Az amerikai felhasználók egynegyede nem akar többé PC-t venni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze simán weblapokat nézegetni jó lenne egy e-tintás cucc is. 2 - 3 hónap üzemidõvel. Vicc már ez a beszélgetés. Ugyan mitõl fogyna le az aksija? Kicsi a kijelzõ és csak weblapokat nézeget az ember flash nélkül.

Hát pedig megterhelõbb.

narumon
Nem, de nem is szeretnék. Farmville az tõlem nagyon távol áll. Viszont videóztam már vele több mint 10 órát ami nem hinném, hogy kevésbé megterhelõ mint egy farmville.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Vagy a caius által említett Samsung. (de gondolom egyéb márkás is). Nem is vennék más milyet személy szerint, de nagyon eltértünk a tárgytól!

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Próbáltál már vele 10 órát Farmvillezni?

Ja tehát akkor most itt iPad-rõl beszélgetünk? KB az az aminek ilyen üzemideje van.

Folyamatos használat mellett. Ebben volt netezés, filmnézés, játék, meg hasonlók. Ja,és nem wifirõl.

往前看同志

Samsung 10.1 -em volt. 10(!!!) órát simán neteztem vele!

往前看同志

narumon
??? Én pl nem vennék meg olyan táblát ami nem megy el 5-6 órát de szerintem ez nem is az átlag hanem a kínai legalja. Azért mondjuk egy márkásért kifizetsz elég sokat de ott 10+ óra az üzemidõ. ipadnál meg inkább 12+

narumon
Egyébként 2010.májusa sg forum tabletrõl hozzászólás pl:
"Az emberek hülyék, és jó marketinggel mindent el lehet adni nekik."

"Ennyiért már elég jó laposokat lehet venni. Akkor miért vennék ipad-et? Mert az alma szeretné, ha lehúzhatnának az 50%+ árrésû termékeikkel?"

Sorolhatnám még tehát akkor (legyen igazad 2.5 évvel ezelõtt), az emberek már akkor fikázták az egész tablet meg ipad koncepciót. Nem lett igazuk. Most is ugyanezt látom.

Ne viccelj már. A mai modern PC-k alap netezésnél esznek 15W körül. Egy 9 cellás aksival 5 - 6 órát elmegy így a noti. A legtöbb tábla erre nem képes. Hülyeséget azért ne beszéljetek.

Tartom a fogadást.

narumon
??? Vissza keressek neked itt forumot? Ne viccelj már 1 évrõl, ez max a te szemszöged. Nekem 2010-ben már ipad1-em volt és meg is volt egészen az idei év nyaráig amikor is egy alig ráfizetéssel tudtam cserélni ipad2-re. Most ez van.
A fogadást tartom 2015 év végén ugyanitt SG-n. Szerintem a tabletek totál nem fognak kihalni addig, sõt nagyobb szelettel részesülnek a tortából mint idén!

Hahahah!

Amikor megveszed a laptopot elmegy pár órát, majd egy évre rá örülsz ha elmegy 1 órát, 2 év mulva meg már ki sem lehet húzni a dugóját mert nem megy hálózat nélkül.
narumon
Nem akarok beleszólni a vitátokba de elõtte azt kéne tisztázni mi az a tablet teljesítmény, mert sokan tévesen a gyenge ARM proci specifikációjából indulnak ki és nem abból, hogy mit tud egy tablet. Ezért találkozunk lépten-nyomon olyan hozzászólással akinek a céges gépe sokkal nagyobb hardverrel is szaggat a fullHd videóval a tablet pedig ugye papíron gyengébb és ott mégsem szaggat (ugyebár a dedikált lejátszó hw miatt pl). Vagy aki még mindig nem látja, hogy azon a gyenge tableten akár FullHD videót VÁGNI is lehet ám egészen normális effektekkel átlagembernek mindenképpen megfelelõ módon. Aztán ugye azon a "szar" hardveren olyan minõségû játékok futnak amik bizony sok kétszer erõsebb notin vagy PC-n sem.

Tehát elõszõr ezt is tisztázni kéne, hogy mi az, hogy tablet teljesítményû? Egy jó tabletnél ez bizony abszolút pozitív értelem és nem negatív. Szerintem.

Nem mondhatták ezt egy még meg nem jelent termékrõl (mondtál volna 2 évet vagy egyet). Szóval ne rizsázz. Mellesleg én azt mondtam hogy mostantól számitva 3 év múlva a tabletek úgy el fognak tünni mint mostanra a netbookok. Ezt ird fel valahová, aztán majd 3 év múlva számon kérheted rajtam.

"Igen alig több kilós, elmegy fél órát akksiról, ha nem így van akkor meg tablet teljesítményû"

Hát öregem, most már tényeg a földön fekszek a röhögéstõl 😊 Komolyan mondom az aranyköpéseidet a laptopokról be fogom küldeni a céges levlistára. Ne haragudj de igy nem tudlak komolyan venni. Aki szerint egy laptop alig fél órát bir akksiról ha meg többet akkor csak tablet teljesitményü az minden csak nem szakértõ.
Mond mikor láttál utoljára laptopot? A '80-as években? Mert akkor megértem, viszont akkor üdvözöllek a jelenben. Manapság egy csóróbb laptop is simán elmegy 2-3 órát normál terheléssel (értds: levelezés, facebook, netezés), de egy kicsit jobbak akár 4-5 órát is.

narumon
Ipad 2010 áprilisa - és ekkor már ugyanezt hallottuk, hogy totálisan használhatatlan semmire sem jó nem is lesz piaca és totál bukás

Azt ugye tudod, hogy ez 3 hónap múlva éppen 3 éve volt?

Hol voltak a tabletek 3 évvel ezelõtt? Az ipad elsõ verziója is csak 2010-ben jelent meg, és gyakorlatilag csak az elmúlt 1 évben kezdtek el világszerte elterjedni a tabletek. Szóval ne rizsázzál, 3 éve senki nem mondta hogy a tabletek 3 év múlva el fognak tünni amikor még meg sem jelentek a világpiacon.

narumon
"Ja végülis onnan indult ki az egész válság, az ingatlanlufival."

ÉS ez mit mondd el egy átlag amerikairól? Mert szerintem semmit.

"Annyira okosak voltak hogy ott is elhitték hogyha ma egy egy 10 milliós házat el lehet adni 20-ért akkor holnap 40ért holnapután meg 80ért igy aztán megvolt a vevõ is. Aztán jött a puff."

Hopp ezt rosszul látod, mert az amerikai pont, hogy nem hülye de ha más nem a jogaival rohadtul tisztában van és azért képes bármikor harcolni. Azaz amikor fizette a házat és az egyre nehezebb helyzet miatt ott tartott, hogy 100.000 USD-t ér a ház de neki még 150.000-t kéne visszafizetni, akkor õ bizony a sarkára állt és nem macsózni akart, mint az átlagmagyar aki akkor is kifizeti ha belerokkan - hanem bement a bankba és közölte, hogy nyugodtan vegyék el a házat õ már nem akarja tovább fizetni. És mivel amerikaiak milliói tették ezt meg teljes joggal ezért ez a folyamat vezetett a totális összeomláshoz. Az azonban biztos, hogy az egész válsággal a szerinted hülye amerikaiak szívtak a legkevesebbet.

"Meg annyira okosak hogy a pénznyomtatás jogát kiadták egy magánbanknak..."

Ez megint csak az amerikai kormány és nem az amerikai átlagember. Tehát akkor szerinted a Magyarokat Orbánék mostani tevékenysége alapján kell megítélni? Szerintem ebben is mi vesztenénk.

"Egyébként meg hogyne kéne cserélni évente, ez a hype lényege, meg persze a gyártók is ezt nyomatják. Mit gondolsz mi üzlet lenne benne ha 5-8 évente cserélnék mint a laptopokat vagy PC-ket?"

És a hypeot kötelezõ benyelni? Akkor gondolom te pc-t is évente veszel, hiszen fél évente jön az új procigeneráció, új gpu generációval. Pc-t, lapost pedig átlagban 2-3 évente cserélnek... 8 évig még én sem használtam pc-t pedig én kiugróan sokáig el vagyok egy pc-vel.

"Hát öregem, le a kalappal elõtted. Szóval egy laptop alig hordózhatobb mint egy PC 😊 Meg drága, lol, akkor mi a véleményed a tabletekrõl? Hogy csak a két legmenõbbet mondjam, egy ipad kb. 150k, egy galaxy tab 120k, szóval egy ipad áráért már egy fasza laptopot kapsz."

Igen alig több kilós, elmegy fél órát akksiról, ha nem így van akkor meg tablet teljesítményû, de az os-miatt annál sokkal lassabb.
De nem is a menõséget nézem, és nem a sznob túlárazott márkákat veszem alapnak 😉 Így én azt látom hogy 30-40k-ért kétmagos hdmi-s androidos tabletet kapni, amin lehet netezni, hd videokat nézni, tv-re kötni, játszani, mindent amire való... ez bizony olcsó. ennek a duplájáért kapsz egy atomos szart ami még egy hd videot sem képes lejátszani, és játék pedig a passziánszban ki is merül...

De próbálom akkor úgy nézni ahogy te. Azt mondod hogy a tablet drága? Hát hogy lenne, hiszen az ájped csak 150k, míg egy jó noti 800k. (Ha szelektíven nézed a legdrágábbakat, legyél következetes, és mindenbõl a legdrágábbat nézd ;D)

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

narumon
Azért sokan keverik itt a szezont a fazonnal.

Jönnek itt emberek avval, hogy munka PC-t nem tud kiváltani egy tablet. Ez igaz de errõl nem is volt szó. Átlaguserrõl beszélünk azaz nem munkahelyrõl van szó akkor átlagcégrõl beszélnénk. Tehát akik a munkával jönnek azok valamit félreértelmeztek.

Aztán a másik csoport a HC gamer (COD, Wow és társaik), ez bizony megint nem az átlaguser területe hanem a gamereké, tehát a cikk szempontjából megint nem releváns információ, ráadásul szükítik a kört a konzolok - amin a HC gamerek szerint szintén nem lehet játszani szerintük csak a hype adja el azt is (hahahha).

Mindenki nagyon tovább gondolja ezt a dolgot és nagyon magából indul ki.

Az átlagember nem tud oprendszert telepíteni, az átlagember nem COD-al játszik, az átlagember nem tudja megszerelni a PC-jét sem, az átlagember az bizony a rengeteg autószerelõ, orvos, utcaseprû, áruházi eladó, stb stb, aki hazamegy és nem is akar mást csinálni a gépén (legyen ez PC vagy notebook vagy tablet) mint megnézni az emaileket a facebookot, néhány youtube videót, elolvasni a híreket, játszani valami egyszerû játékkal meg még egy rakás apró feladat. Ezeket az igényeket viszont a tablet még jobban is kiszolgálja mint egy PC PLUSZ!!! még hordozható és könnyû is. Ezt miért olyan nehéz megérteni. Aki eddig is PC-n COD-ozott, vagy programozott vagy videót szerkesztett az azután is PC-n fogja ezt megtenni, de az átlag user ezeket nem nagyon csinálja. Errõl szól az egész nem kell mögé nem létezõ dolgokat tenni!

Ja végülis onnan indult ki az egész válság, az ingatlanlufival. Annyira okosak voltak hogy ott is elhitték hogyha ma egy egy 10 milliós házat el lehet adni 20-ért akkor holnap 40ért holnapután meg 80ért igy aztán megvolt a vevõ is. Aztán jött a puff. Meg annyira okosak hogy a pénznyomtatás jogát kiadták egy magánbanknak...

narumon
"Olvass vissza mire ment!
A 10 millió csak egy szám volt, de pl a lol-nak 2011-ben 32 millió játékosa volt."

És milyen gép kell hozzá? Nem megy el véletlenül kényelmesen egy 5-8 éves gépen is? A 32 millió még mindig marginális szám a potenciális 1 milliárd vevõhöz képest.

"De feles vitázni 😊 Van bõven pc user"

Senki nem állította ennek az ellenkezõjét.

"Az a baj a legtöbb átlag ember játszik 😊 Vagy pc-n vagy konzolon"

Megint csak semmi köze a témához. Miért ne játszhatna a konzolon ez nem befolyásolja a tablet piacot. (USA-ban egyébként is szerintem majd minden háztartásban van egy konzol)

narumon
Azért ez így nem igaz párszáz milliót eladtak belõle, de erre írtam a médialejátszót (vagy a tévé beépített médialejátszóját ha úgy tetszik), de az biztos, hogy az átlagember nem a PC-n néz filmeket.

narumon
"De mégis minek nézne az ember tableten filmet mikor ott a HD tv ???
Ne gyere azzal, hogy utazáskor..mert az átlag felhasználó aztán mindennap 10 órát utazik.. Vagy vezetés közbe nézed ??"

Egyrészt pedig utazáskor. Nem mindennap, lehet hogy évente csak 1-2-szer használja az átlagember utazáskor. Egyébként ha saját magamat kell mondani akkor én akkor nézek rajta filmet amikor a család már alszik én is a hálószobában fekszem feleségem mellett de én még nem vagyok álmos, én ilyenkor bizony fekve megnézek 1-1 sorozat részt vagy filmet, esetleg az esti meccset amit nem néztem meg élõben mert a családdal töltöttem az idõt.

narumon
"Nem 😊 Ha ez igaz lenne, akkor a világ kicsit máshogy nézne ki 😊"

Javaslom egyszer menj ki USA-ba és bazi gyorsan kiderül, hogy nem is annyira hülyék. Sõt szerintem százalékosan kevesebb a hülye mint Magyarországon.

cataflam02
"Félre beszélsz, senki nem állította ennek az ellenkezõjét! Miért kell mindig mesét költeni egy cikk köré. Az átlagember inkább tabletet vesz mint PC-t. Nem munkáról beszélünk és nem arról a röpke tizmillió emberrõl aki játszik (azt ugye tudod, hogy a 10 millió játék vevõ az igazából ezen a piacon egy marginális réteg tehát semmiképpen nem átlaguser.)"

Olvass vissza mire ment!
A 10 millió csak egy szám volt, de pl a lol-nak 2011-ben 32 millió játékosa volt.
És hidd el nem mindenki lolozik..
De feles vitázni 😊 Van bõven pc user

"Ez te vagy, de te nem esel bele az átlagember kategóriába."

Az a baj a legtöbb átlag ember játszik 😊 Vagy pc-n vagy konzolon

"Bár nem nekem írtad szépen mutatja az értelmi szintedet. A cikk lényegét sem és kollega hozzászólását sem sikerült felfognod és értelmezned de a fikázásban nyertél ez kétségtelen."

Bunkónak csak így lehet.

One more story

narumon
"Én nem akarlak meggyõzni semmirõl (ugy is felesleges lenne), de 100% biztosra veszem, hogy a tabletek 3 év múlva sehol nem lesznek."

Ezt már mondták 3 évvel ezelõtt is.

"hogy kidobták 150-200k-t az ablakon egy olyan cuccért ami fél év alatt elavul és a felhasználhatósága is a padló alatt van limitálva."

Baromság. Elsõ generációs ipaddal teljesen jól elvannak a gazdái, a felhasználói limitáltság meg a te fejedben létezik csak gátként.

"És én ilyenkor szánakozva nézek rájuk hogy bakker neked telefon kellet volna nem okosteló,"

Szerintem meg egy normális okostelefon ami ezt mind hibátlanul tudja, najó nem mindet de ebbõl volt néhány jó nagy baromság is.

Ráadásul a betekintési szögek durván jobbak a tábláknál mint a laptomon...

往前看同志

MO on lehet, de szerintem nyugaton más a helyzet.
Olaszországban a legtöbben a Sky-t nézik amin rengeteg film van sõt a net szolgáltatók is kínálnak streaming videotékát plusz ott a DVD és Bluray.
"nagyon be fogsz bukni, 3 év múlva virulni fognak a tabletek, notit meg már max munkás notit lehet majd kapni, mert a szórakoztató részt átveszi a tablet."

Na ezt felirtam magamnak, hogy három év múlva az orrod alá dörzsölhessem 😊

Egyébként meg hogyne kéne cserélni évente, ez a hype lényege, meg persze a gyártók is ezt nyomatják. Mit gondolsz mi üzlet lenne benne ha 5-8 évente cserélnék mint a laptopokat vagy PC-ket?

"notim nem volt, mert rohadt drága, gyenge, alig hordozhatóbb mint a pc, szar a billentyûzete, és a tapipad is egy borzalom."

Hát öregem, le a kalappal elõtted. Szóval egy laptop alig hordózhatobb mint egy PC 😊 Meg drága, lol, akkor mi a véleményed a tabletekrõl? Hogy csak a két legmenõbbet mondjam, egy ipad kb. 150k, egy galaxy tab 120k, szóval egy ipad áráért már egy fasza laptopot kapsz.

"Netbookom sem volt, mert drága"

Hát ehhez már szólni sem tudok.
Összefoglalom:
Tehát a 150k-s tablet olcsó, de a 80k-s netbook drága, a laptop pedig alig hordozhatóbb mint egy PC... Kérem kapcsolja ki...

narumon
"És amíg a konzol nem fog 200 fps-t tolni full grafikán bill egér + 100 cm hd tv mellett addig lesz PC
Amíg nem a fos tableteden rendelik le az Avatar 6-ot addig lesz PC"

Félre beszélsz, senki nem állította ennek az ellenkezõjét! Miért kell mindig mesét költeni egy cikk köré. Az átlagember inkább tabletet vesz mint PC-t. Nem munkáról beszélünk és nem arról a röpke tizmillió emberrõl aki játszik (azt ugye tudod, hogy a 10 millió játék vevõ az igazából ezen a piacon egy marginális réteg tehát semmiképpen nem átlaguser.)

"Az meg a kutyát nem érdekli, hogy az átlag majom nyomja egész nap az életéhez nõtt facebookot."

Õt sem érdekli, hogy te meg COD-ozol.

"Ha meg futja 200 cm-s hd-tvre amire rákötöm a tabletet, akkor veszek egy high tech pc-t MERT hátha kedvem támad Krájziszozni is"

Ez te vagy, de te nem esel bele az átlagember kategóriába.

"Na csá te fasz"

Bár nem nekem írtad szépen mutatja az értelmi szintedet. A cikk lényegét sem és kollega hozzászólását sem sikerült felfognod és értelmezned de a fikázásban nyertél ez kétségtelen.

Olvasd már vissza, hogy mit írtam!

往前看同志

átlagember blurayen nem néz semmit mert nincs. A bluray a kezdeteknél el lett baszva, pár sznobnak van mert miért ne, de annyi. A többi még mindig dvdzik.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

cataflam02
De mégis minek nézne az ember tableten filmet mikor ott a HD tv ???
Ne gyere azzal, hogy utazáskor..mert az átlag felhasználó aztán mindennap 10 órát utazik.. Vagy vezetés közbe nézed ??

One more story

narumon
"Gondolom akkor még te sem próbáltál a kedveseddel filmet nézni. Még a 15"os laptopot az ölembe helyezve is necces volt. Mondjuk az én laposomnak TN-es panelja volt emiatt egyikünk se látta tisztán a színeket és a képet. De gondolom egy olcsóbb táblának sem ips panelja van."

Megint fail. Az átlagember a bluray vagy a médialejátszóján néz filmet és nem netbookon, notebookon és PC-n. Megint tipikusan egy olyan példa ami a geek-ek játszótere.

cataflam02
Látom semmi értelmeset nem tudsz erre mondani 😄
Hidd el több értelme van játszani, mint egész nap írogatni facebookra, hogy esik a hó.
Bele kéne már törõdni, hogy a PC soha nem fog kihalni. Ugyan ez volt 10 éve mikor kijöttek az elsõ konzolok.. kihal a PC blabla
És még is itt van.

One more story

narumon
"Egy full HD film mennyi idõ alatt merít is le egy tabletet? A céges asztali gépem néha megakad full HD videón, pedig ahhoz képest a tabletek teljesítménye tudtommal gyenge vicc."

Akkor lehet, hogy mégsem vicc a teljesítménye? Mert egy normális tableten meg nem akad meg. Sõt egy normális tableten 10+ órán át nézel HD videót mire lemerülne. Az meg ne mondd, hogy nem elég.

Nagyon nem vagy otthon ebben a témában, ha egy indexes cikk után így nyilatkozol.
Egy kicsit ásd mélyebbre magad a témában, mert igy csak elásod magad.
Hidd el nem avul el fél év alatt.

往前看同志

Nem vagyok jós de szerintem a nagy roham a táblák iránt alább hagy majd de beáll egy szintre, viszont én nem hinném, hogy a noti vagy pc eladások ettõl emelkednének, vagyis szép lassan átveszik a családokban az elsõdleges informatikai eszköz szerepét a notik és pc-k tõl.
De meghalni egyik forma sem fog amíg igény van rájuk, de az olcsó laptopoknak és pc-knek lehet befellegzett.
Minél kevesebbet adnak el belõlük annál jobban emelkedik az áruk, bár ne legyen igazam.
Ez is igaz lehet nincs kétségem afelõl, hogy ha akarnak tudnak olyan kimutatást csinálni ami azt támaszt alá amit csak akarnak.
De ez a cikk egybe esik azzal amit én tapasztalok, és ha logikusan gondolkodom akkor rá kell jöjjek, hogy valóságon alapszik akár manipulált akár nem.
Ezzel nem is vitatkoznék, nekem is a PC a kedvencem, fõleg mert alkalom adtén szivesen játszom is ha van rá idõm.

Amúgy is csak hipotetikusan mondtam, hogy kiválthatnék mindent egy bivaly táblával, de valószínüleg akkor sem tenném, mindíg van pro és kontra.

nagyon be fogsz bukni, 3 év múlva virulni fognak a tabletek, notit meg már max munkás notit lehet majd kapni, mert a szórakoztató részt átveszi a tablet.

Soha nem volt ilyen a netbookoknál: netbookoknál a gyártók azt ígérték hogy olcsó lesz, sokáig megy akksiról, könnyû lesz. Drága lett, drágább mint a noti, szar gyenge, alkalmatlan még a filmnézésre is az atom miatt, az akksi idõ nem volt nagy szám, bár könnyû volt.
Tabletnél nem volt ígérve semmi, viszont olcsó lett (már az persze nem a sznob márkákból kell kiindulni), gyors, sokáig bírja az akksiról, könnyû. A netbook halálát fõleg a tablet okozta, mert mindenben túlszárnyalja. A pc eladások csökkennek, a netbook idejében ilyen nem volt.

Cserélni nem kell évente, miért kéne? Mert a fasz epl havonta változtat 2 apróságot és új néven kiadja? Persze a hülyék vehetik, ahogy a pc-nél is a 2nm-el kisebb ájhetet... meg a dzsíforsz 5xx-et is lehet cserélni a 6xx-ra... ha valaki hülye.

Nekem asztali pc-m van, mert olcsó, erõs és lehet módosítani.
notim nem volt, mert rohadt drága, gyenge, alig hordozhatóbb mint a pc, szar a billentyûzete, és a tapipad is egy borzalom.
Netbookom sem volt, mert drága. Ha olcsó lett volna ahogy mondták elõször vettem volna, mert néha jól jött volna.
Tablet (nem apple) viszont olcsó, könnyû, durván hordozható, és a takarékos os- és programok miatt sokkal gyorsabbnak érzõdik mint egy pc úgy is hogy gyengébb (bár egy fosintel gpu-nál valószínûleg minden armos proci gpu-ja erõsebb...), érintõképernyõ jól kezelhetõ, és még rendes bill+egeret is lehet hozzá csatlakoztatni és van értelme.

El kell fogadni, az pc szépen eltûnik az átlaglakásból, csak a programozóknak ,3d modellezõknek, stb. lesz szüksége rá.

Azért mert nem olvastad el a cikket, ha olvastad volna látnád mekkora ordas nagy kamu a cikk a alapja.

"és arra volt kíváncsi, hogy vajon PC-jük elromlása esetén újra asztali számítógépet vennének vagy sem. Nos, a válaszolók egynegyede kijelentette, hogy ebben az esetben, illetve akkor, ha a mindennapok során már túl lassúnak érezné a konfigurációját, inkább táblát vagy más hasonló eszközt vásárolna."

Hogy magyarra forditsam, tehát volt két választásod amit ikszelhettél: ha elromlik a pc-d akkor mit veszel:
a, tablet vagy más hasonló eszközt
b, asztali számítógépet

És ebbõl kihoztak hogy mindenki tabletet akar úgy hogy gyakorlatilag egy kategoriába raktak mindent ami nem asztali számítógép...
Ahogy a mondás is tartja csak annak a statisztikának hiszek amit magam hamisitottam.
Kb. az is lehetett volna egy kérdõiv, hogyha meguntam a vajaskenyeret akkor mit fogok enni:
a, spenotot vagy más élelmiszert
b, vajas kenyeret
majd végül kihozták volna belõle hogy az egész világ spenótot akar enni 😄

Nem tudom milyen munkád lehet, nekem meglehetõsen sokat kell különbözõ dokumentumokat kezelni. Bill nélkül meglehetõs bajban lennék. Tapipad nálam tiltva szigorúan csak pöcök egér. De általában van a táskámban Bluetooth egér is.

Egy két prezentációt nálunk már tábláról mutattak be. Tényleg vannak akik tudják használni. Meg szeretik is. Ebben igazad van. De nagyon kíváncsi vagyok mekkorára fog nõni a tábla, hogy hasonló erõ legyen benne mint egy közepes notiban. Gyanítom erre még nagyon nagyon sok évet kell várni.

Munkára még sokáig kelleni fog a PC.

GregSB
Van olyan ember akinek kiváltja a PC-t. Nem kevés ember volt az ismerõsi körömben, akik a táblagépek megjelenése elõtt vette a notikat súlyos százezrekért, aztán faszbúkozáson, youtubeozáson meg filmnézésen kívül semmire nem használta az ég világon. Az ilyen embereknek a táblagép több mint elég. És hidd el, elég sok ilyen ember van.

Nem, nem akarok notebookot nem tudom megszokni sem a billt sem a tapipadot, pedig lehet vennem kell lassan ha ilyen sokat kell majd meló miatt utaznom.
A budi számomra elvesztegetett idõ, inkább olvasni szoktam vagy tanulni valami ebookból, esetleg játszom de telefonon nem kényelmes, bár ha jobban bele gondolok lehet hogy egy 7 col fölötti táblán sem.
Ezt senki sem tagadta, kiegészítö eszköznek lett kitalálva, de amirõl a cikk is ír, hogy sokan a tábla vásárlás után nem látják értelmét egy pc, laptop vásárlásának tehát nagyon sok embernél kiváltja a pc-ket.
Hogy ez miért fáj egyeseknek ezt nem értem.
Meg otthonról a kanapéból rálátni mások helyzetére, igényére, pénztárcájára és mindenkit lehülyézni aki nem úgy gondolkodik mint az illetõ ezt nem tudom megérteni.
Ez igaz de miért gondolod, hogy ez bármiben is korlátozni fogja a felhasználókat?
Nem kell ujat venni mert a netezés meg minden más is ugyan olyan jól fog menni a régieken is, nyilván nem 10 éves távlatban de még az is lehet.

A PC pont ezért van krízisben mert olyan teljesítményüek manapság amit nem tudnak követni a programok hw igényben csak a játékok és esetleg a munkára használt cél softwarek.