13
  • sola
    A "hatszoros teljesítmény a Tegra3-hoz képest" egy kamu marketing duma. Talán a GPU részre igaz lesz, de az általános célú feldolgozásra egészen biztosan nem (márpedig összességében inkább az érdekli az embereket, mert ettől fut gyorsabban a Javascript, a szövegszerkesztő és más gyakori alkalmazás). Persze, biztos érdekli az embereket az is, hogy gyorsabb legyen a játékokban a grafikus renderelés, de mobilon és tableten én személy szerint nem akarnám a Crysis-t futtatni, a Fruit Ninja-t pedig a mostani GPU-k is jól megy.

A Tegra4-ben szereplő Cortex-A15 magok azonos órajel mellett 40-50%-al gyorsabbak a Tegra3-ban szerreplő Cortex-A9-es magoknál. Tekintettel arra, hogy a Tegra3-ból már most is vannak 1.7Ghz-es változatok és a 28nm-es A15-ösöket realisztikusan 2,5 Ghz-ig fogják tudni felhúzni 2013-ban(újabb ~50%-os gyorsulás), maximum 2,25-szörös gyorsulást látok én igazoltnak a Tegra3-hoz képest.

Egyébként már egy duál Cortex-A15-ös SOC 1,7Ghz-en már egészen tűrhető Ubuntu desktop-ot ad az embernek. Ez a kommentet egy ARM Chromebook-ról írom, amiben az Exynos5 dual teljesít szolgálatot. A cucc teljesen emberi sebességgel megy (5mp-es LibreOffice hidegindítás, 2,5mp-es Chromium hidegindítás), gyorsabb mint a régi Toshiba portege m200-as laptopom.

Ehhez képest a Tegra4 még ennek is a dupláját adná nyers teljesítményben, ami már egy okostelefonnak és egy tabletnek túl erősnek is hangzik. Azzal már teljesen jól működő ARM-os laptopokat lehet majd gyártani.
  • zola2000
    "ez nem samsung vagy fos htc dzsunka UI-val."

arra is lehet rakni jobbféle launchert.
  • sanyicks
    elég gáz tapasztalataid vannak, bár lehet i eszközön így van, de android 2.3-nál a telefonomban 512mega ram van, de használat közben még a 300 megát sem karcolta meg a teljes ram foglalás.
    jó, persze ez nem samsung vagy fos htc dzsunka UI-val.
  • Vol Jin
    Mondjuk azért, mert ugyanazt a memóriát használják, és egy bizonyos párhuzamos egység esetén már lesznek olyanok, amik tétlenül toporognak, hogy mit is kellene csinálniuk.
  • fergusonpapa
    Középkategóriánál is 512 ram az átlag. Ami hálistennek kezd változni. De nem is ez a lényeg, az android eszi a vasat még mindig. Bár elég sokat fejlödtek optimizálás terén és a gyors mobil piac fejlődése miatt elég erős vasak vannak már, de láttam én már S3-at beakadni csupán optimizálás miatt. Olcsó telefonokról meg ne is beszéljünk.
  • zola2000
    Szerintem telfonnál elég, az android lelövi a legtöbb háttérappot, ha memória kell, max ha nagyobb játékot / egyéb memória igényes alkalmazást akar az ember indítani előtte kell, ami csak egy érintés az indítás előtte a widgeten, apróság az alacsony árú telefonért cserébe.
  • fergusonpapa
    Tapasztalatból tudom hogy 512 ram semmire nem elég, állandó app killer hogy menjen valami más.
  • zola2000
    Miért nem? Xperia mini prom van (1x1ghz, 512mega ram, adreno205gpu), és megfelelően gyorsnak érzem.
  • fergusonpapa
    androidnak ez se lesz elég..
  • NPite
    elméletben lehet de olyan szoftvert is kell rá írni
  • skinnyman
    Epp ez a kerdes, hogy miert nem. A GPU egy teljesen parhuzamositott hw, igy cpu-val ellentetben kb igaz ra h a feldolgozoegysegek szamaval egyenes aranyban no a teljesitmenye.
  • Tigristank
    Mert a 12 feldolgozóegységnek pont a hatszorosa a 72, de attól ez még nem fog hatszoros teljesítményt eredményezni. :)
  • skinnyman
    "és bár hatszoros teljesítményre felesleges várnunk"

merthogy?