201
-
csimmasz #121 MO on lehet, de szerintem nyugaton más a helyzet.
Olaszországban a legtöbben a Sky-t nézik amin rengeteg film van sőt a net szolgáltatók is kínálnak streaming videotékát plusz ott a DVD és Bluray.
-
torreadorz #120 "nagyon be fogsz bukni, 3 év múlva virulni fognak a tabletek, notit meg már max munkás notit lehet majd kapni, mert a szórakoztató részt átveszi a tablet."
Na ezt felirtam magamnak, hogy három év múlva az orrod alá dörzsölhessem :)
Egyébként meg hogyne kéne cserélni évente, ez a hype lényege, meg persze a gyártók is ezt nyomatják. Mit gondolsz mi üzlet lenne benne ha 5-8 évente cserélnék mint a laptopokat vagy PC-ket?
"notim nem volt, mert rohadt drága, gyenge, alig hordozhatóbb mint a pc, szar a billentyűzete, és a tapipad is egy borzalom."
Hát öregem, le a kalappal előtted. Szóval egy laptop alig hordózhatobb mint egy PC :) Meg drága, lol, akkor mi a véleményed a tabletekről? Hogy csak a két legmenőbbet mondjam, egy ipad kb. 150k, egy galaxy tab 120k, szóval egy ipad áráért már egy fasza laptopot kapsz.
"Netbookom sem volt, mert drága"
Hát ehhez már szólni sem tudok.
Összefoglalom:
Tehát a 150k-s tablet olcsó, de a 80k-s netbook drága, a laptop pedig alig hordozhatóbb mint egy PC... Kérem kapcsolja ki...
-
#119 "És amíg a konzol nem fog 200 fps-t tolni full grafikán bill egér + 100 cm hd tv mellett addig lesz PC
Amíg nem a fos tableteden rendelik le az Avatar 6-ot addig lesz PC"
Félre beszélsz, senki nem állította ennek az ellenkezőjét! Miért kell mindig mesét költeni egy cikk köré. Az átlagember inkább tabletet vesz mint PC-t. Nem munkáról beszélünk és nem arról a röpke tizmillió emberről aki játszik (azt ugye tudod, hogy a 10 millió játék vevő az igazából ezen a piacon egy marginális réteg tehát semmiképpen nem átlaguser.)
"Az meg a kutyát nem érdekli, hogy az átlag majom nyomja egész nap az életéhez nőtt facebookot."
Őt sem érdekli, hogy te meg COD-ozol.
"Ha meg futja 200 cm-s hd-tvre amire rákötöm a tabletet, akkor veszek egy high tech pc-t MERT hátha kedvem támad Krájziszozni is"
Ez te vagy, de te nem esel bele az átlagember kategóriába.
"Na csá te fasz"
Bár nem nekem írtad szépen mutatja az értelmi szintedet. A cikk lényegét sem és kollega hozzászólását sem sikerült felfognod és értelmezned de a fikázásban nyertél ez kétségtelen. -
caius marius #118 Olvasd már vissza, hogy mit írtam! -
sanyicks #117 átlagember blurayen nem néz semmit mert nincs. A bluray a kezdeteknél el lett baszva, pár sznobnak van mert miért ne, de annyi. A többi még mindig dvdzik. -
#116 De mégis minek nézne az ember tableten filmet mikor ott a HD tv ???
Ne gyere azzal, hogy utazáskor..mert az átlag felhasználó aztán mindennap 10 órát utazik.. Vagy vezetés közbe nézed ?? -
#115 "Gondolom akkor még te sem próbáltál a kedveseddel filmet nézni. Még a 15"os laptopot az ölembe helyezve is necces volt. Mondjuk az én laposomnak TN-es panelja volt emiatt egyikünk se látta tisztán a színeket és a képet. De gondolom egy olcsóbb táblának sem ips panelja van."
Megint fail. Az átlagember a bluray vagy a médialejátszóján néz filmet és nem netbookon, notebookon és PC-n. Megint tipikusan egy olyan példa ami a geek-ek játszótere. -
#114 Látom semmi értelmeset nem tudsz erre mondani :D
Hidd el több értelme van játszani, mint egész nap írogatni facebookra, hogy esik a hó.
Bele kéne már törődni, hogy a PC soha nem fog kihalni. Ugyan ez volt 10 éve mikor kijöttek az első konzolok.. kihal a PC blabla
És még is itt van.
-
#113 "Egy full HD film mennyi idő alatt merít is le egy tabletet? A céges asztali gépem néha megakad full HD videón, pedig ahhoz képest a tabletek teljesítménye tudtommal gyenge vicc."
Akkor lehet, hogy mégsem vicc a teljesítménye? Mert egy normális tableten meg nem akad meg. Sőt egy normális tableten 10+ órán át nézel HD videót mire lemerülne. Az meg ne mondd, hogy nem elég. -
caius marius #112 Nagyon nem vagy otthon ebben a témában, ha egy indexes cikk után így nyilatkozol.
Egy kicsit ásd mélyebbre magad a témában, mert igy csak elásod magad.
Hidd el nem avul el fél év alatt. -
csimmasz #111 Nem vagyok jós de szerintem a nagy roham a táblák iránt alább hagy majd de beáll egy szintre, viszont én nem hinném, hogy a noti vagy pc eladások ettől emelkednének, vagyis szép lassan átveszik a családokban az elsődleges informatikai eszköz szerepét a notik és pc-k től.
De meghalni egyik forma sem fog amíg igény van rájuk, de az olcsó laptopoknak és pc-knek lehet befellegzett.
Minél kevesebbet adnak el belőlük annál jobban emelkedik az áruk, bár ne legyen igazam. -
csimmasz #110 Ez is igaz lehet nincs kétségem afelől, hogy ha akarnak tudnak olyan kimutatást csinálni ami azt támaszt alá amit csak akarnak.
De ez a cikk egybe esik azzal amit én tapasztalok, és ha logikusan gondolkodom akkor rá kell jöjjek, hogy valóságon alapszik akár manipulált akár nem. -
csimmasz #109 Ezzel nem is vitatkoznék, nekem is a PC a kedvencem, főleg mert alkalom adtén szivesen játszom is ha van rá időm.
Amúgy is csak hipotetikusan mondtam, hogy kiválthatnék mindent egy bivaly táblával, de valószínüleg akkor sem tenném, mindíg van pro és kontra.
-
sanyicks #108 nagyon be fogsz bukni, 3 év múlva virulni fognak a tabletek, notit meg már max munkás notit lehet majd kapni, mert a szórakoztató részt átveszi a tablet.
Soha nem volt ilyen a netbookoknál: netbookoknál a gyártók azt ígérték hogy olcsó lesz, sokáig megy akksiról, könnyű lesz. Drága lett, drágább mint a noti, szar gyenge, alkalmatlan még a filmnézésre is az atom miatt, az akksi idő nem volt nagy szám, bár könnyű volt.
Tabletnél nem volt ígérve semmi, viszont olcsó lett (már az persze nem a sznob márkákból kell kiindulni), gyors, sokáig bírja az akksiról, könnyű. A netbook halálát főleg a tablet okozta, mert mindenben túlszárnyalja. A pc eladások csökkennek, a netbook idejében ilyen nem volt.
Cserélni nem kell évente, miért kéne? Mert a fasz epl havonta változtat 2 apróságot és új néven kiadja? Persze a hülyék vehetik, ahogy a pc-nél is a 2nm-el kisebb ájhetet... meg a dzsíforsz 5xx-et is lehet cserélni a 6xx-ra... ha valaki hülye.
Nekem asztali pc-m van, mert olcsó, erős és lehet módosítani.
notim nem volt, mert rohadt drága, gyenge, alig hordozhatóbb mint a pc, szar a billentyűzete, és a tapipad is egy borzalom.
Netbookom sem volt, mert drága. Ha olcsó lett volna ahogy mondták először vettem volna, mert néha jól jött volna.
Tablet (nem apple) viszont olcsó, könnyű, durván hordozható, és a takarékos os- és programok miatt sokkal gyorsabbnak érződik mint egy pc úgy is hogy gyengébb (bár egy fosintel gpu-nál valószínűleg minden armos proci gpu-ja erősebb...), érintőképernyő jól kezelhető, és még rendes bill+egeret is lehet hozzá csatlakoztatni és van értelme.
El kell fogadni, az pc szépen eltűnik az átlaglakásból, csak a programozóknak ,3d modellezőknek, stb. lesz szüksége rá. -
torreadorz #107 Azért mert nem olvastad el a cikket, ha olvastad volna látnád mekkora ordas nagy kamu a cikk a alapja.
"és arra volt kíváncsi, hogy vajon PC-jük elromlása esetén újra asztali számítógépet vennének vagy sem. Nos, a válaszolók egynegyede kijelentette, hogy ebben az esetben, illetve akkor, ha a mindennapok során már túl lassúnak érezné a konfigurációját, inkább táblát vagy más hasonló eszközt vásárolna."
Hogy magyarra forditsam, tehát volt két választásod amit ikszelhettél: ha elromlik a pc-d akkor mit veszel:
a, tablet vagy más hasonló eszközt
b, asztali számítógépet
És ebből kihoztak hogy mindenki tabletet akar úgy hogy gyakorlatilag egy kategoriába raktak mindent ami nem asztali számítógép...
Ahogy a mondás is tartja csak annak a statisztikának hiszek amit magam hamisitottam.
Kb. az is lehetett volna egy kérdőiv, hogyha meguntam a vajaskenyeret akkor mit fogok enni:
a, spenotot vagy más élelmiszert
b, vajas kenyeret
majd végül kihozták volna belőle hogy az egész világ spenótot akar enni :D -
dyra #106 Nem tudom milyen munkád lehet, nekem meglehetősen sokat kell különböző dokumentumokat kezelni. Bill nélkül meglehetős bajban lennék. Tapipad nálam tiltva szigorúan csak pöcök egér. De általában van a táskámban Bluetooth egér is.
Egy két prezentációt nálunk már tábláról mutattak be. Tényleg vannak akik tudják használni. Meg szeretik is. Ebben igazad van. De nagyon kíváncsi vagyok mekkorára fog nőni a tábla, hogy hasonló erő legyen benne mint egy közepes notiban. Gyanítom erre még nagyon nagyon sok évet kell várni.
Munkára még sokáig kelleni fog a PC. -
#105 Van olyan ember akinek kiváltja a PC-t. Nem kevés ember volt az ismerősi körömben, akik a táblagépek megjelenése előtt vette a notikat súlyos százezrekért, aztán faszbúkozáson, youtubeozáson meg filmnézésen kívül semmire nem használta az ég világon. Az ilyen embereknek a táblagép több mint elég. És hidd el, elég sok ilyen ember van. -
csimmasz #104 Nem, nem akarok notebookot nem tudom megszokni sem a billt sem a tapipadot, pedig lehet vennem kell lassan ha ilyen sokat kell majd meló miatt utaznom.
A budi számomra elvesztegetett idő, inkább olvasni szoktam vagy tanulni valami ebookból, esetleg játszom de telefonon nem kényelmes, bár ha jobban bele gondolok lehet hogy egy 7 col fölötti táblán sem.
-
csimmasz #103 Ezt senki sem tagadta, kiegészítö eszköznek lett kitalálva, de amiről a cikk is ír, hogy sokan a tábla vásárlás után nem látják értelmét egy pc, laptop vásárlásának tehát nagyon sok embernél kiváltja a pc-ket.
Hogy ez miért fáj egyeseknek ezt nem értem.
Meg otthonról a kanapéból rálátni mások helyzetére, igényére, pénztárcájára és mindenkit lehülyézni aki nem úgy gondolkodik mint az illető ezt nem tudom megérteni. -
csimmasz #102 Ez igaz de miért gondolod, hogy ez bármiben is korlátozni fogja a felhasználókat?
Nem kell ujat venni mert a netezés meg minden más is ugyan olyan jól fog menni a régieken is, nyilván nem 10 éves távlatban de még az is lehet.
A PC pont ezért van krízisben mert olyan teljesítményüek manapság amit nem tudnak követni a programok hw igényben csak a játékok és esetleg a munkára használt cél softwarek.
-
dyra #101 Budira ha ilyen perverziód van vidd az okostelefonod. Munkára meg vegyél egy normális notit nagy aksival. ez 2 eszköz. Ha nagyon vagány vagy veszel dokkolót és rákötheted a kettő vagy akármennyi monitorod. Még mindig két eszköz. Ha irtózol a felhőtől meg vegyél egy otthoni NAS-t. 3 eszköz.
Bevallom még egy e-tintás könyvolvasót jómagam is tervezek beszerezni. -
torreadorz #100 Pedig de agyatlanul veszik. Addig okés hogy bemegy, megtapizza és efogja őket az instant get érzés. Csak aztán elfelejti átgondolni hogy mire is fogja használni, kiváltja-e azokat a funkciókat amire szüksége van.
Mindemellett én továbbra is fenntartom az arany középút véleményem:
a tablet nem PC/laptop helyett van, hanem mellette. Ahogy a legelején irtam egy példát, az autó nem a ház helyett van, hanem mellett és attól hogy a statisztikák szerint 10x annyi autót vesznek az emberek mint házat még nem azt jelenti hogy az emberek autókban laknak. -
csimmasz #99 Igen tehát vegyek még egy gépet 1000 euróért ami nehéz nagy és emellett még mindíg szeretnék egy táblát amit bevihetek az ágyba, amit a wc-n is használhatok abban a 15 perc holt időben, stb.
Szóval legyen legalább 3 eszközöm.
A telefon csak szükség megoldás emailozásra is meg minden másra hacsak nincs legalább egy Galaxi Note2-m.
Ráadásul én már megszoktam a két monitoron való melózást amit nem cserélnék már le semmi pénzért tehát irodába minek a laptop? -
torreadorz #98 "Légyszíves áruld el nekem, honnan veszitek, hogy a táblák fél év alatt elavulnak?"
Pl.:
http://index.hu/tech/2012/12/25/fel_even_belul_jon_az_uj_ipad/
Egyébként pedig elég csak józan paraszti ésszel belegondolni: a tablet és okostelefon ipar most van a pc ipar '90-es éveiben. Azaz kb. évente duplázodik a teljesitmény ugyanolyan ár mellett, avagy jövőre fele annyiért kapnád meg ugyanazt a tabletet (ez utóbbi nem igaz az apple termékeire) -
csimmasz #97 Mondjuk ez igaz sok hülyeséget csinálnak mert ilyen a birtoklási vágy, főleg, hogy mi annó nélkülöztünk nem ugy mint a nyugaton élők.
De hidd el ez fordítva szokott lenni nem mindenki táblát akar venni csak mert ezt nyomják a tv ben még ha nincs is rá szüksége, hanem bemenne a boltba természetesen a reklámok meg a hype miatt megnézni, mi a szar is ez a tábla amit így nyomnak.
Elkezdik nyomkodni megmutatják nekik mikre lehet használni és a következő lépés már a fizetés mert megtetszik nekik.
Én nem hiszem, hogy agyatlanul látatlanba vennék az emberek.
-
#96 A lassan indul a PC hülyeséget, azt talán hanyagolni kéne. Alvó üzemmódból az sem indul lassan, mintahogy full boot-tal, teljesen kikapcsolt állapotból a tabletek sem lesznek gyorsan használhatóak. Jelesül egy mai modern PC SSD-vel még teljes boot-olási procedurával és minden szaros porgram betöltésével is elindul, mint a villám.
Csak a korrektség kedvéért. -
dyra #95 :D Okostelefonod minek van? Most még rábeszéltek arra, hogy amelett cipelj egy amúgy alig nagyobb táblát.
A többihez meg annyit mondanék, hogy a DELL Latitude E6410-es notim 9 cellás aksival I5 prockóval Quadro VGA-val mezei netezgetésnél elmegy egy cirka 5 - 6 órát. Mindezt úgy, hogy elfér a hátizsákomba. Nem mellesleg normálisan lehet rajta dolgozni mikor kell.
Természetesen elérem a szokott dolgaimat is.
Szóval már ki van találva a lehető legjobb hordozható munkára való eszköz. Neked inkább gyanítom másra kell a cucc mert akkor nem hiányolnád azt ami amúgy már évek óta létezik. -
torreadorz #94 "Fel sem merül egyesekben, hogy az emberek tudnak gondolkodni az agyukkal, még ha Amerikaiak akkor is?"
Nem :) Ha ez igaz lenne, akkor a világ kicsit máshogy nézne ki :)
Ha cáfolat kell erre, nem kell amerikába menni, nézz csak szét itthon, a fél ország devizahiteles mert új autó kellett, de lehetőleg önerő nélküli 10 éves futamidejü meg még a casco is megoldották "okosba" a hitelben kombinálva...
A totalcaron meg minden második bejegyzés a jogi tanácsadás rovatban arról szól hogy "megegyeztünk a haverom unaketestvérének a sogornőjével - akivel nagyon jóban voltunk mert már legalább 1x találkoztunk személyesen - hogy a nevemre veszünk hitelre autót mert ők már nem vehetnek mert BAR listán vannak, amit aztán majd ők használnak de ők is fogják fizetni a részleteket és erről irtunk is egy papirfecni amit a sanyi meg a béla aláírt mint tanú. Viszont a sogornő nem fizet a bank pedig rajtam követeli a hitel törlesztését és a papirfecnit nem fogadja el arra hivatkozva hogy én vettem fel az autót és nekik semmi a közük a sogornőmhöz, kérem segitsenek mit tehetnék..."
Szóval erről ennyit, agyhalott a fél ország, de a világ sem különb -
csimmasz #93 Ne haragudj barátom de te szerintem egy nagyon keserű ember lehetsz!
Az nem lehet, hogy manapság az emberek szeretnek folyamatosan online lenni?
Nem lehet, hogy a táblák találtak egy olyan rést amit betölthetnek és a fejlesztés iránya az hogy ez a rés minél nagyobb legyen és átfedje azokat a területeket is ahol most a pc dominál?
Milyen szar lenne egy olyan tábla ami a nagy pc-m teljesítményét hozná és futna kényelmesen a PS, Dreaweav, Indesign, MS-Office,stb és amikor itthon vagyok Magyarországon akkor is a megszokott dolgaimmal tudnék dolgozni, csak egy lcd tv kell hozzá meg egér,bill ami akár hol van.
Egyetlen ilyen gép nálam kiváltana mindent, nem is kéne más.
Nyilván tábla üzemmódban korlátozott teljesítménnyel hogy ne 3 perc alatt merüljön
le.
-
#92 A netbook arra kellett volna amire ma egy tablet sokkal olcsóbb és jobb megoldás ugyanarra, tehát egy kis méretű táskában hordozható bárhol előkapható eszköz netezésre-videózásra stb, a tabletet legalább nem kell kinyitni sem, és az infóhoz nem nagyon értők még könnyebben eligazodnak androidon mint windowson.
aki meg ért az infóhoz annak meg a pc és/vagy noti mellett egy plusz kényelmi eszköz
és ez van itt túllihegve. -
dyra #91 Egy nagy játék, egy szórakoztató valami a tablet. Persze most oktatástól elkezdve mindenhol találgatják kifelé mi mindenre jó, de ez ne tévesszen meg senkit mert egyértelműen csak piacot csinálnak neki.
Persze, azért többről is szó van mert a felhőszolgáltatóknak is létkérdés a tablak terjedése. Szóval gőzerővel megy a marketing, a sok hiszékeny ember meg lelkesen találgatja mi mindenre jó az az eszköz amit amúgy a fingós appok miatt vásárolt. -
csimmasz #90 A netbookok megjelenése fontos, volt így sok olyan emberhez is eljutott a számítás technika mint például a feleségem, aki nem igazán volt fogékony rá tehát nem igazán érdekelte a dolog, de az olcsóság miatt ajándékban is meg lehetett venni komolyabb befektetés nélkül.
Az embereknek manapság már kevés egy netbook, ráadásul olyan olcsóak a sima laptopok is hogy nem látom értelmét ennek a kategóriának max a nagy fokú mobilitása miatt.
Most a táblék vannak versenyben, holnap valami más.
Azt hiszem azt senki sem tagadja, hogy divat lett a tábla és sokan a vásárlást követően amint elmúlik az újdonság varázsa már alig használja, de ezeknek a pc vel is ugyan ez lenne a folyamat, vagy laptoppal is.
Aki tudja mire használni az az használja aki nem annak majd ott porosodik.
De ez miért fáj egyeseknek?
Miért?
Könyörgöm, miért?
Ha elégedetten használja valaki akkor az agymosott mert a cégek ráerőszakolták?
Az nem lehet Professzor urak, hogy a cégek azért nyomják olyan keményen mert az embereknek ez kell?
Fel sem merül egyesekben, hogy az emberek tudnak gondolkodni az agyukkal, még ha Amerikaiak akkor is?
A légkondi vásárlás is csak agymosottság eredménye, hiszen simán lehet ventilátorral is hűsiteni magunkat, minek minde mindenkinek légkondi, ráadásul a sok hülye télen nem is használja!
-
#89 Nem tudom miért kell itt vérre menő vitákat folytatni. Mindenki olyan gépet vesz, amit ki tud használni. Nekem van és lesz is mindig PC-m, mert azt én igényeimet nem elégíti ki más, de lesz tabletem is egyszer, mert sokkal kényelmesebb lenne a TV előtt a kanapéból netezni rajta mint most a notebookon. De igaz, annál sincs jobb érzés mikor leülök a nagy monitor elé a notebook után. -
caius marius #88 Légyszíves áruld el nekem, honnan veszitek, hogy a táblák fél év alatt elavulnak?
Ezt már többször olvastam itt de fingom nincs, hogy ezt honnan veszitek.
Esetleg egy példa? -
WoodrowWilson #87 A netbook szekerét nem tolta az Apple, így a tablet nehezebben fog kihalni, ha ki fog. -
#86 Nem arról van szó, hogy nem lesz, hanem hogy egyre kevesebb embernek van szüksége ÚJabb számítógépekre illetve számítógépes hardverekre, sőt ma már nagyon sokan egyáltalán nem is használnak asztali gépet, sőt már laptopot sem, csak táblát.
"Az meg a kutyát nem érdekli, hogy az átlag majom nyomja egész nap az életéhez nőtt facebookot."
Ez akár lehetne az év legFAILabb benyögése is. :D
Például a hardver gyártókat és a szoftverfejlesztőket nagy valószínűséggel érdekli mire van nagyobb igény, mire használja a készülékét az ember.
"Nem fogok kis szar 10 cm-s képernyőt nézegetni...
Ha meg futja 200 cm-s hd-tvre amire rákötöm a tabletet, [...]"
Csakhogy nem kell hozzá 200 cm-es hdtv, vannak kisebb, olcsóbb hdtv-k illetve hdmi-s monitorok is.
"[...] akkor veszek egy high tech pc-t MERT hátha kedvem támad Krájziszozni is"
Csak az emberek többsége nem akar crysisozni, ellenben szereti könnyen hordozni, ott használni ahol szeretné. És innentől kezdve te vagy (nagyobb prioritásban) leszarva. ;) -
torreadorz #85 Én nem akarlak meggyőzni semmiről (ugy is felesleges lenne), de 100% biztosra veszem, hogy a tabletek 3 év múlva sehol nem lesznek.
Pont ugyanilyen meddő viták folytak 2-3 éve a netbookos topicokban is, ahol pont ugyanazokat az érveket soroltátok fel a netbookok mellet mint most a tabletek mellett.
Most meg már azzal jöttök hogy a netbook fos, a tablet istencsászárkirály... Aztán majd mikor elmúlik a hype, akkor az emberek rájönnek hogy mekkora gagyit vettek. Persze a beismeréshez még több idő kell, hisz nem lesz könnyü elfogadni hogy kidobták 150-200k-t az ablakon egy olyan cuccért ami fél év alatt elavul és a felhasználhatósága is a padló alatt van limitálva.
Mellesleg a magam részéről ugyanezt a trendet tapasztalom az okostelefonoknál is. Ahogy egyre több ismerősöm, rokonom vett okostelefont, mostanában egyre többször és többször jönnek a negativ visszajelzések, miszerint kalap szar a okostelefonja, mert az akksija lemerül 3 nap alatt, nem képes kikapcsolt állapotban ébreszteni, nem képes alapból a telefonszámokat sim kártyára másolni, nem tud összesített hiváslistákat mutatni, lassú, akadozik, lefagy és igy tovább, szóval gyakorlatilag telefonálására alkalmatlan cucc. És én ilyenkor szánakozva nézek rájuk hogy bakker neked telefon kellet volna nem okosteló, csak hát a marketing gépezet meg a hype lenyomta a torkukon és végül maguk is elhitték hogy egy péklapát méretü telefonnak csufolt valamitől majd megváltozik az életük... -
#84 Nem azt mondtam, hogy a táblagépeknek nincs értelme. Azt mondtam, felhasználója válogatja. SZÁMOMRA nincs értelme, ennyit mondtam. -
#83 Nos tabletem nincs, hanem egy MK802es androidos médialejátszóm van a TVre kötve, amiben 1x1ghz cpu és mali400gpu van. Ilyen hardver a legolcsóbb 20ezer forintos táblákban van, és még a "rettegett" 10bites bites videókat is lejátsza jól, és annak a böngészőjével is töltöm le. Az meg honnan jött hogy pcvel tölti le a filmeket akinek tabletje van és arról tölti át?
amerre én lakom nem is tudok olyant mondani akinek nincs tvje :) illetve ma már alig lehet kapni nem hdtvt, tehát az ma már kb alap. -
#82 o_O de jó kis színvonalas vita alakult itt ki :)