be házimozi forumba osztani az észt, hogy hülyeség az összes eladásról szóló cikk, meg anyázni, hogy nem vált ki egy zenehallgatásra szánt erősítőt - még ha így is gondolom. Van akinek megteszi én meg elismerem és kész. Ugyanez a helyzet tablettel, látom, hogy emberek milyen jól elvannak vele (nem tagadom én is), és elismerem, hogy nekik ez jó választás volt. Nem akarom belemagyarázni a nem létező dolgokat. -
sirpalee #30 Szvsz megértem. Nem egy embert ismerek, akinek tökéletesen elég lenne egy tablet is. -
Szefmester #29 Az ismeretségi körömben mindössze két embernek van tabletje.. abból az egyikük almafan szóval ő külön állatfaj. XD Viszont mind a kettőnek van PC-je és a táblákat csak a sok utazás miatti időtöltésre használják. Mondjuk ennyi erővel olvashatnának is.. de hát a mai világban inkább néznek sorozatokat vagy filmeket 12 részletben (az átszállások miatt).
Viszont egyikük sem hagyná el a PC-t az otthonából mert lényegesen több dologra alkalmasak mint a tabletek.
A nagy többség egy táblát meg max arra használ hogy a kádban ülve is tudjon youtube-ozni meg fészbúkozni. Arra meg kár a pénzköltés szerintem. -
torreadorz #28 Nem patthelyzet, én a realitást mondtam. Csak te elvakult fan vagy a tabletek mellet és jó látni amikor reklamálsz az elvakult pc fanok mellett :) -
#27 "És nem, nem elég nekik a tablet, én speciel még nem láttam olyat aki tabletet vett volna pc vagy laptop helyett"
Én meg nem egy embert ismerek akinek csak tabletje van otthon. Akkor ezt hívják patthelyzetnek vagy mi? -
Interstate 95 #26 Én PC + smartphone kombinációban tolom. Ha nem otthon vagyok értelemszerűen a telefon az amit előveszek netezni vagy bármit csinálni, ha meg otthon vagyok csak is a PC jöhet szóba. Viszont telefonból sem egy tepsit használok mert nem férne be a zsebembe, egy Nokia 500 minden igényt ki tud elégíteni. Efelett már csak a divat buzulása van, értelem pedig egy szál se. -
Timbu #25 Egy átlagfelhasználónak, aki a Facebookhoz, YouTube-hoz, esetleg a hírek elolvasására használja a gépét, annak tényleg bőven elég. (Valahol ezt úgy fogalmazták meg, hogy tartalomelőállítás helyett tartalomfogyasztásra használja.)
Szerintem az is egy alternatíva, hogy tényleg el fognak terjedni a dokkolók. Így az adataidat mindenhova magaddal viheted, de a billentyűzet/nagy képernyő is megmarad. Meg ne feledkezzünk el a felhőről sem, hogy nálad ténylegesen nincs semmi, mindenedet a Google kezeli.
A PC gyártásban már nincs akkora üzlet, hiszen nehéz olyan valós igényt találni, amire egy 3-4 éves gép ne lenne elég. A telefonját/tabletjét meg mindenki cserélgeti évente ész nélkül. -
#24 "A valóság az, hogy ezek _mellé_ veszik, második vagy harmadik gépnek."
Igen és amikor az 5-8 éves PC tönkremegy akkor nem vesznek másikat, erről szól a cikk, ezért sántít az autós hasonlat ahol ha tönkremegy nem biciklit vesznek helyette hanem egy új vagy használt autót. -
csimmasz #23 A tablet az múló hóbort, komoly ember olyat nem vesz, sem valtja ki a pc-t, csak reklám az egész a cégek le akarnak egy ujabb szart nyomni a torkunkon, használhatatlan, ha nekem nemtetszik akkor mindenki más a hülye, hisz én megmondom a frankót!
Szánalmas ezt a nyavajgást halgatni minden tabletes topiknál.
Miért fáj az valakinek ha más elégedetten használ egy eszközt?
Miért képzeli minden seggfej, hogy csak az a tuti amit ö képzel?
Miért nem lehet megérteni, hogy az emberek legtöbbjének sokkal kényelmesebb azt a pár egyszerű dolgot elintéznie tableten mint pc-n?
Mint a többi agyhalott aki azért károg mert szerintük az okostelefon nem jó semmire meg senki sem használja csak dísznek veszi.
Honnan a csából jönnek ezek elő?
Miért hülyék azok aki az új dolgokat felhasználják a saját kényelmükre?
Mikor veszik észre, hogy a savanyú sértödöttséküket a világ leszarja és lassan elhalad mellettük a technologia? -
torreadorz #22 Sserintem pedig most kifejezetten értelmes kommentek vannak és nem dugjuk a fejünket a homokba. És nem, nem elég nekik a tablet, én speciel még nem láttam olyat aki tabletet vett volna pc vagy laptop helyett. A valóság az, hogy ezek _mellé_ veszik, második vagy harmadik gépnek.
Persze ez a statisztikákban negativan jelenik meg a pc/laptopok felé, lévén azokat mondjuk 5-8 évente cserélik, a tableteket meg okostelefonokat meg évente, kétévente. De ez olyan mint a ház vs autó, attól hogy évente 10x annyi autót adnak el mint házat még nem azt jelenti hogy az emberek autókban laknak, pedig a statisztikák alapján ez jönne ki :) -
Lack #21 Na ha amerikaiakról van szó akkor én nem csodálkozok semmin. Érdekes népség az már biztos.
Tablet témához kapcsolódóan, nekem már egy netbook kijelzője és teljesítménye is nevetségesen kicsi, legyen szó akár csak tartalomfogyasztásról, napi dolgokról. A tableteknél főleg ez a helyzet, gyakorlatilag mindent feláldoznak a mobilitás oltárán, amik miatt a pc-ket szeretjük.
Szerintem aki a tableteken legtöbbet nyer az a fejlesztő/gyártó/forgalmazó, és nem az aki megvásárolja. -
#20 Még be sem néztem ide csak a címet olvastam el és már tudtam, hogy ez lesz ami itt van, hogy néhányan tagadnak minden ilyen cikket. Azért mert ők nem átlagfelhasználók és nem értik, hogy másnak elég egy tábla ezért azt gondolják, hogy mivel nekik nem elég ezért másnak sem az. Pedig ha megnézné az átlagembereket akkor bizony nagy részüknek elég, a PC-t pont ugyanarra használják mint a táblát. Ezek tények szóval kár homokba dugni a fejeket! -
torreadorz #19 Az emberek nem szeretnek több cuccot használni ugyanarra a célra. Egyébként meg már megvan a céleszköz, úgy hivják hogy laptop :) Majdnem olyan hordozható mint egy tablet és majdnem annyira alkalmas érdemi munkára mint egy asztali PC.
Csak ugye már mindenki bevásárolt laptopokból, és a hardver/szoftver gyártók ezért nyomatják ennyire az okostelefon/tablet kombót mert különben csökkene a forgalmuk. Igy meg direkt jó nekik hogy a birka nép beveszi ezt, mert ezeknek a cuccoknak az élettartama 1-2 év, utánna már olyan szinten elavul hogy égő lesz vele mutatkozni és máris veszik az újabbat... És ez igy fog menni amig ki nem alakul bennük egy oylan erős hardver mint a mostani pc-kben vagy laptopokban, ahol ha veszel egyet akkor a következő 5-8 évben gyak. nem kell újitanod (hacsak nem vagy játékbuzi). -
CrazyAchmed #18 Na igen, csak ha dokkolóban gondolkozol, akkor pont azt a jellegét veszíti el a tablet, amiért most olyan népszerű. Munkára igazán sosem lesz alkalmas a kényelmi hiányosságai miatt. Munkára egy normális kijelző egér billenytyűzet stb. kell, és igaz ezt dokkolóval meg lehet oldani, de szerintem sokkal célszerűbb egy erős asztali cucc és egy olcsó tablet, amit nem fél (annyira) az ember leejteni, buszon elővenni stb. -
Zro #17 Egy mai laptop teljesítménye munkára bőven elég az esetek 95%-ban. Sőt a hordozhatósága sok esetben behozhatatlan előny. Max a játékosok és 3d grafikusok igényeit nem elégíti ki. S ha így fejlődnek teljesítményben a tabletek, akkor pár év múlva azok is a legtöbb esetben munkára is alkalmasak lesznek akár 2-3 monitorral, egy dokkolóban. -
#16 3,5 col alá lényegesen akkor fognak menni majd ha ki tudja vetíteni eléd a levegőbe a nagy képet. -
#15 konzervatív vagy... -
halgatyó #14 Már megint egy hülyegyerek-nyomkodós-haszontalan-divatszar reklám! Mert ez AZ.
Az amerikai iskolákban már lassan írni se tanítanak. Vajon az olvasást mikor szüntetik meg? Az amerikaiak nem mérvadóak számomra.
Én is csak asztali PC-t vagyok hajlandó venni, mert azzal lehet kényelmesen és hatékonyan elvégezni egy bármilyen feladatot. Rendes méretű képernyő, rendes kapacitású tárolók, jól használható billentyűzet és egér, és mindez elfogadható áron. -
#13 Nem érdekelnek az amerikaiak.Én meg csak PC-t vagyok hajlandó venni. -
#12 Az a durva, hogy ez a hype nem most kezdődött, ott már 3-4 éve folyamatosan nő az érintőképernyős kütyük eladása. Valamikor biztos lecseng hiszen nem lehet a végtelenségig növelni az eladásokat de már azon marha sokat keresnek ha 2 évente cseréled mert az újabb szoftver már nem elérhető a tabletedre, egy PC-nek sokkal hosszabb az "élete" ha az átlagos használatot nézzük és itt van a lényeg, ezért reklámozzák orrba-szájba a tableteket. -
heist #11 Ez a folyamat már elkezdődött...
Ugyanis már tabletekhez is komplett dokkolók kaphatóak amire billentyűzetet, képernyőt, egeret miegymást tudsz csatlakoztatni.
Az okostelefonok azok, amire egyértelműen nincs szükség. Semmi de semmi szükség nincs rájuk, amit tudnak azt a tabletek kiváltják, viszont ami az eredeti funkciójuk, az lassan meg elveszik.
Nem hiába, a Dell nemrég bezárta az okostelefongyártó üzletágát.
Más felmérések szerint a hagyományos mobilok iránti kereslet a következő években nőni fog, egyrészt a harmadik világba még csak most érkeznek meg ezek a készülékek a közember számára, másfelől pedig sokan csak egyszerűen telefonálni szeretnének normális üzemidős, hordozható, zsebben kényelmesen elférő készülékkel.
Ha meg emaileket vagy Justin Biebert akar nézni szarás közben arra ott van a tablet. -
#10 Ezek szerint az USA-ban a felhasználók egynegyede nem használja semmi komolyabb célra a gépét. Így érthető.
Egyelőre az asztali PC-t nem tudja kiváltani a tablet PC, még úgy sem, hogy asztali PC-ként használjuk otthon (tehát kötünk rá egeret, billt és monitort)... Egyelőre csak a sima "tartalomfogyasztó" réteg játékszere. -
torreadorz #9 Szerintem meg a történelem ismétli önmagát. Elterjednek a tabletek, majd néhány év múlva újból feltalálják a billentyüzetet, egeret és végül a laptopokat :)
Okostelefonoknál hasonló a helyzet, lassan már akkorák hogy nem férnek be az ajtón, de hamarosan ott is ismét elkezdenek majd kissebeket gyártani és végül megint feltalálják a hagyományos telefon méretet. -
#8 Nem konzervatív, de előbb volt PC-m, mint minden kis vicces cucc. Laptopom sem volt soha. Még az okostelefonommal sem neteztem soha. Nem értem, hogy mit kell állandóan online lógni...
Ma az én álaguser személetem szerint semmire sem jók gyak. a tabletek. Ha csak félkomolyan szövegszerkesztesz és dolgozol, akkor semmire sem jók... -
heist #7 Én azon csodálkozom, hogy a netbook, meg hasonló borzalmak egyáltalán elkeltek.
És hát igen, a csodálatos USA a díszpintyeivel, az a jó példa. -
#6 Az hogy amerikában mi van, szerintem a magyar helyzetet nem nagyon fogja befolyásolni, ahogy látom teljesen konzervatív csak pc ország vagyunk. -
NullZ3r0 #5 Meg aki dolgozik rajta. -
NPite #4 egy idő után már csak a játékosok tartják majd meg az asztali gépet -
#3 Ebben nincs semmi meglepő. Az átlag júzer mit csinál? facebook, twitter, email, youtube, videók, zene, képek és böngészés. ezeket mind kiszolgálják a táblák. ha nagyon írni kell valamit akkor hozzácsap egy billentyűzetes dokkolót vagy már vannak normális méretű billentyűzetek amiket lehet csatlakoztatni pl logitech is gyárt ilyet. Alap dokumentumok megírására, némi irogatásra, teljesen megfelelőek az átlagembernek.
Nyilván ha komolyabb dokumentumokat kell elkészíteni, több tízoldalas elemzéseket, azokat nem ezen fogják megírni. De az emberek nagy része, otthon ha előveszi a gépet nem ilyeneket ír, hanem azt max a munkahelyén, esetleg céges laptopon otthon. Egyébként már ez sem feltétlenül igaz a win8RT óta, mert azon már teljes értékű office van, amivel tényleg minden feladat elvégezhető.
Nyilván komoly munkára legyen az grafikus, 3D modellező, programozó vagy hasonló oda kell normális asztali, erős gép. De ez meg nem az átlag felhasználóra jellemző dolog, a cikk pedig róluk szólt.
Még néhány év, kicsit alakítgatnak a dolgokon itt ott és teljes mértékben kifog mindent váltani, amire egy átlag júzernek szükséges van. -
torreadorz #2 Majd lecseng ez a hype is. Jövő ilyenkorra valószinüleg már mindenki rájön hogy a mindenre jó tabletje valójában semmire sem jó igazán.