201
  • goldmember
    Egér és billentyűzet nélkül használjon számítástechnikát a faszom.
  • pasi29uk
    " Ki a fene akar venni egy tábla pc-t mikor a tv-m is tud annyit?"

Dobd be a kabátod belső zsebébe a 46" tévéd és gyerünk GPS túrázni, ja az akksit ne felejtsd el hozni! Tudod mindent arra kell használni amire való
  • Ender Wiggin #159
    szerintem ez már lerágott csont. aki netezik, annak nem kell pc. aki viszont játszik, dolgozik, kell neki a nagy monitor, rengeteg USB csatlakozás (tárolóknak, íróknak, egérnek, billentyűzetnek), komoly proci és videokártya, az sosem fog a buziknak való simogatós szarra váltani, ami mára ugyanolyan divatcikk lett, igazi értelem nélkül, mint az okosteló.
    ráadásul a felmérésekben pont az a szép, hogy senki sem mond teljesen igazat...
  • GregSB
    Csak az a különbség, hogy egy táblagép standby üzemmódban (kikapcsolt képernyővel, amiből 1mp alatt feléled) 20-30 napig el van 1 töltéssel, addig egy noti sleep módban max ha 1 hetet bír ki. Persze ha használja őket az ember akkor kell tölteni pár naponta, de a lényeg hogy sokkal kevesebb áramot zabálnak.
  • alfonz 64
    A cikk írója aztán nagyon hozzáértő:
    "hogy a táblagépek bekapcsolás után azonnal használhatók,"
    nekem már xp-n is hibernálással indult a pc, ami kb 1másodperc indulás időt eredményez. Második van már olyan is hogy biosbol lehet böngészni stb..
    Az én mostani gépem kb: a legjobb ssd-vel i7 procival win8 kb: 4 másodperc, hamarabb bejön mint a samsung tv :)

Ki a fene akar venni egy tábla pc-t mikor a tv-m is tud annyit? Amúgy még a mostani gépem is összerogyik 50-60 megnyitott lapnál. Tábla pc-n elég 8 lap is a lassuláshoz miről beszélünk?
  • narumon
    Most komolyan a jó kis tablet hírnél nekiálltatok notebookokról vitatkozni? :)
  • dyra
    Figyelj. Én már korábban leírtam. 9 cellás aksival I5 prockóval és egy belépő Quadro VGA karival 5 - 6 órát dolgozok. Ami többnyire dokumentum szerkesztés és távfelügyelet. Ha nagyon akarom a CD helyére is mehet aksi. Lehet menni is fog. A gépem több mint egy éves.

Itthon van egy régi Thinkpad T60-as IPS panelos T7200 prockós csodám. Régi 9 cellás aksival (82%-os). Lubuntu futkos rajta 3 - 4 órás üzemidő.

Na most. Én tudom, hogy az iPad irgalmatlan sokáig bírja mert ilyen eszközt már volt szerencsém többször is használni. Tehát neki elhiszem a 10 óra + időt. Ellenben használtam nagyon olcsó kínai szarokat 50- 60 kategóriában amik 3 - 4 - 5 óra és mentek a töltőre. A gyerek elkezdett velük játszani és 2 óra után már mászott is a töltőre.

Szóval ne a gagyi laptopokból induljunk már ki. Mert a gagyi táblák egy fokkal nem jobbak üzemidőben.
  • torreadorz
    Ignorállak ha nem bánod. Nincs kedvem olyannal vitatkozni aki szerint egy laptop alig hordozhatobb mint egy pc és max fél órát bir az akksija igy 2012 (de inkább 2013) táján.
  • csimmasz
    Én itt arra gondoltam, hogy a laptopok többsége vagyis az olcsóbbak üzemideje az a 3-4 óra csak 1 évig igaz utána rohamosan csökken, a legtöbb ismerősőmnek már nem laptopja van mert folyamatos hálozati töltést igényel.

Egyébként a táblák alapból a dupla idővel nyitnak, 5-6 óra a minimum.
  • sanyicks
    "Manapság egy csóróbb laptop is simán elmegy 2-3 órát normál terheléssel (értds: levelezés, facebook, netezés), de egy kicsit jobbak akár 4-5 órát is."

igen és ez kerül, 100+k-ba, míg egy 30-40-ks tablet ugyan ezekkel a feladatokkal elmegy minimum 7 órát :D jaja a laptop aztán nagyon király dolog. Végül is kevesebbet tud, többért. Tisztára megéri, a hülyének is, főleg nekik.
  • dyra
    Persze simán weblapokat nézegetni jó lenne egy e-tintás cucc is. 2 - 3 hónap üzemidővel. Vicc már ez a beszélgetés. Ugyan mitől fogyna le az aksija? Kicsi a kijelző és csak weblapokat nézeget az ember flash nélkül.
  • dyra
    Hát pedig megterhelőbb.
  • narumon
    Nem, de nem is szeretnék. Farmville az tőlem nagyon távol áll. Viszont videóztam már vele több mint 10 órát ami nem hinném, hogy kevésbé megterhelő mint egy farmville.
  • narumon
    Vagy a caius által említett Samsung. (de gondolom egyéb márkás is). Nem is vennék más milyet személy szerint, de nagyon eltértünk a tárgytól!
  • dyra
    Próbáltál már vele 10 órát Farmvillezni?
  • dyra
    Ja tehát akkor most itt iPad-ről beszélgetünk? KB az az aminek ilyen üzemideje van.
  • caius marius
    Folyamatos használat mellett. Ebben volt netezés, filmnézés, játék, meg hasonlók. Ja,és nem wifiről.
  • caius marius
    Samsung 10.1 -em volt. 10(!!!) órát simán neteztem vele!
  • narumon
    ??? Én pl nem vennék meg olyan táblát ami nem megy el 5-6 órát de szerintem ez nem is az átlag hanem a kínai legalja. Azért mondjuk egy márkásért kifizetsz elég sokat de ott 10+ óra az üzemidő. ipadnál meg inkább 12+
  • narumon
    Egyébként 2010.májusa sg forum tabletről hozzászólás pl:
    "Az emberek hülyék, és jó marketinggel mindent el lehet adni nekik."

"Ennyiért már elég jó laposokat lehet venni. Akkor miért vennék ipad-et? Mert az alma szeretné, ha lehúzhatnának az 50%+ árrésű termékeikkel?"

Sorolhatnám még tehát akkor (legyen igazad 2.5 évvel ezelőtt), az emberek már akkor fikázták az egész tablet meg ipad koncepciót. Nem lett igazuk. Most is ugyanezt látom.
  • dyra
    Ne viccelj már. A mai modern PC-k alap netezésnél esznek 15W körül. Egy 9 cellás aksival 5 - 6 órát elmegy így a noti. A legtöbb tábla erre nem képes. Hülyeséget azért ne beszéljetek.
  • torreadorz
    Tartom a fogadást.
  • narumon
    ??? Vissza keressek neked itt forumot? Ne viccelj már 1 évről, ez max a te szemszöged. Nekem 2010-ben már ipad1-em volt és meg is volt egészen az idei év nyaráig amikor is egy alig ráfizetéssel tudtam cserélni ipad2-re. Most ez van.
    A fogadást tartom 2015 év végén ugyanitt SG-n. Szerintem a tabletek totál nem fognak kihalni addig, sőt nagyobb szelettel részesülnek a tortából mint idén!
  • csimmasz
    Hahahah!

Amikor megveszed a laptopot elmegy pár órát, majd egy évre rá örülsz ha elmegy 1 órát, 2 év mulva meg már ki sem lehet húzni a dugóját mert nem megy hálózat nélkül.
  • narumon
    Nem akarok beleszólni a vitátokba de előtte azt kéne tisztázni mi az a tablet teljesítmény, mert sokan tévesen a gyenge ARM proci specifikációjából indulnak ki és nem abból, hogy mit tud egy tablet. Ezért találkozunk lépten-nyomon olyan hozzászólással akinek a céges gépe sokkal nagyobb hardverrel is szaggat a fullHd videóval a tablet pedig ugye papíron gyengébb és ott mégsem szaggat (ugyebár a dedikált lejátszó hw miatt pl). Vagy aki még mindig nem látja, hogy azon a gyenge tableten akár FullHD videót VÁGNI is lehet ám egészen normális effektekkel átlagembernek mindenképpen megfelelő módon. Aztán ugye azon a "szar" hardveren olyan minőségű játékok futnak amik bizony sok kétszer erősebb notin vagy PC-n sem.

Tehát előszőr ezt is tisztázni kéne, hogy mi az, hogy tablet teljesítményű? Egy jó tabletnél ez bizony abszolút pozitív értelem és nem negatív. Szerintem.
  • torreadorz
    Nem mondhatták ezt egy még meg nem jelent termékről (mondtál volna 2 évet vagy egyet). Szóval ne rizsázz. Mellesleg én azt mondtam hogy mostantól számitva 3 év múlva a tabletek úgy el fognak tünni mint mostanra a netbookok. Ezt ird fel valahová, aztán majd 3 év múlva számon kérheted rajtam.
  • torreadorz
    "Igen alig több kilós, elmegy fél órát akksiról, ha nem így van akkor meg tablet teljesítményű"

Hát öregem, most már tényeg a földön fekszek a röhögéstől :) Komolyan mondom az aranyköpéseidet a laptopokról be fogom küldeni a céges levlistára. Ne haragudj de igy nem tudlak komolyan venni. Aki szerint egy laptop alig fél órát bir akksiról ha meg többet akkor csak tablet teljesitményü az minden csak nem szakértő.
    Mond mikor láttál utoljára laptopot? A '80-as években? Mert akkor megértem, viszont akkor üdvözöllek a jelenben. Manapság egy csóróbb laptop is simán elmegy 2-3 órát normál terheléssel (értds: levelezés, facebook, netezés), de egy kicsit jobbak akár 4-5 órát is.
  • narumon
    Ipad 2010 áprilisa - és ekkor már ugyanezt hallottuk, hogy totálisan használhatatlan semmire sem jó nem is lesz piaca és totál bukás

Azt ugye tudod, hogy ez 3 hónap múlva éppen 3 éve volt?
  • torreadorz
    Hol voltak a tabletek 3 évvel ezelőtt? Az ipad első verziója is csak 2010-ben jelent meg, és gyakorlatilag csak az elmúlt 1 évben kezdtek el világszerte elterjedni a tabletek. Szóval ne rizsázzál, 3 éve senki nem mondta hogy a tabletek 3 év múlva el fognak tünni amikor még meg sem jelentek a világpiacon.
  • narumon
    "Ja végülis onnan indult ki az egész válság, az ingatlanlufival."

ÉS ez mit mondd el egy átlag amerikairól? Mert szerintem semmit.

"Annyira okosak voltak hogy ott is elhitték hogyha ma egy egy 10 milliós házat el lehet adni 20-ért akkor holnap 40ért holnapután meg 80ért igy aztán megvolt a vevő is. Aztán jött a puff."

Hopp ezt rosszul látod, mert az amerikai pont, hogy nem hülye de ha más nem a jogaival rohadtul tisztában van és azért képes bármikor harcolni. Azaz amikor fizette a házat és az egyre nehezebb helyzet miatt ott tartott, hogy 100.000 USD-t ér a ház de neki még 150.000-t kéne visszafizetni, akkor ő bizony a sarkára állt és nem macsózni akart, mint az átlagmagyar aki akkor is kifizeti ha belerokkan - hanem bement a bankba és közölte, hogy nyugodtan vegyék el a házat ő már nem akarja tovább fizetni. És mivel amerikaiak milliói tették ezt meg teljes joggal ezért ez a folyamat vezetett a totális összeomláshoz. Az azonban biztos, hogy az egész válsággal a szerinted hülye amerikaiak szívtak a legkevesebbet.

"Meg annyira okosak hogy a pénznyomtatás jogát kiadták egy magánbanknak..."

Ez megint csak az amerikai kormány és nem az amerikai átlagember. Tehát akkor szerinted a Magyarokat Orbánék mostani tevékenysége alapján kell megítélni? Szerintem ebben is mi vesztenénk.
  • sanyicks
    "Egyébként meg hogyne kéne cserélni évente, ez a hype lényege, meg persze a gyártók is ezt nyomatják. Mit gondolsz mi üzlet lenne benne ha 5-8 évente cserélnék mint a laptopokat vagy PC-ket?"

És a hypeot kötelező benyelni? Akkor gondolom te pc-t is évente veszel, hiszen fél évente jön az új procigeneráció, új gpu generációval. Pc-t, lapost pedig átlagban 2-3 évente cserélnek... 8 évig még én sem használtam pc-t pedig én kiugróan sokáig el vagyok egy pc-vel.

"Hát öregem, le a kalappal előtted. Szóval egy laptop alig hordózhatobb mint egy PC :) Meg drága, lol, akkor mi a véleményed a tabletekről? Hogy csak a két legmenőbbet mondjam, egy ipad kb. 150k, egy galaxy tab 120k, szóval egy ipad áráért már egy fasza laptopot kapsz."

Igen alig több kilós, elmegy fél órát akksiról, ha nem így van akkor meg tablet teljesítményű, de az os-miatt annál sokkal lassabb.
    De nem is a menőséget nézem, és nem a sznob túlárazott márkákat veszem alapnak ;) Így én azt látom hogy 30-40k-ért kétmagos hdmi-s androidos tabletet kapni, amin lehet netezni, hd videokat nézni, tv-re kötni, játszani, mindent amire való... ez bizony olcsó. ennek a duplájáért kapsz egy atomos szart ami még egy hd videot sem képes lejátszani, és játék pedig a passziánszban ki is merül...

De próbálom akkor úgy nézni ahogy te. Azt mondod hogy a tablet drága? Hát hogy lenne, hiszen az ájped csak 150k, míg egy jó noti 800k. (Ha szelektíven nézed a legdrágábbakat, legyél következetes, és mindenből a legdrágábbat nézd ;D)
  • narumon
    Azért sokan keverik itt a szezont a fazonnal.

Jönnek itt emberek avval, hogy munka PC-t nem tud kiváltani egy tablet. Ez igaz de erről nem is volt szó. Átlaguserről beszélünk azaz nem munkahelyről van szó akkor átlagcégről beszélnénk. Tehát akik a munkával jönnek azok valamit félreértelmeztek.

Aztán a másik csoport a HC gamer (COD, Wow és társaik), ez bizony megint nem az átlaguser területe hanem a gamereké, tehát a cikk szempontjából megint nem releváns információ, ráadásul szükítik a kört a konzolok - amin a HC gamerek szerint szintén nem lehet játszani szerintük csak a hype adja el azt is (hahahha).

Mindenki nagyon tovább gondolja ezt a dolgot és nagyon magából indul ki.

Az átlagember nem tud oprendszert telepíteni, az átlagember nem COD-al játszik, az átlagember nem tudja megszerelni a PC-jét sem, az átlagember az bizony a rengeteg autószerelő, orvos, utcaseprű, áruházi eladó, stb stb, aki hazamegy és nem is akar mást csinálni a gépén (legyen ez PC vagy notebook vagy tablet) mint megnézni az emaileket a facebookot, néhány youtube videót, elolvasni a híreket, játszani valami egyszerű játékkal meg még egy rakás apró feladat. Ezeket az igényeket viszont a tablet még jobban is kiszolgálja mint egy PC PLUSZ!!! még hordozható és könnyű is. Ezt miért olyan nehéz megérteni. Aki eddig is PC-n COD-ozott, vagy programozott vagy videót szerkesztett az azután is PC-n fogja ezt megtenni, de az átlag user ezeket nem nagyon csinálja. Erről szól az egész nem kell mögé nem létező dolgokat tenni!
  • torreadorz
    Ja végülis onnan indult ki az egész válság, az ingatlanlufival. Annyira okosak voltak hogy ott is elhitték hogyha ma egy egy 10 milliós házat el lehet adni 20-ért akkor holnap 40ért holnapután meg 80ért igy aztán megvolt a vevő is. Aztán jött a puff. Meg annyira okosak hogy a pénznyomtatás jogát kiadták egy magánbanknak...
  • narumon
    "Olvass vissza mire ment!
    A 10 millió csak egy szám volt, de pl a lol-nak 2011-ben 32 millió játékosa volt."

És milyen gép kell hozzá? Nem megy el véletlenül kényelmesen egy 5-8 éves gépen is? A 32 millió még mindig marginális szám a potenciális 1 milliárd vevőhöz képest.

"De feles vitázni :) Van bőven pc user"

Senki nem állította ennek az ellenkezőjét.

"Az a baj a legtöbb átlag ember játszik :) Vagy pc-n vagy konzolon"

Megint csak semmi köze a témához. Miért ne játszhatna a konzolon ez nem befolyásolja a tablet piacot. (USA-ban egyébként is szerintem majd minden háztartásban van egy konzol)
  • narumon
    Azért ez így nem igaz párszáz milliót eladtak belőle, de erre írtam a médialejátszót (vagy a tévé beépített médialejátszóját ha úgy tetszik), de az biztos, hogy az átlagember nem a PC-n néz filmeket.
  • narumon
    "De mégis minek nézne az ember tableten filmet mikor ott a HD tv ???
    Ne gyere azzal, hogy utazáskor..mert az átlag felhasználó aztán mindennap 10 órát utazik.. Vagy vezetés közbe nézed ??"

Egyrészt pedig utazáskor. Nem mindennap, lehet hogy évente csak 1-2-szer használja az átlagember utazáskor. Egyébként ha saját magamat kell mondani akkor én akkor nézek rajta filmet amikor a család már alszik én is a hálószobában fekszem feleségem mellett de én még nem vagyok álmos, én ilyenkor bizony fekve megnézek 1-1 sorozat részt vagy filmet, esetleg az esti meccset amit nem néztem meg élőben mert a családdal töltöttem az időt.
  • narumon
    "Nem :) Ha ez igaz lenne, akkor a világ kicsit máshogy nézne ki :)"

Javaslom egyszer menj ki USA-ba és bazi gyorsan kiderül, hogy nem is annyira hülyék. Sőt szerintem százalékosan kevesebb a hülye mint Magyarországon.
  • cataflam02
    "Félre beszélsz, senki nem állította ennek az ellenkezőjét! Miért kell mindig mesét költeni egy cikk köré. Az átlagember inkább tabletet vesz mint PC-t. Nem munkáról beszélünk és nem arról a röpke tizmillió emberről aki játszik (azt ugye tudod, hogy a 10 millió játék vevő az igazából ezen a piacon egy marginális réteg tehát semmiképpen nem átlaguser.)"

Olvass vissza mire ment!
    A 10 millió csak egy szám volt, de pl a lol-nak 2011-ben 32 millió játékosa volt.
    És hidd el nem mindenki lolozik..
    De feles vitázni :) Van bőven pc user

"Ez te vagy, de te nem esel bele az átlagember kategóriába."

Az a baj a legtöbb átlag ember játszik :) Vagy pc-n vagy konzolon

"Bár nem nekem írtad szépen mutatja az értelmi szintedet. A cikk lényegét sem és kollega hozzászólását sem sikerült felfognod és értelmezned de a fikázásban nyertél ez kétségtelen."

Bunkónak csak így lehet.
  • narumon
    "Én nem akarlak meggyőzni semmiről (ugy is felesleges lenne), de 100% biztosra veszem, hogy a tabletek 3 év múlva sehol nem lesznek."

Ezt már mondták 3 évvel ezelőtt is.

"hogy kidobták 150-200k-t az ablakon egy olyan cuccért ami fél év alatt elavul és a felhasználhatósága is a padló alatt van limitálva."

Baromság. Első generációs ipaddal teljesen jól elvannak a gazdái, a felhasználói limitáltság meg a te fejedben létezik csak gátként.

"És én ilyenkor szánakozva nézek rájuk hogy bakker neked telefon kellet volna nem okosteló,"

Szerintem meg egy normális okostelefon ami ezt mind hibátlanul tudja, najó nem mindet de ebből volt néhány jó nagy baromság is.
  • caius marius
    Ráadásul a betekintési szögek durván jobbak a tábláknál mint a laptomon...