Az amerikai felhasználók egynegyede nem akar többé PC-t venni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bevallom még egy e-tintás könyvolvasót jómagam is tervezek beszerezni.
Mindemellett én továbbra is fenntartom az arany középút véleményem:
a tablet nem PC/laptop helyett van, hanem mellette. Ahogy a legelején irtam egy példát, az autó nem a ház helyett van, hanem mellett és attól hogy a statisztikák szerint 10x annyi autót vesznek az emberek mint házat még nem azt jelenti hogy az emberek autókban laknak.
Szóval legyen legalább 3 eszközöm.
A telefon csak szükség megoldás emailozásra is meg minden másra hacsak nincs legalább egy Galaxi Note2-m.
Ráadásul én már megszoktam a két monitoron való melózást amit nem cserélnék már le semmi pénzért tehát irodába minek a laptop?
Pl.:
http://index.hu/tech/2012/12/25/fel_even_belul_jon_az_uj_ipad/
Egyébként pedig elég csak józan paraszti ésszel belegondolni: a tablet és okostelefon ipar most van a pc ipar '90-es éveiben. Azaz kb. évente duplázodik a teljesitmény ugyanolyan ár mellett, avagy jövõre fele annyiért kapnád meg ugyanazt a tabletet (ez utóbbi nem igaz az apple termékeire)
De hidd el ez fordítva szokott lenni nem mindenki táblát akar venni csak mert ezt nyomják a tv ben még ha nincs is rá szüksége, hanem bemenne a boltba természetesen a reklámok meg a hype miatt megnézni, mi a szar is ez a tábla amit így nyomnak.
Elkezdik nyomkodni megmutatják nekik mikre lehet használni és a következõ lépés már a fizetés mert megtetszik nekik.
Én nem hiszem, hogy agyatlanul látatlanba vennék az emberek.
Csak a korrektség kedvéért.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A többihez meg annyit mondanék, hogy a DELL Latitude E6410-es notim 9 cellás aksival I5 prockóval Quadro VGA-val mezei netezgetésnél elmegy egy cirka 5 - 6 órát. Mindezt úgy, hogy elfér a hátizsákomba. Nem mellesleg normálisan lehet rajta dolgozni mikor kell.
Természetesen elérem a szokott dolgaimat is.
Szóval már ki van találva a lehetõ legjobb hordozható munkára való eszköz. Neked inkább gyanítom másra kell a cucc mert akkor nem hiányolnád azt ami amúgy már évek óta létezik.
Nem 😊 Ha ez igaz lenne, akkor a világ kicsit máshogy nézne ki 😊
Ha cáfolat kell erre, nem kell amerikába menni, nézz csak szét itthon, a fél ország devizahiteles mert új autó kellett, de lehetõleg önerõ nélküli 10 éves futamidejü meg még a casco is megoldották "okosba" a hitelben kombinálva...
A totalcaron meg minden második bejegyzés a jogi tanácsadás rovatban arról szól hogy "megegyeztünk a haverom unaketestvérének a sogornõjével - akivel nagyon jóban voltunk mert már legalább 1x találkoztunk személyesen - hogy a nevemre veszünk hitelre autót mert õk már nem vehetnek mert BAR listán vannak, amit aztán majd õk használnak de õk is fogják fizetni a részleteket és errõl irtunk is egy papirfecni amit a sanyi meg a béla aláírt mint tanú. Viszont a sogornõ nem fizet a bank pedig rajtam követeli a hitel törlesztését és a papirfecnit nem fogadja el arra hivatkozva hogy én vettem fel az autót és nekik semmi a közük a sogornõmhöz, kérem segitsenek mit tehetnék..."
Szóval errõl ennyit, agyhalott a fél ország, de a világ sem különb
Az nem lehet, hogy manapság az emberek szeretnek folyamatosan online lenni?
Nem lehet, hogy a táblák találtak egy olyan rést amit betölthetnek és a fejlesztés iránya az hogy ez a rés minél nagyobb legyen és átfedje azokat a területeket is ahol most a pc dominál?
Milyen szar lenne egy olyan tábla ami a nagy pc-m teljesítményét hozná és futna kényelmesen a PS, Dreaweav, Indesign, MS-Office,stb és amikor itthon vagyok Magyarországon akkor is a megszokott dolgaimmal tudnék dolgozni, csak egy lcd tv kell hozzá meg egér,bill ami akár hol van.
Egyetlen ilyen gép nálam kiváltana mindent, nem is kéne más.
Nyilván tábla üzemmódban korlátozott teljesítménnyel hogy ne 3 perc alatt merüljön
le.
aki meg ért az infóhoz annak meg a pc és/vagy noti mellett egy plusz kényelmi eszköz
és ez van itt túllihegve.
A
Persze, azért többrõl is szó van mert a felhõszolgáltatóknak is létkérdés a tablak terjedése. Szóval gõzerõvel megy a marketing, a sok hiszékeny ember meg lelkesen találgatja mi mindenre jó az az eszköz amit amúgy a fingós appok miatt vásárolt.
Az embereknek manapság már kevés egy netbook, ráadásul olyan olcsóak a sima laptopok is hogy nem látom értelmét ennek a kategóriának max a nagy fokú mobilitása miatt.
Most a táblék vannak versenyben, holnap valami más.
Azt hiszem azt senki sem tagadja, hogy divat lett a tábla és sokan a vásárlást követõen amint elmúlik az újdonság varázsa már alig használja, de ezeknek a pc vel is ugyan ez lenne a folyamat, vagy laptoppal is.
Aki tudja mire használni az az használja aki nem annak majd ott porosodik.
De ez miért fáj egyeseknek?
Miért?
Könyörgöm, miért?
Ha elégedetten használja valaki akkor az agymosott mert a cégek ráerõszakolták?
Az nem lehet Professzor urak, hogy a cégek azért nyomják olyan keményen mert az embereknek ez kell?
Fel sem merül egyesekben, hogy az emberek tudnak gondolkodni az agyukkal, még ha Amerikaiak akkor is?
A légkondi vásárlás is csak agymosottság eredménye, hiszen simán lehet ventilátorral is hûsiteni magunkat, minek minde mindenkinek légkondi, ráadásul a sok hülye télen nem is használja!<#wilting>#wilting>
Ezt már többször olvastam itt de fingom nincs, hogy ezt honnan veszitek.
Esetleg egy példa?
往前看同志
"Az meg a kutyát nem érdekli, hogy az átlag majom nyomja egész nap az életéhez nõtt facebookot."
Ez akár lehetne az év legFAILabb benyögése is. 😄
Például a hardver gyártókat és a szoftverfejlesztõket nagy valószínûséggel érdekli mire van nagyobb igény, mire használja a készülékét az ember.
"Nem fogok kis szar 10 cm-s képernyõt nézegetni...
Ha meg futja 200 cm-s hd-tvre amire rákötöm a tabletet, <...>"
Csakhogy nem kell hozzá 200 cm-es hdtv, vannak kisebb, olcsóbb hdtv-k illetve hdmi-s monitorok is.
"<...> akkor veszek egy high tech pc-t MERT hátha kedvem támad Krájziszozni is"
Csak az emberek többsége nem akar crysisozni, ellenben szereti könnyen hordozni, ott használni ahol szeretné. És innentõl kezdve te vagy (nagyobb prioritásban) leszarva. 😉
Pont ugyanilyen meddõ viták folytak 2-3 éve a netbookos topicokban is, ahol pont ugyanazokat az érveket soroltátok fel a netbookok mellet mint most a tabletek mellett.
Most meg már azzal jöttök hogy a netbook fos, a tablet istencsászárkirály... Aztán majd mikor elmúlik a hype, akkor az emberek rájönnek hogy mekkora gagyit vettek. Persze a beismeréshez még több idõ kell, hisz nem lesz könnyü elfogadni hogy kidobták 150-200k-t az ablakon egy olyan cuccért ami fél év alatt elavul és a felhasználhatósága is a padló alatt van limitálva.
Mellesleg a magam részérõl ugyanezt a trendet tapasztalom az okostelefonoknál is. Ahogy egyre több ismerõsöm, rokonom vett okostelefont, mostanában egyre többször és többször jönnek a negativ visszajelzések, miszerint kalap szar a okostelefonja, mert az akksija lemerül 3 nap alatt, nem képes kikapcsolt állapotban ébreszteni, nem képes alapból a telefonszámokat sim kártyára másolni, nem tud összesített hiváslistákat mutatni, lassú, akadozik, lefagy és igy tovább, szóval gyakorlatilag telefonálására alkalmatlan cucc. És én ilyenkor szánakozva nézek rájuk hogy bakker neked telefon kellet volna nem okosteló, csak hát a marketing gépezet meg a hype lenyomta a torkukon és végül maguk is elhitték hogy egy péklapát méretü telefonnak csufolt valamitõl majd megváltozik az életük...
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
amerre én lakom nem is tudok olyant mondani akinek nincs tvje 😊 illetve ma már alig lehet kapni nem hdtvt, tehát az ma már kb alap.
A
往前看同志
„Az meg a kutyát nem érdekli, hogy az átlag majom nyomja egész nap az életéhez nõtt facebookot."
Na látod az ilyen retardált hülye megjegyzéseken kaptam fel a cukrot. Mégis mit gondolsz magadról? Szemmel láthatóan átlag alatti vagy.
Ülsz a hülye géped elõtt, szétjátszod azt a kicsi agyad, aztán azt hiszed, hogy ettõl Te leszel a Jani. Persze nem, de ez téged egy cseppet sem zavar, hisz iszonyatosan kemény vagy. Annyira, hogy simán le átlagmajmozol bárkit aki nem játszva tölti ki az idejét a gépe elõtt.
„Nem fogok kis szar 10 cm-s képernyõt nézegetni..."
Hát akkor ne tedd. Ki a tököm kért erre téged?
Na csá Te Pöcs! 😄
往前看同志
És amíg a konzol nem fog 200 fps-t tolni full grafikán bill egér + 100 cm hd tv mellett addig lesz PC
Amíg nem a fos tableteden rendelik le az Avatar 6-ot addig lesz PC
Az meg a kutyát nem érdekli, hogy az átlag majom nyomja egész nap az életéhez nõtt facebookot.
Nem fogok kis szar 10 cm-s képernyõt nézegetni...
Ha meg futja 200 cm-s hd-tvre amire rákötöm a tabletet, akkor veszek egy high tech pc-t MERT hátha kedvem támad Krájziszozni is
Na csá te fasz
One more story
Azért vicces vagy ember. Mondod hogy tableten filmezni szar. Majd felhozod példának a laptopot, ami alig néhány "-al nagyobb képernyõs, ugyan olyan sokol rádió hangzással 😄D nem vagy semmi.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Ha megnézem a teljesítmény/ár mutatót, azt látom, hogy egy atom proci van a notiban, ami még egy hd videot sem képes rendesen lejátsszani 😄D a touchpaddal meg hagyjál már, ne próbáld már meg azt mondani hogy kényelmesebb mint egy érintõképernyõ.
A táblám nem tudja kitakarni a látóterem, mert nincs... mint mondtam fejlesztéssel foglalkozom, így pc kell. (asztali, a laptop nem jó semmire). Csak éppen képes vagyok gondolkodni, és tudom mit csinál az átlaguser.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Vegyél tévét is a tablet mellé csak hogy rá tudd kötni. Akkor ennyiért miért veszel egy normális notebookot vagy laptopot? (gondolom a kettõ közötti különbséget már nem tudnád megmondani) vagy akár egy jóval erõsebb PC-t amit nem 1-2 év múlva kell cserélned mert egy weboldalt sem tudsz megnézni rajta, vagy elindítani egy engri bördsz 12.-t.
erre mit is szokás mondani? Muhahahahahahahahaha
http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/
http://tablet-pc.arukereso.hu/
Nézd már meg légyszíves hogy az elsõ 3 legnépszerûbb mennyibe kerülne összesen. Majd ha ezzel végeztél akkor csekkold meg a teljesítmény/ár mutatót is 😉 Meg fogsz lepõdni. Vagy nem.. nem látsz túl a tábládon mert kitakarja a látótered.
Azt ezekre a laposokra sem lehet mondani hogy nem hordozhatóak. Bár kevesebb ideig bírják az aksival ellenben jóval nagyobb teljesítményére elégséges.
Mondjuk az ágy végében (rúgótávolságon kívül) elhelyezett 24es monitor sokat segít az 5.1 hangfalakkal egyetemben az élményen. Persze gondolom egy tablet is megadja ezt az élményt. Oh wait...
Persze tudom, sokaknak az igényszintje elég alacsonyan van. Látszik is kézi kamerás mozis felvételek letöltésénél. Csak az elsõk lehessenek.. a minõség már csak a sokadlagos szempont! Az ilyeneknek jó a tablet úgy igazán hasznos, hiszen az igénytelen barma éjjel meglátja a friss feltöltést, éjjel letölti (naná hogy a PC-n) majd reggel a metrón már el is kezdi nézni, vagy buszon vonaton. Füles bedugva, és csak zombimódra halad a tömeggel. Reggelente kökin azzal szórakozom hogy az egyik ilyen tablet-zombit közelítem meg szembõl. Vicces milyen rémült fejet tud vágni az utolsó pillanatban észrevétnél. 😊
- lehet hogy egy fos intel gpu-s hulladék
- vagy mert csak egy szar os fut rajta (vindóz), az is a lehetõ legszarabbul beállítva szétgányolva, ahogy egy cégnél illik.
A tablet olcsó, hardverhez illõ takarékos os-van, amit jóval élvezetesebb használni, mint egy retek touchpaddal egerészni, egy lassú asztali os-en.
Kezdjem el sorolni azokat a tevékenységeket, amiket sokkal jobb táblagépeken csinálni, mint a PC elõtt görnyedve / herefelforraló és szõrleégetõ laptopot ölben tartva?
a felhasználók 90%a nem is akar komplex riportokat készíteni sem táblán sem máson, esetleg arra ott a munkahelyi gépük
A
往前看同志
Ha én nem szerete, vagy nincs anyi esze, hogy olyan dologra akarjam használni mint amire kitalálták(Nem grafikai vagy video szerkesztés, nem programozás, nem komplett irodai használat nem egyéb amúgy tableten igen kényelmetlenül vagy egyáltalán nem használható alkalmazások) akkor a többi se használja!
EEzért sokan flusztráltak mert mégis sikerük vannak ezeknek a gépekne, ilyenkr jön a szánlmas kapálózás, hogy ez csak hype, ez csak gyártók álltal generált hülyeség, stb.
Azt nem veszik észre, hogy tabletek nagyonrégóta vannak és a gyártók szívesen eladták volna nkünk, de kellett egy APPLE meg maga a technikai fejlettség, hogy anapság olyan szinten vannak a táblák, hogy az emberek kényelmesen és örömmel tudják használni.
Tudok egy táblán öszeállítani egy normális PDF prezit kényelmesen? Nem. Tudok egy táblán komplex reportokat készíteni Excelben, Accessben? Nem. És ha már nem munka - tudok táblán játszani egy olyan játékkal, mint mondjuk a Far Cry 3 vagy a Skyrim? Nem. Tudok használható irányítás mellett játszani egy játékkal, ami egy kicsit komplexebb, mint az Angry Birds? Nem. (Nem a levegõbe mondom, próbáltam - a "kicsit fura, de meg lehet szokni" - az nálam nem érv, én vagyok a felhasználó)
Faszbúkra heti 3x megyek fel 5-5 percre max, a budin pedig nincs igényem jútúbozni sajnos.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Egy full HD film mennyi idõ alatt merít is le egy tabletet? A céges asztali gépem néha megakad full HD videón, pedig ahhoz képest a tabletek teljesítménye tudtommal gyenge vicc.
Számomra semmire sem jó kacat kategóira.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha többmindent akarunk csinálni, akkor kényelmesebb ha van erre a feladatra is, meg arra is egy készülék.
Egy jó nagy monitor, kényelmes billentyûzet, egér, hangfalak.
Meg egy doboz, amiben méretes tárhely, erõs CPU, és GPU lapul.
Ha ennek a doboznak a mérete lecsökken, és kap egy érintõképernyõt, de tudja mindazt amit a mai nagy dobozok, és a fent említett perifériákkal is tökéletesen együttmûködik, akkor mirõl is beszélünk?
A PC funkcionalitása kap még egy igen kedvezõ plusz lehetõséget, hogy bárhova magaddal viheted a kis táskádban, bárhol használhatod kényelmesen, és ha hazamész döngetheted vele a brutál játékokat is akár, az asztali környezetben.
Én egy ilyen tabletre és környezetére vevõ lennék annak ellenére, hogy idõtlen idõk óta "asztali" konfigurációt használok, hiszen mindazt megkapnám, amit ma is megkapok, plusz a mobilitás tökéletes élményét.
A tablet amúgy szerintem mobilitás és mobil használhatóság terén veri az összes netbook, laptop, és egyéb kinyitható, hagyományos billentyûzettel szerelt hordozható "asztali" gépet. Egy laptopot eléggé nehéz metrón állva, parkban sétálva, állatkertben bámészkodva, koncerten csápolva használni, míg egy tablet ezeken a helyeken is megállja a helyét.
Szerintem. :-)
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?
Vagy ágyban fekve milyen filmet nem látsz kb. 30-40cm-rõl...
Például nem melegíti az ölemet a tablet.
Ellentétben a notebookkal.
往前看同志
Apám csak "tartalomfogyasztó", de körberöögne, ha tabletet nyomnék a kezébe.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
往前看同志
A tablet ott bukik meg, hogy elég, ha egyszer kell valami, amire nem jó, akkor bukta az egész és kell laptop/asztali gép. Akkor meg minek tablet...?
az új generáció meg az IOSt/androidot is szokja meg win helyett.
A
Hm, ez mintha már olvastam volna néhány évvel ezelõtt is... Milyen cikknél is voltak ezek az érvek... Á megvan, a netbookoknál. Pontosan ugyanezek az érvek voltak a netbookok mellett, hogy az mindenre elég...
Na hol is vannak ma a netbookok? Ja a süllyesztõben, ma már senki nem beszél arról hogy a netbookok milyen jók meg mindenre elegek, mert a felhasználók csak youtubozni, facebookozni meg tartalomfogyasztni akarnak. Érdekes nem? Pedig a netbook legalább egy nagyságrenddel használhatóbb volt mint egy tablet. Szóval errõl ennyit. Miután a gyártók sikeresen eladtak egy rakás többnyire useless netbookot, most pont ugyanazokkal az érvekkel nyomatják a tabletet, ti pedig simán bekajáljátok. Ha lefut a tablet hype akkor majd 2-3 év múlva pont ugyanezen érveket fogjátok felsorakoztatni valami harmadik cucc mellett ami még annyira sem lesz használható mint a tablet, csak nagyon menõ lesz.